Μάστορες τα φώτα σας!!

Το κεφάλι λοιπόν έχει κουμπώσει στη θέση του. Αρκεί να το σπρώξει κάποιος αριστερόστροφα. Απλά θέλει κάτι πολύ λεπτό και πολύ σκληρό.

Κάτι σαν το μεσαίο της εικόνας.

ID11073.jpg

• Like
Reactions: vespas and KOSSTV
Κωστή μάλλον θα το ξετρυπησω. Ελπίζω να μην το κάνω σουρωτήρι μέχρι να το πετύχω!!

• Like
Reactions: KOSSTV
Με κατι παρομοιο εχω "ψαρεψει" αναλογο κοματι απο κλειδαρια.
Συνδετηρας γυρισμενος οσο χρειαζεται για να χωρεσει στην τρυπα ,
και μαγνητη κολλημενο οσο κοντα γινεται.
Αυτος που φαινεται ειναι απο μικρο ηχειο και μαγνητιζει το σιδερο και την ακρη του .
(Οι παλαιοι σκληροι δισκοι απο υπολογιστη εχουν πολυ δυνατους μαγνητες που τακτικα κολλαμε σε κατσαβιδια για τις βιδες και δεν πεφτουν..)

Attachments

• IMG_20230813_190115.jpg
    IMG_20230813_190115.jpg
    2 MB · Views: 14
Λογικά θα έχει βίδες στους κύκλους. Γιατί δεν βγάζεις το πομολο μήπως μπορέσεις και έχεις καλύτερη πρόσβαση; Προφανώς θα δεις κάτι τέτοιο:
20230813_212103.jpg
Το συγκεκριμένο άνοιξε εύκολα (αφού "φαγώθηκαν" οι οδηγοί του κλειδιού με το dremel) με κάτι σαν αυτό που πρότεινε ο teodor_ch

1691950629783.png

• Like
Reactions: vasilisp77
Προχθές άνοιξα την πόρτα της θείας μου που της είχε κοπεί μέσα το κλειδί!!!!

Εκείνη επέμενε να της σπάσω την πόρτα να ανοίξει και μετά θα δει τι θα κάνει!

Τυχερή ήταν καθώς βρήκα ένα κλειδί από άλλη πόρτα που ταίριαζε!
Με το κομμένο κομμάτι μέσα στην κλειδαριά!!!!

Μην την γεμίσεις τρύπες άδικα πριν εξαντλήσεις όλες τις πιθανότητες.

Τα κλειδιά αυτά έχουν νούμερα συνολικά τον αριθμό 8 η 9.

Πήγαινε αγόρασε από μαγαζί σιδηρικων μερικά να κάνεις δουλειά και μετά του επιστρέφεις για αλλαγή όσα δεν σου κάνουν!

Επίσης μόλις πέρασα από το νησί σου.
Δε το σκέφτηκα να κατέβω να βοηθήσω.
Screenshot_2023-08-16-15-25-39-24_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

την γνωμη σας, αν και νομιζω οτι οι επιλογες που εχω ειναι περιορισμενες, αλλα καλες.

λογω βαρους σε ενα φθηνο επιπλο, εχουν χαλασει τα συρταρια εκει που συρταρωνουν (υπαρχει μονο πηχακι στα παλινα της κασας)
λογικα η μοναδικη εφικτη λυσ ειναι να αφαιρεσω υλικο και να ενσωματωσω νεο κομματι (πχ ενα πηχακι)

το αλλο θεμα ειναι οτι η μια πλευρα και μονο μπροστα) εχει ανοιξει (στην φωτο τα συρταρια θα πρεπει να ειναι φατσα με την ακμη).
Επειδη εχω 3-4cm χωρο κατω απο την προσοcη των συρταριων, λεω να περασω εκει μια ντιζα που να πιανει στα πλευρα με 2 θηλυκες βιδες με κεφαλι.
αυτο βεβαια θα φερει το απεναντι πλευρο μεσα, αλλα αν ισσοροπησει την αποσταση συρταριου/πλευρας αυτο δνε με πολυπειραζει...

γνωμες?

