Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας

Re: Απάντηση: Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας

1982: Πρωτοετής φοιτητής γράφω τα πρώτα μου προγράμματα σε διάτρητες κάρτες. Γλώσσες BASIC, PASCAL και κυρίως FORTRAN. Υπολογιστής mainframe UNIVAC 1106.

2000: Πρωτοετής στη σχολή, μάθημα "εφαρμογές ηλεκτρονικών υπολογιστών".

Μαθαίνουμε τη χρήση της... fortran! :smash:
Έλεος...

πολυ νεοι ειστε εδω

Μcgill University 1984 κάρτες Hollerith και δυαδικό συστημα
(η αιτια που τελικα δεν τα πηγα ποτε καλα με τα pc......)

τελος

2000: Πρωτοετής στη σχολή, μάθημα "εφαρμογές ηλεκτρονικών υπολογιστών".

1992 Δευτεροετής στα ΤΕΙ Αθήνας Οινολόγος - Τεχνολόγος ποτών.
Μετά την GWBasic μπήκαμε στα χοντρά με Fortran 77!

:grandpa: Χρειάζεται να πω ότι στους υπολογιστές είχα 9.8 μόνιμα γιατί απλά οι καθηγητές άραζαν στην καρέκλα και εγώ έκανα μάθημα;

Άντε πάω να φτιάξω τις καρέκλες στο Μουσείο γιατί ήρθε κόσμος μέχρι και από τον Καναδά! :flipout:

1986
Μας αγοραζει ο πατερας μου ενα AMSRTRAD 6128 με πρασινη οθονη ο πρωτος υπολογιστης με Disc Drive 3,1/2 στην αγορα.
Επεξεργαστης Ζ80 και η γλωσσα μηχανης η Basic.
Περμεναμε καθε μηνα το περιοδικο Pixel να πληκτρολογισουμε τα προγραμματα που εδινε στις μπλε μεσαιες σελιδες (Ωρες ατελειωτης πληκτρολογησης για να τρεξει στο τελος μια εντελως "μπουρδα" παιχνιδακι ).
list
10 IF 20=50 then GOTO 60 (κτλ)
run
Syntax error on 10

Hakevaμε (τροπος του λεγειν) τα παιχνιδια με το Odjob γραφοντας το ονομα μας στους τιτλους του κατασκευαστη.
Αγαπημενο παιχνιδι ever το Ghost 'n' Goblins που υπηρχε και στα ufaδικα της εποχης......αυτα.-bye-:grandpa: Ωραια χρονια ανεμελα :flipout::flipout:

Τι λενε ρε τα γεροντια;:flipout:

Διαβασα στο preview το "Στις 9 Φλεβάρη κλείνουν 20 χρόνια από τη μέρα που το forum που είμαι admin είναι σε λειτουργία" και λεω, καποιο λαθος κανουνε..:BDBDG54:

Διαβασα στο preview το "Στις 9 Φλεβάρη κλείνουν 20 χρόνια από τη μέρα που το forum που είμαι admin είναι σε λειτουργία" και λεω, καποιο λαθος κανουνε..:BDBDG54:

Γιατί νομίζεις ονομαζόμαστε "οι μεγάλοι αρχαίοι" και πίνουμε καφέδες στο μουσείο; :flipout:

1986
Μας αγοραζει ο πατερας μου ενα AMSRTRAD 6128 με πρασινη οθονη ο πρωτος υπολογιστης με Disc Drive 3,1/2 στην αγορα.
Επεξεργαστης Ζ80 και η γλωσσα μηχανης η Basic.
Περμεναμε καθε μηνα το περιοδικο Pixel να πληκτρολογισουμε τα προγραμματα που εδινε στις μπλε μεσαιες σελιδες (Ωρες ατελειωτης πληκτρολογησης για να τρεξει στο τελος μια εντελως "μπουρδα" παιχνιδακι ).
list
10 IF 20=50 then GOTO 60 (κτλ)
run
Syntax error on 10

Hakevaμε (τροπος του λεγειν) τα παιχνιδια με το Odjob γραφοντας το ονομα μας στους τιτλους του κατασκευαστη.
Αγαπημενο παιχνιδι ever το Ghost 'n' Goblins που υπηρχε και στα ufaδικα της εποχης......αυτα.-bye-:grandpa: Ωραια χρονια ανεμελα :flipout::flipout:

αυτήν την GOTO ποτέ δεν την χώνεψα. ήμουν ο μόνος στην τάξη που την απεφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι που λένε.

1998: Πρωτοετής στους ΗΜ&ΤΥ της Πάτρας, μάθημα εισαγωγής στους υπολογιστές, Fortran 77 σε μηχανήματα HP-UX με λινουξάδικο λειτουργικό της HP Mπορεί να ήταν αρχαιολογίες, αλλά ήταν...συγκινητικό.

Y.Γ. Δυο χρόνια αργότερα, κι ενω ανέμελος καθόμουν μπροστα σε ενα PC του εργαστηριου, τα HP-UX είχαν εξαφανιστει, και μια πρωτοετής κρατώντας μια δισκέτα με ρωτά:"Συγγνώμη, μπορείς να μου πεις πού μπαίνει αυτο;"...

