Και μενα ιδρωνουν τα...αυτια μου αλλα τελευταια με τριβεια, δισκοπριονα και γυαλοχαρτιερες τα ακουστικα τα εχω μονιμα φορεμενα. Γυαλια δεν φοραω και μασκα, αλλα δεν εχω βρει ακομη κατι καλο που να μου επιτρεπει να βλεπω χωρις να θολωνουν και να λερωνουν/ γρατζουνανε ευκολα.
Επισης απαραιτητο αξεσουαρ ασφαλειας θεωρω ειναι το ραδιοφωνο. Απο τοτε που το εχω να παιζει μουσικη, ακουγοντας το ή οχι αναλογα το εργαλειο που δουλευω επαψα να αγχωνομαι ή να βιαζομαι οταν κανω μια δουλεια. Θα ελεγε καποιος οτι δυσκολευει την εργασια αποσποντας τη προσοχη, αλλα νομιζω βοηθαει ποιονπολυ στο να εισαι "εκει" καινοχι να ταξιδευει το μυαλο αλλου με συνεπεια επικυνδυνες καταστασεις ή παιδαριωδη λαθη.
Όταν δουλεύεις με τριβεία, δισκοπρίονα κλπ τα ακουστικά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αλλιώς θα σφυρίζουν τα αυτιά σου και σιγά σιγά θα αρχίσεις να μην ακούς καλά.
Εγώ το είχα αυτό όταν άκουγα σχεδόν καθημερινά μουσική με τα ακουστικά του τηλεφώνου και δούλευα χορτοκοπτικά και αλυσοπρίονα χωρίς ακουστικά..
Τα γυαλιά όμως και τα ακουστικά δεν είναι τόσο απαραίτητα όσο η μάσκα και αυτό να το θυμάσαι.
Πάρε μία μέτρια χάρτινη και είσαι κούκλος, βάλε και στην άκρη ένα ανεμιστήρι να σε βαράει λίγο για να μην ιδρώνεις και θα είσαι οκ.
Εγώ έχω πάρει κάτι φτηνά γυαλάκια με 3-5 ευρώ και έχω βρει την υγειά μου. Ούτε θολώνουν ούτε τίποτα. Φυσικά υπάρχει και η ακριβή λύση των γυαλιών του 20άρικου που δεν θολώνουν πραγματικά με τίποτα αλλά δεν έχω καταφύγει ακόμα εκεί καθώς με καλύπτουν τα απλά.
Για την μουσική συμφωνώ και επαυξάνω. Έχω 2 ράδιο cd (μέσα κια έξω) και πάντα ότι και αν κάνω έχω το 1 από τα 2 να παίζει (λίγο χαμηλά για να μην ενοχλούνται οι αγαπημένοι μου γείτονες)!