Attachments

• web 175810.jpg
    web 175810.jpg
    755.3 KB · Views: 35
  • web-180005.jpg
    web-180005.jpg
    324 KB · Views: 34
Βοήθεια από όποιον ξέρει κ θυμάται:
Το παρακάτω είναι από ρυθμιστικό για την ρύθμιση της πίεσης (min max) μιας αντλίας δεξαμενής νερού.

Φαντάζομαι το ένα το τσουτσουνι είναι για την ρύθμιση της μικρής πίεσης για να πάρει μπροστά κ το άλλο για την μεγάλη πίεση στην οποία θα σταματήσει.

Ποιος ξέρει να μου πει
Α. Πιο τσουτσουνι ρυθμιζει πια πιεση.
Β. Όσο σφυγκεις το παξιμαδι, η πίεση αυξάνει ή μειώνεται?

Αυτή την στιγμή το μανόμετρο παιρνει μπροστά στα 2bar και σταματαει στα 5. Θέλω να το βάλω να παίρνει μπροστά στα 2.5 κ να σταματά στο 4.5

1000002206.jpg
Με try and error δεν έβγαλα ασφαλές συμπέρασμα

Στα γρήγορα (αν γκουγκλάρεις θα βρείς οδηγίες)
το ένα είναι η ελάχιστη (τελικά!) και το άλλο η διαφορά πίεσης.

Στο εσωτερικό του πιεσοστάτη υπάρχουν δύο ελατήρια με παξιμάδια.

Ενα μεγάλο και ένα μικρό.
Το μεγάλο ελατήριο ρυθμίζει την πίεση εκκίνησης της αντλίας. Όσο το βιδώνουμε το παξιμάδι τόσο αυξάνουμε την πίεση αυτή. Από το εργοστάσιο έρχεται ρυθμισμένο στα 1,8 bar.
Δηλαδή το πιεστικό θα ξεκινήσει να λειτουργεί όταν το η πίεση του νερού είναι κάτω από 1,8 bar.
Το μικρό ελατήριο ρυθμίζει το διαφορικό της πίεσης. Δηλαδή την διαφορά μεταξύ της πίεσης εκκίνησης της αντλίας με την πίεση τερματισμού. Από το εργοστάσιο αυτό το διαφορικό είναι ρυθμισμένο στα 1,4 bar. Δηλαδή εάν η αντλία μας είναι ρυθμισμένη να εκκινεί στα 1,8 bar και το διαφορικό είναι 1,4 bar τότε η αντλία θα σταματήσει όταν η πίεση του νερού φτάσει τα 1,8 + 1,4 = 3,2 bar.
Οσο βιδώνουμε το παξιμάδι του μικρού ελατηρίου τόσο αυξάνουμε το διαφορικό πίεσης.

Για τη σύνδεση του πιεζοστάτη προτείνεται καλώδιο 3 x 1.5 mm

Τέλεια. 1000 ευχαριστώ. Τώρα ναι, βγάζει νόημα.
Οπότε:
1. Βάζω το δέλτα στην μικρότερη δυνατή τιμή
2. Ρυθμίζω την μικρή πίεση πρώτα
3. Φέρνω με το δέλτα εκεί που θέλω την μεγαλη

Εγώ υπέθεσα ότι και τα δυο ρυθμίζουν τις πιέσεις ως απόλυτες τιμές.

Έπρεπε να το σκεφτώ από μόνος μου.Με απαγοητευω όλο κ πιο συχνά την τελευταία περίοδο.

Χαιρετώ την παρέα!
Μια ερώτηση αν κάποιος ξερει!
Θελω να βγάλω ενα πρόχειρο κοστολογιο για μια περίφραξη.
Ξερει καποιος ποσο περίπου παει το κόστος υλικών και εργασίας για περίφραξη με σεναζι;

SOS.

