Μάστορες τα φώτα σας!!

Μεταξύ άλλων προβλημάτων,μου τρύπησε το boiler του ηλιακού.Είναι το 2ο μέσα σε 12 χρόνια και αναγκαστικά,αγόρασα 3ο.
Το κακό είναι ότι έχω παρατημένα 2 πλέον boiler στην ταράτσα που λόγω βάρους αλλά και μεγέθους,δεν μπορώ να τα κατεβάσω.
Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί ηλίθιο.
Σκέφτηκα να τα κόψω σε μικρότερα κομμάτια αλλά το εξωτερικό τους περίβλημα είναι inox.Κόβεται αυτό το πράγμα με τροχό ή έστω με κάτι άλλο;
Καλά ο υδραυλικός που στα άλλαξε 2 φορες δεν στα κατεβασε κάτω...;
Κανοκια πρέπει...
Με γωνιακό τροχό με δίσκο inox οπως αναφέρθηκε.

Όχι,κανένα από τα 2 συνεργεία γιατί ήταν ασήκωτα.
Τα ανέβασαν με τα χέρια μέσα από το σπίτι.Μου είπαν ότι όταν είναι καινούρια ζυγίζουν το μισό βάρος απ'ότι μεταχειρισμένα.
Ωραία στο πέρασαν τα μαστορια..!!! :ROFLMAO:

Εμένα πάντως πριν από 2 χρόνια μια χαρά το κατέβασαν 2 άτομα..

Επιβεβαιώνω και εγώ 22 χρονων σπίτι. Ηλιακός, ενώ ο συλλέκτης είναι μια χαρά 22 ετών, έχω αλλάξει 2 φορές boiler. Mε τις συντηρήσεις τους τα ανόδια τους, και πάλι τρυπάνε, το ένα μάλιστα το δεύτερο τρύπησε μέσα στα 5 χρόνια εγγύησης και μου το αλλάξανε δωρεάν. Το πήρε η εταιρεία να το στείλει στο εργοστάσιο να δούνε που τρύπησε.
Τριπλής ενέργειας, όλοι οι σωλήνες πλαστικοί, σε συζητήσεις καταλήξαμε και σε ένα συμπέρασμα ότι η ηλεκτρόλυση πολλαπλασιαζεται γίνεται πιο έντονη όταν χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό ρεύμα για υποβοήθηση στο ζέσταμα τον χειμώνα.
Το θέμα είναι ότι τα ανόδια δεν φαίνεται να σώζουν την κατάσταση δεν τα βρίσκαμε πολύ φθαρμένα συνήθως το ανόδιο εξαφανίζεται τελείως αν υπάρχει μεγάλο θέμα ηλεκτρόλυσης.
Μάλλον τα εργοστάσια κάνουν οριακες τις εσωτερικές ηλεκτροστατικές βαφές ίσα να αντέχουν 7-8 χρόνια τα boiler, να γίνεται παιχνίδι...
Βρε τι πάθαμε την σήμερον ημέραν πρέπει να είσαι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, χημικός, ιατρός, να ξέρεις από μαγνήσιο άμα έχεις μυοσκελετικούς πόνους αλλά να παίρνεις και ράβδους μαγνησίου να τις κόβεις να κάνεις σπείρωμα (με φιλιερα από το Λίντλ) να τις βάζεις στον ηλιακό να μη πονάει κι αυτός.

Και πρέπει να ξέρεις και από logistics οργάνωση επιχειρήσεων, διοίκηση management, όταν αλλάζεις boiler, πρέπει να έχεις λυμένο τον παλιό ηλιακό και το παλιό boiler ακριβώς στο σημείο της ταράτσας που θα αφήσει ο γερανός το καινούριο ώστε με μια κίνηση να δέσεις το παλιό να το κατεβάσει κάτω. Να μη κάνει δεύτερη κίνηση. Πρέπει να ξέρεις πολλά πράγματα πως να δένεις ναυτικά να κάνεις θηλιές σε ιμάντες, να λαδωσεις 5 ευρώ τον οδηγό του γερανού που έφερε το μποιλερ αλλιώς δεν επιζείς σήμερα.....

