Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Στα τραύματα κάνουν ορό, όχι εμβόλιο. άμεση αντιμετώπιση χρειάζεται αν έχει κολλήσει κάποιος τέτανο, όχι μελλοντική πρόληψη.
Κανεις λάθος. Διαβασε το λινκ και αν δε σου κάνει ψαξε από το κεελπνο Η του εξωτερικού. Και αν το σκεφτεις καλυτερα δεν έχει καμια λογική ονορος μονος του.Στα τραύματα κάνουν ορό, όχι εμβόλιο. άμεση αντιμετώπιση χρειάζεται αν έχει κολλήσει κάποιος τέτανο, όχι μελλοντική πρόληψη.
Οκ, εγώ έχω κάνει 200 ώρες σε ΤΕΠ εθελοντική υπηρεσία και έχω περιποιηθεί πολλούς τραυματίες με τους γιατρούς και νοσηλευτές. Ποτέ και κανένας δεν έκανε αντιτετανικό εμβόλιο σε τραυματία, μόνο ορό. Και φυσικά και έχει λογική, κατ' αρχάς οι περισσότεροι ενήλικοι πλέον είναι ήδη εμβολιασμένοι για τέτανο, αλλά επειδή το αναμνηστικό λιγοι το κάνουν χορηγούν ορό just in case. Και να σου πω και το άλλο; Τα Κ.Υ δεν έχουν ορό, πρέπει να πάρεις εσύ από το φαρμακείο. Πόσο μάλλον εμβόλιο.....
Πάτησα στην αυλή ένα καρφί. Τι πρέπει να κάνω;
Κάθε πληγή δυνητικά μολυσμένη με το κλωστηρίδιο του τετάνου, χρήζει άμεσης φροντίδας. Η αντιμετώπιση εξαρτάται από την εμβολιαστική κάλυψη του κάθε ατόμου. Σε κάθε περίπτωση το τραύμα αρχικά πρέπει να απολυμαίνεται. Αναζητείστε βοήθεια αμέσως, έχοντας μαζί σας το βιβλιάριο εμβολίων σας (περιέχει πληροφορίες σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη). Σε ασθενή με άγνωστο ή ελλιπές εμβολιαστικό ιστορικό και τραύμα δυνητικά μολυσμένο με το κλωστηρίδιο του τετάνου, χρειάζεται να γίνει μια δόση του εμβολίου τετάνου- διφθερίτιδας (Td ή Tdap) καθώς και μία δόση υπεράνοσης γ-σφαιρίνης του τετάνου (TIG) όσο το δυνατόν συντομότερα. Ασθενής ο οποίος έχει εμβολιαστεί με 3 δόσεις του εμβολίου τετάνου-διφθερίτιδας (Td ή Tdap) και έχει λάβει και αναμνηστική δόση μέσα στα προηγούμενα 10 έτη, θεωρείται προστατευμένος. Παρόλα αυτά, για να διασφαλιστεί η επαρκής προστασία, μια δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνεται εάν έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των 5 ετών από την τελευταία αναμνηστική δόση και το τραύμα είναι εκτεταμένο και εμφανώς μολυσμένο.
(Παει, καταγραφεσαι και επισημως στα κρουσματα...osatosιού. Καραντινα γρηγορα!)
Τα περισσοτερα πολυμπριζα κτλ που εχω δει, γραφουν πανω max 3650.
Προσωπικα, μου φαινονται παρα πολλα, και δεν θα εβαζα με τιποτε πανω μηχανηματα πανω απο 1-2, αντε 2,5kw. Ειδικα για πολλη ωρα.
Ειναι και κατι ρευματα εναρξης και κατι τετοια, που δεν τα καταλαβαινω, αλλα τα φοβαμαι.
Απο οτι καταλαβα μαλλον το πλυντηριο ζεσταινε το νερο εκεινη την ωρα. Σωστα το λες.Καλά πως έγινε; πρέπει ταυτόχρονα να δουλεύανε οι συσκευές και στο peak τους για αρκετή ώρα..
Δηλαδή να είχε το πλυντήριο σε πρόγραμμα 90 βαθμών
Στα πολυπριζα υποτιθεται οτι υπαρχει (και πρεπει να υπαρχει) και ενα περιθωρειο ασφαλειας στις τιμες που σου δινουν.
Ομως καλυτερα να ειμαστε συντηρητικοι και προσεκτικοι με αυτα τα πραγματα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.