Τελικά δεν το έφεραν σήμερα...Σωκράτη 7/10 στα Lidl βγάζει αυτο εάν σε ενδιαφέρει...
![]()
PARKSIDE® Σκαπτικό δράπανο με καλέμι PAH 1300 C3 - Lidl
PARKSIDE® Σκαπτικό δράπανο με καλέμι PAH 1300 C3 - Υψηλή ισχύος γιαwww.lidl-hellas.gr
η παστα είναι σκληρή ή σαν αλοιφή;Στο δικό σου φαίνεται η κλασσική τεχνική με κόλληση, λίγο άσχημη αλλά ποιος νοιάζεται εάν είναι σταθερή.
Στο δικό μου μοιάζει να είναι άλλη τεχνική. Εκτός και αν την κόλληση την έχουν καλύψει με αυτή την άσπρη πάστα.
Είναι σκληρή, σαν στοκος!η παστα είναι σκληρή ή σαν αλοιφή;
Την συγκόλληση χαλκού με αλουμίνιο συνήθως δεν την κάνεις με την βέργα ασημοκόλλησης που λιώνεις όταν κολλάς δύο κομμάτια χαλκού.Στο δικό σου φαίνεται η κλασσική τεχνική με κόλληση, λίγο άσχημη αλλά ποιος νοιάζεται εάν είναι σταθερή.
Στο δικό μου μοιάζει να είναι άλλη τεχνική. Εκτός και αν την κόλληση την έχουν καλύψει με αυτή την άσπρη πάστα.
Κόψιμο το σάπιο στρατζαριστο και κόλλημα καινούργιο κομμάτι.Στα σιδερένια κάγκελα του μπαλκονιού του σπιτιού (στραντζαριστά 20Χ20 χιλ., τοποθετήθηκαν κάπου το 1991) υπάρχει ένα μικρό κομμάτι (μήκους περί τα 10 εκ.) τα το οποίο (δυστυχώς) λόγω πολύχρονης έλλειψης συντήρησης (τρίψιμο-αστάρωμα-βάψιμο) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σημείο όπου βρίσκεται αυτό το κομμάτι είναι το πλέον εκτεθιμένο σημείο του μπαλκονιού σε αέρα και βροχή, έχει σαπίσει.
Το συγκεκριμένο κομμάτι προσπάθησα 2 φορές να το "σώσω". Πρώτη φορά στα τέλη του 2020, όπου αρχικά είχε φουσκώσει και το έτριψα με τροχουδάκι και σμυριδόχαρτο όσο μπορούσα και ακολούθως λίγο σιδηρόστοκο στο σημείο όπου είχε ελαφρά φαγωθεί το μέταλλο και εν συνεχεία αστάρωμα με μίνιο και βάψιμο με βερνικόχρωμα μετάλλου. Δεύτερη φορά πριν 1 χρόνο περίπου, όπου αφού πάλι πέταξε φλούδα βαφής, έτριψα τοπικά κι εν συνεχεία πέρασα μίνιο και ξανάβαψα.
Φέτος λοιπόν, ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, πάλι φούσκωσε στο ίδιο σημείο. Ξανά έτριψα κι αποκαλύφθηκε η εικόνα σαπίσματος που φαίνεται στις φωτό.
Τους τελευταίους 4-5 μήνες το έχω αφήσει έτσι. Λόγω και του επικείμενου χειμώνα, σκοπεύω να ξαναπροσπαθήσω να επισκευάσω τοπικά το σημείο μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Θα παρακαλούσα παιδιά όποιος έχει αντιμετωπίσει ανάλογο θέμα, να προτείνει την πιο κατάλληλη λύση προκειμένου να σωθεί το υπόψη σημείο.. Υπόψη ότι τα υπόλοιπα κάγκελα είναι σε αρκετά ως πολύ καλή (για τα χρόνια τους) κατάσταση, και κατά συνέπεια, λύσεις του τύπου "ξήλωσε τα κάγκελα σε όλο το μπαλκόνι και άλλαξέ τα με νέα", δεν νομίζω ότι έχει νόημα να πέσουν στο τραπέζι.
Να μην βάλεις, δεν χρειάζεται. Αν α'υριο-μεθαύριο θάλεις να τα αποσυναρμολογήσεις;
Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη και δοκιμασμένη?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.