Μάστορες τα φώτα σας!!

πως μπορει καποιος να βιδωσει κατι ελαφρυ σε σοβα κ τουβλο? ΧΩΡΙΣ ουπατ.
εχω δει ηλεκτρολογο να χρησιμοποιει μαυρες αυτοδιατρητες για στηριξη καναλιου καλωδιωσης

καλύτερα να αφήσεις ενα κενό γύρω από την προέκταση (να μην το σοβατίσεις) και να βάλεις ροζέτα για να είναι επισκέψιμο αν στάξει χωρίς σκαψίματα.

• Like
Reactions: teodor_ch
πως μπορει καποιος να βιδωσει κατι ελαφρυ σε σοβα κ τουβλο? ΧΩΡΙΣ ουπατ.
εχω δει ηλεκτρολογο να χρησιμοποιει μαυρες αυτοδιατρητες για στηριξη καναλιου καλωδιωσης

Αυτές τις παπαριές τις κάνουν οι ηλεκτρολόγοι, ειδικά αυτοί που χρησιμοποιούν οι πάροχοι για εγκαταστάσεις internet, οπτικές ιπνες κλπ.
Καρφώνουν τα κανάλια με αυτοδιάτρητες βίδες στους σοβάδες και φεύγουν.
Πατ κιούτ και ξεπέτα…

Ναι μια προσθήκη θες..
Αλλά αν στάξει για κάποιο λόγο, θα έχεις θέμα
καλύτερα να αφήσεις ενα κενό γύρω από την προέκταση (να μην το σοβατίσεις) και να βάλεις ροζέτα για να είναι επισκέψιμο αν στάξει χωρίς σκαψίματα.
Εαν γινει σωστα με τεφλον η μαλλι δεν θα εχει προβλημα..εξαλλου εαν χρειαστει να επεμβει δεν θα γινει ζημια μεγαλη γιατι απλος θα βγαλει την προεκταση...
Σε μια δουλεια θερμοπροσοψης ο υδραυλικος σε βρυση ειχε βαλει διπλη μικρη προεκταση(ωστε να ελενχει σε 2 σημεια) και σε βανα μια μικρη ωστε να μπορει να τα ελενχει καλυτερα...
Πριν(με μουφες) και μετα(με φενιζολ και σοβατισμα)..3 χρονια δεν εχει γινει θεμα....

20220408_102256.jpg 20220430_112557.jpg

• Like
Reactions: cyclades and aetosa
Μα έτσι χαλάει η θερμομόνωση γιατί δημιουργείται θερμογέφυρα. Το θέμα είναι να πάρουμε και υψηλή ενεργειακή κλάση.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εαν γινει σωστα με τεφλον η μαλλι δεν θα εχει προβλημα..εξαλλου εαν χρειαστει να επεμβει δεν θα γινει ζημια μεγαλη γιατι απλος θα βγαλει την προεκταση...
Σε μια δουλεια θερμοπροσοψης ο υδραυλικος σε βρυση ειχε βαλει διπλη μικρη προεκταση(ωστε να ελενχει σε 2 σημεια) και σε βανα μια μικρη ωστε να μπορει να τα ελενχει καλυτερα...
Πριν(με μουφες) και μετα(με φενιζολ και σοβατισμα)..3 χρονια δεν εχει γινει θεμα....

View attachment 234672

Αυτό είναι κακάσχημο!
Άκυρο! Τώρα είδα τον οδηγό κάτω οπότε λογικά θα έρθει πρόσωπο σχεδόν.

Εγώ προτείνω τις προεκτάσεις που δείχνεις αλλά με ροζέτα και να έρθει πρόσωπο με τον σοβά.
Κενό απο φελιζόλ/σοβά αλλά αν θέλετε για την θερμογέφυρα που είναι αστεία βάλτε αφρό/σιλικόνη.

Υπόψιν πιό πολύ θα κοστίσει το υλικό απο τις απώλειες της θερμογέφυρας στα 20 χρόνια!
Επίσης η σωλήνα είναι μονωμένη? :sneaky:

Σοβαρές θερμογέφυρες είναι στα πεζοδρόμια/τοίχους και οι μαρμαροποδιές στα κουφώματα.

• Like
Reactions: aetosa
Αυτό είναι κακάσχημο!
Άκυρο! Τώρα είδα τον οδηγό κάτω οπότε λογικά θα έρθει πρόσωπο σχεδόν.

Εγώ προτείνω τις προεκτάσεις που δείχνεις αλλά με ροζέτα και να έρθει πρόσωπο με τον σοβά.
Κενό απο φελιζόλ/σοβά αλλά αν θέλετε για την θερμογέφυρα που είναι αστεία βάλτε αφρό/σιλικόνη.

