Μάστορες τα φώτα σας!!

Μια ιδέα.
Αν κλείσεις με πηχάκι το κενό θα είναι τόσο άσχημο εμφανισιακά λες;
Με λίγη υπομονή και ένα εργαλείο όπως σκαρπέλο (ή ΠΟΛΥ τρίψιμο με τριβείο και 40άρι γυαλόχαρτο) μπορείς να φέρεις ένα πηχάκι ώστε να καλύπτει ακριβώς το κενό αλλά δεν ξέρω αν σου κάνει "στο μάτι". Θα είναι παράταιρο είναι η αλήθεια, θα γλιτώσεις όμως πολύ μανούρα.
Ναι δεν θα ήταν άσχημη ιδέα..Μάλλον αυτό θα κάνω..

Δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία για να προτείνω κάποιον, αλλά αν ψάξεις σίγουρα θα βρεθεί κάποιος «πρόθυμος» να το αναλάβει. Το θέμα είναι και το κόστος, αλλά και τυχόν συμβιβασμοί που θα χρειαστεί να κάνεις.
Αν περνάς από Λυκόβρυση, κάνε μία ερώτηση στον Κατσικερό. Αρκετά χρόνια πριν, νομίζω ότι έφτιαχνε σχέδια για να κολληθούν σε επιφάνειες.
Επίσης, πίσω από την παλιά Renault υπάρχει η ASH όπου αγοράζουν οι επαγγελματίες. Ίσως να μπορούν να σου προτείνουν κάποιον.
Έχω φύγει κάτι χρόνια από Αθήνα και μου είναι δύσκολο να μπω σε αυτή τη διαδικασία..Thanx πάντως.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις..
Βρήκα αυτό το βίντεο.
Λέτε να είναι τόσο απλό; :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βρήκα αυτό το βίντεο.

Είναι με την ιδια λογική του ατμού και πίεση που ανέφερα παραπάνω. Το έχω προσπαθήσει 2-3 φορές αφού το έκλεισα σε κουτί, του έβαλα αρκετή ώρα ατμό και μετά έβαλα τα βάρη. Δυστυχώς, ενώ αρχικά έδειξε ότι ίσιωσε, σε σύντομο χρονικό διάστημα ξαβαστράβωσε.

α γινουν χαραγματιες στην εξω πλεερα?
Το να σταρβωσει σημαινει οτι η μια μερια εκτεινεται περισσοτερο. οποτε "παιρνει την εξωτερικη"
με χαρακιες λογικα θα γινεται εκτονωση των τασεων...μετα στοκαρισμα κ βαψιμο...

Βρήκα αυτό το βίντεο.
εσένα το κόντρα πλακέ είναι βαμμένο νομίζω.. άρα πως θα περάσει το νερό ;;

εσένα το κόντρα πλακέ είναι βαμμένο νομίζω.. άρα πως θα περάσει το νερό ;;
Το σκέφτηκα και αυτό, δεν έχω ελπίδες φίλε Βλαντ, θα βάλω μια κουρτίνα. :(

α γινουν χαραγματιες στην εξω πλεερα?
Το να σταρβωσει σημαινει οτι η μια μερια εκτεινεται περισσοτερο. οποτε "παιρνει την εξωτερικη"
με χαρακιες λογικα θα γινεται εκτονωση των τασεων...μετα στοκαρισμα κ βαψιμο...
Δεν βλέπω το λόγο να κάνω κάτι τέτοιο, το πρόβλημα το έχει το κόντρα πλακέ που είναι από τη μέσα πλευρά.

Οπότε που καταλήγουμε;
Αν δώσω το πρωτότυπο σε ξυλουργό θα μπορέσει να μου φτιάξει ακριβές αντίγραφο;
Ρώτα σε κάνα ξυλουργό να σου πει κόστος. Μπορεί να είσαι τυχερός και να έχει ήδη το πατρόν ή κάποιο πολύ παρόμοιο - το σχέδιο μου φαίνεται κλασσικό.
Μια άλλη φτηνή λύση είναι να αλλάξεις το πορτάκι βάζοντας από το ντουλάπι που φαίνεται λιγότερο. Μετά βάλε στο ορφανό ντουλάπι επίπεδα πορτάκια.

