Μαστορευω με Ασφαλεια!

Παιδια εχει κανεις χρησιμοποιήσει πλανη στερεωμενη και ΑΝΑΠΟΔΑ, οπως τον ταινιολειαντηρα; (ξερετε, με ενα αξεσουαρ της μπος η χωρις).
Γνωμες, αποψεις;;
Επισης το αξεσουαρ της μπος, μπορει να λειτουργησει με την πλανη παρκσαιντ;
γνωριζει κανεις;
Ξερω οτι ειναι ΠΟΛΥ επικίνδυνο
Ευχαριστω

Εμενα με προβληματιζει που η Bosch εχει σταματησει να βγαζει αυτη τη βαση. Απο επώνυμες μαρκες μονο της festool εχω δει στα 200 + . Και δεν νομιζω να κανει για την parkside καμια απο τις δυο. Θα πρεπει να ανοιξεις τρυπες στην πλανη.
Προσωπικα για αναποδη χρηση την θελω και εγω (σημερα δεν πηγα να την παρω γιατι ο μπεμπης μας εχει ξετιναξει και το σκεφτηκα δυο φορες το 40αρι) αλλα με τρομαζει το μεγεθος του μαχαιριου και να περναω μικρο αντικειμενο απο πανω. Φοβαμαι οτι μπορει πιαστει και να το τραβηξει μεσα.

Μαστορευω με ασφαλεια σημαινει επισης να προσεχω τα εργαλεια μου κρατωντας τα σε αριστη λειτουργικη κατασταση, καθαρα και περιποιημενα!

Εδω ενα παραδειγμα αμελειας εγκαιρου καθαρισμου του εργαλειου που θα μπορουσε να καταληξει σε σπασιμο της κορδελας, πλημμελη παραγωγικοτητα και φυσικα σε ζορισμα του μοτερ με οτι αυτο συνεπαγεται.

Το πριν...

26326255610_529a18f6c4_b.jpg

Και το μετα...

26506508612_5ff2fa7508_b.jpg

Εγώ θα το καθάριζα και με ένα (αχρησιμοποίητο) πινέλο για βάψιμο.
(Αν και θα περίμενα να είχε ασχοληθεί περισσότερο ο κατασκευαστής με την διαχείριση της σκόνης.)

Μιχάλη φυσικά και ισχύει αυτό που λες.
Η Proxxon δεν έχει έξοδο για σύνδεση σκούπας?

Ναι και εγώ τι έπαθα σήμερα από το πλυστικό μου.
Καθώς έπλενα το ποδήλατο με το πλυστικό, λόγω της υψηλής πίεσης βγήκε από την βάση του (πρέπει να φτιάξω μία ενισχυμένη) και πήγε να πέσει.
Εγώ ο έξυπνος πήγα να πιάσω το ποδήλατο ενώ με το άλλο χέρι είχα το πιστόλι, ε με βρήκε λίγο στο χέρι και να το αποτέλεσμα!
Χιχι...

P60423_231803.jpg

Εγώ θα το καθάριζα και με ένα (αχρησιμοποίητο) πινέλο για βάψιμο.
(Αν και θα περίμενα να είχε ασχοληθεί περισσότερο ο κατασκευαστής με την διαχείριση της σκόνης.)

Μια χαρα ειναι η διαχειριση πριονιδιου. Κατω δεξια στον τροχο, πισω απο την βιδα υπαρχει εξοδος για σκουπα. Την σκουπα ομως την εχω στην Αθηνα...

Εργαλεια καθαρισμου χρησιμοποιησα αυτα που βλεπεις επανω στην βαση. ενα πινελακι, ενα βουρτσακι, ενα φυσητηρι (απαραιτητο) και το σκουπακι μπαταριας. Το κατσαβιδι ειναι για τις 4 αλλενοβιδες της προσοψης.

+++
Νικο, απο την πιεση του νερου εγινε αυτο στο χερι?

Μια χαρα ειναι η διαχειριση πριονιδιου. Κατω δεξια στον τροχο, πισω απο την βιδα υπαρχει εξοδος για σκουπα. Την σκουπα ομως την εχω στην Αθηνα...

Εργαλεια καθαρισμου χρησιμοποιησα αυτα που βλεπεις επανω στην βαση. ενα πινελακι, ενα βουρτσακι, ενα φυσητηρι (απαραιτητο) και το σκουπακι μπαταριας. Το κατσαβιδι ειναι για τις 4 αλλενοβιδες της προσοψης.

+++
Νικο, απο την πιεση του νερου εγινε αυτο στο χερι?

Ναι, αφαίρεσε την πέτσα μόνο αλλά το ερέθισε λίγο όπως βλέπεις. Η κάνη απείχε από το χέρι καμιά 10αριά εκατοστά, αν ήταν πιο κοντά θα ξύλωνε και κρέας!! :p

Σαν καινουργια Μιχαλη. Ανετα τη πουλας για ελαφρος μεταχειρισμενη...

Νικο, ποσα μπαρια πιεση βγαζει? γιατι και γω εξεθεσα χθες το χερι μου στη πιεση του πλυστικου αλλα δεν επαθα τετοια ζημια. Αν και θα την παθαινα νομιζω αν ηταν καθετα.

