Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας

Βρε συ η φωτο ειναι απο το δικτυο για να δουν οσοι δεν ξερουν τι ειναι αυτες οι δισκετες.
Μην ανησυχεις αγαπητε ειμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ στο ιδιο στρατοπεδο με φανταρους τα Norton Utils και στρατηγο το PWEDIT....

Παντως οποιος θελει για την συλογη του προσφερω στον καθενα απο μια δισκετα 5 1/4 γαι να την βαλετε σε καδρο. Εχω πανω απο 1000 και οτι μαρκα θελει ο καθενας μαζι με το φακελακι της και φυσικα γραμμενη...

469752769_35c5c1fe36_o.jpg

Τι είπες τώρα ρε φίλε; Εγώ έχω ακόμα εγκατεστημένο και εν λειτουργία στο σημερινό PC μου το 5.25" floppy drive! Για πρόσεξε το εικονίδιο στο drive A στο My Computer:

Attachments

• 525.jpg
    525.jpg
    87.2 KB · Views: 29
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείδωμα και σβήσιμο θεμάτων

HIUNDAI SUPER 16TE με 2 floppies 5 1/4...

Nαι ακριβώς με 2 drives των 5,25"
Και μετά από κανά χρόνο τού πρόσθεσα και έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο Seagate 50MB με RLL controller. Ο controller ήταν μία 8bit ISA full size κάρτα που έπιανε από την πίσω μεριά του κουτιού μέχρι την πρόσοψη!!!
Και βέβαια η χωριτηκότητα των 50ΜΒ ήταν τόσο εξωπραγματική εκείνη την εποχή που το DOS 3.3 μπορούσε να δει σκληρούς δίσκους μέχρι 32ΜΒ μέγιστο οπότε ήμουν υποχρεωμένος να τον κόψω σε δύο partitions C: 30MB και D: 20MB
Ο δε δίσκος μαζί με τον controller έκαναν όσο 3 μηνιάτικα εκείνη την εποχή!

Ηρωικές εποχές!

Απάντηση: Re: Κλείδωμα και σβήσιμο θεμάτων

Eπεσα διάνα ε ?
Ειχα λίστα με καμμιά 100αριά βάσεις με τα ωράρια και τα τηλέφωνά τους. μερικές άνοιγαν μόνοτο βράδυ, άλλες μικρές άνοιγαν όταν μπορούσαν...Σκανάραμε την Αθήνσ γιάσ ανοιχτές βάσεις κάθε βράδυ... πολλές φορές καλούσες μιά μικρή βάση και από το modem άκουγες την μάνα του διαχειριστή να απαντάει...lol

Kαι την Microstar θυμάμαι... Κάπου πρέπει να έχω σώσει την λίστα...πρέπει τιμής ένεκεν να ψάξω να την βρώ...

Και μιας και πιάσατε τις ηρωικές BBS το BlueWave που μάς επέτρεπε να γράφουμε και να διαβάζουμε μηνύματα off-line για να μην κρατάμε και το τηλέφωνο ανοιχτό με τις ώρες το θυμάστε;

Ακόμη υπάρχει μέσα στον δίσκο του PC μου:

Attachments

• bwave.jpg
    bwave.jpg
    147.1 KB · Views: 23
Θα πρεπει να ανοιξω την αποθηκη δεν τα εχω ολα αυτα διπλα μου.... Καποια στιγμη θα ανεβασω 4-5 φωτος... Οποιος εχει ας το κανει... :SFGSFGSF:

Τα έχω όλα δίπλα μου! Στην βιβλιοθήκη που απέχει μολις 1,5 μ. από το PC που κάθομαι αυτή την στιγμή.

Απάντηση: Re: Κλείδωμα και σβήσιμο θεμάτων

Και μιας και πιάσατε τις ηρωικές BBS το BlueWave που μάς επέτρεπε να γράφουμε και να διαβάζουμε μηνύματα off-line για να μην κρατάμε και το τηλέφωνο ανοιχτό με τις ώρες το θυμάστε;

Ακόμη υπάρχει μέσα στον δίσκο του PC μου:

Αν το θυμομαστε λεει.....

Re: Απάντηση: Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας

Εχω κρατημενη στην αποθηκη μεγαλη ιστορια των υπολογιστων.... Φαντασου να εβλεπες μπροστα σου ενα πακετακι γνησιο DOS 3.10....

Aν θυμάμαι καλά, στον πρώτο μου υπολογιστή, έναν TurboX 8086 με δύο drives 5.25 είχα Dos 3.2 (κάπου το 1986).
Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του πωλητή όταν αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση (κάπου το 89-90) και να πάω σε 8088 ή 80286.
Ήταν καθισμένος αναπαυτικά στην καρέκλα του και έπαιζε με τα windows 2.1! Γυρίζει και μου λέει με στόμφο...
"Αν πας σε 8088 αυτά δεν θα μπορείς να τα βλέπεις..."

Άντε τώρα να με μαζέψεις που η έγχρωμη οθόνη που ήξερα είχε 16 χρώματα, έπρεπε να τρέξω το simcga για να τα δω και τα μαγαζιά στη στουρνάρη είχαν κάτι demo με κάτι χρωματιστά παπάκια να κόβουν βόλτα στις οθόνες!

