weather1967
Supreme Member
- 25 October 2010
- 7,814
Τιμή ξέρουμε φίλε Μπάμπη ? τά έχεις δοκιμασει άν θαμπώνουν μέ μάσκα μιάς χρήσης ?
Λύγισε ο άξονας, το κοπτικό βρήκε στο τραπέζι (το πλαστικό insert για το τραπέζι, για την ακρίβεια), έκανε φρένο και εκτοξεύτηκε.
Δημήτρη το collet ήταν εντάξει, και το bit ήταν σωστά βαλμένο/σφιγμένο. Δεν το έψαξα περαιτέρω, πήγα το κοπτικό πίσω στο μαγαζί απ'όπου το είχα αγοράσει 3 μέρες πριν (25 ή κάπου εκεί), τους εξήγησα τι έγινε και το άφησα να το ψάξουν. Δε με ενημέρωσαν ποτέ και δεν ασχολήθηκα ξανά, χάνοντας φυσικά και τα 25 .
Εγώ θυμάμαι πάλι που "τσακωνόμασταν" για το ρούτερ του λιντλ, κ μερικοί φωνάζαμε για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει. Αφού καταληξαμε στο ότι το Bosch είναι δυνητικά λιγότερο ποιοτικό, τρέχαν πολλοί να προλάβουν την προσφορά! Προσοχή, βρε παιδιά, κ λίγο μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά τα εργαλεία (τροχούς, ρούτερ κλπ). Ας πληρώνουμε κ καμιά φορά το επώνυμο.Προφανως το θεμα ειναι για λυσεις ασφαλειας, αλλα θα πω τι επαθα σημερα με το παγκορουτερ. Εχω το parkside αναποδα σε παγκο. Μου εχει λυσει τα χερια και σπανια θα το βγαλω απο εκει για νορμαλ χρηση. Σημερα ηθελα να αντιγραψω μερικα ξυλα για ενα jig που φτιαχνω. Κοντρα πλακε 20mm . Βαζω το κοπτικο της bosch που εχω για αντιγραφη με το ρουλεμαν, με υψος κοπης 1 ιντσα. Το κοπτικο δεν ηταν καθαρο γιατι ειχα κοψει mdf πιο πριν και αφησε κατι σαν κολλα. Ετσι ηταν στομωμενο και για να κοβει ασκουσα παραπανω πιεση προς το κοπτικο , αντι απλα να το αφηνω να τρωει υλικο οπως πρεπει. Εκει που το δουλευω αντιλαμβανομαι οτι το Bit εχει ανεβει ψηλοτερα. Και οντως ειχε ανεβει 2 χιλιοστα σε σχεση με το σημαδι που εχει στο στελεχος του. Το βγαζω, το καθαριζω μηπως εχει καποια λιπαρη ουσια και το βαζω παλι σφιγγοντας οσο δεν παει. Το δουλευω για 30 δευτεροπλεπτα , παλι με ασκηση πιεσης και τσουπ το κοπτικο πεφτει διπλα στο τραπεζι. Δεν πεταχτηκε, απλα επεσε... Μετα απο ενα στιγμιαιο σοκ που γλυτωσα απο τα χειροτερα βγαζω το ρουτερ να δω το collet. Το collet ειχε κολλησει . μαλιστα η τρυπα του ηταν τοσο στενη που δεν εμπαινε το στελεχος του κοπτικου. Το εβγαλα με πενσα οπως επισης δυσκολευτικα να βγαλω και το ελατηριο που ειχε σφηνώσει τερμα κατω... Το εβαλα παλι στη θεση του και λειτουργουσε παλι φυσιολογικα. Δηλαδη να πηγαινει μεσα εξω απο το ελατηριο . Πανω στο στελεχος του bit υπαρχει μια γρατζουνια και δειχνει απο τα μαυρια σημαδια που αφησε το collet , σβηνοντας ακομη και τα γραμματα απο το bit, οτι δεν συγκρατηθηκε σωστα. Πρωτη φορα το επαθα αυτο.
Το collet δεν δειχνει φθορες , ουτε καποιο σπασιμο. Το προβλημα να δημιουργηθηκε απο το ελατηριο που κόλλησε κατω βαζοντας το collet πιο μεσα και δεν μπορουσε να το σφίξει το παξιμαδι ή η ασκηση πιεσης μου αναγκασε το κοπτικο να βγει;
Εγώ θυμάμαι πάλι που "τσακωνόμασταν" για το ρούτερ του λιντλ, κ μερικοί φωνάζαμε για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει. Αφού καταληξαμε στο ότι το Bosch είναι δυνητικά λιγότερο ποιοτικό, τρέχαν πολλοί να προλάβουν την προσφορά! Προσοχή, βρε παιδιά, κ λίγο μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά τα εργαλεία (τροχούς, ρούτερ κλπ). Ας πληρώνουμε κ καμιά φορά το επώνυμο.
Αυτό λέω κ εγώ! Τραβάμε που τραβάμε από τα μαλλιά τα εργαλεία (αφού πχ δεν μπορούν να δώσουν όλοι 500 ευρώ για δισκοπρίονο πάγκου) ε, ας διαλέγουμε τουλάχιστον τα ποιοτικότερο αυτών. Τις πιθανότητες προσπαθούμε να μειώσουμε.Φιλε μου, χωρις να περασω απο το χιλιοειπωμενο περιεχομενο φτηνο-βφμ-ποιοτικο-ερασιτεχνικο κλπ, αστοχιες υπαρχουν ΠΑΝΤΑ. Ολα τα εργαλεια ειναι δυνητικά επικίνδυνα.
Σχετικα με τα ρουτερ, υπαρχει προδιαγραφη για ανεστραμμενη χρηση (με το τεμαχιο διαμορφωσης προς τα πανω);
Εαν οχι, και κανουμε ιδιοκατασκευες, με μηχανηματα που χρησιμοποιουνται εκτος προδιαγραφων, ξερεις τι θα μας πουν....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.