Μαστορευω με Ασφαλεια!

πιαδια εχω προβληαμ εφαρμογης με την γνωστη μασκα. αν και εχω γεματο προσωπο, αυτη δεν μου κανει καλη εφαρμογη (μεγεθος Μ).
μπλοκαρισα τις εισοδους αερα και φορεσα τη μασκα, αλλα παρολα αυτα παλι μπορουσα να παρω ανασα.
Απο οσο μπορω να καταλαβω υπαρχει θεμα εφαρμογης στα πλαινα της μυτης.

ειναι λογικο να συμβαινει κατι τετοιο?

Δεν ειναι λογικο, η μασκα πρεπει να εχει τελεια εφαρμογη.
Εχεις γενια? Εχεις σφιξει σωστα τα λουρια? Η μασκα ειναι η γνωστη 'κινεζικη' 3Μ?

ναι η κινεζικη...ολα ελεγμενα...παντου εφαρμοζει εκτος απο την (κανονικη) μυτη

Yπαρχει περιπτωση να την ειχες αποθηκευσει ατσαλα και να παραμορφωθηκε το καλουπι της μασκας?
Απο την αρχη δεν ειχε καλη εφαρμογη Κωστα?

Re: Απάντηση: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Με ασφαλεια λεμε και κυριως να τηρουμε τις οδηγιες χρησης.
Η ιδιοκτατασκευη μου, της πλανης δεν εχει οδηγιες αλλα αψηφησα τις συστασεις για τη μή χρηση της σε μικρα τεμαχια.
Στην αρχη προσπαθησα να περασω καποια κομματια αλλα λογω τυχης πχ δεν ειχα θεμα σχετικο με την ασφαλεια.
Σημερα προσπαθησα να περασω να τακο παλετας. Στη πρωτη κλωτσισε χωρις σημαντικο αντικτυπο. Στο δευτερο περασμα, περασε αερας οποτε πηγα για τριτη και εφαγα κλωτσια για πεναλτυ!

Τωρα εχω ενα πρησμενο αντιχειρα που δεν μπορει να κανει σχεδον τιποτα!
Οποτε μπορω να πω πως το τεμαχιο ξυλου προς πλανισμα πρεπει να ειναι τουλαχιστον διπλασιο του ανοιγματος του χωρου των μαχαιριων. Λοιποι κανονες χρησης και μετρων προστασιας εξυπακουεται πως ισχυουν

Περαστικά Νεκτάριε,καί νά προσέχουμε όλοι.

Το άλλο Σάββατο δεν θα δουλέψουμε με τον πατέρα γιατί θα πάει σε ένα γάμο στο χωριό. Πρέπει να κάνουμε μια μάζωξη να δούμε δύο τρία πράγματα στην πλάνη και στον ξεχοντριστηρα. Να λύσουμε όλες τις απορίες και να βγάλουμε φωτο (για τους μη "Αθηναιους") και συμπεράσματα.

Yπαρχει περιπτωση να την ειχες αποθηκευσει ατσαλα και να παραμορφωθηκε το καλουπι της μασκας?
Απο την αρχη δεν ειχε καλη εφαρμογη Κωστα?

ναι...αλλα δεν φαινεται κατι να ειναι λαθος.
αναρωτιεμαι αν ολες οι μασκες δεν ειναι 100% αεροστεγεις και μηπως το παραψαχνω

ναι...αλλα δεν φαινεται κατι να ειναι λαθος.
αναρωτιεμαι αν ολες οι μασκες δεν ειναι 100% αεροστεγεις και μηπως το παραψαχνω

Κώστα τήν γνωστή μάσκα έχω τής 3M αγορά από Ελλάδα,καί κάνει πολύ καλή εφαρμογή στό 100% σέ τέστ όταν τήν φοράω,κατά τήν εισπνοή-εκπνοή δέν περνάει τίποτα.

Κώστα έχω 3 τέτοιες μάσκες από την Κίνα και η εφαρμογή τους είναι άριστη.
Να φανταστείς δεν μυρίζω καν την μπογιά όταν βαφω.
Βέβαια δεν αποκλείεται να έπεσες σε κακής ποιότητας κόπια.

τελιακ παιδια, μαλλον εχω κοντη μυτη..δοκιμασα μερικες μασκες μια χρησης ΚΑΛΗΣ ποιοτητας και παλι εχω θεμα εφαρμογης, με υλικο να εξεχει/περισευει επανω απο την μυτη...αιντε να δουμε τωρα....

Ανοιξα σημερα την πριονοκορδελα DeWalt να την καθαρισω και πανω που καθαριζα τα πριονιδια με ενα πινελο, επεσε μια βιδα με τη ροδελα της!!

Ηταν μια βιδα που στερεωνε την επιφανεια κοπης και πρεπει (σιγουρα δηλαδη) να μην ειχε βιδωθει καλα απο το εργοστασιο. Αυτη που δειχνω στη φωτο.

36776415986_5f201ba133_b.jpg

Ειμαι πολυ τυχερος που η βιδα επεσε κατα το καθαρισμα, που σημαινει οτι ηταν εντελως ξεβιδωτη και ηταν θεμα χρονου να επεφτε απο τους κραδασμους.
Εαν επεφτε πανω στην τροχαλια κατα την λειτουργια, ηταν πιθανο ακομα να σφηνωσει αναμεσα στην τροχαλια την κορδελα και το μεταλλικο πλαισιο!
Στην καλυτερη περιπτωση θα εσβηνα το εργαλειο χωρις επιπλοκες, στην χειροτερη μπορει να στραβωνε ο αξονας. Αντε μετα να αποδειξεις εργοστασιακη αμελεια.

Τωρα ο λογος που το ποσταρω εδω ειναι οτι καμμια φορα καποια αντιστοιχα εργαλεια (εκτος απο τα μερη που συναρμολογεις ο ιδιος) πρεπει να ελεγχονται οσο ειναι δυνατον καλυτερα.

Ανοιξα σημερα την πριονοκορδελα DeWalt να την καθαρισω και πανω που καθαριζα τα πριονιδια με ενα πινελο, επεσε μια βιδα με τη ροδελα της!!

Ηταν μια βιδα που στερεωνε την επιφανεια κοπης και πρεπει (σιγουρα δηλαδη) να μην ειχε βιδωθει καλα απο το εργοστασιο. Αυτη που δειχνω στη φωτο.

Ειμαι πολυ τυχερος που η βιδα επεσε κατα το καθαρισμα, που σημαινει οτι ηταν εντελως ξεβιδωτη και ηταν θεμα χρονου να επεφτε απο τους κραδασμους.
Εαν επεφτε πανω στην τροχαλια κατα την λειτουργια, ηταν πιθανο ακομα να σφηνωσει αναμεσα στην τροχαλια την κορδελα και το μεταλλικο πλαισιο!
Στην καλυτερη περιπτωση θα εσβηνα το εργαλειο χωρις επιπλοκες, στην χειροτερη μπορει να στραβωνε ο αξονας. Αντε μετα να αποδειξεις εργοστασιακη αμελεια.

Τωρα ο λογος που το ποσταρω εδω ειναι οτι καμμια φορα καποια αντιστοιχα εργαλεια (εκτος απο τα μερη που συναρμολογεις ο ιδιος) πρεπει να ελεγχονται οσο ειναι δυνατον καλυτερα.

Πολύ σωστά κάνεις καί τό γράφεις Μιχάλη,μέ τούς κραδασμούς πολλά γίνονται,άν δέν είναι σφιγμένο καλά κάποιο εξάρτημα,εμένα σέ έναν μικρό αεροσυμπιεστή από τους κραδασμούς είχε ξεβιδωθεί ένα πυκνωτής εκκίνησης καί δέν δούλευε.
Αυτά έχουν οι μαζικές παραγωγές,πάντος έχε τήν στο νού σου να τήν τσεκάρεις αυτήν τήν βίδα.
Ειναι μιά από τίς δυό βίδες πού κρατάνε τό τραπέζι τής πριονοκορδέλας καί κάνουν ανάκλιση 45 μοίρες ,αν κατάλαβα σωστά τότε θα έπρεπε να είχε τζόγο στό τραπέζι από τήν μιά πλευρά.

Τζογο δεν ειχα παρατηρησει, ισως γιατι το τραπεζακι ειναι αρκετα βαρυ και η αλλη βιδα ηταν καλα σφιγμενη αλλα ουτε και χρησιμοποιω ανακλιση σε αυτη την κορδελα.
Οντως η κολλα σπειρωματων ειναι για τετοιες περιπτωσεις.