Εγώ έχω βάλει την σκούπα σε δικιά της πρίζα με δικό της διακόπτη, έχω την σκούπα μονίμως στο on και την ανοιγοκλείνω από τον διακόπτη που είναι στο κέντρο του πάγκου για να είναι προσβάσιμος από παντού. Κοίτα μήπως σε βολεύει κάτι τέτοιο.
Θα πρέπει όμως και να δείς αν σηκώνει η εγκατάσταση σου να εκκινούν δύο εργαλεία ταυτόχρονα. Εγώ δεν το κάνω αυτό οπότε δεν έχω θέμα.
Ευχαριστώ, απλή λύση και φτηνή. Μαζί με τον διακόπτη πήρα και ένα μετρητή watt να μου φύγει η απορία για το πόσο ρεύμα τραβάνε τα εργαλεία και οι οικιακές συσκευές. Από Καυκά και τα δύο, 6 και 20 ευρώ.
1000000118.jpg

Δεν βλέπω το λόγο να κάνω κάτι τέτοιο, το πρόβλημα το έχει το κόντρα πλακέ που είναι από τη μέσα πλευρά.
αν δεν εχει χωρισει, τοτε το προβλημα το εχει το ΚΠ που ειναι σητν ΕΞΩ μερια.

καλησπερα
εποξειδικη κολλα
ξερει καποιος αν υπαρχει τροπος να ξεκολλησουμε κατι που ειναι κολλημενο με τετοια κολλα;

καλησπερα
εποξειδικη κολλα
ξερει καποιος αν υπαρχει τροπος να ξεκολλησουμε κατι που ειναι κολλημενο με τετοια κολλα;

Δεν διευκρινίζεις για τι υλικά μιλάμε, αλλά, μπορείς να δοκιμάσεις να ζεστάνεις την περιοχή με το πιστόλι θερμού αέρα, ή να "μουλιάσεις" την περιοχή με Ασετόν και μετά να εφαρμόσεις κάποια δύναμη για να ξεκολλήσεις τα υλικά.

Δεν διευκρινίζεις για τι υλικά μιλάμε

μου εφεραν ενα λαπτοπ που επεσε και ραγισε η οθονη. Ανοιξε αρκετα το καπακι αλλα λειτουργουσε και ετσι το κολλησαν και το δουλευαν.
τωρα που βρεθηκε χρονος μου το εφεραν να δω αν μπορω να κανω κατι.
και θελω να κρατησω το καπακι και τους μεντεσεδες και να αλλαξω μονο την οθονη

ζεστάνεις την περιοχή με το πιστόλι θερμού αέρα
φαινεται να δουλευει, πολυ σιγα και με πολυ προσοχη, με πιστολακι μαλλιων.
σε ευχαριστω

Ματορια μου καλημέρα,

ξέρουμε τι ειναι αυτό και πως το ζητάνε? Κατά καιρούς (κυρίως το βράδυ που έχει πίεση) τρέχει πολύ εντονα.
Βαλβίδα εκτόνωσης είναι; Νομίζω αφορά την παροχή του κρύου νερου.
Τι πιθανότητα έχω να το καταφέρω να το αλλάξω μόνος μου?

Επίσής όπως είναι μπορώ απλά να το αφαιρεσω και θα κουμπώσουν τα υπόλοιπα μεταξύ τους?

20240919_101631.jpg

Βαλβίδα εκτόνωσης είναι. Αν ξέρεις από υδραυλικά, την αλλάζεις και μόνος σου.
Να την βγάλεις τελείως δεν θα το πρότεινα, είναι θέμα ασφάλειας.

μπορείς να βάλεις και ενα ρυθμιστή πίεσης στην παροχή.

Last edited:
Σε ευχαρισττω πολυ

πέραν από κάβουρα και τεφλον θα χρειαστώ και κατι άλλο θεωρείς; Κάποιο φλογιστρο;
Ξεδειδώνω με την παρακάτω σειρά (κοκκινο, πρασσινο, μπλε) και μετά βιδώνω με την αντίστροφη σειρα λογικά; Untitled.png

Για να ρωτάς καλύτερα να την αλλάξει υδραυλικός. Το λέω γιατί μπορεί εύκολα να κάνεις ζημιά στο μποιλερ αν δεν κρατήσεις σωστά κόντρα και τα βλέπω όλα σκουριασμένα οπότε δε ξέρω τί άλλο μπορεί να χρειαστεί (κάποια μούφα?).

