Matrix Μ-stage Ενισχυτής Ακουστικών

Ότι δεν έχουν ούτε την μουσική κουλτούρα ,τεχνική κατάρτιση και ποιοτικό έλεγχο για να σχεδιάζουν έναν ενισχυτή ακουστικών .

Όταν θα την αποκτήσουν να είσαι σίγουρος Πέτρο ότι θα είμαι ο πρώτος που θα το γράψει...Αυτό μόνο.

Μιλάς για την Matrix audio, έτσι;

Εγώ πλέον έχω χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη μου σ' αυτήν την εταιρία. Οι υπόλοιποι lehmann κλώνοι πιστεύω να μην είναι έτσι γιατί ο HPA-2 με έχει κάνει να τους φοβάμαι...

Μιλάς για την Matrix audio, έτσι;

Εγώ πλέον έχω χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη μου σ' αυτήν την εταιρία. Οι υπόλοιποι lehmann κλώνοι πιστεύω να μην είναι έτσι γιατί ο HPA-2 με έχει κάνει να τους φοβάμαι...

Να ήταν μόνο η matrix καλά θα ήταν... Είναι σαν να παίζεις joker στην αναζήτηση σου .

Νομίζω ότι πλέον υπάρχουν πολύ αξιόλογες προτάσεις από καθιερωμένες εταιρείες για όλα τα βαλάντια και γούστα που δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε στα κινέζικα. Μέχρι ένα ποσό εντάξει να κάνουμε πειράματα πχ κάνα φθηνό dap αλλά από ένα σημείο και πέρα τα λεφτά είναι πολλά για κάτι που δεν έχει service και υποστήριξη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βέβαια δεν χρειάζεται και να είμαστε τόσο απόλυτοι. Υπάρχουν και καθιερωμένες κινεζικές εταιρείες που έχουν και τις γνώσεις και την κουλτούρα να κατασκευάσουν αξιόλογα πράγματα. Πχ η περίφημη Hifiman.

Οταν υπάρχουν τα lake people, ολα τα κινέζικα απλά πάνε στην άκρη...

Όταν θα δημιουργήσουν την δικιά τους σχολή στα ενισχυτικά όπως έκαναν με τα Hifiman στα ακουστικά όπως σωστά επισήμανε ο Πέτρος και σταματήσουν τους κλώνους αλλά και την κλωνοποίηση των υλικών τότε και μόνο θα κερδίσουν τα lake people.

Τελικά στην τιμή των 150 που πήρα τον Matrix, σχεδόν μονόδρομος σε solid state είναι ο Schiit Magni 2 uber και αν ανέβεις πιο πάνω σε χρήματα, πας σε lake people ή gustard h10.

Έτσι το βλέπω τελικά....

Το δις εξαμαρτείν ....

Ξαναγόρασα τον Matrix M-Stage HPA-2, αυτή τη φορά χωρίς DAC διότι άκουσα τον HPA-1 και μου άρεσε αλλά δεν είναι καθόλου το ίδιο. Σήμερα τον παρέλαβα και τον άκουσα για 1-2 ώρες αφού άλλαξα opamp σε LM4562NA. Τα ίδια πάνω-κάτω με την προηγούμενη εμπειρία. Ενώ έχει μεγάλη στερεοφωνική εικόνα, πολύ καλό διαχωρισμό οργάνων, κάπου παραμορφώνει, δεν έχει διαύγεια και κουράζει σύντομα. Θα τον επιστρέψω εφόσον είναι εφικτό...

Ζητώ συγγνώμη για το post αυτό, έγινε παρεξήγηση. Την πάτησα με κινέζικο LM4562 opamp. Προσέχτε τα φθηνά opamps από ebay!

Έβαλα το δικό του και παίζει πολύ καλά τελικά. Για να δώσω μια πρώτη εντύπωση για το πώς ακούγεται:
Ελαφρώς ζεστός χαρακτήρας, δυνατό μπάσο αλλά όχι υπερβολικό με γενικότερα ισχυρή παρουσία στις χαμηλές. Αυτό βοηθάει ακουστικά όπως τα HD600.
Σε στερεοφωνική εικόνα και διαχωρισμό οργάνων διαπρέπει!
Σε σύγκριση με τον Schiit Magni 2 (που κατείχα για μερικούς μήνες), είναι μια σοβαρή εναλλακτική επιλογή προσφέροντας έναν διαφορετικό ηχητικό χαρακτήρα.
Ο magni 2 έχει μια ελαφρά τάση προς τις υψηλές ενώ ο matrix την ανάλογη τάση προς τις χαμηλές. Δηλαδή ο magni 2 ακούγεται λεπτόηχος και αναλυτικός ενώ ο matrix γεμάτος.
Σε ανάλυση και διαφάνεια o matrix θα έλεγα ότι υστερεί σε σχέση με τον magni 2, όχι όμως κατά πολύ. Για παράδειγμα είναι αρκετά πιο αναλυτικός από τον λαμπάτο μου Project Starlight.
Αντικειμενικά, το μόνο μειονέκτημα που καταλογίζω στον matrix είναι μια μικρή έλλειψη διαύγειας.