Έχω ένα οπλοκιβωτιο ασφαλείας το οποίο δουλεύει με κλειδαριά ηλεκτρονική.
Δυστυχώς λειποντας τώρα σε 2μηνη άδεια γύρισα και το βρήκα με άδειες μπαταρίες και να μην μπορώ να το ανοίξω.
Έστειλα μέιλ στον κατασκευαστή και αναμένω.
Έχει κανείς κάποια ιδέα?
Έχει κλειδί αλλά επειδή αγνοούσα την ύπαρξη της εξωτερικής κλειδαριάς το κλειδί ειναι μέσα στο εσωτερικό ντουλάπι του.
Είναι της TechnoSafeymail-tmp-3325558422730010822.jpgymail-tmp-6123225785225041073.jpg

Καλημέρα μαστοριά μου

Κόπηκε ο ιμάντας από ένα ρολό σε ένα επικαθίμενο παντζούρι και είπα να δω αν είναι κάτι που μπορώ να το κάνω μονος για να δείξω ότι κάτι προσφέρω κ εγώ σε αυτό το σπιτι.

Άνοιξα την κασέτα που μαζεύει τον ιμάντα κ πράγματι όπως φαίνεται το άκρο του ιμάντα που τερματιζε στο παντζούρι είναι κομμένο λόγω φθοράς. Φαντάζομαι αν τον πάρω μαζί μου κ πάω σε ένα μαγαζί με εργαλεία πόμολα στόρια κλπ που έχει εδώ κοντά θα βρω ανταλλακτικό ιμάντα.

Το πρόβλημα μου έχει να κάνει με την αφαίρεση της μετώπης του επικαθυμενου ρολού ή οποία λογικά είναι κουμπωτη. Με 2 ίσια κατσαβίδια από το κάτω μέρος μπόρεσα ευκολα να κάνω την αρχή και ξεκουμπωσε σε όλο το πλάτος της στο κάτω μέρος.

Φαντάστηκα αφού ξεκουμπωσε κάτω θα συνεχίσω να τραβάω προς τα έξω και θα ξεκουμπωσει και από πάνω αλλά δεν.

Το ζορίζω λίγο παραπάνω αλλά δεν καταλαβαίνει. σαν να είναι βιδωμενη ένα πράμα στο πάνω μέρος. Δεν βλέπω κάποια τρύπα ή κάτι που να παραπέμπει ότι υπαρχει κάτι άλλο που το συγκρατεί. Μόνο αυτό το τσουτσουνι-οδηγό του ιμάντα βλέπω να υπάρχει. Να πρέπει να το αφαιρέσω?
1000002169.jpg

δεν καταλαβαίνω. Φοβάμαι να το ζορϊσω με.πολυ δύναμη μην τσακίσει η μετώπη.

Προφανώς είναι φύλλο αλουμηνίου. Δεν είναι τίποτα, ξεκούμπωσέ το όλο με την σπάτουλα και υπο γωνία 5 - 10 μοιρών τράβηξέ το σιγά σιγά προς εσένα και θα βγεί.

SOS.

Έχω ένα οπλοκιβωτιο ασφαλείας το οποίο δουλεύει με κλειδαριά ηλεκτρονική.
Δυστυχώς λειποντας τώρα σε 2μηνη άδεια γύρισα και το βρήκα με άδειες μπαταρίες και να μην μπορώ να το ανοίξω.
Έστειλα μέιλ στον κατασκευαστή και αναμένω.
Έχει κανείς κάποια ιδέα?
Έχει κλειδί αλλά επειδή αγνοούσα την ύπαρξη της εξωτερικής κλειδαριάς το κλειδί ειναι μέσα στο εσωτερικό ντουλάπι του.
Είναι της TechnoSafeView attachment 219366View attachment 219367
Σου έχει δώσει κάποια εξωτερική μπαταριοθήκη; εαν ναι συνεχίζουμε.
RTFM ,πρώτο πρώτο το λέει μην βάζετε το κλειδί μέσα 😉

Δυστυχώς αμέλεια.
Τα κλειδιά τα είχα μέσα στη εσωτερική κλειδαρια του ντουλαπιου μη γνωρίζοντας πως έχει και έξω κρυμμένη κλειδαριά
Στο κάτω μέρος έχει κάτι που θυμίζει ακροδέκτη για φις ρεύματος τροφοδοτικού.
Δυστυχώς δεν δουλεύει.