Μαστορευω με Ασφαλεια!

Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Αυτα ισως ειναι τα χειροτερα.
Οσο πιο σκληρο ειναι το υλικο τοσο το μαγκωνει το κοπτικο και δε σε αφηνει να φυγεις.
Καλυτερα να σου σκισει το δερμα το κοπτικο και να τραβηξεις το χερι παρα να σε πιασει με το γαντι και ειδικα εκεινο το συρματινο πλεκτο.
θα χασεις το χερι σου ετσι.

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ναι πολύ καλύτερα ευχαριστώ.:ciao:

You never know!!!
Τι να σου πω; Εγω απλα βγαζω δαχτυλιδια και ρολοι οταν δουλευω με το ρουτερ. Αλλα εχω σωσει τα δακτυλα μου απο τον εμποτισμο της σκονης με αυτα τα γαντια και εχω καλυτερο κρατημα λογο του ελαστικου. Το καλοκαιρι που υδρωνουν τα χερια μου εχουν φυγει πολλες φορες εργαλεια.
Αυτα εδω χρησιμοποιω. Οσο πιο εφαρμοστά μπορω στο χερι μου.
7F5076C9750B756F7409E976D3AEC501.jpg

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

χωρίς να μπορώ να το πω με βεβαιότητα, μπορεί αυτά τα γάντια που έχουν οι χασάπηδες για να κρατάνε τα χέρια τους ολόκληρα, μπορεί να είναι χρήσιμα...είναι κάτι γάντια που είναι σαν να έχουν μεταλλική επένδυση...δεν ρώτησα και εγώ ο βλάκας τον χασάπη πως τα λένε, απλά τον ρώτησα εάν τον προστατεύουν και μπροστά μου πέρασε το μαχαίρι από πάνω τους...

η γενική γραμμή πάντως είναι
πως δεν φοράμε τίποτα που προεξέχει....φουσκωτά/χοντρά γάντια, άνετα και κρεμαστά μανίκια, ξεκούμπωτα μπουφάν, μακρυά μαλλιά λυμένα, κλπ
πως πρέπει να είμαστε άνετοι στην θέση εργασίας μας χωρίς να μας στρεσάρει κάτι
να έχουμε επαρκή φωτισμό και χώρο και να είμαστε συγκεντρωμένοι.

τέλος να αντιμετωπίζουμε τα εργαλεία μας με ελεγχόμενο και εποικοδομητικό φόβο.

Aυτα τα γαντια ειναι για εργαλεια χειρος και οχι μηχανικες κοπες και τα χρησιμοποιουν και οταν τραβανε τα γρεζια απο τορνους και μηχανες κατεργασιας που βγαζουν γρεζι σαν πλακε μακαρονι. Μονο για το καθαρισμα ομως και οχι κατα την λειτουργια του τορνου.

images.jpg

ΕΥΤΥΧΩΣ!!

Ευτυχως με βρηκε ξωφαλτσα η κορδελα της πριονοκορδελας στην ακρη του δακτυλου. Χρειαστηκαν βεβαια λιγα ραμματακια αλλα μικρο το κακο.

Εκοβα ορθιο ενα σανιδακι μηκους ~25εκ και παχους 16 χιλιστων, για να παρω 2 σανιδακια των 8μμ.
Στο τελειωμα του κοψιματος (το οποιο ειναι και το πιο επικινδυνο σημειο καθως εμφανιζεται η κορδελα) μου γλυστρισε ενα μικρο κομματι ξυλο που επαιζε τον ρολο του σπρωχτηριου.

Δυστυχως δεν εχω κατεβασει ακομα τα σπρωχτηρια στο υπογειο και κακως δεν χρησιμοποιησα μεγαλυτερο κομματι ξυλο για βοηθεια στο σπρωξιμο.
Η πλακα ειναι οτι το αισθανομουν να'ρχεται. Εκοβα ανορθοδοξα και το σκεφτομουν δευτερολεπτα πριν γλυστρισει το μικρο ξυλακι.

Το καλο ειναι οτι τη γλυτωσαμε φτηνα. Αυτο ηταν και το πρωτο σοβαρο κοψιμο μου ever...και ελπιζω το τελευταιο :))
Για για αλλη μια φορα ομως πρεπει να τονισουμε με εμφαση οτι ΠΟΤΕ δεν κανουμε εκπτωσεις στα μετρα ασφαλειας, ιδιως οταν δουλευουμε με power tools.

32511268643_e0ffe95490_z.jpg

Μπράβο Μιχάλη για το θάρρος σου να παραδεχτείς ότι έκανες "χαζομάρα" γιατί οι περισσότεροι κατηγορούμε την τύχη την άτιμη ζωή το θεό κτλ

Περαστικά Μιχάλη από πρώην παθόντα... (παγκοπρίονο-ρούτερ)

Περαστικα Μιχαλη!
Καποτε ειχες πει οτι ακουμπησες τη κορδελα της σπροχον και δεν ειχες τραυματιστει, καλα θυμαμαι?
Απο τοτε πολλες φορες αναρωτηθηκα πως να ηταν και αν θα το "δοκιμαζα" και γω.
Αλλα μιας και οι τραυματισμοι ερχονται πολυ ευκολα απο το οτιδηποτε, ειμαστε πολυ ευαισθητοι σαν ανθρωποι, ημουν παντα σκεπτικος περι αυτου.

Όταν αυτό που πάμε να κάνουμε, μας φαίνεται λάθος, τότε κατά 99% είναι. Καλή ανάρρωση

Αντώνη,αυτή είναι μια αρχή που ΠΟΤΕ δεν πέφτει έξω!
Όταν ξεκινάς μια δουλειά αν κάτι δεν σου κάθεται καλά,ΜΗΝ κάνεις τη δουλειά.
Περαστικά Μιχάλη.

Παραστικά και όπως είπες και εσύ, να μην ξανασυμβεί !
Ευτυχώς που ήταν ψιλό!

Προχθές στη Λευκάδα σ´ ένα μαλστορα που φτιάχνει μοτέρ μπήκε ένας ξυλουργός μ´ ένα καμμένο τριφαςικό μοτέρ πλάνης.
Όταν τον ρώτησα αν ξέρει να πουλιέται καμιά 6-άρα ή 7-άρα πριονοκορδέλα μου λέει:
- Σ´ ενοχλούν τα δέκα δάχτυλα; Είναι πολλά;

Περαστικά Μιχάλη και εύχομαι αυτά να είναι τα χειρότερα.

Mιχάλη εύχομαι νά είναι τό τελευταίο,περαστικά καί ταχεία ανάρρωση
Τό θυμάμαι καί εγώ αυτό πού αναφέρει ο Νεκτάριος καί μάλιστα μέ είχε παραξενέψει πώς δέν κάνει ζημιά η πριονοκορδέλα Proxxon.

Eυχαριστω συναδελφοι για τα περαστικα! Εκανα και αντιτετανικο..:))

Νεκταριε το συμβαν που λες ηταν οντως με την μικρη πριονοκορδελα της proxxon.
Απλο αγγιγμα ηταν, ενω σημερα μου γλυστρησε το ξυλο που εσπρωχνα και το δακτυλο επεσε πανω στη λαμα. Mετωπικη συγκρουση δηλαδη!

Ανατρίχιασα ρε ...... τι θες και εσύ και καταπιάνεσαι με "ογκώδεις" κατασκευές !!! :flipout::flipout: Άκου μετωπική σύγκρουση !!!!
Περαστικά Μιχαλάκη ... μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος -bye-

Είσαι και σε περίοδο "στέρησης" ...τρέμουν τα χέρια σου :flipout::flipout: