Μάστορες τα φώτα σας!!

αφού τη ρίξεις πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι ΟΛΑ καλώδια δεν έχουν ρεύμα
Αυτό το παραπάνω με το "ΟΛΑ" το έκανα μόνο πριν το κατέβασμα του γενικού και όχι μετά - θα μπει στη λίστα.
Την ερώτηση πριν την έγραψα επειδή, μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι κλείνοντας απλά τον διακόπτη ή την ασφάλεια (στον πίνακα) για το συγκεκριμένο δωμάτιο, δεν θα υπάρχει ρεύμα, αρά μπορεί να δουλέψει τοπικά χωρίς να κόβει το ρεύμα στο υπόλοιπο σπίτι. Μια φορά που το δοκίμασα, γινόταν αυτό το βραχυκύκλωμα που περιέγραψα, οπότε δεν το ξαναδοκίμασα - μόνο με κατέβασμα του γενικού.

Καλημέρα συνάδελφοι :)
Εδώ που κάθομαι στην εξοχή και κάνω σχέδια διάφορων κατασκευών για το άμεσο μέλλον, μου έχει δημιουργηθεί μια απορία για την οποία δεν κατάφερα να βρω απαντήσεις στο YouTube κλπ.

Σε ένα έπιπλο για το εργαστήριο που σκέφτομαι να φτιάξω από στραντζαριστό βαρέως τύπου 3x3, και στο οποίο θέλω να βάλω και κάποια συρτάρια, πως στερεώνονται οι μεταλλικοί οδηγοί συρταριών πάνω στο στραντζαριστό;

Ή μήπως πρέπει να βιδώσω πάνω στο στραντζαριστό μια επιφάνεια ξύλου και πάνω εκεί να βιδώσω τους οδηγούς των συρταριών όπως θα έκανα και σε ένα κανονικό ξύλινο έπιπλο; :unsure:
Νικόλα σε μια κατασκευή που έκανες τελευταία με στραντζαριστο νομιζω ότι αυτό έκανες με ενα μεγαλο συρταρι..για μέσα στο εργαστηριο λέω..

Νικόλα σε μια κατασκευή που έκανες τελευταία με στραντζαριστο νομιζω ότι αυτό έκανες με ενα μεγαλο συρταρι..για μέσα στο εργαστηριο λέω..

Ναι Κωστή αυτό έκανα, χωρίς να ξέρω αν ήταν και σωστό
Και μιλάμε για ένα συρτάρι, οπότε και οι λίγο λάθος τρύπες που έκανα, δεν φάνηκαν.

Τώρα μιλάω για πολλά συρτάρια (4-5) το ένα κάτω από το άλλο και πρέπει να έρθουν περασιά και να έχουν τα ίδια κενά μεταξύ τους, για να δείχνουν ωραία.
Και γενικά, είναι ωραίο να φαίνονται απο το πλάι ολοι αυτοί οι οδηγοί; δεν ξέρω.

Ναι Κωστή αυτό έκανα, χωρίς να ξέρω αν ήταν και σωστό
Και μιλάμε για ένα συρτάρι, οπότε και οι λίγο λάθος τρύπες που έκανα, δεν φάνηκαν.

Τώρα μιλάω για πολλά συρτάρια (4-5) το ένα κάτω από το άλλο και πρέπει να έρθουν περασιά και να έχουν τα ίδια κενά μεταξύ τους, για να δείχνουν ωραία.
Και γενικά, είναι ωραίο να φαίνονται απο το πλάι ολοι αυτοί οι οδηγοί; δεν ξέρω.
Δεν νομίζω ότι είναι λάθος εάν κατασκυαστηκα είναι σωστά...από όσο θυμάμαι μια χαρα βγήκε και δυνατό/αντοχής..
Θα βάλεις βαρέως τύπου μεταλλικού οδηγούς.. ;..και τι μηκος/πλατος θα έχουν τα συρτάρια.. ;

Εγω τι προτεινω...
Θα κάνεις το σκελετό πρώτα και εποιτα θα βάλεις αριστερά και δεξιά 18mm σανίδα,mdf η δεν ξέρω τι άλλο και μετά θα υπολογίσεις τα συρταρια(μηκος/πλατος) και εποιτα θα βιδωσεις πανω τους οδηγούς..
Εάν θες να το κάνεις ακόμη πιο ενισχυμένο υπολόγισε εκεί που θα γίνει οδηγός να βάλεις στο σκελετό έξτρα στρατζαριστο..
Θεωρώ ότι είναι υπερβολή αλλά έτσι θα αντέχουν 100%..

