Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας

------Ο Potis21 (ή και makris@Acro) κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να σηκωθεί απο το πάτωμα με όλα αυτά τα ποστ αλλα του παίρνει κανα 3ωρο μεχρι να τα καταφέρει...εν τω μεταξύ γύρισε και η γυναίκα του απο την δουλεια και απειλει να τον χωρίσει "-ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!" ωρύεται κραδαινοντας το τηγάνι ανωθεν του προαναφεθέντος.

"-Τρελός είσαι μωρέ και γελάς με την οθόνη????????"
> ιστορική κουβέντα, που πρωτοακουστηκε απο την μάνα του γραφόντος, εκείνο το μακρινό, με τον πιό γαλανό ουρανό (δεν τον ειχαν ακόμα κρυψει οι πολυκατοικίες, και δεν τον ειχαν μαυροκαφεγκριζάρει τα καυσαέρια των τετραπλάσιως εκτοτε αυτοκινήτων) 1991, με τον γράφοντα φυτεμένο επι 13ωρο σε μια οθονη Α1084S (απο τότε στερεο στο computer, τι λετε?) "-Παιδάκι μου παρετα το πια θα παει 25 η μυωπία σου!!!!!:p:p:p)

(Δεν εγραφα για εκατομμύρια να πέφτουν απο τον ουρανό? εχει να πάρει μια βδομάδα και να σου την! Αντε να σε κανω και σένα γιαγιά να ηρεμήσεις λιγο...:p )

Οσο για το...λαμπάτο modem, Τι ιεροσυλία και πραττειν αλογα? αυτό ειναι το αποκορύφωμα του Vintage!!!!!!:p κορυφαια ποιότητα ήχου και μεγάλη ταχύτητα σύνδεσης....των γειτόνων με την γείωση!!!! (-Ρε θα το χαμηλώσεις μην κατέβωωωωωωω?!?!?!!?"

Και δεν ξέρω για εσάς, αλλά η Amiga still Ροκς!!!!!:p:p

http://www.aminet.net

http://www.winuae.net

και δεν συμμαζευεται.

και που ειναι η ρημάδα η χρονομηχανή να στείλω εναν Q6600 setup πίσω στο 1990 να το βαλω κατω απο την TV να κανει render το Real3D ολοκληρο μισαωρο animation σε 10 δευτερόλεπτα.... (ναι , επιταχύνει τόσο την Amiga η εξομοιωση σε νεους επεξεργαστές που καποια μαθηματικά τα λύνει πιό γρηγορα η εξομοίωση παρά το native!!!!!!!!!! :P

Ασχετο με τα off-topic μου, οντας...on-topic.

Θυμάστε ποσο αστραπιαία και ασχημα εσβησε η παλαι ποτε κραταια (και πρωτοπορος, καθως πρώτη εδωσε dialup (Slip!) σε ιδιώτες τον καιρό των Win31, της Amiga και του Atari?) (Ναι, υπήρχε και η Forthnet τοτε, μονο που κρατουσε το ιντερνετ για πάρτη της και για καθηγητές - οι φοιτητές για ιντερνετ στο computer room της σχολής τους και αν)

Last edited:
Πραγματικά, εδω και καιρο το καλύτερο θρέντ που έχω διαβάσει μακράν. Ανατριχιάσματα ανα πόστ. Τρομερά τυχεροί που τα ζήσαμε. Απο σπέκτρουμ ΖΧ μέχρι 8086 Oliveti με δύο drives παρακαλώ 720άρια! Το τελευταίο, πραγματικό στολίδι. Ο μακάκας τα πέταξα όλα. Τι 286/16 τι, τι, τι. Τι αλληλογραφία (με γράμματα κανονικά) με τον πιτσιρικά σχετικά τότε Πίτερ Νόρτον για θέματα ndos. Το πιό κακό χάρντγουερ πάντως ήταν (και είναι? ) τα μόντεμς. Απαπα με τα τζαμπεράκια και τις μακακίες τους. Ώξω. Όμορφα όμως.

Ευχαριστώ ρε μάγκες, πραγματικά.

8086 Oliveti

εκείνο που θύμιζε κάπως amstrad 6128 στο χρωμα και οχι μόνο, με πληκτρολόγιο και κεντρική σε ενασ και τα 2 φλοπυ να προεξέχουν απο πανω? και την πράσινη οθόνη?

Ενα ανεκπλήρωτό μου όνειρο.... :(

περασε όμως (δανεικό) απο τα χερια του τότε πιτσιρίκου - ´τωρα Γιατρου κολλητου μου γείτονα Μιχάλη. και του "εριξα" μια ματιά.

Μονο που η συγχωρεμένη (νωρίς...... ) μανα του δεν με αφηνε να τον αγγίξω..... :(

εβγαλα τα απωθημένα με εναν Schneider EuroPC με 256 Kbytes!!!!!

Last edited:
Κατακαλόκαιρο στο εξοχικό μου στο Λαύριο και μόλις είχα πάρει το 2400 Modem και είχα αντιληφθεί την έννοια διαδίκτυο....40 βαθμοί και έχω βάλει τους γονείς να κουβαλήσουν τα πάντα, Η/Υ, Οθόνη, κλπ για να μπω από το Λαύριο με υπεραστικό στην COmpulink στην Αθήνα....καλά δεν σας λέω λογαριασμό ΟΤΕ που ήρθε.....

Α, ρε κατι χρόνια....

To 1990 τελείωσα (μόνος μου) το Space Quest 1, Kings Quest 3 kai to Indiana Jones the Last Crusade, to Ween και κάμποσα άλλα... Τα ωραιότερα adventures που έπαιξα ποτέ... Μετά ήταν τα rpg...

Νάτο , ένα «άτυχο» home που έπεσε στα «χέρια» ενός
Γυναικολόγου που ήθελε να το παίξει αντιπρόσωπος home computer !
Έτρεχε GWBASIC είχε 2 floppy και μπορούσες να φορτώσεις OS2 !

955AUTHOR-dragon32.jpg

Το μου θυμίσατε πάλι...
Στον 8088 με μοντεμάκι 1200άρι να μπαίνω στις BBS με την αναλογική γραμμή του ΟΤΕ... Ατέλειωτα ξενύχτια στα chat rooms και πολύ downloading.. Nickname που χρησιμοποιούσα: Toxicman
Θυμάμαι κάποια στιγμή που είχα συνδεθεί με ένα παλικάρι που γνώρισα και ανταλλάσαμε αρχεία όλο το βράδυ...Το peer2peer της εποχής...:firstprize:
Φοβερές εποχές....Άντε συγκινήθηκα νυχτιάτικα...

Καληνύχτα... ή μάλλον...

>Καληνύχτα
Toxicman: Καληνύχτα
>/wave all
Toxicman waves to everyone.
>/exit
Toxicman has left the chatroom

Πραγματικά, εδω και καιρο το καλύτερο θρέντ που έχω διαβάσει μακράν. Ανατριχιάσματα ανα πόστ. Τρομερά τυχεροί που τα ζήσαμε. Απο σπέκτρουμ ΖΧ μέχρι 8086 Oliveti με δύο drives παρακαλώ 720άρια! Το τελευταίο, πραγματικό στολίδι. Ο μακάκας τα πέταξα όλα. Τι 286/16 τι, τι, τι. Τι αλληλογραφία (με γράμματα κανονικά) με τον πιτσιρικά σχετικά τότε Πίτερ Νόρτον για θέματα ndos. Το πιό κακό χάρντγουερ πάντως ήταν (και είναι? ) τα μόντεμς. Απαπα με τα τζαμπεράκια και τις μακακίες τους. Ώξω. Όμορφα όμως.

Ευχαριστώ ρε μάγκες, πραγματικά.

Εγώ ευτυχώς έχω κρατήσει ακόμα τον 6128... Την τελευταία φορά που τον δοκίμασα δούλευε (είχα αλλάξει και το λαστιχάκι του drive γιατί εκανε νερά)...
Δυστυχώς τον ZX Spectrum τον έδωσα σε ένα ξάδελφό μου..:smash::smash:
Πόσο το μετάνιωσα...

Τότε που η ενασχόληση με τον υπολογιστή ήταν σχεδόν αποκλειστικά ψυχαγωγία και κάθε μέρα μάθαινες και μιά διαφορετική λεπτομέρεια για τον υπλογιστή σου... Ασπρόμαυρη οθόνη που άφηνε ghosts όταν την έσβηνες, Hercules κάρτα γραφικών με simcga γιά να σου δείξει 4 χρώματα. Αθάνατα πληκτρολόγια που ακουγόντουσαν μέχρι τον δρόμο... Οταν πήρα τον πρώτο μου σκληρό με την απύθμενη χωρητικότητα 80 ΜΒ ήμουν σίγουρος ότι καλύφθηκα για την επόμενη 5ετία... Δισκέτες (ολα τα είδη) παντού στο σπίτι και τα χαρτιά τους μέχρι κάτω από τα έπιπλα και ίχνη τους σ'όλα τα συρτάρια του σπιτιού
Μαγικές λέξεις κλειδιά: PC Tools, Norton Utilities, faxmodem, περιοδικό pixel, floppy, 286, 386, remote access, com1,3 com2,4 IRQs, DrDOS, Adlib, Soundblaster, mid, Lucas Arts Origin, Konami, Cryo, Chessmaster 2000...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείδωμα και σβήσιμο θεμάτων

