Το πλακάκι είναι στην είσοδο του σπιτιου..Το προσέχω σαν τα μάτια μου, δεν είναι δικό μου το σπίτι.Για τα ντουλάπια ας απαντήσουν τα άλλα παιδιά, εγώ θα σου πω για το δάπεδο/. Να το προσέχεις, έχουν ξαναγυρίσει στην μόδα αυτά τα μοτίβα, και φυσικά είναι δυσεύρετα.
Όχι γιατί έχει στραβωσει κάπως περίεργα η δεξιά γωνία στο πάνω μέρος έχει βγει προς τα έξω και αρκετά.Οι μεντεσέδες έχουν μία βίδα στη μέση για να καλύπτουν το κενό με το τελάρο. Αν "παίξεις" με αυτή τη βιδα δεν έρχεται η πόρτα;
Νομίζω ότι ισχύει.Αποστόλη οι μεντεσέδες που φαίνονται στην φωτογραφία δεν είναι ρυθμιζόμενοι. Νομίζω είναι οι απλοί που χρησιμοποιούσαν και στις πόρτες.
Βλέπεις καλύτερα μάστοραΑποστόλη οι μεντεσέδες που φαίνονται στην φωτογραφία δεν είναι ρυθμιζόμενοι. Νομίζω είναι οι απλοί που χρησιμοποιούσαν και στις πόρτες.
Οπότε που καταλήγουμε;Αν είναι κ/π 40 ετών, ή έχει γίνει με παντογράφο (σαν τα σημερινά router που αντιγράφουν) ή το πιθανότερο να μην είναι ένα κομμάτι το κ/π αλλά επάνω στο πίσω μέρος να έχουν κολληθεί τα εξωτερικά κομμάτια ( με κόλλα και μετά σε πρέσα).
Δεν είναι ευκολη η αντιγραφή, γιατί αν διακρίνω καλά στις φωτογραφίες έχει αρκετές λεπτομέρεις
View attachment 238925
Νομίζω ότι κάνει και σκαλοπάτι, οπότε μάλλον γίνεται δυσκολότερη η αντιγραφή.
View attachment 238926
Αν έχει χαλάσει η παραλληλότητα σε σχέση το ντουλάπι, δεν νομίζω οτι αξίζει να ασχοληθείς (προσωπική άποψη). Υπάρχουν τεχνικές για τέτοιες καταστάσεις, αλλά προϋποθέτουν ατμό και μετά πίεση σε συγκεκριμένα σημεία, δυστυχώς όμως με αμφίβολα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
Αν δεν είναι ενιαιο το κ/π, ίσως να μπορέσεις να ξεκολλήσεις τα εξωτερικά κομμάτια και να αντικαταστήσεις μόνο το πίσω μέρος που έχει και το πρόβλημα, όμως το ρίσκο καταστροφής είναι μεγάλο.
Υπάρχει και πιο επιθετική τεχνική, να "φας" όλο το πίσω μέρος αλλά είναι δουλειά για φυλακισμένους, παρόλο που το κ/π είναι εύκολο να ανοίξει (η κατασκευή του είναι στρώσεις υλικών).
Οπότε που καταλήγουμε;
Αν δώσω το πρωτότυπο σε ξυλουργό θα μπορέσει να μου φτιάξει ακριβές αντίγραφο;
Μια ιδέα.
Αν κλείσεις με πηχάκι το κενό θα είναι τόσο άσχημο εμφανισιακά λες;
Με λίγη υπομονή και ένα εργαλείο όπως σκαρπέλο (ή ΠΟΛΥ τρίψιμο με τριβείο και 40άρι γυαλόχαρτο) μπορείς να φέρεις ένα πηχάκι ώστε να καλύπτει ακριβώς το κενό αλλά δεν ξέρω αν σου κάνει "στο μάτι". Θα είναι παράταιρο είναι η αλήθεια, θα γλιτώσεις όμως πολύ μανούρα.
Όχι γιατί έχει στραβωσει κάπως περίεργα η δεξιά γωνία στο πάνω μέρος έχει βγει προς τα έξω και αρκετά.
Ο λογως που εχει στραβωσει ειναι γιατι το φυλλο εχει υποστει κλιση μαζι με το μεντεσε στην κασα...ειναι συχνο φαινομενο απο το βαρος αυτοι οι απλοι μεντεσεδες να στραβωνουν...Παίδες κόντρα πλακέ είναι, φαίνεται από το πλάι..Αυτή τη στιγμή δεν είμαι στο πατρικό δεν έχω διαθέσιμη φωτογραφία.
Το πρόβλημα είναι εκεί που κλείνει το πορτάκι στο πάνω μέρος, κάτω ακουμπάει κανονικά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.