Μαστορευω με Ασφαλεια!

Re: Απάντηση: Μαστορευω με Ασφαλεια!

+1000 για την 3μ 6000 τελεια μασκα δεν καταλαβαινεις οτι την φορας και αναπνεεις ανετοτατα!!!

Ευχαριστώ φίλε Βασίλη

Σωστη η ερωτηση του Δημητρη.
Η μια μασκα εχει ενα φιλτρο ακριβως μπροστα, πανω στη μυτη, η αλλη εχει δυο φιλτρα στο πλαι, στα μαγουλα.
Θεωρητικα ποια μασκα επιτρεπει καλυτερη ροη αερα? Δεν ξερω :)

Aν και εχω φορεσει και τις δυο μασκες, δεν θυμαμαι καποια να ειχε καποιο πλεονεκτημα. Τουλαχιστον δεν το προσεξα.

Σωστη η ερωτηση του Δημητρη.
Η μια μασκα εχει ενα φιλτρο ακριβως μπροστα, πανω στη μυτη, η αλλη εχει δυο φιλτρα στο πλαι, στα μαγουλα.
Θεωρητικα ποια μασκα επιτρεπει καλυτερη ροη αερα? Δεν ξερω :)

Aν και εχω φορεσει και τις δυο μασκες, δεν θυμαμαι καποια να ειχε καποιο πλεονεκτημα. Τουλαχιστον δεν το προσεξα.

Μιχάλη νόμιζα ότι η μεγάλη μέ τά διπλά φίλτρα 6000 θά είχε καλύτερη ροή αέρα γιά εισπνοή-εκπνοή,αλλά καί η μικρή μέ τό μονό φίλτρο 3200 τό έχει ακριβώς μπροστά στήν μύτη καί έτσι είναι πιό άμεσο.
Εφόσον δέν έχεις δεί διαφορά μάλλον θά είναι έτσι σχεδιασμένες νά έχουν τήν ίδια ροή εισπνοής-εκπνοής.

Αν θέλετε μια δοκιμασμένη, επαγγελματική (αλλά πανάκριβη) λύση είναι τα παρακάτω μέτρα προστασίας.
Τα χρησιμοποιούμε στην εταιρεία 3 χρόνια τώρα, φυσικά σε άλλες συνθήκες / καταστάσεις.

Όλα της 3Μ.

Η καλυτερη ειναι αυτη Κωσταααααα!!!
image004.jpg

Το θεμα εβαια ειναι και τι αντιμετωπιζουμε βεβαια.

Εισαγωγη αερα γινεται απο τα φιλτρα και η εκπνοη απο βαλβιδα ετσι δεν υπαρχει θεμα στην ομαλη ροη του αερα στην 6000

Το Σαββατοκύριακο που μαστόρευα έτυχε να πατήσω μια μικρή πρόκα που είχα βγάλει από τις παλέτες. Ευτυχώς καρφώθηκε στη σόλα του παπουτσιού χωρίς να με τρυπήσει ενώ για κάμποση ώρα νόμιζα οτι είχε μπει κάποιο ροκανίδι στο παπούτσι και με ενοχλούσε. Τέλος πάντων συνειδητοποίησα οτι έχω αναβάλει εδώ και καιρό την αγορά παπουτσιών εργασίας, αν και στο ενδιάμεσο είχα αγοράσει κάτι μποτάκια Karrimor από sportsdirect που δε με βόλεψαν καθόλου.
Άρα, για να περάσω στο ερώτημά μου, έχετε να προτείνετε μποτάκια ασφαλείας που να είναι άνετα και ανθεκτικά; Θα τα χρησιμοποιήσω για όλες τις δουλειές, από ξυλουργικές .... μέχρι κόψιμο χόρτων και ξύλων. Τιμή γύρω στο 60άρι και λίγο προς τα πάνω είναι καλά; Και αγορά μάλλον από internet μιας και η επαρχία σε περιορίζει σε επιλογές.

Το Σαββατοκύριακο που μαστόρευα έτυχε να πατήσω μια μικρή πρόκα που είχα βγάλει από τις παλέτες. Ευτυχώς καρφώθηκε στη σόλα του παπουτσιού χωρίς να με τρυπήσει ενώ για κάμποση ώρα νόμιζα οτι είχε μπει κάποιο ροκανίδι στο παπούτσι και με ενοχλούσε. Τέλος πάντων συνειδητοποίησα οτι έχω αναβάλει εδώ και καιρό την αγορά παπουτσιών εργασίας, αν και στο ενδιάμεσο είχα αγοράσει κάτι μποτάκια Karrimor από sportsdirect που δε με βόλεψαν καθόλου.
Άρα, για να περάσω στο ερώτημά μου, έχετε να προτείνετε μποτάκια ασφαλείας που να είναι άνετα και ανθεκτικά; Θα τα χρησιμοποιήσω για όλες τις δουλειές, από ξυλουργικές .... μέχρι κόψιμο χόρτων και ξύλων. Τιμή γύρω στο 60άρι και λίγο προς τα πάνω είναι καλά; Και αγορά μάλλον από internet μιας και η επαρχία σε περιορίζει σε επιλογές.

Δες τα DeWalt. https://www.amazon.co.uk/DeWalt-App...4901613&sr=1-1&keywords=work+boots&th=1&psc=1
Yπαρχει μεγαλη ποικιλια.

Αν θες να ζησουν καμμια 30 χρονια, παρε timberland.