Εννοείται ότι μιλάμε για BBS μιας και Internet το 1987 δεν... Άντε κάποιοι πορωμένοι που μπαίναμε στο Arpanet. ;)
Εκτος από την Acrobase η οποία ζει και βασιλεύει στο url www.acrobase.gr και είμουν από clubop μέχρι Sysop από το 1996 (αν θυμάμαι καλά) είχα την Diamond Bbs και την The Crypt, όπως και είχα στήσει κάποιο δίκτυο τύπου fidonet, το AthensNet. (Τι κάθομαι και γράφω ο αρχαίος! )

Τι λες ρε μεγάλε τώρα; Εμπαινα σε όλες αυτές τις BBS που λες, με το HUNDAI XT 8088 στα 10 MHz με το Telix και το modem των 2400 baud. Αρχικά είχα 1200άρι modem, και όταν πήρα το 2400 πω πω σφαίρα πήγαινε, διπλασιάστηκε η ταχύτητα! ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείδωμα και σβήσιμο θεμάτων

Τι λες ρε μεγάλε τώρα; Εμπαινα σε όλες αυτές τις BBS που λες, με το HUNDAI XT 8088 στα 10 MHz με το Telix και το modem των 2400 baud. Αρχικά είχα 1200άρι modem, και όταν πήρα το 2400 πω πω σφαίρα πήγαινε, διπλασιάστηκε η ταχύτητα! ;)

HIUNDAI SUPER 16TE με 2 floppies 5 1/4...

Σαν πολλοί τελιξάδες να μαζευτήκανε...
Telemate rules!!! Με τις ώρες στις τηλεσυνομιλίες, μετά download το πακετάκι με blue wave, και ξανάμανα με upload του πακέτου πρώτα... :p

Το πρώτο παιχνίδι που τελείωσα μόνος μου πάντος ήταν το Defender of the crown. Μετά ήρθαν τα Police Quest, Space Quest, Larry (look, take condom, wer condom, have sex, "You got a nasty disease" "φτου γμτ! δεν έγραψα σωστά το wear!") :Banane0:

Εχω καπου πεταμενο ενα σκληρο δισκο 20mb με καρτουλα MFM.... Ηταν η πρωτη μου αναβαθμιση μαζι με μια καρτα EGA και ενα εγχρωμο monitor TVM (τα οποια ειχαν κοστισει μια περιουσια τοτε γιατι ηταν πολυ προχωρημενο να εχεις εγχρωμη οθονη,σκληρο και καρτα EGA)σε εναν 8086 πριν παω σε 8088 με μαθηματικο συνεπεξεργαστη.

Τι να πρωτοπω απο την ενασχοληση μου με αυτα τα παλιοπραματα απο το 1983..... Πραγματικα τα σκεφτομαι σημερα και βλεπω ποσο εχουν ξεφτυλιστει τα παντα γυρω απο τους υπολογιστες.

Παντως οποιος θελει για την συλογη του προσφερω στον καθενα απο μια δισκετα 5 1/4 γαι να την βαλετε σε καδρο. Εχω πανω απο 1000 και οτι μαρκα θελει ο καθενας μαζι με το φακελακι της και φυσικα γραμμενη...

469752769_35c5c1fe36_o.jpg

Αλλαξαν οι καιροι..... Εγιναν ολα πιο απλα....

Καλά, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Εγώ βέβαια ξεκίνησα πολύ πιο αργά, το 95 (στα 13 μου -βρε μπας και είναι σημαδιακή ηλικία; ) με έναν 486DX4 στα 100ΜΗz, DOS 6.22 και Windows 3.1.

Πρώτη αγάπη (από παιχνίδια) το Loom...

Re: Απάντηση: Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας

Παντως οποιος θελει για την συλογη του προσφερω στον καθενα απο μια δισκετα 5 1/4 γαι να την βαλετε σε καδρο. Εχω πανω απο 1000 και οτι μαρκα θελει ο καθενας μαζι με το φακελακι της και φυσικα γραμμενη...

:grandpa: Σύμφωνα με το καταστατικό του AVClub πρέπει να σας κάνετε ban αγαπητέ! Δεν είναι μέρος αυτό για να δίνετε παράνομο λογισμικό! :flipout:
Άσε που παρατηρώ ότι είμασταν σε τελείως διαφορετικά στρατόπεδα! Ακούς εκεί pctools! Norton rules! :Banane0:

Αυτό που έχω κρατήσει και έχω ακόμη στον δίσκο μου είναι ο καλύτερος editor που κυκλοφόρησε ποτέ για DOS! Ο PWEDIT! (αυτό ήταν μπηχτή για το wordstar που βλέπω)

Πρόσφατα χάρισα μία σακούλα με παλιές κάρτες. Μέσα είχε ακόμη και μία Voodoo στα 4Mb!