Πάντως στην τιμή των 150 που τον αγόρασα θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Μια ερώτηση για την αναβάθμιση opamp στον Matrix:

Θέλω να βάλω δυο OPA627AP με αντάπτορα στη θέση του OPA2134.
Επειδή έχω ήδη το ένα OPA627AP, αν αγοράσω κι ένα δεύτερο ολόιδιο και πάρω κι αυτόν τον αντάπτορα ας πούμε:
http://www.ebay.co.uk/itm/261382527...7bf49b44425&bu=43550844408&cp=1&sojTags=bu=bu

θα δουλέψει συνολικά;

Προβληματίζομαι μόνο ως προς τον αντάπτορα γιατί οι πωλητές τέτοιων adapters στο ebay δε μου απαντάνε στην ερώτηση αυτή, ίσως φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη.

Και πολύ καλα κάνουν και δεν απαντούν,ξέρουν πολυ καλά πως μετα την οποία αλλαγή opamp πρέπει να προσαρμοστεί το κύκλωμα και να μετρηθεί απο την αρχή το μηχανάκι.

Μην σε ξεγελάσει το οτι ειναι εύκολη η αλλαγή,υπάρχει λόγος που είναι σε αντάπτορα (ένας απο αυτους να αποφύγουν την θερμοκρασία απο το κόλλημα πχ. )

Φυσικά ειναι δικη σου η επιλογή αλλα αυτα οφείλουμε να τα λέμε.

αν δεν κάνω λάθος η τοποθέτηση σε αντάπτορα είναι βασικά λογω του ότι η συμβατότητα είναι για 2Χ627 και ενώ τα ποδαράκια είναι τα μισά με το άλλο opamp

Δημήτρη,πιθανότατα έχεις δίκιο,εγώ όμως το λέω γενικά.
Πάντως όταν η διαφορά στον ήχο αλλάζει τραγικά με την αλλαγή πρέπει κανείς να υποψιάζεται πολύ για πιθανά προβλήματα.

Το OPA627AP έχει ένα κανάλι. Δεν το έψαξα αυτό πριν το αγοράσω και όταν το έβαλα στη θέση του OPA2134 δεν έβγαλε καθόλου ήχο.

Οπότε τώρα έχω δύο επιλογές. Είτε αγοράζω άλλο ένα OPA627AP με κάποιον adapter ή κάτι έτοιμο σαν κι αυτό:
http://www.ebay.com/itm/Audio-Jade-...255453?hash=item51acab411d:g:WacAAOSw5cNYSQ9c

Η πρώτη επιλογή είναι να φτιάξω κάτι σαν κι αυτό υποθέτω:
http://www.ebay.com/itm/Biasing-Mod...281462?hash=item1e8b7d92b6:g:HCIAAOxy-o5Rzk11

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να βάλω και αντιστάσεις εκτός από τον αντάπτορα;

Τί προτείνετε;

εγώ θα έλεγα να το κάνεις...
δεν θα χάσεις τίποτα πανάκριβο.
Θεωρητικά δουλεύει γιατί είναι συμβατά, αν και έχω ακούσει και το αντίθετο (δηλαδη όχι οτι δεν δουλεύει αλλά ότι μπορεί να ταλαντώσει)
αυτός που το δίνει upgrade για τον κλώνο είναι αξιόπιστος

http://www.alicemagicbox.com/lasercollection/lovelycubeheadamp.html

lovelycubebias10.jpg

βλέπω μόνο ότι δίνει σε πελάτες.
άρα το αντιγράφεις

Last edited:
Συνεπώς supersonic προτείνεις έναν adaptor ας πούμε αυτόν:
http://www.ebay.com/itm/Audio-Jade-...527772?hash=item3cdb9cdb1c:g:N~EAAOSwPRlXmyUs

στον οποίον να κουμπώσω από πάνω δυο OPA627AP και από κάτω να κολλήσω δυο αντιστάσεις όπως δείχνει η εικόνα "Class A Bias Mod Pack" που έβαλες.

Κατάλαβα σωστά;

ναι
μόνο που θα προσέξεις να αγοράσεις από σοβαρό κατάστημα ηλεκτρονικών.

εκτός αν βρείς έτοιμη λύση

Αφού θέλεις να δοκιμάσεις πάντως,δοκίμασε και τον LME49720 αν πέσει στα χέρια σου.
Για την δουλειά που τον θέλεις τον θεωρώ πιο ταιριαστό από τον 627...