Μάστορες τα φώτα σας!!

δηλαδη αν καναμε Χ κινησεις με το 80αρι, χρειαζουεμ να κανουεμ περισσοτερες ή λιγοτερες με το 120αρι?
μηπως κανουμε τον ιδιο αριθμο?
Γενικά, τον ίδιο αριθμό. Στο πρώτο νούμερο (πχ 80άρι) μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αν η επιφάνεια δεν ήταν αρκετά ομαλή εξ' αρχής.

• Like
Reactions: KOSSTV
Παίδες, τα φώτα σας!

Στην φωτογραφία φαίνεται η ποδιά ενός παραθύρου και ένας λεκές ο οποίος δε ξέρω από που προήλθε, και ο οποίος επιμένει να μην φεύγει. Δοκίμασα υγρό απορρυπαντικό πιάτων, white spirit, ασετόν, δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Στο σπίτι έγινε μεγάλη ανακαίνιση και μπαινόβγαιναν πολλά συνεργεία. Ίσως να έγινε και από μας βέβαια, στις λίγες μέρες που μπήκαμε.
Η ποδιά είναι γρανίτης από το Νεοχώρι Πηλίου, αν αυτό βοηθάει.

Καμμιά ιδέα;

20240720-184808.jpg

Παίδες, τα φώτα σας!

Στην φωτογραφία φαίνεται η ποδιά ενός παραθύρου και ένας λεκές ο οποίος δε ξέρω από που προήλθε, και ο οποίος επιμένει να μην φεύγει. Δοκίμασα υγρό απορρυπαντικό πιάτων, white spirit, ασετόν, δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Στο σπίτι έγινε μεγάλη ανακαίνιση και μπαινόβγαιναν πολλά συνεργεία. Ίσως να έγινε και από μας βέβαια, στις λίγες μέρες που μπήκαμε.
Η ποδιά είναι γρανίτης από το Νεοχώρι Πηλίου, αν αυτό βοηθάει.

Καμμιά ιδέα;

20240720-184808.jpg
Για δοκίμασε κάτι τέτοιο...

Θα κάνεις 3-4 φορές την διαδικασία...

Έχεις ακούσει κάτι πολύ ζεστό στο σημείο...Η μαυρίλα δεν εξηγείται αλλιώς...

Άφησες κάποιο ρεσώ πάνω στο γρανίτη;
Με το Νεοχώρι επχεις κάποια σχέση ή τυχαία ο γρανίτης είναι απο εκεί;

Άφησες κάποιο ρεσώ πάνω στο γρανίτη;
Με το Νεοχώρι επχεις κάποια σχέση ή τυχαία ο γρανίτης είναι απο εκεί;
Ρεσώ όχι. Είχαμε αφήσει για καιρό, ένα ντισπένσερ υγρό σαπούνι χεριών και ένα σπρέι με απωθητικό κουνουπιών. Ίσως λόγω ζέστης κάτι έγινε με κάποιο από τα δύο.

Το σπίτι είναι στις Μηλιές, οπότε πήραμε τους γρανίτες από το Νεοχώρι (Λιθόραμα, θα το θυμάσαι ;)).

Για δοκίμασε κάτι τέτοιο...

Θα κάνεις 3-4 φορές την διαδικασία...

Έχεις ακούσει κάτι πολύ ζεστό στο σημείο...Η μαυρίλα δεν εξηγείται αλλιώς...
Θα το δοκιμάσω!

Δηλαδή; Να βάλω λαδόκολλα πάνω στον λεκέ, και να το ζεστάνω με σεσουάρ;
Στην ουσία ναι.

Αν κι αυτό το κάνουμε με σίδερο για να φύγει το κερί, δεν ξέρω αν θα αντέξει την θερμοκρασία του σίδερου ο γρανίτης. Για αυτό πρότεινα σεσουάρ.

Δεν είχε περαστεί κανένα γυαλιστικό;

Καλησπέρα στην ομάδα, έχω μια απορία, εσωτερική πόρτα ασφαλείας που ανοίγει με φορά προς τ αριστερά γίνετε με κάποιον τρόπο να ανοίγει δεξιά; Μπας και γλιτώσουμε κάνα φράγκο, κάθε πρόταση δεκτή

Καλησπέρα στην ομάδα, έχω μια απορία, εσωτερική πόρτα ασφαλείας που ανοίγει με φορά προς τ αριστερά γίνετε με κάποιον τρόπο να ανοίγει δεξιά; Μπας και γλιτώσουμε κάνα φράγκο, κάθε πρόταση δεκτή
Δύσκολο πολύ.. ακόμη και πορταδες δεν αναλαμβάνουν τέτοιες δουλειές..

• Like
Reactions: arma
Καλησπέρα στην παρέα.

Ερώτηση: Με τι ξεκινάμε το βάψιμο χαλκοσωλήνων; Καθάρισμα πριν με τι; Ποίο αστάρι;

Ευχαριστώ

Edit: καινούρια χαλκοσωλήνα...

Όχι. :(

Σύμπτωση..
σήμερα αντικατέστησα την 2 ετών πόρτα ασφαλείας, στο σπίτι που ανακαινίζω, με καινούρια επειδή ήθελα να ανοίγει πρός τα αριστερά.
Το αντίθετο από σένα δηλαδή.

Καλησπέρα στην παρέα.

Ερώτηση: Με τι ξεκινάμε το βάψιμο χαλκοσωλήνων; Καθάρισμα πριν με τι; Ποίο αστάρι;

Ευχαριστώ

Edit: καινούρια χαλκοσωλήνα...
Εαν η χαλκοσωληνα ειχε "λαδιλα" καθαριζεται πρωτα με οινοπνευμα η ελαφρυ δυαλιτικο..
Κατοπην καλο ειναι να τριφτει με ατσαλοσυρμα πολυ ψιλο ωστε να κανει καποιες γραμμες/γρεζια και εποιτα ασταρι μεταλλου 2 χερια για να πιασει καλα..υστερα βαζεις οποιοδηποτε χρωμα απο πανω...

Εαν η χαλκοσωληνα ειχε "λαδιλα" καθαριζεται πρωτα με οινοπνευμα η ελαφρυ δυαλιτικο..
Κατοπην καλο ειναι να τριφτει με ατσαλοσυρμα πολυ ψιλο ωστε να κανει καποιες γραμμες/γρεζια και εποιτα ασταρι μεταλλου 2 χερια για να πιασει καλα..υστερα βαζεις οποιοδηποτε χρωμα απο πανω...
Οινόπνευμα μπλε φαντάζομαι

• Like
Reactions: KOSSTV

Κάνε μια ερώτηση εδώ https://alfinodoor.gr/service-portes-asfaleias/, αλλά μην έχεις ελπίδες. Δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν ούτε οι μεντεσέδες, ούτε οι πίροι και η κλειδαριά.
Προφανώς αφορά την κύρια είσοδο. Αν αφορά αποθήκη ή κάτι άλλο και μόνο σαν λύση ανάγκης, γίνεται αλλά θα ανοίγει προς τα έξω (το κόστος μπορεί να φτάσει τα 150€).

• Like
Reactions: arma