Μάστορες τα φώτα σας!!

Τι να σου πω? Προέρχονται από τον παππού ο οποίος δούλευε στην ΔΕΗ. Πρέπει να δουλεύτηκαν πολύ μεταξύ 1940-1960 και υποθέτω ότι έχουν σχέση με την ωρολογοποιία ή τα όπλα (χόμπυ του παππού). Τις ημέρες αυτές φτάνουν σε παρτίδες στα χέρια μου πάρα πολλά εργαλεία του, κυρίως μινιατούρες και διάφορα πράγματα εκεινης της εποχής. Ενδιαφέροντα όλα (λίρες ακόμα δεν έχω βρει)

ήταν σε μια εργαλειοθήκη - μινιόν με άπειρα τρυπανάκια μεγέθους τρίχας και πολλές λίμες.

Ισως αυτά που λέω εγώ τρυπανάκια να είναι σύρματα που κατασκεύαζε ο παππούς με ετούτα τα πλακάκια με τις τρύπες

20240512_001320.jpg

Μήπως είναι τραμφίλες;
Νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό. Κάθε τρύπα είναι εσωτερικά κωνικού σχήματος και πρόκειται για "τραμφίλα". Πρώτη φορά μαθαίνω για αυτό το εργαλείο και να πω την αλήθεια δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι κάνει.

Νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό. Κάθε τρύπα είναι εσωτερικά κωνικού σχήματος και πρόκειται για "τραμφίλα". Πρώτη φορά μαθαίνω για αυτό το εργαλείο και να πω την αλήθεια δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι κάνει.
Τα χρησιμοποιούσαν παλιά στην κατασκευή κοσμημάτων και παρήγαγαν συρματάκια πολύ μικρών διατομών, για το δέσιμο πολύτιμων λίθων σε κοσμήματα.

Πριν κάποιες ημέρες είχα ζητήσει βοήθεια σχετικά με το εκ νέου βάψιμο μιας μικρής πισίνας του κουμπάρου μου.Πήγα σήμερα και έβγαλα φωτογραφίες.
Κοιτάξτε χάλια προεργασίας πριν την βάψουν.Αυτά που βλέπετε είναι μετά από ξύσιμο με σπάτουλα που έκανα,σπάζοντας με αυτήν,φουσκάλες με νερό πάνω στον τοίχο και είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτές,άλλες μεγάλες και άλλες πολύ μικρές.Είναι δυνατόν σε τέτοιο τοίχο να βάλεις τριβείο,αφού θα σπάνε και θα γεμίζει το γυαλόχαρτο νερό;

Attachments

• 20240516_181406.jpg
    20240516_181406.jpg
    1.5 MB · Views: 21
  • 20240516_181415.jpg
    20240516_181415.jpg
    1.4 MB · Views: 24
  • 20240516_181421.jpg
    20240516_181421.jpg
    1.4 MB · Views: 25
  • 20240516_181426.jpg
    20240516_181426.jpg
    579.6 KB · Views: 25
  • 20240516_181437.jpg
    20240516_181437.jpg
    1.2 MB · Views: 24
Πριν κάποιες ημέρες είχα ζητήσει βοήθεια σχετικά με το εκ νέου βάψιμο μιας μικρής πισίνας του κουμπάρου μου.Πήγα σήμερα και έβγαλα φωτογραφίες.
Κοιτάξτε χάλια προεργασίας πριν την βάψουν.Αυτά που βλέπετε είναι μετά από ξύσιμο με σπάτουλα που έκανα,σπάζοντας με αυτήν,φουσκάλες με νερό πάνω στον τοίχο και είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτές,άλλες μεγάλες και άλλες πολύ μικρές.Είναι δυνατόν σε τέτοιο τοίχο να βάλεις τριβείο,αφού θα σπάνε και θα γεμίζει το γυαλόχαρτο νερό;
Εαν αυτο που εξυσες εχει νερο απο μεσα πρεπει να μεινει να στεγνωσει καλα....μετα μπορει να τριφτει με τριβειο να λειανθει να στρωσει..οσο γινεται...
Ασε δε που βλεπω οτι εχει επισκευαστει πολλες φορες.....εχουν πεσει διαφορ υλιακ το ενα πανω στο αλλο...
Εγω θα το εβγαζα ολο το χρωμα εξ αρχης με φλογιστρο και θα την εκανα εξ αρχης...εκτος και εαν κανεις τοπικα τα μερεμετια με επιξειδικο στοκο 2 συστατικων που συστηνουν για πισινα...μετα βαζεις βαφες γαι πισινα που δεν ειναι το δυσκολο της υποθεσης...

Συνάδελφοι, μια βοήθεια παρακαλώ.

Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί έχω αυτό το πρόβλημα.
Κόβω πηχάκια στο παγκοπρίονο, αλλά όταν τα ενώνω μεταξύ τους, πού και πού, υπάρχουν κάποια κενά.
Εδώ, έχω πιάσει μερικά πηχάκια με ένα σφιγκτήρα (με μέτρια πίεση, πριν τα κολλήσω με κόλλα)

20240517_215536.jpg

Ενω το 95% είναι ΟΚ, σε κάποια σημεία υπάρχουν κάτι τόσο μικρές χαραμάδες, που ίσα ίσα χώνεται ένα χαρτάκι, αλλά δεν παύουν να είναι πρόβλημα για μένα (δεν γίνεται ένα cutting board να έχει κενά!)

Συνήθως, αυτό το κενό είναι κάπου στο μέσο, σχεδόν ποτέ στις άκρες από το πηχάκι.
Σε αυτήν την περίπτωση το παχύμετρο λέει 3.13 στις άκρες και 3.11 εκεί που έχει κενό.

Πως το καταφέρνω; Δεν σπρώχνω σωστά το ξύλο προς τον φράχτη καθώς το κόβω; :unsure:
Θέλει κάποια ρύθμιση το παγκοπριονο; :unsure:

Δεν καταλαβαίνω. :rolleyes:

Συνήθως, αυτό το κενό είναι κάπου στο μέσο, σχεδόν ποτέ στις άκρες από το πηχάκι.
Σε αυτήν την περίπτωση το παχύμετρο λέει 3.13 στις άκρες και 3.11 εκεί που έχει κενό.
Πιο δυνατό σφύξιμο και περισσότερους σφυκτήρες όταν τα ενώνεις ίσως;

• Like
Reactions: nikfor
Πιο δυνατό σφύξιμο και περισσότερους σφυκτήρες όταν τα ενώνεις ίσως;

Ναι, με δυνατό σφίξιμο και την κόλλα ανάμεσα θα κλείσουν τα κενά (νομίζω).

Άλλα το ερώτημα είναι: Γιατί συμβαίνει αυτό; :rolleyes:

Είδα ένα υλικό σ' ένα βίντεο (στο 3:15) του Λερόυ, 'υδατοαπωθητικό υλικό' το ονομάζει, προστίθεται στον αρμόστοκο κατά την ανάμιξη :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ξέρει κανείς ποιο προϊόν είναι αυτό;
Στα σχόλια δίνει ένα υλικό αλλά εντελώς άσχετο, απλά για να 'ξεφορτωθεί' αυτόν που ρώτησε.

(δεν είναι από αυτά τα 'αδιαβροχοποιητικά αρμών' που επαλείφονται στους αρμούς)

Υπάρχει υδραπωθητικος αρμοστοκος durostick. Μου είχε πει να του τον πάρω ο πλακατζης το καλοκαίρι για ένα μερεμετι.

Όπως.μοθ είχε πει και για μια κόλλα έτοιμη για σοβατεπί της Ατλακολ νομίζω αλλά δεν την θυμάμαι.

• Like
Reactions: aetosa
Άλλα το ερώτημα είναι: Γιατί συμβαίνει αυτό; :rolleyes:
Εκτός από αυτό που σου είπε ο Κυριάκος, άλλοι πιθανοί λόγοι μπορεί να είναι:
- Η κοπή δεν είναι απόλυτα ίσια
- Η κοπή δεν είναι απόλυτα κάθετη σε όλο το μήκος
-Ο σφιγκτήρας πιέζει πιο πολύ την μία όψη οπότε η άλλη κάνει κοιλιά (και κενά).
Αν με δυνατό σφίξιμο κλείνουν τα κενά, στην ουσία δεν υπάρχει πρόβλημα.
Από παρόμοια προβλήματα με αυτό που δείχνεις και που είχα κι εγώ, θεωρώ ότι ίσως παίζει κάποιο ρόλο και το παγκοπρίονο που έχουμε (δεν έχω δοκιμάσει κάποιο καλύτερο για να είμαι και σίγουρος).

@gipsy Κι αυτός που έχω (Bauer Perla) "υδροαπωθητικός" γράφει, οπότε ίσως να μη χρειάζεται τίποτα άλλο από.

Καλησπέρα στην ομάδα

Αγόρασα το συγκεκριμένο Stanley Brussels κρουστικό δραπανοκαταβιδο.

Σας φαίνεται normal όταν το σταματώ που κάνει ένα τακ ; Είναι σαν "φρένο" για να σταματά αμέσως με το που αφήσεις το κουμπί;

//cloud.tapatalk.com/s/664b255802088/20240520_101623.mp4

Sent from my SM-S918B using Tapatalk