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
Καλησπέρα στην παρέα

Θέλω να κάνω μια υγρομονωση στην ταράτσα που είναι επενδυμένη με πλακάκια.

Έχει πολύ καλές κλήσεις και δεν μαζεύει νερά. Θέλω ένα διάφανο υλικό και λόγω του ότι το διάφανο hyperdesmo είναι πολύ ακριβό (θα χρειαστεί σίγουρα 3 με 4 κουτιά των 20kg), σκέφτομαι να περάσω 2 χέρια το παρακάτω

Εννοείται είναι κατώτερο του hyperdesmo, αλλά πιστεύεται θα κάνει δουλειά ?

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Είναι άλλο πράγμα η υγρομονωση και στεγανωση και άλλο η αδιαβροχοποιηση...

Με το πρώτο σφραγίζεις και κλείνεις εντελως το δαπεδο/πλακακια από υγρασία και νερο ακόμη και σε λιμνιαζοντα σημεία με αποτέλεσμα την πλήρη στεγανωση ενώ με την αδιαβροχοποιηση είναι υλικό που απωθεί το νερό ως ένα βαθμό χωρις μακροπροθεσμα αποτελεσματα..
Οπότε για να μονωσεις δεν κάνουν τα αδιαβροχοποιητικα..

Εάν λοιπόν υπάρχει διαρροή από τους αρμούς από τα πλακάκια τότε θα πρέπει να ελεγχθούν ,να ανοίξουν αυτα που εχουν θεμα,να καθαριστουν και να επαναρμολογηθουν με γυαλοστοκο(ίδιας απόχρωσης με το τωρα)που έγινε η αρμολογηση..
Εκεί τοπικά μπορεί να περαστει μετά αδιαβροχοποιηση στο αρμο 2-3 χέρια αλλά θα πρέπει να γίνεται τακτικά..
Είναι μια λύση με αδιαβροχοποιηση αυτή αλλά δεν έχει καμία σχέση με μόνωση οοως το Hyperdesmo T..

Τι πρόβλημα αντιμετωπίζει ακριβώς.. ;
Ποσα τ.μ. έχεις συνολικά.. ;

Κάτω από το πλακάκια έχει ασφαλτοπανο, αλλά εχει εμφανιστεί υγρασία σε κάποια σημεία στο μπαλκόνι, συγκεκριμένα προς το τελείωμα της πλάκας.

Είχα περάσει πέρυσι κάποια "ύποπτα" σημεία με hyperdesmo, αλλά δεν βοήθησε .

Δυστυχώς, δεν μπορώ να εντοπίσω από που προέρχεται η υγρασία, οι αρμοί φαίνονται σχετικά εντάξει, τα πλακάκια δεν έχουν συκωθει και η ταράτσα είναι περίπου στα 90τμ.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι να έκανε το λάθος ο μάστορας και να μην γύρισε στις άκρες το ασφαλτοπανο προς τα επάνω, οπότε λόγω της κλήσης να το φέρνει στην άκρη..

Εάν μπορούσα θα έβγαζα όλα τα πλακάκια, αλλά πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, δεν μπορώ να κάνω ότι θέλω

Κάτω από το πλακάκια έχει ασφαλτοπανο, αλλά εχει εμφανιστεί υγρασία σε κάποια σημεία στο μπαλκόνι, συγκεκριμένα προς το τελείωμα της πλάκας.

Είχα περάσει πέρυσι κάποια "ύποπτα" σημεία με hyperdesmo, αλλά δεν βοήθησε .

Δυστυχώς, δεν μπορώ να εντοπίσω από που προέρχεται η υγρασία, οι αρμοί φαίνονται σχετικά εντάξει, τα πλακάκια δεν έχουν συκωθει και η ταράτσα είναι περίπου στα 90τμ.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι να έκανε το λάθος ο μάστορας και να μην γύρισε στις άκρες το ασφαλτοπανο προς τα επάνω, οπότε λόγω της κλήσης να το φέρνει στην άκρη..

Εάν μπορούσα θα έβγαζα όλα τα πλακάκια, αλλά πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, δεν μπορώ να κάνω ότι θέλω

Εάν έχει εμφανιστεί υγρασία στο τελείωμα τις πλάκας κοντά στις μετωπες μπορεί να είναι από διάφορες αιτίες...
Συγουρα εάν δεν έχει γυρίσει το ασφαλτοπανο μπορεί να περνει από τα σοβατεπί των πλακιδίων της ταράτσας.. όμως στις άκρες μπορεί να υπάρχει διαρροή από τα στηθαια/μετωπες τις ταράτσας η από σιδερο από τα κάγκελα της ταράτσας..
Επεισης και ο τρόπος που να εχει μπει συνολικά το ασφαλτοπανο μπορει να είναι λάθος...

