Μαθήματα vintage hifi προς νέους

Αυτή Μάνο ηταν για θεση χρωμίου. Αλλά ως υλικό δεν εφθειρε κεφαλές. Δεν ηταν χρώμιο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εξαιρετική. ..εννοείται.

Απάντηση: Re: Μαθήματα vintage hifi προς νέους

κασετο-συλλογη ... κριμα εφυγε οταν πουλησα πριν 10 χρονια αυτο ( σε πολυ καλη τιμη προ κρισεως)
με μεταλλου δεν καταλαβαινα διαφορα με την πηγη...

Είχα κάνει και εγώ παρόμοιο λάθος και το έχω σκυλομετανοιώσει

Αυτή Μάνο ηταν για θεση χρωμίου. Αλλά ως υλικό δεν εφθειρε κεφαλές. Δεν ηταν χρώμιο.

Αν διαβαζω σωστα .... κατι για οξειδιο του χρωμιου αναγραφει !

CrO2.png

Kαι τι ηταν τοτε ? :chinscratch: ... σιδηρου ? ... σιδηροχρωμιου ? .... κατι αλλο ?

Χημικος δεν ειμαι .... ισως αγνοω κατι ! -bye-

Last edited:
Αν διαβαζω σωστα .... κατι για οξειδιο του χρωμιου αναγραφει !

View attachment 133237

Kαι τι ηταν τοτε ? :chinscratch: ... σιδηρου ? ... σιδηροχρωμιου ? .... κατι αλλο ?

Χημικος δεν ειμαι .... ισως αγνοω κατι ! -bye-

Λέει bias High
σε παρένθεση CrO2.
Το υλικό ήταν super avilyn μια διαφορετική φεριτική σύνθεση που έπαιζε σε θέση χρωμίου με αντίστοιχα αποτελέσματα. Σύντομα πολλές εταιρείες άφησαν το χρώμιο και ακολούθησαν ίδια τακτικη. Μέχρι να βγούν οι μετάλλου.

κασετο-συλλογη ... κριμα εφυγε οταν πουλησα πριν 10 χρονια αυτο ( σε πολυ καλη τιμη προ κρισεως)
με μεταλλου δεν καταλαβαινα διαφορα με την πηγη...

Νικο το εχω ακόμα!!!!

Εχω δυο αρχαϊκες BASF .... (απο Εκτη Δημοτικου :laugh:)

cassettes_1_0.jpg

.... αυτες τουλαχιστον .... ειναι Χρωμιου ?

Κριμα να μην κατασκευάζονται πια κασετόφωνα και κασέτες...
ενω το πικαπ συνεχιζει ακαθεκτο, κασετοφωνα πια μονο απο ebay. :(

https://www.google.gr/search?q=naka...AUIBygB&biw=962&bih=601#imgrc=K2Ie8BilcI1cuM:
Ρε γερόντια....Αυτή δεν λέγαν ότι ήταν η κορυφαία όλων ή εχω ξεκουτιανει τελείως????

Δεν υπαρχει "κορυφαια" ολων. Συνηθως, οι περισσοτεροι θεωρουσαν κορυφη τις TDK η τις Maxell.
Αλλα κανεις δεν εμπαινε στον κοπο ... να αναφερει τι ρυθμισεις επελεγε κατα την μαγνητοφωνηση.
Γιατι απο αυτο, και μονο, το γεγονος εξαρτωνταν η ανωτεροτητα της κασσετας.

Αλλοι μαγνητοφωνουσαν με Dolby, αλλοι χωρις Dolby (oρισμενοι διατεινονταν καποιες χρωμιου ειχαν
τοσο χαμηλο θορυβο ... που δεν χρειαζοταν Dolby :bang: ... go figure :icon15:). Αλλοι, προτιμουσαν απλες φερριτη
(αλλα με super-duper Dolby τεχνικες που ΜΟΝΟ το deck τους διεθετε ... κανενα αλλο deck) και αλλοι
προτιμουσαν σιδηροχρωμιου για να απολαμβανουν τα καλα και των δυο κοσμων (χρωμιο + σιδηρο).
Αυτοι που προτιμουσαν απλες ταινιες φερριτη διατεινονταν (οπως ο Υπερηχας) οτι η Χρωμιου εφθειρε την
κεφαλη (και ως ενα σημειο ειχαν δικιο ... αλλα ... ολα εξαρτωνταν απο την ποιοτητα κατασκευης του deck).
Αλλοι, οτι οι Μεταλλου ηταν πανακριβες και δεν παιζαν καλα σε απλα κασσετοφωνα (και οντως ειχαν δικιο).
Αλλοι παλι, επελεγαν Μεταλλου ... για να τους κρατησει περισσοτερο απο μια ... εικοσαετια !!!! Λες και οι
απλες φερριτη δεν εβγαζαν την πενταετια. Αλλοι, δεν πατουσαν ΠΟΤΕ Fast forward η Rewind για να μην
τσιτωσει (καθολου) η ταινια. Αλλοι, δεν επαιζαν τις κασσετες τους σε αλλα decks περα απο το δικο τους
και αλλοι μαγνητοφωνουσαν τα masterpieces τους ΤΡΕΙΣ φορες > μια σε φερριτη για τα κασετοφωνα
της παραλιας, μια σε χρωμιου για πολυ χαμηλο θορυβο και μια σε μεταλλου για πολυ υψηλη τιμη MOL ....