Με 40.000 δραχμές μηνιάτικο είχα δώσει 250.000 για να έχω 80286, έγχρωμη οθόνη ΚΑΙ σκληρό δίσκο 40Mb! Η επένδυση μιάς ζωής! Ένα μηχάνημα που θα με κρατούσε για τα επόμενα 10 χρόνια! "Τι θα βάλεις πια μέσα σε αυτό το τέρας" αναφωνούσαν οι φίλοι μου! :award:
Ή έτσι νομίζαμε. Ήρθαν τα Windows 3.1 και το Wing Commander και έπρεπε να σβήνω τα windows για να χωρέσει το wing commander στον σκληρό (η εγκατάσταση θυμάμαι μου είχε πάρει κάπου 4 ώρες)!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας

Aν θυμάμαι καλά, στον πρώτο μου υπολογιστή, έναν TurboX 8086 με δύο drives 5.25 είχα Dos 3.2 (κάπου το 1986).
Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του πωλητή όταν αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση (κάπου το 89-90) και να πάω σε 8088 ή 80286.
Ήταν καθισμένος αναπαυτικά στην καρέκλα του και έπαιζε με τα windows 2.1! Γυρίζει και μου λέει με στόμφο...
"Αν πας σε 8088 αυτά δεν θα μπορείς να τα βλέπεις..."

Άντε τώρα να με μαζέψεις που η έγχρωμη οθόνη που ήξερα είχε 16 χρώματα, έπρεπε να τρέξω το simcga για να τα δω και τα μαγαζιά στη στουρνάρη είχαν κάτι demo με κάτι χρωματιστά παπάκια να κόβουν βόλτα στις οθόνες!

Με 40.000 δραχμές μηνιάτικο είχα δώσει 250.000 για να έχω 80286, έγχρωμη οθόνη ΚΑΙ σκληρό δίσκο 40Mb! Η επένδυση μιάς ζωής! Ένα μηχάνημα που θα με κρατούσε για τα επόμενα 10 χρόνια! "Τι θα βάλεις πια μέσα σε αυτό το τέρας" αναφωνούσαν οι φίλοι μου! :award:
Ή έτσι νομίζαμε. Ήρθαν τα Windows 3.1 και το Wing Commander και έπρεπε να σβήνω τα windows για να χωρέσει το wing commander στον σκληρό (η εγκατάσταση θυμάμαι μου είχε πάρει κάπου 4 ώρες)!

Ετσι ακριβως ειναι οπως τα λες. Ιδια τρελα ειχαμε. ΟΛΟΙΔΙΑ....

Πιετε μου οτι τρεχατε και το Minix να με στειλετε .... 12 δισκετες ηταν 5.25 αν θυμαμαι καλα. Το ειχα εγκαταστησει. Ηταν μια πιο light εκδοση του Unix της τοτε εποχης για home pc...

Μπα... Αυτά τα έκανε ο Morgul. :flipout:
Εγώ δούλευα μία freeware έκδοση DOS (mtask αν θυμάμαι καλά; ) που σου σήκωνε παράθυρα και ψευτοδούλευε multitasking/multithreading για να σηκώνω πολλά nodes στη RA.

Πρέπει να κανονίσουμε ένα καφεδάκι μου φαίνεται...

Οι αρχαίοι της acrobase πάντως συναντιώμαστε στο μουσείο για καφέ αλλά πάντα υπάρχει ο φόβος να μη μας αφήσουν να φύγουμε από εκεί. Μιά φορά την έπαθαν με τα μάρμαρα και κατέληξαν στην Αγγλία. Δεν είναι να αφήνεις τέτοια εκθέματα να κυκλοφορούν στους δρόμους ελεύθερα... :flipout:

Απάντηση: Re: Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας

Πρέπει να κανονίσουμε ένα καφεδάκι μου φαίνεται...

Οι αρχαίοι της acrobase πάντως συναντιώμαστε στο μουσείο για καφέ αλλά πάντα υπάρχει ο φόβος να μη μας αφήσουν να φύγουμε από εκεί. Μιά φορά την έπαθαν με τα μάρμαρα και κατέληξαν στην Αγγλία. Δεν είναι να αφήνεις τέτοια εκθέματα να κυκλοφορούν στους δρόμους ελεύθερα... :flipout:

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ε, τι... Σιγά μην καταλάβουν οι καινούργιοι τι σημαίνει να παίζεις με το config.sys και το autoexec.bat!

Device=himem.sys
Devicehigh=emm386.exe
DOS=HIGH
DOS=UMB

Τότε είμασταν high endάδες που παίζαμε με λεπτομέρειες για να κερδίσουμε ένα 5% παραπάνω μνήμης ή να pushάρουμε τη cpu φορτώνοντας το bios στην cache, μετρώντας το δίσκο και βρίσκοντας τη βέλτιστη χωρητικότητα του smartdrive.
Και μετά σου λένε για overclocking στα καινούργια μηχανήματα... :flipout:

Θυμάμαι που έβαζα την εντολή /ram στο EMM386.EXE, γιατί ορισμένα παιχνίδια απαιτούσαν EMS μνήμη.

Η πλάκα ήταν ότι υπήρχαν κανα-δυο παιχνίδια που χωρίς να έχουν τίποτα τρελές απαιτήσεις, απλά και μόνο επειδή ήθελαν πολλή base memory, ήταν σκέτος βραχνάς...