Μάστορες τα φώτα σας!!

Κλασσική περίπτωση βλάβης! :LOL:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πυκνωτής…
Αλλάχτηκε με μεγαλύτερο και δουλεύει άψογα. Ελπίζω μόνο να μην μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αυτή η διαφορά, ο παλιός ήταν 6mf και ο καινούριος που είχα 16mf.

IMG_9580.jpegIMG_9581.jpeg

Ναι πρέπει να βάλεις ίδιας χωρητικότητας με τον παλιό.

Από το chatgpt:

Πιθανά προβλήματα από την αλλαγή:

1. Υπερφόρτωση: Ένας μεγαλύτερος πυκνωτής μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική τάση ή ρεύμα στο μοτέρ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και ζημιά στο τύλιγμα του μοτέρ.
  2. Λειτουργία εκτός των προδιαγραφών: Το μοτέρ είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με συγκεκριμένο πυκνωτή. Η χρήση διαφορετικής χωρητικότητας μπορεί να το κάνει να λειτουργεί εκτός των προβλεπόμενων προδιαγραφών, με αποτέλεσμα αστάθεια, θόρυβο ή ακόμα και καταστροφή του μοτέρ.
  3. Μειωμένη διάρκεια ζωής: Το μοτέρ μπορεί να καταπονηθεί περισσότερο από το κανονικό, κάτι που θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του.
Συμπέρασμα: Είναι καλύτερα να αντικαταστήσεις τον πυκνωτή με έναν που έχει την ίδια χωρητικότητα (6μF) με τον αρχικό. Αν δεν μπορείς να βρεις ακριβώς 6μF, είναι καλύτερα να πλησιάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο στη χωρητικότητα του αρχικού πυκνωτή.

ΟΚ.. κατάλαβα.
Εύκολο είναι να βρώ τον ξατάλληλο πυκνωτή, θα τον αλλάξω αύριο.
Σας ευχαριστώ πολύ!

Χρειάζομαι ταινία διπλής όψης για να ξανακολλήσω τα λάστιχα στις πόρτες του αυτοκινήτου που σε κάποια σημεία έχουν αρχίσει και αποκολλούνται.
Υπάρχει κάτι δοκιμασμένο από 3Μ πχ;

Μεγάλη διαφορά...

Θα παρακολουθουσα αν ζεσταίνεται πολύ το μοτέρ.

Στο μέλλον μπορεί να στο καψει...

Κλασσική περίπτωση βλάβης! :LOL:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πυκνωτής…
Αλλάχτηκε με μεγαλύτερο και δουλεύει άψογα. Ελπίζω μόνο να μην μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αυτή η διαφορά, ο παλιός ήταν 6mf και ο καινούριος που είχα 16mf.

View attachment 238205View attachment 238206
Θα συμφωνήσω με τους φίλους παραπάνω. Μπορεί τώρα να σου ξεκινάει σαν φερράρι, αλλά κάποια στιγμή σίγουρα θα πάς για περιέλιξη..

Χρειάζομαι ταινία διπλής όψης για να ξανακολλήσω τα λάστιχα στις πόρτες του αυτοκινήτου
Εχω δοκιμασει αυτην. Πιο λεπτη δεν γινεται, σχεδον σαν κόλλα.
Κολλησα λαστιχο σε πλαστικο πολυ γερα, και διαφορα αλλα υλικα
χωρις προβλημα, ακομα και μετα απο χρονια.

• Love
  • Like
Reactions: vlad66 and tonal

Έχω αυτή περίπου 6 μήνες η οποία είναι 550W. Μετά την αλλαγή της κορδέλας, είμαι πολύ ευχαριστημένος.
https://avclub.gr/index.php?threads/test-drive-ergaleion-analosimon.143380/post-1058953376

Ο Νίκος nikfor την έχει μεγαλύτερο διάστημα και (σε αντίθεση με εμένα) την χρησιμοποιεί πολύ συχνά, οπότε η άποψή του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Απ' ότι έχω διαβάσει και έχω δει η αλλαγή της κορδέλας είναι επιβεβλημένη, όπως αναφέρεις κι εσύ στο post που έχεις κάνει, οπότε σκέφτομαι να πάω για την φθηνή και να δώσω λεφτά για καλή κορδέλα.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι το ύψος κοπής το οποίο δεν είναι πολύ μεγάλο (8 εκατοστά). Και είναι μόλις δύο εκατοστά υψηλότερο από το παγκοπρίονο, οπότε αν χρειαστεί να κόψω μεγαλύτερο κομμάτι πάλι δεν θα μπορώ.
Ας δούμε τι θα πουν και άλλοι.

• Like
Reactions: newbie
Απ' ότι έχω διαβάσει και έχω δει η αλλαγή της κορδέλας είναι επιβεβλημένη, όπως αναφέρεις κι εσύ στο post που έχεις κάνει, οπότε σκέφτομαι να πάω για την φθηνή και να δώσω λεφτά για καλή κορδέλα.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι το ύψος κοπής το οποίο δεν είναι πολύ μεγάλο (8 εκατοστά). Και είναι μόλις δύο εκατοστά υψηλότερο από το παγκοπρίονο, οπότε αν χρειαστεί να κόψω μεγαλύτερο κομμάτι πάλι δεν θα μπορώ.

Η HBS261 κόβει μέχρι 12cm, αλλά παρόλα τα 550W σε 10cm που έχω κόψει στην γρήγορη ταχύτητα με 6tpi, θέλει πολλή υπομονή. Ίσως με 4 tpi να είναι καλύτερα, αλλά σίγουρα τα ίχνη της κοπής θα είναι αρκετά έντονα..

Αυτή που σου πρότεινε ο newbie πάρε. Η κορδέλες είναι αναλώσιμες. Θα χαλάσουν, θα σπάσουν, θα στραβώσουν, θα τις αλλάξεις.

Moτερ και ύψος κοπής δεν θα αλλάξεις...

Τι θέλεις - στο περίπου - να κόβεις; Μασίφ ξυλεία με μικρό ή μεγάλο ύψος; Ευθείες ή καμπύλες;

Αν η απάντηση είναι "όλα αυτά μαζί" τότε χρειάζεσαι πιο δυνατά μοτέρ από αυτά τα δυο που λες.

Ακόμα και αυτή που έχουμε πάρει ο @newbie και εγώ, όταν κόβει κλειστές καμπύλες σε μεγάλου ύψους μασίφ ξυλεία, ζορίζεται, έως και σταματάει. Στα μικρά ύψη ξύλων, όλες αυτές οι μικρές είναι μια χαρά. Στα μεγάλα όμως, κόβουν τόσο στραβά που είναι πρόβλημα.

Και γενικά έχεις χρησιμοποιήσει ξανά κορδέλα; Εγώ τη χρησιμοποιώ συχνά, αλλά για ... βοηθητικές εργασίες. Αν ήταν να "σχίσω" ένα μαδέρι με ακρίβεια στη μέση, θα έπρεπε να έχω αγορασει μια πολύ πιο δυνατή.

Τον Οκτ του 22 αγόρασα τη μικρούλα Boston που δούλευε μια χαρα σε μικρά και λεπτά ξύλα.
Τον Ιαν του 24 έβαλα στη ντουλάπα την Boston και αγόρασα την Scheppach HBS261 που ήταν σίγουρα μια αναβάθμιση,
και σήμερα, αν με έπαιρνε (από χώρο και από λεφτά) , θα αγόραζα την Metabo BAS 318

Καλύτερο Value for money από την HBS261 δεν νομίζω να βρεις, αλλά μην περιμένεις και θαύματα. Θα κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς, ακόμα και αν της αλλάζεις κορδέλες.