Grisport
Περασα απο αρκετες μαρκες και κατεληξα σε αυτα
grisport%20-%2072003%201.JPG

Τα φορα καθε μερα και βγαζουν ανετα ενα χρονο.

Παντως αν ειναι να σου τυχει, σημερα για καφε ημουν και στραβουληξα το ποδι μου, επεσα σε μια στροφη μεσα σε μια λακουβιτσα και εμπρος αριστερα τερματισε το αμορτισερ. Καλα που δεν εσπασε κανα ημιαξονιο...ποιος με ματιαξε γμτθμ!

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Με βλέπω να καταλήγω σε Grisport Marmolada S3.
Νεκτάριε αυτά φοράς; Είναι ελαφριά; Η σόλα τους είναι εύκαμπτη;

Απάντηση: Re: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Με βλέπω να καταλήγω σε Grisport Marmolada S3.
Νεκτάριε αυτά φοράς; Είναι ελαφριά; Η σόλα τους είναι εύκαμπτη;

Τα ανωθεν και ενα ακομη ποιο ελαφρυ μοντελο.
Η σολα ειναι μαλακια, ανθεκτικη, δεν εχω σημαδι αποκολησης πουθενα με το δερμα. Ειναι ελαφρια, δεν ειναι της βερμαχτ, οσο μπορει να ειναι ενα φουλ μποτακι.
Ενα μειον που εχω να πω ομως, αλλα ισως με περρισια προσοχη να ειναι σπανιο, ειναι οτι κοβονται τα κορδονια. Οχι συχνα, απλα στο χρονο θα σου κοπουν ενα ή δυο εκει που ειναι τα μεταλλικα αγγιστρα. Ισως ειμαι υπερβολικος μιας και το υπολοιπο παπουτσι καλα κρατει.
Ακομη να προσεξεις πως σε σχεση με τα πολιτικα, εδω θες ενα νουμερο μικροτερο. Τουλαχιστον σε μενα σε αυτο το μοντελο και σε ενα αλλο, πηρα 40 αντι 41.
Εχω δοκιμασει beta και gofra, αλλα με αυτα μεταβαπο δυο ζευγη δεν εχω κανενα προβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.emmanouil.com/υποδήματα-ασφαλείας-pordoi-s3-hro-src
Αυτο φοραω, το χαμηλο της μαρμελαδας!

Ευχαριστώ Νεκτάριε. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Θα πάρω να ρωτήσω και το κατάστημα σχετικά με τα νούμερα μπας και αποφύγω τις αλλαγές.

Σήμερα έτριβα μια λωρίδα τεφλόν στο τανκ τοποθετημένο ανάποδα όμορφος και ωραίος.... φορούσα ζακέτα σφιχτή πάνω από φόρμα λόγω ψύχρας τα μανίκια στενά σφιχτά σφιχτά στον καρπό.... κάποια στιγμή σπρώχνοντας προς την άκρη το κομμάτι που δούλευα ακούμπησε προφανώς το μανίκι πιο πάνω από την μανσέτα ελαφρά στην ταινία. Σε χρόνο μηδέν το τράβηξε προς το ράουλο σφήνωσε μέσα και άρχισε να μαζεύει το μανίκι μέχρι που έφτασε στην μασχάλη ....μουγκρισε και σταμάτησε να γυρίζει ...εν τω μεταξύ τράβηξα το φίς από την πρίζα του πάγκου και άρχισα τον αγώνα να ξεφρακάρω το μανίκι. Για να γίνει έπρεπε να βγάλω την ζακέτα για να τραβήξω τον μοχλό να αρχίζω να τραβάω.
Μετά συνέχισα με τα μανίκια σηκωμένα ψηλά πλέον για όσο χρειάστηκε μέχρι να τελειώσω.
Να προσθέσω ότι το τανκ είναι το Parkside το γυαλόχαρτο 150 αρι το οποίο σκίστηκε και πλέον ενώ δεν είχα πρόβλημα πριν τώρα το πετάει λίγο προς τα έξω. Οπότε η συνέχεια έχει λύσιμο και γνωμάτευση-λύση για το πρόβλημα μη κεντραρίσματος του γυαλόχαρτου που πιθανώς να βοηθήσει και άλλους στο μέλλον.

Συμπέρασμα .... το τανκ έχει και αυτό τις ιδιοτροπίες του ...οπότε τα μανίκια πάντα σηκωμένα γιατί μπορεί να γίνει και επικίνδυνο σε ανύποπτο χρόνο.
Καλή Πρωτοχρονιά -bye-

Πολύ καλά έκανες καί τό επεσήμανες Νίκο,καί προπαντός ευτυχώς πού δέν έγινε κάτι χειρότερο.
Οσα φέρνει η στιγμή δέν τα φέρνει ο χρόνος όλος.
Επίσης καλή χρονιά νά έχουμε όλοι.

Απάντηση: Re: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Πολύ καλά έκανες καί τό επεσήμανες Νίκο,καί προπαντός ευτυχώς πού δέν έγινε κάτι χειρότερο.
Οσα φέρνει η στιγμή δέν τα φέρνει ο χρόνος όλος.
Επίσης καλή χρονιά νά έχουμε όλοι.

Σωστά, τέτοια περιστατικά πρέπει να αναφέρονται προς γνώση και συμμόρφωση των μαστόρων. Ευχαριστούμε Νικόλα.
Να δημοσιεύσεις και την συνέχεια με την επισκευή του τανκ.