Καλά ο υδραυλικός που στα άλλαξε 2 φορες δεν στα κατεβασε κάτω...;Μεταξύ άλλων προβλημάτων,μου τρύπησε το boiler του ηλιακού.Είναι το 2ο μέσα σε 12 χρόνια και αναγκαστικά,αγόρασα 3ο.
Το κακό είναι ότι έχω παρατημένα 2 πλέον boiler στην ταράτσα που λόγω βάρους αλλά και μεγέθους,δεν μπορώ να τα κατεβάσω.
Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί ηλίθιο.
Σκέφτηκα να τα κόψω σε μικρότερα κομμάτια αλλά το εξωτερικό τους περίβλημα είναι inox.Κόβεται αυτό το πράγμα με τροχό ή έστω με κάτι άλλο;
Όχι,κανένα από τα 2 συνεργεία γιατί ήταν ασήκωτα.Καλά ο υδραυλικός που στα άλλαξε 2 φορες δεν στα κατεβασε κάτω...;
Κανοκια πρέπει...
Με γωνιακό τροχό με δίσκο inox οπως αναφέρθηκε.
Και τα 2 καινούρια πως ανέβηκαν δηλαδή;Όχι,κανένα από τα 2 συνεργεία γιατί ήταν ασήκωτα.
Όχι,κανένα από τα 2 συνεργεία γιατί ήταν ασήκωτα.
Ωραία στο πέρασαν τα μαστορια..!!!Τα ανέβασαν με τα χέρια μέσα από το σπίτι.Μου είπαν ότι όταν είναι καινούρια ζυγίζουν το μισό βάρος απ'ότι μεταχειρισμένα.
Εντάξει το ακούσαμε κι αυτό...Τα ανέβασαν με τα χέρια μέσα από το σπίτι.Μου είπαν ότι όταν είναι καινούρια ζυγίζουν το μισό βάρος απ'ότι μεταχειρισμένα.
Με δισκοπριονο κοβονται αυτα.Κωστα, να υποθεσω οτι αν θελει κανεις να το κοψει με χειροριονο, καλυτερα θα ητανε με σιδηροπριονο? (πολυ περισσοτερα δοντια)
Με μια πανοβουρρσα σε δραπανο θα το εκανες πιο γρήγορα και πολυ ξεκουραστα!Επανέρχομαι για να σας δείξω το χερούλι της εξώπορτας, του οποίου η αποκατάσταση νομίζω πέτυχε. Η πρόταση του φίλου skysound τελικά βοήθησε περισσότερο, με το μπράσο να κάνει πολύ καλή δουλειά. Απλώς να εχετε υπόψη σας ότι χρειάστηκε πολύ τρίψιμο (μου έφυγε το χέρι), για να πετύχεις ένα ικανοποιητικό γυάλισμα. Το λέω αυτό, γιατι σε κάποια βίντεο δείχνουν ένα αντικείμενο να γυαλίζει αμέσως με ενα απλό πέρασμα! Δεν είναι ακριβώς έτσι!
Ευχαριστώ τους φίλους για τις συμβουλές!View attachment 237164
Μπαξίσι εννοείται ότι τους ρώτησε ο γιός μου και του απάντησαν ότι απλά δεν μπορούν να το σηκώσουν.Είπαν πως αν έχει διαρροή,βρέχεται το κάτι που είναι μεταξύ του μεταλλικού καζανιού και του inox περιβλήματος και γίνεται ασήκωτο.Εντάξει το ακούσαμε κι αυτό...
Το άλλο μισό βάρος δλδ τι είναι; Τα άλατα;
Πήρε βάρος η πολυουρεθάνη;
Τι στο...μπιπ..."υδραυλικοί" είναι αυτοί;
Εντάξει, μπαξισι θέλανε...το καταλάβαμε...
Κωστα, να υποθεσω οτι αν θελει κανεις να το κοψει με χειροριονο, καλυτερα θα ητανε με σιδηροπριονο? (πολυ περισσοτερα δοντια)
Με δισκοπριονο κοβονται αυτα.
To καζάνι του ηλιακού γίνεται μια ωραία ψησταριά με καπάκι. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube θέλει απλώς υπομονή στο κόψιμο με τον τροχό, βάζεις μεντεσέδες και πόδια. Στην ουσία δύο εργαλεία τροχός και ηλεκτροκόλληση ή ακόμα ακόμα χωρίς ηλεκτροκόλληση ένα δράπανο να κάνεις τρύπες και να βάλεις πόδια. Βάζω ένα παράδειγμα υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά σχέδια.Μπαξίσι εννοείται ότι τους ρώτησε ο γιός μου και του απάντησαν ότι απλά δεν μπορούν να το σηκώσουν.Είπαν πως αν έχει διαρροή,βρέχεται το κάτι που είναι μεταξύ του μεταλλικού καζανιού και του inox περιβλήματος και γίνεται ασήκωτο.
Έκοψα ένα μέρος του inox περιβλήματος με έναν τροχό ρεύματος 115 και από μέσα είχε ένα υλικό κίτρινο (αφρολέξ;υαλοβάμβακας;,μοιάζει με αυτό που γεμίζουν τα μαξιλάρια των σαλονιών) το οποίο είχε γίνει πέτρα.Κάτω από αυτό υπήρχε το καζάνι,το οποίο ο δίσκος για inox που είχα πάρει,απλά το γρατζούνισε.
Ακριβώς στο ίδιο σημείο είχε και εμένα διαρροή φαίνεται εκεί γίνεται ηλεκτρόλυση είναι σίδηρος το καζάνι μπρούντζος ή άλλο κράμα οι σύνδεσμοι του νερού.Ακομα και ενας 48 δοντια ξυλου θα κανει μια χαρα δουλεια.
Μια χαρτοταινια κατα μηκος της κοπης θα βοηθησει πολυ.
Αναφορικα με τον ηλιακό σε καινουργιο Calpac Mark4 στην 6ετια διαβρωθηκαν τα εσωτερικα σπειρωματα συνδεσης στο καζανι και ειχα διαρροή! Αλλαχθηκε στην εγγυηση με εναν απαραδεκτο ορο πληρωμης των εργατικών!!!!
Ευτυχως δίπλα μου εχω χερσο οικοπεδο και ετσι το ριξαμε το παλιο απο τον 3ο.
Το εχω σε βιντεο.
Την ιδια μερα τον πήραν οπαδοι της Ρόμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.