Θα διαφωνήσω, εκτός αν έγραφε ότι χρησιμοποιείται μόνο με σκούπα. Θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάτι πολύ καλύτερο. Εγώ βλέπω θέμα στον σχεδιασμό.
Για το καθάρισμα, εγώ θα συνέχιζα πάντως... :flipout:

Θα διαφωνήσω, εκτός αν έγραφε ότι χρησιμοποιείται μόνο με σκούπα. Θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάτι πολύ καλύτερο. Εγώ βλέπω θέμα στον σχεδιασμό.
Για το καθάρισμα, εγώ θα συνέχιζα πάντως... :flipout:

χαχα, και γω θα διαφωνησω με την σειρα μου, καθως το σημειο της τρυπας εξοδου ειναι ακριβως εκει που πεφτουν τα πριονιδια απο την κοπη. Σε καλυτερο σημειο δεν γινοταν να μπει.

Το κατι καλυτερο που λες για την διαχειριση των αποβλητων, αδυνατω να το φανταστω, εκτος αν εννοεις κανενα πορτακι μπροστα που δεν το εχω δει πουθενα σε παρομοια εργαλεια.

Re: Απάντηση: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Σαν καινουργια Μιχαλη. Ανετα τη πουλας για ελαφρος μεταχειρισμενη...

Νικο, ποσα μπαρια πιεση βγαζει? γιατι και γω εξεθεσα χθες το χερι μου στη πιεση του πλυστικου αλλα δεν επαθα τετοια ζημια. Αν και θα την παθαινα νομιζω αν ηταν καθετα.

Karcher K7, 160 bar! Κάθετα ήταν σε μένα.

Εξαρταται και πιο μπεκ εχεις επανω Νεκταριε. Μια φορα ειχα βαλει το χερι μου μπροστα απο το περιστροφικο (για να δω αν ειναι αληθεια οτι πρεπει να προσεχω με αυτο το μπεκ) και μου το εσκισε ελαφρως.

Μολις μου λυθηκε η απορια γιατι στα παλια ξυλουργεια ειχαν ολοι τα πλαινα καπακια απο τις πριονοκορδελες ανοιχτα (και δακτυλα <10 οι ξυλουργοι).

Το απλό ήταν πάντως το δικό μου και όχι το περιστροφικό που βγάζει πολύ περισσότερη πίεση.

Με το Karcher έχω καραστρέψει ένα χαλί, το ξυλρισε κυριολεκτικά, κι ένα μήνα πληγή ανοιχτή στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Καθάριζα αρμούς σε πλακόστρωτο με σαγιοναρίτσα ο άρχοντας!

Με το Karcher έχω καραστρέψει ένα χαλί, το ξυλρισε κυριολεκτικά, κι ένα μήνα πληγή ανοιχτή στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Καθάριζα αρμούς σε πλακόστρωτο με σαγιοναρίτσα ο άρχοντας!
Αυτό ρε φίλε δεν μπόρεσα να το χωνέψω ποτέ!
Έβλεπα μαστόρια στην οικοδομή να δουλεύουν με "κοντοβράκι" και σαγιονάρα,πως διάολο το έκαναν αυτό;;;;;;Και δεν μιλάμε για κάτι απλό πχ. να βάφεις με σαγιονάρα...Ανεβοκαταίβεναν σε σκαλωσιές!
Εγώ πάντως δεν μπορώ καν να "σφίξω μια βίδα" αν δεν φοράω παπούτσια.Εννοείται ότι σε οικοδομή δεν έχω πατήσει ΠΟΤΕ χωρίς να φοράω εργατικά μποτάκια (με σίδερα και σοβαρές σόλες και τα πάντα όλα!),ακόμα κι αν πρόκειται να κάνω light δουλειές,όπως βαψίματα κλπ...

Αυτό ρε φίλε δεν μπόρεσα να το χωνέψω ποτέ!
Έβλεπα μαστόρια στην οικοδομή να δουλεύουν με "κοντοβράκι" και σαγιονάρα,πως διάολο το έκαναν αυτό;;;;;;Και δεν μιλάμε για κάτι απλό πχ. να βάφεις με σαγιονάρα...Ανεβοκαταίβεναν σε σκαλωσιές!
Εγώ πάντως δεν μπορώ καν να "σφίξω μια βίδα" αν δεν φοράω παπούτσια.Εννοείται ότι σε οικοδομή δεν έχω πατήσει ΠΟΤΕ χωρίς να φοράω εργατικά μποτάκια (με σίδερα και σοβαρές σόλες και τα πάντα όλα!),ακόμα κι αν πρόκειται να κάνω light δουλειές,όπως βαψίματα κλπ...

+1000 μιά από τά ίδια συνονόματε,βλέπω βίντεο μέ αλυσοπριονο πού κόβει άλλος κορμό μέ σαγιονάρα ......... η σαγιονάρα είναι μόνο όταν καθόμαστε τό καλοκαίρι καί πίνουμε καφέ στήν αυλή ή τήν βεράντα,καί όταν πάμε στήν θάλασσα.

Χαχα, δεν πειράζει βάλαμε μυαλό αμφότεροι.
Τέτοια παιχνίδια μόνο με Nilfisk και Parkside!!! :p