Αν και καθυστέρησα πολύ να σου απαντήσω, παρακάτω η φωτογραφία.Βάλε φωτο...αν και υποψιάζομαι ότι είναι νερο/υγρασία....
Το συγκεκριμένο το "πεταξε" περίπου 1 εβδομάδα μετά την τοποθέτηση. @KOSSTV
Αν και καθυστέρησα πολύ να σου απαντήσω, παρακάτω η φωτογραφία.Βάλε φωτο...αν και υποψιάζομαι ότι είναι νερο/υγρασία....
Καλημέρα στην ομάδα, υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που να γνωρίζει τον τρόπο επισκευής σε βυτίο πολυαστερικό; Θα ήθελα να μάθω τον σωστό τρόπο και το καταλληλότερο κιτ επισκευής που πρέπει να χρησιμοποιήσω
Όχι.Καλημέρα σε όλους.
Έχω φτιάξει ένα έπιπλο που αποτελείται από 2 κομμάτια, το πάνω (το "καπάκι") είναι MDF (επενδεδυμένο με καπλαμά), και το κάτω είναι ξύλο (ελάτη).
Αν τα κολλήσω μεταξύ τους με ξυλόκολλα θα έχω πρόβλημα επειδή το ξύλο συστέλλεται - διαστέλλεται ενώ το MDF όχι;
@Parhs καλημέρα.
- Χώρισε την κάθε ντουλάπα σε 2 κουτιά το ένα πάνω στο άλλο. Θα σου στοιχίσει ένα κομμάτι μελαμίνης παραπάνω (όσο ένα ράφι) και θα δείχνει πιο όμορφο (και πιο πρακτικό).
-Για τα φύλα της ντουλάπας και τις φάσες βάλε μια μελαμίνη με σχέδιο/χρώμα και βάλε άσπρη μελαμίνη μόνο στα κουτιά και στα ράφια. Κάνα 10άρικο παραπάνω στοιχίζει το χρωματιστό φύλο.
-Από τρύπες βάλε 4 για κάθε ράφι (2 σε κάθε πλαινό) - δεν χρειάζονται 6. Ανά 12εκ είσαι οκ ή ακόμα καλύτερα τρυπάς μόνο εκεί που θα μπει το ράφι και επιπλέον 2-3τρύπες πάνω και άλλες τόσες κάτω.
Αν δεν είσαι μαραγκός (ούτε εγώ είμαι) το εύκολο "σκονάκι" είναι να αντιγράψεις τι έχει κάνει κάποιος επαγγελματίας. Δες πως είναι οι ντουλάπες στο σπίτι σου (ή σε κάποιο άλλο σπίτι) μετράς διαστάσεις και πάχη υλικού βλέπεις τρόπο τοποθέτησης και φτιάχνεις κάτι παρόμοιο.
Οι δικές μου ντουλάπες έχουν 16mm άσπρη μελαμίνη για τα κουτιά/ράφια και 18mm για τα φύλα. Από τα ράφια της μεσαίας ντουλάπας (90εκ πλάτος-16χιλ μελαμίνη) στα 20 χρόνια δεν έχει κάνει κοιλιά κανένα. Αλλά αν η 18άρα δεν βγαίνει πολύ ακριβότερα, βάλτην για έξτρα ασφάλεια.
View attachment 224431
Κουνουβέλης.Παρη ποιος σου έδωσε αυτές τις τιμές...;
Ρωτάω γιατί μου φενονται υπερβολικές για αυτο που θες να κάνεις...
Κανελλόπουλο το σκεφτόμουν από Δευτέρα η τέταρτη που θα ανέβω εκεί.Θα ρώταγα και Φωτόπουλος και Κανελλοπουλο στον Άλιμο & Αγ.Δημητριο..
Γενικά πιστεω ότι σε έχει χρεώσει φύλλα καθώς φενεται ότι υπάρχει αρκετή φύρα για να φτάνει τα 6 ...
Βέβαια θέλει πολύ καλή μελέτη να αξιοποιήσεις κατά 90-95% του φύλλου ως οφελιμο...αυτοί δεν το σκέφτονται καν έτσι...
Για τα υπόλοιπα οκ πάνω κάτω...
Όταν είχα φτιάξει παλιότερα ντουλάπα για τα εργαλεια μου ειχε βγάλει 3 φύλλα μελαμινης για αυτά που χρειαζόμουν...όταν πήγα σπίτι και έκατσα να τα δω κατάλαβα οτι ήταν πολλά...με 2 φύλλα έκανα την δουλειά μου..για αυτο το λέω..Κανελλόπουλο το σκεφτόμουν από Δευτέρα η τέταρτη που θα ανέβω εκεί.
Αν δεις τα pdf βγαίνουν 6.
Λογικά δε τους βγάζει πρόγραμμα πως να τα κόψουν; σιγά μη κάθεται να υπολογίζει εκει.
Δε ξέρω πόσα φύλα έβγαλε.
Εγω το ζητησα για blum. Πιστεύω αν ζητήσω λευκό για τα εσωτερικά να πάει πιο φτηνό. Πάντως αυτος που ειχα φτιάξει τις ντουλάπες ειχε βάλει μονόχρωμο εσωτερικα χωρίς κάποια επιβάρυνση.Ο αναλογος εδω δινει τις ΛΕΥΚΕΣ μελαμινες με το κομματι. οσο θες.
Αν του δωσεις ξεχωριστα τις διαστασεις εγχρωμων κομματιων κ λευκων, ισως να γλυτωσεις κανενα φυλλο.
Γενιακ νομιζω οτι σου εβγαλε την πιο ακρινη προσφορα που θα μποροσυε να σου κανει... το γιατι δεν το ξερω>
πχ Σου εβαλε μεντεσεδες μπλουμ οταν οι κοινοι κανουν 70 λεπτα.
Τιμές 2021 (δεν ξέρω που βρίσκονται σήμερα)Που πιστευεις μπορω να βρω καλύτερες;
Που μπορώ να παω;Πάντως και ο Κανελλόπουλος δεν θεωρείται φθηνός
Δεν έχω να σου προτείνω κάποιον συγκεκριμένο αλλά απο προηγούμενη εμπειρία μου ο Κανελλοπουλος δεν θεωρείται από τους φθηνούς.Που μπορώ να παω;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.