Μαστορευω με Ασφαλεια!

Και μενα ιδρωνουν τα...αυτια μου αλλα τελευταια με τριβεια, δισκοπριονα και γυαλοχαρτιερες τα ακουστικα τα εχω μονιμα φορεμενα. Γυαλια δεν φοραω και μασκα, αλλα δεν εχω βρει ακομη κατι καλο που να μου επιτρεπει να βλεπω χωρις να θολωνουν και να λερωνουν/ γρατζουνανε ευκολα.

Επισης απαραιτητο αξεσουαρ ασφαλειας θεωρω ειναι το ραδιοφωνο. Απο τοτε που το εχω να παιζει μουσικη, ακουγοντας το ή οχι αναλογα το εργαλειο που δουλευω επαψα να αγχωνομαι ή να βιαζομαι οταν κανω μια δουλεια. Θα ελεγε καποιος οτι δυσκολευει την εργασια αποσποντας τη προσοχη, αλλα νομιζω βοηθαει ποιονπολυ στο να εισαι "εκει" καινοχι να ταξιδευει το μυαλο αλλου με συνεπεια επικυνδυνες καταστασεις ή παιδαριωδη λαθη.

Όταν δουλεύεις με τριβεία, δισκοπρίονα κλπ τα ακουστικά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αλλιώς θα σφυρίζουν τα αυτιά σου και σιγά σιγά θα αρχίσεις να μην ακούς καλά.
Εγώ το είχα αυτό όταν άκουγα σχεδόν καθημερινά μουσική με τα ακουστικά του τηλεφώνου και δούλευα χορτοκοπτικά και αλυσοπρίονα χωρίς ακουστικά..

Τα γυαλιά όμως και τα ακουστικά δεν είναι τόσο απαραίτητα όσο η μάσκα και αυτό να το θυμάσαι.
Πάρε μία μέτρια χάρτινη και είσαι κούκλος, βάλε και στην άκρη ένα ανεμιστήρι να σε βαράει λίγο για να μην ιδρώνεις και θα είσαι οκ.

Εγώ έχω πάρει κάτι φτηνά γυαλάκια με 3-5 ευρώ και έχω βρει την υγειά μου. Ούτε θολώνουν ούτε τίποτα. Φυσικά υπάρχει και η ακριβή λύση των γυαλιών του 20άρικου που δεν θολώνουν πραγματικά με τίποτα αλλά δεν έχω καταφύγει ακόμα εκεί καθώς με καλύπτουν τα απλά.

Για την μουσική συμφωνώ και επαυξάνω. Έχω 2 ράδιο cd (μέσα κια έξω) και πάντα ότι και αν κάνω έχω το 1 από τα 2 να παίζει (λίγο χαμηλά για να μην ενοχλούνται οι αγαπημένοι μου γείτονες)!

Φίλε Δημήτρη περαστικά,άν καί ακόμα σέ βλέπω μέ κατάχρηση οπως στο κρεβάτι τού πόνου μέ το τσιγάρο,ελπίζω να έχεις βάλει καποια αλοιφη γιά εγκαύματα η γιαούρτι οπως προείπε ο φίλος Νίκος. YΓ: H συρόμενη πόρτα του Vanette ειναι αυτη στην φωτο ?

Ευχαριστω φιλε Τζιμ.. αλοιφη εβαλα πηγα φαρμακειο και πηρα .. και κολλύριο..

Ναι το Vanette του brother ειναι.. το παρακατω μαζεψα..

vanette.jpg

με μια αυτοσχεδια κουταλα.. εξ ου και τα μπιμπικια στο φερμενο.. anwy.. θα τα μαζεψω νομιζω..

005.jpg

027.jpg

028.jpg

012.jpg

Θα την δωσω σε καποιο μελος που εμπρακτα ασχολειται με κατασκευες, και θα ηθελε να ασχοληθει και με ηλεκτροσυγκολλησεις. Οπως καλη ωρα σε σενα.

Νομιζω οτι μου την εχουν ζητησει ηδη δυο παιδια εκ των οποιων ο ενας αγορασε ηδη. Ο αλλος ειναι ο asotos/vassilis77? Δεν θυμαμαι. Θα τα βρουμε παντως, δεν υπαρχει θεμα.