Μια φώτο θα βοηθούσε σε κάποια σημεία για να έχουμε καλύτερη εικόνα γιατί μιλάμε υποθετικά.. μπορεί κάτι να υπάρχει κάτι που να μην βλέπεις εσύ...λέω εγώ τώρα..

Ναι, στις μετώπες.ειναι από κάτω . Πέρυσι τις είχα μονώσει κιόλας μήπως τράβαγε νερό που τις χτυπούσε η βροχή.

Τα κάγκελα δεν τα έχω εξετάσει. Θα το δω. Φωτογραφία δυστυχώς δεν μπορώ τώρα διότι είναι στο εξοχικό

• Like
Reactions: KOSSTV
Παιδιά sos. Έχω διαμορφώσει ένα κομμάτι της αυλής παιδική χαρά για την μικρούλα μου, μου έφυγε ο πάτος στην δουλειά. Γεωϋφάσματα, σκύρους, τεχνητό χλοοτάπητα, σκίαστρα, φωτισμό, φράχτες και δεν συμμαζεύεται, έχω φάει πολλές εργατοώρες και χρήμα. Αποτέλεσμα; Να φτιάξω μια τουαλέτα πολυτελείας για τα βρωμόγατα της γειτονιάς. Τι να κάνω για να τα απωθήσω;

Βάλε ένα πλέγμα γύρω γύρω μέχρι να βρεις κάτι πιο...κομψό (αν υπάρχει).

Ένα γεροδεμένο σκύλο.
Εν ανάγκη δανείσου κάποιον απο φίλο σου. :D
Στρατηγέ, τρεις έχω, φλούφληδες και οι τρεις! Γ@μησέ τα, ακούνε "νιάου" και κουτουλάνε τα ντουβάρια...

Δεν υπαρχει λυση σε αυτο το προβλημα και το διαπιστωσα περυσι που ηταν η πρωτη φορα στα χρονικα που δεν ειχα αρσενικο γατο στον κηπο. Οι αρσενικοι που ειχαμε διαχρονικα (στειρωμενοι) δεν δεχονταν κανεναν αλλο γατο στο χωρο.

Αυτο που νομιζω οτι με βοηθησε και μειωθηκαν οι επισκεψεις τον κηπο μου ηταν η κορνα με σπρευ αερα που αγορασα απο το Jumbo. Φευγουν σαν πυραυλοι.
Ειναι λιγο ζορι για τους γειτονες, γιατι την χρησιμοποιω στιγμιαια οποτε δω γατο ανεξαρτητου ωρας, αλλα ο σκοπος αγιαζει τα μεσα :)

την νύχτα που κοιμάστε ερχόμαστε και τα κάνουμε.....
είμαστε αιλουροειδή χωράμε παντού, αρκεί η τρύπα να χωράει το κεφάλι μας...
σκαρφαλώνουμε, πηδάμε , πατάμε αθόρυβα , περνάμε σαν σκιές κάτω από την μύτη σας και την μύτη των σκυλιών σας που μας ζηλεύουν γιατί είναι ανίκανα και κάνουν μόνο για δούλοι...
είμαστε πνεύματα ελεύθερα και ανεξάρτητα.. δεν σας έχουμε ανάγκη αν και μας αρέσει η αγάπη σας αρκεί να μην το παρακάνετε όπως με τους "μυρωδάτους" φασαριόζους φίλους σας....
είμαστε ότι πιο όμορφο και τέλειο έφτιαξε η φύση σε 4 πόδια και υπάρχουμε σε πολλά μεγέθη..
σας αφήνουμε να ονειρεύεστε τα μεγάλα όταν κοιτάτε εμάς τα μικρά... γιατί μοιάζουμε τόσο πολύ μεταξύ μας.....

Eτσι ειναι, κι αμα λαχει κλεβουμε και κανα εργαλειο για να παιξουμε :)

3zOGYyQl.jpg

2Yz0zTIl.jpg

5rRBHzpl.jpg

Εγώ έχω αυτό το πρόβλημα σε υπόγειο που τους αρέσει να τα κάνουν στο τσιμέντο του γκαράζ (!!!) αντί για τον κήπο.
Εδώ δοκιμάσει διάφορα, απωθητικά σπρευ, να ρίξω ξύδι κλπ. Τελικά έβαλα σε μια γωνιά μια χαρτόκουτα με άμμο για γάτες και πηγαίνουν εκεί. Δεν λύθηκε το πρόβλημα, αλλά μειώθηκε αρκετά.