Μαστορευω με Ασφαλεια!

Πολυ ωραιο εντυπο, ξεκαθαρο και περιεκτικο. Θα ειχε ενδιαφερον και καποιο αντιστοιχο σχετικα με ρουτερ, επιτραπεζιο και μη, μιας και εκει παιζουν πολλες χρησεις και πατεντες και ειναι πολυστροφο και δυνατο εργαλειο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και να θυμάστε όταν δουλεύετε με ηλεκτροκόλληση... οι ανοξείδωτες επιφάνειες είναι καλός αγωγός της θερμότητας!

2016-05-17 13.17.23.jpg

Περαστικά!Αν έχεις αλόη βάλε λίγο τζελ πάνω στο έγκαυμα και αύριο θα είσαι περδίκι.Εγώ προχτές έπαθα το εξής:Τρίβοντας με το έκκεντρο γίνεται διακοπή ρεύματος,αφήνω το τριβείο πάνω στην επιφάνεια χωρίς να το απενεργοποιήσω και πετάγομαι στον πίνακα που είναι κυριολεκτικά 2 μέτρα απο τον πάγκο,να δω αν έπεσε ασφάλεια.τσαφ λοιπόν,έρχεται το ρεύμα πριν προλάβω να ανοίξω καν το πορτάκι,και πάρτο κάτω το τριβειάκι,ευτυχώς δεν έπαθε ζημιά,της κούτας είναι..Συμπέρασμα,προσοχή με τις διακοπές ρεύματος,ειδικά με επικίνδυνα εργαλεία όπως κοπτικά.Ούτε να το φανταστώ τι μπορεί να συμβεί.

Απάντηση: Re: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Περαστικά!Αν έχεις αλόη βάλε λίγο τζελ πάνω στο έγκαυμα και αύριο θα είσαι περδίκι.Εγώ προχτές έπαθα το εξής:Τρίβοντας με το έκκεντρο γίνεται διακοπή ρεύματος,αφήνω το τριβείο πάνω στην επιφάνεια χωρίς να το απενεργοποιήσω και πετάγομαι στον πίνακα που είναι κυριολεκτικά 2 μέτρα απο τον πάγκο,να δω αν έπεσε ασφάλεια.τσαφ λοιπόν,έρχεται το ρεύμα πριν προλάβω να ανοίξω καν το πορτάκι,και πάρτο κάτω το τριβειάκι,ευτυχώς δεν έπαθε ζημιά,της κούτας είναι..Συμπέρασμα,προσοχή με τις διακοπές ρεύματος,ειδικά με επικίνδυνα εργαλεία όπως κοπτικά.Ούτε να το φανταστώ τι μπορεί να συμβεί.

Γιαυτο τα κοπτικα εργαλεια τα περναμε παντα απο αυτο αυτοματους διακοπτες ( με ρελλε).

Re: Απάντηση: Re: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Γιαυτο τα κοπτικα εργαλεια τα περναμε παντα απο αυτο αυτοματους διακοπτες ( με ρελλε).
Και τι κάνει ο διακόπτης αυτός;

Νικόλα μόλις το ακουμπήσεις πάνω σε κανένα βυζακι θα περάσει και το κάψιμο και ολα

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε Αχιλλέα, με την προτροπή σου το δοκίμασα αλλά δυστυχώς δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα...

Λες να μην κάνει δουλειά στο δικό μου βυζάκι?

Re: Απάντηση: Re: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Ευχαριστώ. Άρα ο ηλεκτρολόγος τα φτιάχνει.
Λογικα κατι θα υπαρχει ετοιμο,
Είναι ενας ρελες με μια βοηθητικη επαφη,την οποια χρησιμοποιει με το on για αυτοσυγκρατιση του πηνιου.
Στο κύκλωμα του πηνιου,παρεμβαλει το stop και ξεοπλιζει.

Φίλε Αχιλλέα, με την προτροπή σου το δοκίμασα αλλά δυστυχώς δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα...

Λες να μην κάνει δουλειά στο δικό μου βυζάκι?

Χα, χα, χα.
Unpectable !

Μάλλον είναι θέμα μεγέθους...το -ακι δεν κάνει δουλειά...πρέπει να δοκιμάσει σε -αρα....

Μέτρον άριστον.

Και για να είμαστε on topic, μακρυά από κάθε είδους βυζάκια/βυζάρες κλπ την ώρα της εργασίας γιατί το ατύχημα λόγω έλλειψης προσοχής και συγκέντρωσης είναι σίγουρο!

Αγάπη εσύ αναγκαστικά κι εξ ορισμού εξαιρείσαι! :blush: -bye-

Και για μένα είναι το χειρότερο. Χειρότερο κι από το δισκοπρίονο ή παγκοπρίονο.

Πολύ υπερβολή στο συγκεκριμένο βίντεο.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Είναι απίστευτο τι μπορεί να προκύψει από ένα γωνιακό τροχό. Αξίζει τον κόπο να το δείτε, είναι πολύ σκληρές εικόνες. https://www.youtube.com/watch?v=iaoVqUpOrPs
Καλα εκανες και εβαλες το βιντεο,γιατι οσο περναει ο καιρος,τοσο ξεψαρώνουμε...

Αλλαγή προφιλτρων σε μάσκα 3Μ (Σειρά 6000).

P60528_221408.jpg

Όπως βλέπετε μετά από περίπου 2 μήνες χρήσης (κυρίως επεξεργασία ξύλου) και έπειτα από διαφορετική αίσθηση στην αναπνοή, τα προφιλτρα μπούκωσαν.
Οπότε σκέφτηκα ότι ήρθε ο καιρός για την αλλαγή τους.
Σε επίσκεψη μου σε τοπικό γεωπονικό κατάστημα (εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος 3M), βρήκα τα γνήσια προφιλτρα με τιμή 1.5 ευρώ (πολύ πιο κάτω από τα 3.6 που ζητάει ο Ντέτσικας).

Συγκρίνοντας τα φυσικά είναι ίδια με αυτά που ήρθαν με την μάσκα οπότε σίγουρα δεν είναι απομίμηση αν και η τιμή είναι πολύ πιο χαμηλή!

Να τονίσω εδώ ότι τα φίλτρα της μάσκας ήταν άψογα (τουλάχιστον οπτικά), οπότε δεν θεώρησα ότι ήθελαν αλλαγή.
Αφού τοποθέτησα τα καινούρια, η αναπνοή αποκαταστάθηκε πλήρως.