Μαστορευω με Ασφαλεια!

Μου πετάχτηκε την πρώτη φορά που επεξεργαζόμουν τη σέγα του lidl μόλις την είχα αγοράσει. Ευτυχώς την είχα στο πλάι οπότε εκτοξεύθηκε μακριά μου. Όμως θέλει προσοχή...

Πάντος τό σωστό θά ήταν νά τό αναφέρει το manual ότι χρειάζεται προσοχή η αλλαγή λάμας,άν τό εφτιαξαν ηθελημένα έτσι νά τήν πετάει γιά νά μην τήν ακουμπάει ο χρήστης λόγο θερμότητας.

Αν ο μηχανισμος δεν την πετουσε, θα ηταν ουσιαστικα αχρηστος.

Σαφως και θα μπορουσε να κατασκευαστει για να την απελευθερωνει μονο, αλλα η ιδεα εδω ειναι να αποφυγεις την επαφη για να μην καεις.

Να εκτοξευει οχι, απλα να τη πεταει λιγο για να βγαινει ευκολα ισως ειναι λογικο. Μαλλον το παρακανανε εκει στη parkside.

σε αυτο το βιντεο ο diResta μιλα για τα παγκοπριονα, καπου προς το τελος μιλα για το ατυψημα του και προσθετει ενα τιπ ασφαλειας.
Οτι υπαρχει μεγαλος κινδυνος ν πεταχτει το κομματι που κοβουεμ οταν το μηκος του ειναι μικροτερο απο το πλατος του
https://www.youtube.com/watch?v=UKWIZM9aI5Y

Δεν το εχω δει ακομη, δεν ξερω τι ακριβως λεει αλλα ενα κολπο που κανουν ειναι το παρακατω. Δεν περιγραφω γιατι δεν θα γινω κατανοητος. Βαζω δυο μονο φωτογραφιες.

kickback-danger-Use-a-Table-Saw-Safely.jpg

table-saw-Use-a-Table-Saw-Safely.jpg

Επιασα να κολλησω ενα κοψιμο που ειχα κανει για να φερω την πορτα που ειχε ενα βαθουλωμα ..

_023.jpg

Αποτελεσμα: ειμαι off απο το περασμενο σαββατο.. ματια στραγαλια, απο τη μεση και πανω καμμενος απο την (ακτινοβολια/θερμοτητα) ηλεκτροκολληση.

IMG_20150812_123957.jpg

Διδαγμα:δεν κολλαμε ΠΟΤΕ χωρις να καλυπτουμε το σωμα μας (λογω ζεστης κλπ) και δεν κολλαμε ΠΟΤΕ χωρις μασκα ηλεκτροκολλησης.

Περαστικα τε συ. Αλλα πως την ειδες, ουτε πακιστανοι δουλευουν χωρις ρουχα, ηλεκτροκολληση.

Ειπαμε η ηλεκτροσυγκολληση θελει τεχνη, δεν ειναι απλο πραμα. Εγω την εχω παρατησει εδω και αρκετα χρονια και οταν γυρισω στην Ελλαδα θα την χαρισω σε οποιον επιθυμει.

Πρεπει να ξερεις καλα τι υλικο κολλας (ειδος σιδηρου) και τι παχος εχει για να χρησιμοποιησεις τα καταλληλα amber και τα καταλληλα ηλεκτροδια που πρεπει να ειναι παντα φρεσκα. Περα απ'ολα αυτα πρεπει να κατεχεις και την τεχνικη...

Προσωπικα, 3-4 φορες που την εχω χρειαστει τα τελευταια χρονια, εχω χρησιμοποιησει αλλες μεθοδους εξ'ισου αποτελεσματικες αλλα πολυ απλουστερες.

Περαστικα Μητσο, καθε εμποδιο σε καλο γιατι ολο και μαθαινουμε κατι παραπανω :))

Ειπαμε η ηλεκτροσυγκολληση θελει τεχνη, δεν ειναι απλο πραμα. Εγω την εχω παρατησει εδω και αρκετα χρονια και οταν γυρισω στην Ελλαδα θα την χαρισω σε οποιον επιθυμει.

Πρεπει να ξερεις καλα τι υλικο κολλας (ειδος σιδηρου) και τι παχος εχει για να χρησιμοποιησεις τα καταλληλα amber και τα καταλληλα ηλεκτροδια που πρεπει να ειναι παντα φρεσκα. Περα απ'ολα αυτα πρεπει να κατεχεις και την τεχνικη...

Προσωπικα, 3-4 φορες που την εχω χρειαστει τα τελευταια χρονια, εχω χρησιμοποιησει αλλες μεθοδους εξ'ισου αποτελεσματικες αλλα πολυ απλουστερες.