1987 Commodore 64
1990 Amiga 500
1993 PC 486DX/40 (αν δεν κάνω λάθος)

Τα πιο πολλά τα γράψατε, BBS μέχρι το ξημέρωμα με τασάκι-βουνό, modem 1200άρι, προγραμματισμός σε Fortran 77 σε Univac στο πρώτο έτος στο Πολυτεχνείο (Πάτρα κι εγώ, 1990), νταξ... παραλίγο να δακρύσω. Και τελικά είδα το post του sfortis με το 9fingers και οριακά κρατήθηκα...

Να'στε καλά παιδιά :ernaehrung004:

Επειδή το ξεχάσαμε λίγο...

Και επειδή είχαμε μία συζήτηση με τον Νίκο...

UP!

raconfig.gif

Που το ξέθαψα ε;

ra.gif

Αυτό είναι αρχαία δικτυακή ιστορία!

Εκείνη την εποχή αν είχες τέτοιο μενού...

ranode.gif

ήσουν από τους μεγάλους και τρανούς! :flipout:

Cheers!

Έτσι για να μπούμε και στο μάτι των OLXάδων...

bwave.gif

Blue wave rules! :grinning-smiley-043

(Φπτούι! Δεν μπορώ να τρέξω το telemate... )

Βρε σε τι backup πέφτεις όταν ψάχνεις βαθιά... Πολύ βαθιά όμως! :flipout:

Αχ ρε παίδες τι μου θυμίζετε…

Θυμάμαι το πόσο πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα στην επαρχία. Τι bbs και πολλαπλές γραμμές… οσοι είχαμε modem στήναμε κάνα bbs και κανονίζαμε με ραντεβού να μπει κανας φίλος. Ε μετά την άλλη μέρα, ανέβαζε άλλος bbs συνδεόμασταν για λίγο και συνέχιζε το πανηγύρι.
Πάλι καλά που υπήρχαν κάποια… μαγαζιά/φροντιστήρια με pc/amiga whatever για να μαζευόμαστε τα nerds.

Spectravideo RULEZ!!!!!! Ακόμα ζωντανό το έχω (αν και είχε πεθάνει από νωρίς το κασετόφωνο – έτσι το απέκτησα, ότι ήθελες να παίξεις έπρεπε πρώτα να το προγραμματίσεις).

Αλλά δεν αντέχω να μη σχολιάσω ορισμένα από τα προαναφερθέντα…

Loom (μοναδικό στο είδος του, δεν θυμάμε πόσες φορές το είχα τερματίσει δεκάδες)
Prince of Persia / Rick Dangerous καψιμο
Doom 1 (ο πρώτος που το τελείωσα στην τότε πόλη μου)
Περιστατικό: έλειπαν οι γονείς μου και είχα χώσει τέρμα το στέρεο στο Doom. Τότε από μια sound blaster pro(ή gold άραγε…) (ερχόταν με επίχρυσο RCA/interconnect !!!)
Όταν επέστρεψαν οι γονείς μου τους έπιασε η παρθένα 80 χρονών απέναντι και τους είπε ότι όσο λείπουνε οι γονείς τα παιδιά βλέπουν πολεμικές ταινίες που βεβαίως βεβαίως είναι κακό πράγμα!

Elite! To κορυφαίο!

Κάπου έχω ακόμα αυθεντικά Digger, Invaders, eagles Nest, Asteroids, Diamonds, και άλλα δώρο του Παππού!

OS εποχής….

Xenix! Πολλά @@ για την εποχή του. Δεκα λεπτά για να ορίσεις την ώρα (να ορίσεις τι εστί timezone etc.)
OS/2 2.1 ! Ότι πιο περίεργο
GEM, αυτούς τους κλείσανε… ακόμα το έχω εγκατεστημένο σε παλιό laptop με dos 3.30, windows 1

1993 – Internet πρώτη φορά που βλέπω παρεξηγημένο παιδάκι επειδή κάποιος είπε ότι το μεσημέρι είχε φάει χοιρινό. ΤΟ ΙΕΡΟ ΖΩΟ?????
Από τότε προσπαθώ να κατανοώ τον οπουδήποτε που αισθάνεται αδικημένος, τσαντισμένος το net….

Χαίρομαι που αναφέρονται ιστορικά στοιχεία. Βρε Μιχάλη, βρες κάνα flame εποχής…
Έτσι για να γίνει κατανοητό ότι για κάποιους «όλα τα flames είναι flames» Είτε έχουν σχέση με το φαγητό, είτε amiga vs pc, είτε horn vs monitor, ή CD vs LP

Flames θέλεις καμάρι μου;
Έχουν στήσει την acrobase (ναι, την παλιά) στο internet και μπαίνεις με telnet ή ssh, φτιάχνεις λογαριασμό και βλέπεις αρχαία μηνύματα και flamewars!
Δοκίμασε να κάνεις ένα telnet στο bbs.acrobase.org:1024 να δεις... -bye-

Ζωντανή δικτυακή ιστορία!