Καλα θυμασαι εγω την είχα ζητήσει για αγορα...
Περίμενα οτι θα είχα φτιάξει χώρο για μαστορέματα άλλα ναυάγησε η όλη καταςταςη λόγω διαφόρων οπότε αν δεν αλλάξει κατι ειναι κρίμα να την εχω να κάθεται...ας την πάρει κάποιος που θα την χρησιμοποιήσει...
Περίμενα οτι Θα ειμαι σε φάση να μπορω να απλώσω και τα εργαλεία μου...αλλα δυστηχως παραμένουν στα κουτιά τους και για να μαστορεύω τα λιγα που μπορω λόγω έλλειψης χώρου αναγκάζομαι και τα βγάζω βάζω ενα ενα...

χαχα, θυμαμαι επισης και γω καλα οτι δεν την πουλουσα, απλα την εδινα και την δινω δωρεαν :))

Κριμα για τον χωρο που δεν προλαβες ακομα να φτιαξεις αλλα μπραβο σου που λες να την παρει καποιος που θα την χρησιμοποιησει. Μεχρι το αλλο καλοκαιρι βλεπουμε, ισως και τα Χριστουγεννα αν μπορεσω να κατσω Ελλαδα 4-5 μερες.

Εδω το πραμα.
D7K_1681.jpg

Μιχαλη εγω ειμουν ο ετερος ενδιαφερομενος για την ηλεκτροκολληση αλλα πηρα του λιντλ πριν λιγο καιρο ( αν και δεν την δουλεψα ακομη) αρα μπορεις να την παραχωρησεις σε καποιον αλλο συμφορουμιτη.ευχαριστω πολυ που με θυμωσουν παντως !!!

Περαστικα Δημήτρη , ευτυχώς σχετικά ανόδυνο πάθημα-μάθημα...

χαχα, θυμαμαι επισης και γω καλα οτι δεν την πουλουσα, απλα την εδινα και την δινω δωρεαν :))

Κριμα για τον χωρο που δεν προλαβες ακομα να φτιαξεις αλλα μπραβο σου που λες να την παρει καποιος που θα την χρησιμοποιησει. Μεχρι το αλλο καλοκαιρι βλεπουμε, ισως και τα Χριστουγεννα αν μπορεσω να κατσω Ελλαδα 4-5 μερες.

Εδω το πραμα.
View attachment 118177

Καλησπερα, ειναι ακομα διαθεσιμη η ηλεκτροκολληση; Σε ρωτω μια και επισκευαζω καγκελλα και δανειζομαι οπου μπορω, απογευμα με απογευμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επιασα να κολλησω ενα κοψιμο που ειχα κανει για να φερω την πορτα που ειχε ενα βαθουλωμα ..

View attachment 118158

Αποτελεσμα: ειμαι off απο το περασμενο σαββατο.. ματια στραγαλια, απο τη μεση και πανω καμμενος απο την (ακτινοβολια/θερμοτητα) ηλεκτροκολληση.

View attachment 118159

Διδαγμα:δεν κολλαμε ΠΟΤΕ χωρις να καλυπτουμε το σωμα μας (λογω ζεστης κλπ) και δεν κολλαμε ΠΟΤΕ χωρις μασκα ηλεκτροκολλησης.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ...Ειμαι και εγω παθων..

Καλησπερα, ειναι ακομα διαθεσιμη η ηλεκτροκολληση; Σε ρωτω μια και επισκευαζω καγκελλα και δανειζομαι οπου μπορω, απογευμα με απογευμα...

Σου δίνω μια απο την δικές μου Δημήτρη για όσο την χρειάζεσαι , δεν την βιάζομαι . :-)

Επικαιρο καθως ηδη σημειωθηκαν οι πρωτοι θανατοι στο πεδιο της μαχης με τα κλαδια.
Καποια ισως ειναι υπερβολικα, αλλα εκει ειναι που την παταμε συνηθως, οταν δεν ξερουμε ή νομιζουμε οτι δεν θα συμβει.
Αξιζει να το δουμε για να μην "απουσιασει" κανενας απο την παρεα μας.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με το τρυπάνι πώς μπορείς να πάθεις ατύχημα;

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το εχω παθει με το μαλλι ( αλογουρα γαρ..), αλλα και μια φορα εχω τρυπησει και το δακτυλο μου με 2mm τρυπανι σε πλακετα.