Περαστικα Μητσο, καθε εμποδιο σε καλο γιατι ολο και μαθαινουμε κατι παραπανω :))

Δεν μου την δίνεις σε εμένα να την δώσω στον Θείο μου που είναι και μάστορας (ημιεπαγγελματίας)?
Θα την εκτιμήσει δεόντως (είναι πολύ των κατασκευών)!!! :p

Δεν μου την δίνεις σε εμένα να την δώσω στον Θείο μου που είναι και μάστορας (ημιεπαγγελματίας)?
Θα την εκτιμήσει δεόντως (είναι πολύ των κατασκευών)!!! :p

Θα την δωσω σε καποιο μελος που εμπρακτα ασχολειται με κατασκευες, και θα ηθελε να ασχοληθει και με ηλεκτροσυγκολλησεις. Οπως καλη ωρα σε σενα.

Νομιζω οτι μου την εχουν ζητησει ηδη δυο παιδια εκ των οποιων ο ενας αγορασε ηδη. Ο αλλος ειναι ο asotos/vassilis77? Δεν θυμαμαι. Θα τα βρουμε παντως, δεν υπαρχει θεμα.

Μ@λ@κας φιλε Νεκταριε ! ετσι απλα.. γιατι με τα ματια την εχω ξαναπατησει πολλα χρονια πριν! ..και εχω και μασκα αυτοματη (με αισθητηρα).. αλλα λεω θα σκασω με τη μασκα.. και εβαζα ενα γυαλι που δεν κανει δουλεια τελικα.

Ευχαριστω παιδια..

.. ας προσεχα ο λαλακας !

Θα την δωσω σε καποιο μελος που εμπρακτα ασχολειται με κατασκευες, και θα ηθελε να ασχοληθει και με ηλεκτροσυγκολλησεις. Οπως καλη ωρα σε σενα.

Νομιζω οτι μου την εχουν ζητησει ηδη δυο παιδια εκ των οποιων ο ενας αγορασε ηδη. Ο αλλος ειναι ο asotos/vassilis77? Δεν θυμαμαι. Θα τα βρουμε παντως, δεν υπαρχει θεμα.

Χαχα να κάνουμε κλήρωση Μιχάλη... Πλάκα κάνω, εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης ότι θέλεις κάνεις!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μ@λ@κας φιλε Νεκταριε ! ετσι απλα.. γιατι με τα ματια την εχω ξαναπατησει πολλα χρονια πριν! ..και εχω και μασκα αυτοματη (με αισθητηρα).. αλλα λεω θα σκασω με τη μασκα.. και εβαζα ενα γυαλι που δεν κανει δουλεια τελικα.

Ευχαριστω παιδια..

.. ας προσεχα ο λαλακας !

Δημήτρη, πιάσε τα γιαούρτια και άσε τις κατάρες.
Την επόμενη φορά να προσέχεις και ελπίζω να κατάλαβες ότι ο ιδρώτας είναι καλύτερος από το κάψιμο... ;-)

Και μενα ιδρωνουν τα...αυτια μου αλλα τελευταια με τριβεια, δισκοπριονα και γυαλοχαρτιερες τα ακουστικα τα εχω μονιμα φορεμενα. Γυαλια δεν φοραω και μασκα, αλλα δεν εχω βρει ακομη κατι καλο που να μου επιτρεπει να βλεπω χωρις να θολωνουν και να λερωνουν/ γρατζουνανε ευκολα.

Επισης απαραιτητο αξεσουαρ ασφαλειας θεωρω ειναι το ραδιοφωνο. Απο τοτε που το εχω να παιζει μουσικη, ακουγοντας το ή οχι αναλογα το εργαλειο που δουλευω επαψα να αγχωνομαι ή να βιαζομαι οταν κανω μια δουλεια. Θα ελεγε καποιος οτι δυσκολευει την εργασια αποσποντας τη προσοχη, αλλα νομιζω βοηθαει ποιονπολυ στο να εισαι "εκει" καινοχι να ταξιδευει το μυαλο αλλου με συνεπεια επικυνδυνες καταστασεις ή παιδαριωδη λαθη.

Και μενα ιδρωνουν τα...αυτια μου αλλα τελευταια με τριβεια, δισκοπριονα και γυαλοχαρτιερες τα ακουστικα τα εχω μονιμα φορεμενα. Γυαλια δεν φοραω και μασκα, αλλα δεν εχω βρει ακομη κατι καλο που να μου επιτρεπει να βλεπω χωρις να θολωνουν και να λερωνουν/ γρατζουνανε ευκολα.

Επισης απαραιτητο αξεσουαρ ασφαλειας θεωρω ειναι το ραδιοφωνο. Απο τοτε που το εχω να παιζει μουσικη, ακουγοντας το ή οχι αναλογα το εργαλειο που δουλευω επαψα να αγχωνομαι ή να βιαζομαι οταν κανω μια δουλεια. Θα ελεγε καποιος οτι δυσκολευει την εργασια αποσποντας τη προσοχη, αλλα νομιζω βοηθαει ποιονπολυ στο να εισαι "εκει" καινοχι να ταξιδευει το μυαλο αλλου με συνεπεια επικυνδυνες καταστασεις ή παιδαριωδη λαθη.

Γενικά το ράδιο κι εμένα με βολεύει πολύ...είναι μια παρέα...μια φορά είχε έρθει ένας φίλος και φτιάχναμε μαζί κάποια πράγματα (ο καθένας δικά του) και πραγματικά δεν παλεύεται η μοναξιά στην κατασκευή