Ενα χαος (και μισο) !!!!

Και ευτυχως που αναπολουμε εκεινη την εποχη .... και ΔΕΝ την ζουμε. Γιατι δεν ηταν τοσο ροδινη !!!!
Τα βινυλια ηταν μια τελειως διαφορετικη ιστορια. Οι κασσετες παντα ζουσαν στην σκια τους. ΠΑΝΤΑ !

Αυτη ηταν ολη η μαγεια , η ιεροτελεστια
Της προσωπικης ρυθμισης
Και η επιλογη σταθμης εγγραφης..
Πολυ σημαντικο κεφαλαιο αυτο..
Αν ανοιξει νημα και για τις προεγγραμενες
Θα πεσει πολυ γελιο...

Mα :blink: .... εχω γραψει ΑΠΕΙΡΕΣ κασσετες δυο και τρεις φορες απο πανω ... την ιδια ακριβως κασσετα !
Kαι ηταν για τους δισκους που υποσχομουν να τους ακουσω (μαγνητοφωνησω) ... αλλα μετα απο λιγο,
oι ιδιες κασσετες, τρωγαν σουτ-βολε απ'το παραθυρο :laugh: ....

Που απευθυνομαι για τον συνοπτικο απαγχονισμο μου ? :p (... να μην χρονοτριβουμε ! :proud:)

Last edited:
Maxell UD H κασέτα επιστρέφει:
Τώρα για να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια η Maxell επανακυκλοφορεί την UD κασέτα του 1972 σε διάρκειες από 10 λεπτά (η UD C10) έως 90 λεπτά (η UC C90).
Aξίζει να σημειωθεί ότι κυκλοφορούν νέα κασετόφωνα εκεί έξω, στην ΙFA είδαμε ένα από την Teac. Θα κυκλοφορήσουν περίπου 60.000 κασέτες για αυτή την επέτειο.
http://www.hxoseikona.gr/nea/4582-maxell-ud.html

Αναμνήσεις και μία καταγραφή με μπόλικη νοσταλγία τα καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά να ξαναβγάζουν κασέτες και κασετόφωνα την εποχή που αγοράζουμε τα μάστερ των ηχογραφήσεων σε HD, μάλλον προσπαθούν να βγάλουν λεφτά από όποιους νοσταλγούς. Άντε και στα μαγνητόφωνα με σύρμα σε λίγο!.

Συμφωνω !

Μπορει ο τηλεγραφος να ασκει μια καποια γοητεια ... αλλα μαλλον προτιμουμε smartphone. :p

Τουλαχιστον ... για τις καθημερινες μας αναγκες !

παιδες μη το κουραζετε ... τα κασετοφωνα ειχαν πολυ ωραιο ηχο η ολη διαδικασια ηταν Απολαυση !!! και αν ειχες ΚΑΛΟ μηχανημα για κασετοφωνο ειχες ηχο Αστερι !!!

....... απλα τωρα μας εφαγε η βιασυνη και τα θελουμε ολα στο καθε κλικ ....

Re: Απάντηση: Μαθήματα vintage hifi προς νέους

....... απλα τωρα μας εφαγε η βιασυνη και τα θελουμε ολα στο καθε κλικ ....

Kαι μερικες φορες ..... ακουμε μονο τα δεκα πρωτα δευτερολεπτα (μετα το κλικ).
Κατι που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν συνεβαινε με την ακροαση κασσετας (η δισκου).
Ηταν ιεροτελεστια, και αφιερωναμε χρονο ΕΙΔΙΚΑ για την ακροαση.
Ολα τα αλλα ερχονταν δευτερα, τριτα, τεταρτα.
ΟΧΙ παραλληλα (και ισοτιμα) με την ακροαση.