Last edited:
Τα ανέβασαν με τα χέρια μέσα από το σπίτι.Μου είπαν ότι όταν είναι καινούρια ζυγίζουν το μισό βάρος απ'ότι μεταχειρισμένα.
Εντάξει το ακούσαμε κι αυτό...
Το άλλο μισό βάρος δλδ τι είναι; Τα άλατα;

Πήρε βάρος η πολυουρεθάνη;

Τι στο...μπιπ..."υδραυλικοί" είναι αυτοί;

Εντάξει, μπαξισι θέλανε...το καταλάβαμε...

• Like
Reactions: KOSSTV
Κωστα, να υποθεσω οτι αν θελει κανεις να το κοψει με χειροριονο, καλυτερα θα ητανε με σιδηροπριονο? (πολυ περισσοτερα δοντια)
Με δισκοπριονο κοβονται αυτα.

Επανέρχομαι για να σας δείξω το χερούλι της εξώπορτας, του οποίου η αποκατάσταση νομίζω πέτυχε. Η πρόταση του φίλου skysound τελικά βοήθησε περισσότερο, με το μπράσο να κάνει πολύ καλή δουλειά. Απλώς να εχετε υπόψη σας ότι χρειάστηκε πολύ τρίψιμο (μου έφυγε το χέρι), για να πετύχεις ένα ικανοποιητικό γυάλισμα. Το λέω αυτό, γιατι σε κάποια βίντεο δείχνουν ένα αντικείμενο να γυαλίζει αμέσως με ενα απλό πέρασμα! Δεν είναι ακριβώς έτσι!
Ευχαριστώ τους φίλους για τις συμβουλές!View attachment 237164
Με μια πανοβουρρσα σε δραπανο θα το εκανες πιο γρήγορα και πολυ ξεκουραστα!
Την επομενη φορα.
Ακου την συμβουλη να το ψεκασεις με διαφανο βερνικι μεταλλων ωστε να το σφραγισεις να μην ξαναγινει τοσο γρήγορα.

Εντάξει το ακούσαμε κι αυτό...
Το άλλο μισό βάρος δλδ τι είναι; Τα άλατα;

Πήρε βάρος η πολυουρεθάνη;

Τι στο...μπιπ..."υδραυλικοί" είναι αυτοί;

Εντάξει, μπαξισι θέλανε...το καταλάβαμε...
Μπαξίσι εννοείται ότι τους ρώτησε ο γιός μου και του απάντησαν ότι απλά δεν μπορούν να το σηκώσουν.Είπαν πως αν έχει διαρροή,βρέχεται το κάτι που είναι μεταξύ του μεταλλικού καζανιού και του inox περιβλήματος και γίνεται ασήκωτο.
Έκοψα ένα μέρος του inox περιβλήματος με έναν τροχό ρεύματος 115 και από μέσα είχε ένα υλικό κίτρινο (αφρολέξ;υαλοβάμβακας;,μοιάζει με αυτό που γεμίζουν τα μαξιλάρια των σαλονιών) το οποίο είχε γίνει πέτρα.Κάτω από αυτό υπήρχε το καζάνι,το οποίο ο δίσκος για inox που είχα πάρει,απλά το γρατζούνισε.

Κωστα, να υποθεσω οτι αν θελει κανεις να το κοψει με χειροριονο, καλυτερα θα ητανε με σιδηροπριονο? (πολυ περισσοτερα δοντια)

Με δισκοπριονο κοβονται αυτα.

Να επιβεβαιώσω κι εγώ: πολύ καλό αποτελέσμα με σταθερό δισκοπρίονο σε όλα τα πλαστικά/πλαστικοειδή συν ελάχιστο γυαλοχαρτάρισμα στο τελείωμα. Πολυκαρβονικό με δισκοπρίονο χειρός δεν έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα κόβεται καλά. Σε κάθε περίπτωση, θέλει δίσκο για πλαστικά/μαλακά μέταλα (δόντια TCG) και όχι ότι να 'ναι.