Επίσης το μπόιλερ λογικά θα αδειάσει. Κανονικά βάζουν και αντεπίστροφο πρίν απο τη βαλβίδα και με την ευκαιρία μήπως να γίνει μία συντήρηση στο μπόιλερ?

• Like
Reactions: enduras1
Εχω ηλεκτρικό κατσαβίδι με καλώδιο αλλά είναι φορές που δεν βολεύει το καλώδιο και χρειάζεται μπαταρία.
Τι μου προτείνετε κάτι απλό για εργασίες απλές σπιτιού (για τις σοβαρές δουλειές υπάρχουν οι μαστόροι) 😆😆
Πάντα απέφευγα τις μπαταρίες, διότι όταν έρθει η στιγμή που θα το χρειαστείς θα είναι άδεια η μπαταρία και θα περιμένεις ώρες για την φόρτιση. Απ ότι μου έχετε πει και παραπάνω σε κάποιο ποστ, δεν υπάρχει πλέον τέτοιο πρόβλημα.

Υ.Γ. το ξέρω ότι τα καλά είναι τα παλμικά που έχουν φοβερη ροπή, αλλά για μια φορά τον χρόνο που θα το χρειαστώ είναι πεταμένα λεφτά Εξάλλου έχω και του καλωδίου.

Τι λέτε από εδώ:

Στα lidl παίζει κάτι;

Edit: η κασετίνα αυτή αξίζει για 60 ευρώ; Είναι κάποια μάρκα το TOTAL ;

Σε Total θα πήγαινα εδώ, που είναι και φθηνότερο και έχει δύο μπαταρίες. Τα υπόλοιπα ή τα έχεις ή τα βρίσκεις

Το 12V του Lidl είναι το ίδιο αξιόλογο με το Total.
Αν το θέλεις, κάνε καμιά βόλτα σε κατάστημα. Συνήθως έχουν, ακόμα και αν δεν είναι η "εβδομάδα" του.

Εννοείται ότι τα έχω όλα τα άλλα εργαλεία χωριστά. Απλά λέω ότι μπορεί να βολεύει το βαλιτσάκι για μερικά ευρώ παραπάνω για να τα έχεις όλα μαζί και τακτοποιημένα.
Η μπαταρία του με type-C γνωρίζει κανένας σε ποση ώρα φορτίζεται; Εχω καλό δυνατό φορτιστή κινητού. Κανά μισάωρο;

Η μπαταρία του με type-C γνωρίζει κανένας σε ποση ώρα φορτίζεται; Εχω καλό δυνατό φορτιστή κινητού. Κανά μισάωρο;
Δεν νομίζω ότι με φορτιστή κινητού μπορείς να φορτίσεις μπαταρίες 12V, εκτός αν είναι ρυθμιζόμενος σε V και Α.
Η TOTAL δίνει μαζί φορτιστή και αναφέρει χρόνο φόρτισης 2 ώρες (Μπαταρία: 12V Li - ion / 1.5Ah)

Εδω εισαι.
Εχω ηλεκτρικό κατσαβίδι με καλώδιο αλλά είναι φορές που δεν βολεύει το καλώδιο και χρειάζεται μπαταρία.
Τι μου προτείνετε κάτι απλό για εργασίες απλές σπιτιού (για τις σοβαρές δουλειές υπάρχουν οι μαστόροι) 😆😆
Πάντα απέφευγα τις μπαταρίες, διότι όταν έρθει η στιγμή που θα το χρειαστείς θα είναι άδεια η μπαταρία και θα περιμένεις ώρες για την φόρτιση. Απ ότι μου έχετε πει και παραπάνω σε κάποιο ποστ, δεν υπάρχει πλέον τέτοιο πρόβλημα.

Υ.Γ. το ξέρω ότι τα καλά είναι τα παλμικά που έχουν φοβερη ροπή, αλλά για μια φορά τον χρόνο που θα το χρειαστώ είναι πεταμένα λεφτά Εξάλλου έχω και του καλωδίου.

Τι λέτε από εδώ:

Στα lidl παίζει κάτι;

Edit: η κασετίνα αυτή αξίζει για 60 ευρώ; Είναι κάποια μάρκα το TOTAL ;
Εδω εισαι. Εγω στην θεση σου δεν θα κοιταγα αλλου.

Εδω εισαι.

Εδω εισαι. Εγω στην θεση σου δεν θα κοιταγα αλλου.

Ευχαριστώ, αλλά ούτε καν για ένα βίδωμα τον χρόνο.