Κατά κύριο λόγο μιλάμε για καμπύλες σε μασίφ ξυλεία, αλλά φυσικά το να μπορεί να κόψει ευθεία κάποια κομμάτια που λόγω ύψους δεν μπορούν να κοπούν στο παγκοπρίονο είναι αρκετα θεμιτό.
Απ' ότι κατάλαβα από τα γραφόμενά σου καλό θα ήταν να περιμένω και να μαζέψω ένα μεγαλύτερο ποσό για να πάρω ένα πιο δυνατό μηχάνημα.
Το Metabo και την κατηγορία του την ξεχνάμε βέβαια. Ακόμα κι αν τα είχα δεν νομίζω να τα έδινα για ερασιτεχνικούς σκοπούς.

Φέτος στις διακοπές δεν κάνω πολλά μπάνια..
Είπα να κόψω την λούφα και να κάνω δουλειές στο σπίτι που είναι παλιό ('78-'79) και ελάχιστη συντήρηση έχει δεχτεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Σαθρός σοβάς, σκασίματα μέσα-έξω, σκουριασμένη σιδερένια κάσσα και πόρτα και πάει λέγοντας...

Με 15 μέρες διακοπές το καλοκαίρι που ερχόμαστε εδώ, ότι μπορώ και ότι προλάβω..

IMG_20240908_191925.jpg

IMG_20240908_191945.jpg

IMG_20240908_194353.jpg

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από εξωτερικούς χώρους.

Στην παρακάτω, ένα σημείο στο εσωτερικό του σπιτιού που τον χειμώνα που μας πέρασε έξησα ένα "φούσκωμα" και είδα οπλισμό να σκάει μύτη...

IMG_20240909_124648.jpg

Αρκετά υλικά αγοράστηκαν για να κάνω συντήρηση (ένα φρένο στην διάβρωση δλδ) μέχρι να βγω σε σύνταξη και να έχω πολλές μέρες (ή και μήνες) στην διάθεσή μου..

IMG_20240909_125344.jpg

IMG_20240909_125404.jpg

Μαζί με τα υλικά τσίμπησα και έναν φακό που μου γυάλισε...

IMG_20240909_124952.jpg

Led Torch, water resistant, 4,5€ χωρίς τις μπαταρίες.
Μια χαρά για να ψάχνω να μαζέψω τους γάτους μου το βράδυ που αλωνίζουν γύρω από το μεγάλο σπίτι στο τεράστιο οικόπεδο..

Χτες ο κόκκινος Lucky πέρασε στο δίπλα οικόπεδο του θείου που έχει 2 μεγαλόσωμα σκυλιά..

Πρόλαβε και ανέβηκε στην ροδιά και γλύτωσε την ζωή του!
@AUDIOLYTIC

Πάνο,, φέτες θα τον έκαναν μέχρι να έρθω να τον σώσω!!

Οι άλλοι ούτε από κοντά δεν πλησιάζουν το συρματόπλεγμα.. είναι τυχαίο αυτό που λένε για τα "κόκκινα" γατιά;;
Έχουν πολύ τρέλα στο κεφάλι τους....

• Wow
Reactions: AUDIOLYTIC
Η σιδερένια κάσα και πόρτα κοντεύει να τελειώσει..
Σε μερικά σημεία η κάσα είχε ήδη τρυπήσει από την σκουριά, αλλά πιστεύω ότι την πρόλαβα.

IMG_20240909_124754.jpg

(Δυστυχώς τα κάγκελα που φαίνονται έχουν καταδικαστεί..)

Η πόρτα θέλει ένα χέρι χρώμα ακόμα και τελειώνει..
IMG_20240909_125333.jpg

Σε ένα σημείο έχω πρόβλημα..
Πριν στεγνώσει το χρώμα κολλάει στα σημεία επαφής..

IMG_20240909_124850.jpg

IMG_20240909_124913.jpg

Το χρώμα είναι αυτό:

IMG_20240909_142138.jpg

IMG_20240909_142152.jpg

• Like
Reactions: Χιωτης