• Like
Reactions: enduras1
Ακομα και ενας 48 δοντια ξυλου θα κανει μια χαρα δουλεια.
Μια χαρτοταινια κατα μηκος της κοπης θα βοηθησει πολυ.

Αναφορικα με τον ηλιακό σε καινουργιο Calpac Mark4 στην 6ετια διαβρωθηκαν τα εσωτερικα σπειρωματα συνδεσης στο καζανι και ειχα διαρροή! Αλλαχθηκε στην εγγυηση με εναν απαραδεκτο ορο πληρωμης των εργατικών!!!!

Ευτυχως δίπλα μου εχω χερσο οικοπεδο και ετσι το ριξαμε το παλιο απο τον 3ο.

Το εχω σε βιντεο.

Την ιδια μερα τον πήραν οπαδοι της Ρόμα.

Μπαξίσι εννοείται ότι τους ρώτησε ο γιός μου και του απάντησαν ότι απλά δεν μπορούν να το σηκώσουν.Είπαν πως αν έχει διαρροή,βρέχεται το κάτι που είναι μεταξύ του μεταλλικού καζανιού και του inox περιβλήματος και γίνεται ασήκωτο.
Έκοψα ένα μέρος του inox περιβλήματος με έναν τροχό ρεύματος 115 και από μέσα είχε ένα υλικό κίτρινο (αφρολέξ;υαλοβάμβακας;,μοιάζει με αυτό που γεμίζουν τα μαξιλάρια των σαλονιών) το οποίο είχε γίνει πέτρα.Κάτω από αυτό υπήρχε το καζάνι,το οποίο ο δίσκος για inox που είχα πάρει,απλά το γρατζούνισε.
To καζάνι του ηλιακού γίνεται μια ωραία ψησταριά με καπάκι. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube θέλει απλώς υπομονή στο κόψιμο με τον τροχό, βάζεις μεντεσέδες και πόδια. Στην ουσία δύο εργαλεία τροχός και ηλεκτροκόλληση ή ακόμα ακόμα χωρίς ηλεκτροκόλληση ένα δράπανο να κάνεις τρύπες και να βάλεις πόδια. Βάζω ένα παράδειγμα υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά σχέδια.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ακομα και ενας 48 δοντια ξυλου θα κανει μια χαρα δουλεια.
Μια χαρτοταινια κατα μηκος της κοπης θα βοηθησει πολυ.

Αναφορικα με τον ηλιακό σε καινουργιο Calpac Mark4 στην 6ετια διαβρωθηκαν τα εσωτερικα σπειρωματα συνδεσης στο καζανι και ειχα διαρροή! Αλλαχθηκε στην εγγυηση με εναν απαραδεκτο ορο πληρωμης των εργατικών!!!!

Ευτυχως δίπλα μου εχω χερσο οικοπεδο και ετσι το ριξαμε το παλιο απο τον 3ο.

Το εχω σε βιντεο.

Την ιδια μερα τον πήραν οπαδοι της Ρόμα.
Ακριβώς στο ίδιο σημείο είχε και εμένα διαρροή φαίνεται εκεί γίνεται ηλεκτρόλυση είναι σίδηρος το καζάνι μπρούντζος ή άλλο κράμα οι σύνδεσμοι του νερού.

γιατι νομιζω οτι δεν ειναι σωστη η επαφη σιδηρου με χαλκο?

βρηκα αυτο

Copper and Brass
If an installation requires contact between galvanized materials and copper or brass in a moist or humid environment, rapid corrosion of the zinc may occur. Even runoff water from copper or brass surfaces can contain enough dissolved copper to cause rapid corrosion. If the use of copper or brass in contact with galvanized items is unavoidable, precautions should be taken to prevent electrical contact between the two metals. Joint faces should be insulated with non-conducting gaskets; connections should be made with insulating, grommet-type fasteners. The design should ensure water is not recirculated and water flows from the galvanized surface towards the copper or brass surface and not the reverse.

και σε βιντεο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited: