Μαστορευω με Ασφαλεια!

Όσον αφορά τα φίλτρα ατμών αν μέσα έχουν μόνο άνθρακα (όπως είχε η κινέζικη) και δεν είναι αεροστεγώς κλεισμένα νομίζω ,( επαναλαμβάνω νομίζω) ότι χάνουν μετά απο λίγο χρονικό διάστημα τις ιδιότητες τους και ας μην χρησιμοποιόυντε , λόγο της παλιάς καψούρας με τα ενυδρεία και μετα απο πραγματικά ατελείωτες ώρες διαβάσματος για το θαλασσινό ενυδρείο που ο ανθρακας είναι απαραίτητος επηδη το υλικό απορροφά ότι ρύπο υπάρχει στο περιβάλλων μετά το 6μηνο (αν θυμάμαι καλά ) ότι ανοιχτή συσκευασία υπήρχε το υπόλοιπο το πετούσαμε .

Αυτος λιγο να αφαιρεθει στο παγκοπριονο θα κοψει ολο το χερι... :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένα τρικ για την διατήρηση των φίλτρων της μάσκας είναι να τα φυλάμε για περισσότερη αντοχή στον χρόνο σε σακούλα zipper τροφίμων.

IMG_20180228_124505.jpg

σωστη η αποθηκευση σε σακουλα αλλά οχι αεροστεγες κλεισμενη, γιατι εαν εχει φαει χημικα η μασκα στην επομενη χρηση θα βρωμαει το συμπαν

σωστη η αποθηκευση σε σακουλα αλλά οχι αεροστεγες κλεισμενη, γιατι εαν εχει φαει χημικα η μασκα στην επομενη χρηση θα βρωμαει το συμπαν

Είπαμε Θανάση!!! Για την κατηγορία την δική μας σκόνη από πριονίδι ή καμιά μπογιά ή σπρευ...
Δεν είπαμε για βιομηχανική χρήση. :flipout:

Καλημέρα παιδιά, γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρώ τα παρακάτω φίλτρα στην Ελλάδα;

https://www.3m.com/3M/en_US/company...P100-100-EA-Case/?N=5002385+3294780267&rt=rud

αξίζουν τον κόπο ή να πάρω ένα ζευγάρι από τα παρακάτω:

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8044

Ευχαριστώ πολύ

Από Ελλάδα δέν έχω δεί τά ρόζ Γιώργο,άν είχα πρόσβαση μέ αγορές από εξωτερικό θά έπαιρνα τά ρόζ,μιάς πού τά έχουν αγοράσει συνάδελφοι απο εξωτερικό πιό κάτω από τήν μισή τιμή πού έχουν τά αλλα από εγχώρια αγορά.
Εφόσον δέν έχω όμως πρόσβαση θά έπαιρνα αυτά από Ελλάδα.

Μασκες και φιλτρα της 3Μ απο Κινα, αυτα που τα πουλανε σε απιστευτες τιμες, δεν θα αγοραζα ποτε. Πιστευω οτι δεν ειναι γνησια και μπορει να κανουν ζημια.
Η μεγαλη διαφορα τιμης δεν ειναι λογικη - δεν μοιαζει για διεθνη τιμολογιακη πολιτικη μιας πολυεθνικης (3Μ)- εκτος φυσικα και αν ειναι μαιμου.

Το θεωρώ αυτονόητο ότι είναι μαϊμούδες, τόσο οι μάσκες όσο και τα ανταλλακτικά τους. Δεν κολλάει με τίποτα να παίρνεις τη μάσκα ένα πενηντάρικο λιανική στα φυσικά καταστήματα και δεκαπέντε ευρώ από μπανγκούντ (η το οποιοδήποτε αντίστοιχο site)... Αντιστοιχα και τα ανταλλακτικά.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή καθώς και για τον προβληματισμό σχετικά με αγορά από έξω...

προχώρησα στην αγορά από κέντροβίδας, έτσι κ αλλιώς το επίπεδο Ρ3 νομίζω είναι μια χαρά για σκόνη από πριονίδι και τριψίματα.

Οι μασκες χημικων υποσχονται πως κατακρατουν τους ατμους των χημικων.
Αν φορωντας την δεν μπορεις να τους μυρίσεις τηρουν την υποσχεση τους.
Κατι που οι δικες μου εξ ανατολης κανουν.
Κοινη λογικη.

Για πριονίδι οποιαδήποτε μάσκα με απλά φίλτρα προστατεύει επαρκώς. Εκεί που σοβαρεύει το πράμα είναι στην παρατεταμένη έκθεση σε αναθυμιάσεις χημικών. Όπως λέει και ο Κυριάκος, αν αντιλαμβάνεται κάποιος τη μυρωδιά του χημικού, τότε η μάσκα δεν κάνει δουλειά. Αν δεν σας μυρίζει τίποτα, τότε μάλλον είναι οκ. Εκτός και αν το αέριο είναι άοσμο.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σετ 3 δισκοι κοπης ξυλου για φαλτσοπριονα διαμετρου 210mm - Ροδέλες συστολής

Καλησπέρα,αγορασα το σετακι με τους 3 δισκους κοπης ξύλου και εχουν μεσα δυο ροδελες συστολης εξωτερικης διαμετρου 30mm και οι δυο,και εσωτερικης η μια 16 και η αλλη 20.
Χρειαζομαι μια ροδελα εξωτερικης διαμετρου 30mm και εσωτερικης 22,23mm (ή αλλιώς 7/8" ιντσών)για να βαλω το δισκο σε γωνιακο τροχο.
Δεν βρισκω πουθενα στο εμποριο στην Ελλαδα στο ιντερνετ,και προσπαθησα με την κωνική φρεζα να "ανοιξω" την εσωτερικη οπη αυτης με 20mm σιγα σιγα μεχρι να φτασω στην επιθυμητη διαμετρο...
Mεγαλη ταλαιπωρια με δραπανοκατσαβιδο 12βολτο,εχω φτασει σε ενα σημειο που θελει πολυ λιγο ακομα και νομιζω πως δεν ανοιγει παραπανω,και επισης εχω την εντυπωση πως δεν ειναι εντελως κεντρο...μηπως ξερετε που μπορω να βρω ετοιμες?Ευχαριστω

ΥΓ Στο γερμανικο αμαζον βρηκα αυτες πληροφοριακα:
https://www.amazon.de/Stück-Reduzie..._rd_t=40701&psc=1&refRID=PC6JQSH3K5VYXVS01BSZ

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Συγγνώμη, αν κατάλαβα καλά, θέλεις να βάλεις τους δίσκους για πριόνι σε γωνιακό τροχό; Ελπίζω πως όχι!

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι αυτο ηθελα να κανω αλλα έχοντας τον σταθερό...μια κατασκευη σαν σταθερο πριονι τραπεζιου(εννοειται οχι με τα χερια στον αερα)...Για να κοβω η να διορθωνω καποιο πιο μακρυ κομματι ξυλου απο αυτο που μπορει να διαχειριστει ενα φαλτσοπριονο,αν και σκοπευω να αγορασω καποια στιγμη δισκοπριονο.Μηπως ξερετε αν θα βγει κατι σχετικο προσεχως στα λιντλ και αν αξιζει ?

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό που θέλεις να κάνεις, γι'αυτό και δε θα βρεις τέτοιο ανταπτορα από κανένα κατασκευαστή. Υπάρχουν οικονομικά φαλτσοπριονα που θα κάνουν τη δουλειά που σκέφτεσαι πιο σωστά και με πολλή περισσότερη ασφάλεια.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

μην το κάνεις!
ακομα και αν το εχεις δει στο youtube δεν ειναι καθολου ασφαλες!
μιλάμε για πολλαπλασιες στροφες, πχ το παγκοπριονο μου εχει 3800 ενώ ο τροχός εχει 12000!
ουτε την κατάλληλη ροπή έχει, ούτε μηχανισμούς ασφαλείας, ούτε την ακρίβεια που θες θα πετύχεις!
καλύτερα πάρε το φθηνότερο δισκοπρίονο που μπορεις να βρείς, παρα αυτή την πατέντα!
αλλωστε ακόμα και ένα καλό δισκοπρίονο να πάρεις είναι πιο φτηνο απο το να αγορασεις καινουρια δαχτυλα!