Υπόψιν πιό πολύ θα κοστίσει το υλικό απο τις απώλειες της θερμογέφυρας στα 20 χρόνια!
Επίσης η σωλήνα είναι μονωμένη? :sneaky:

Σοβαρές θερμογέφυρες είναι στα πεζοδρόμια/τοίχους και οι μαρμαροποδιές στα κουφώματα.
Αν και δεν καταλαβα τι εννοείς η θερμοπροσοψη ήρθε προσωπο στον οδηγο και η ροζετα μπήκε εκ των υστερων ώστε να μην λερωθει..δηλ βγήκε και ξαναπήρε η βρύση...Όχι οι προεκτάσεις..

Το φενιζολ απο οσο ειχα δει κόβεται ακριβώς στην διαμετρο της διατομής και μπαίνει φόρετα,εποιτα από πολλές μετρησεις ώστε να μην μεινουν κενά που εννοείται γινεται μονο με αφρό πολυρεθανης χαμηλής διόγκωση μετα...με λίγα λόγια όσο πιο κοντά και ακριβές κοπή τόσο το καλύτερο..
Μόνωση στην σωλήνα δεν ξέρω τι εννοείς...εκτος και αν λες επένδυση μόνωση...δεν εχω να βάζουν κάτι τέτοιο ως τώρα...
Για τις θερμογεφυρες συμφωνώ...χρειάζεται παντού.

Last edited:
  • Like
Reactions: teodor_ch

Πάντως όταν μου 'χε έρθει μηχανικός για να ορίσει την ενεργειακή κλάση σ' ένα διαμέρισμα, πρόσεξα ότι πολύ μικρά ελαττώματα είχαν σοβαρή επίπτωση στην ενεργειακή κλάση.

Πάντως όταν μου 'χε έρθει μηχανικός για να ορίσει την ενεργειακή κλάση σ' ένα διαμέρισμα, πρόσεξα ότι πολύ μικρά ελαττώματα είχαν σοβαρή επίπτωση στην ενεργειακή κλάση.

Νο1 είναι και η επιφάνεια. Οι ενώσεις πεζοδρομίων/μπαλκονιών με την οικοδομή έχουν τεράστιες επιφάνειες σε σύγκριση με το κυκλάκι γύρω απο τη σωλήνα. Ειδικά οι μαρμαροποδιές κάτω απο τα κουφώματα. Στο βορειοδυτικό δωμάτιο σπίτι μου κάποιες νύχτες κάνει υγροποίηση το καπάκι-κορνίζα του κουφώματος απο την κάτω μεριά που καλύπτει το μάρμαρο.
Και το έχω ξαναπεί ότι το είχα σκεφτεί πριν μπεί το μάρμαρο να δημιουργήσω ένα κενό 1εκ σαν θερμοδιακοπή αλλά δεν είχα εμπιστοσύνη στον πλακατζή που τα έβαζε και το άφησα.

Ιδανικά το κούφωμα πρέπει να πατήσει πάνω κάτω στο κτίριο και η θερμοπρόσοψη να τελειώσει επάνω στο κούφωμα. Και το μάρμαρο απο πάνω μετά. Αλλά άντε να τους αλλάξεις αυτά που έχουν συνηθίσει και αυξάνεις τις πιθανότητες για αστοχίες ώστε να περνάει νερό απο την ένωση κούφωμα-μάρμαρο και απο κάτω κούφωμα-θερμοπρόσοψη.

Ιδανικά το κούφωμα πρέπει να πατήσει πάνω κάτω στο κτίριο και η θερμοπρόσοψη να τελειώσει επάνω στο κούφωμα. Και το μάρμαρο απο πάνω μετά. Αλλά άντε να τους αλλάξεις αυτά που έχουν συνηθίσει και αυξάνεις τις πιθανότητες για αστοχίες ώστε να περνάει νερό απο την ένωση κούφωμα-μάρμαρο και απο κάτω κούφωμα-θερμοπρόσοψη.
Έχω απορίες σε αυτά που γράφεις, θα τα μελετήσω και θα σου πω.

Στα κουφώματα εάν υπάρχουν προφιλ/τελειώματα πρέπει να βγαίνουν να μπαίνουν απο πάνω μετά..επεισης συμαντικο για τις θςρμογεφυρες..
Επεισης εξαρτάται και τι αλουμίνιο έχουμε..
Εάν είναι τελείωνα ειναι με.οδηγο δεν μπορούμε να κάνουμε.και πολλά...συνήθως μπαινει 2 εκ φύλλο θερμομόνωσης..
Εάν είναι με 5αρα κουφοκασα τοτε μπορούμε να βάλουμε ως 5αρη και να.πατησει ως αυτήν..
Την μελέτη δεν την κάνει μόνο ο μηχανηκος αλλά και εφαρμοστεις..γιατί έχει τύχη ο πρώτος να γράφει και να λέει παπάδες στα χαρτιά και στην θεωρία να μην γίνεται...τα έχω δει στην πράξη σε μαστορους για αυτο τα λέω..
Οπότε μεγάλη προσοχή και σε αυτί..

Καλημέρα.
Έχω μια στοίβα καυσόξυλα στον κήπο (πάνω σε παλέτες) και ψάχνω καμιά ιδέα για να τα στεγάσω . Αυτό για τα νέα μέτρα που απαιτούν να είναι σε "κλειστό χώρο" - τα καυσόξυλα που προορίζονται για φετινή κατανάλωση τα έχω στο υπόγειο. Σκέφτομαι για μια προσωρινή κατασκευή μόνο για το καλοκαίρι, αλλά θα το συζητούσα και για κάτι πιο μόνιμο.
Προς το παρόν σκέφτομαι να κάνω ένα "Π" με τσιμεντόλιθους απλά ακουμπισμένους ο ένας πάνω στον άλλον και από πάνω να βάλω κανένα πάνελ μεταλλικό κεραμίδι. Το Φθινόπωρο μαζεύω τσιμεντόλιθους/πάνελ και τα αφήνω πάλι χύμα. Υπάρχει καμιά καλύτερη ιδέα;

Κατά καιρούς το LIDL πουλάει πολύ μεγάλα πλαστικά καλύμματα, με σχοινί δεσίματος, για έπιπλα κήπου.
Νομίζω οτι για καυσόξυλα θα είναι μια χαρά.

Κατά καιρούς το LIDL πουλάει πολύ μεγάλα πλαστικά καλύμματα, με σχοινί δεσίματος, για έπιπλα κήπου.
Νομίζω οτι για καυσόξυλα θα είναι μια χαρά.
Μπάμπη, πρώτη σκέψη ήταν για κάποιο μεγάλο μουσαμά που να τα σκεπάζει για να μην φαίνονται. Όλη η στοίβα είναι στο περίπου 4Χ2 μέτρα με ύψος 1,5 μέτρο οπότε θέλει κάτι μεγαλύτερο από κάλυμμα για έπιπλα.
Θεωρώ ότι έτσι δεν μετράει για "κλειστός χώρος" αλλά αν δεν βρω άκρη με κάτι πιο ορθόδοξο θα καταλήξω εκεί.

Δε ξέρω γιατί τον θες «κλειστό χώρο» αφού κρόκειται για καυσόξυλα.
Νομίζεις θα προστατεύονται καλύτερα με το Π από τσιμεντόλιθους και το στέγαστρο;
Πιο πολύ φασαρία και έξοδα το βλέπω εγώ.

Εγώ πάντως έχω κάνει την πατέντα σε Γ ,αφου η μια πλευρα ειναι τοιχος,αντί με τσιμεντολυθους με Alfablock και με λαμαρίνα από πάνω και επιπλεον απο.πανω απλο μουσαμα....χώρος 2Χ1.5μ...και ειναι μια χαρα 3 χρόνια τωρα σε όλες τις καιρικές συνθηκες..
Να πούμε ότι του Δημήτρη ειναι μια.περιοχη όπου πιάνει και χιόνι και φυσικα αρκετη υγρασια και θέλει κάτι αντοχής απο πάνω...
Επεισης τα 4Χ2 με 1.5υψος δεν είναι μικρή κατασκευή...
Νομίζω ότι μια κατεσκευη με τσιμεντολυθους η alfa block με πάνελ οροφής με μια κλιση 10 μοιρων η καθε πλευρα ειναι η ιδανικότερη λύση εάν μιλάμε για κλειστό χώρο..

Απο εκεί και πέρα μπορεί να σκεφτεί και καποιον μεταλλικό σκελετό με λεπτά σιδερα ώστε να.βαλει πλαστικο αδιάβροχο μουσαμα ο οποίος είναι πολύ ανθεκτικός..το εχω δει σε τεντοπεργολα και είναι εξαιρετικό..

• Like
Reactions: nikfor and dk31
Δε ξέρω γιατί τον θες «κλειστό χώρο» αφού πρόκειται για καυσόξυλα.
Υποτίθεται (σύμφωνα με τον νέο κανονισμό) για λόγους αντιπυρικής προστασίας; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να τα προστατέψω από τον καιρό - μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν στεγνώσει και μετά τα μεταφέρω στο υπόγειο.

@KOSSTV ευχαριστώ για το λινκ με τον μουσαμά. Το alfablock είναι γενικά φτηνότερο από τον τσιμεντόλιθο;