Η "Κόρη" (μπλιάχ..) τα ανασκεύασε άρον άρον τα λεγόμενά της,στη σύνοδο των 27.
Είδε βλέπεις την αντίδραση της Γαλλίας,Αγγλίας κλπ και ..:slapface:
Αν και δεν την βλέπω να συνεχίζει σ αυτό το πόστο..![]()
Λυπάμαι, χάσατε.
Last edited:
Η "Κόρη" (μπλιάχ..) τα ανασκεύασε άρον άρον τα λεγόμενά της,στη σύνοδο των 27.
Είδε βλέπεις την αντίδραση της Γαλλίας,Αγγλίας κλπ και ..:slapface:
Αν και δεν την βλέπω να συνεχίζει σ αυτό το πόστο..![]()
Δυστυχώς Άκη, στο παρανοϊκό Νεοελληνικό καφενείο, η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητα είναι συνώνυμο της "δειλίας", ενώ ο κάθε τρελαμένος καραγκιόζης πολέμαρχος θεωρείται αυτομάτως ήρωας (όλα αυτά στα λόγια βέβαια, στην πράξη ισχύει το "τζάμπα μάγκας", που έγραψε κι ο Σπύρος Σούρλας) .
Η μεγαλύτερη αξία που ξέρω εγώ είναι η ανθρώπινη ζωή.
Και Σπύρο, ξέρεις πολύ καλά ότι και να κρυφτείς μπορείς και να προφυλάξεις -όσο είναι δυνατόν- τους άμαχους γίνεται. Όχι σε 5, αλλά και σε 1 τετ. χιλιόμετρο (έχει και παραδίπλα κτίρια, που μπορείς να τα εκκενώσεις).
Και θα ευχόμουν, αν η κατάρα το έφερνε και ζούσα ποτέ σε συνθήκες Παλαιστίνης, να μπορέσω να διατηρήσω τα μυαλά μου στη θέση τους (δύσκολο, το ξέρω) και να μην γίνω χαμάς.
Έχει κι άλλες φωνές στην Παλαιστίνη - αλλά και στο Ισραήλ - που αν δεν τις φίμωναν με τη βία οι εκατέρωθεν πολέμαρχοι, θα είχε γίνει πρόοδος στο θέμα, ή τουλάχιστον δεν θα είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι και κυρίως άμαχοι.
Αν δεν επέμβει η διεθνής κοινότητα, φως δε βλέπω. Τους σφάζουν κανονικά. Μάλλον δεν έχουν και τόσο στόχο τη χαμάς, αλλά καμμιά "τελική λύση" (Endloesung- στο πρωτότυπο).
Δεν βλέπω άλλη λογική εξήγηση. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν στ' αλήθεια ότι θα νικήσουν οργανώσεις τύπου χαμάς, χεζμπολά με συμβατικό πόλεμο. Πότε έγινε αυτό στην ιστορία και δεν το θυμάμαι?
Είναι "ασύμμετρη η απειλή"
(Που είσαι βρε μεγάλε Βύρωνα, μου λείπεις, τι Λαζόπουλος και Μητσικώστας, μόνο τη σκόνη σου τρώνε...)
Υ.Γ
Realpolitik σημαίνει, όχι φυσικά κάνω μόνιμα την κότα, αλλά "βαράω" όπου με παίρνει και διαπραγματεύομαι όταν το να "βαρέσω" θα μου προξενήσει μεγαλύτερη φθορά από το κέρδος.
Και κυρίως, δεν δρω με βάση το μίσος, την εκδίκηση, δεν θέλω να διορθώσω "ιστορικές αδικίες" (αν δεν γίνεται) και σέβομαι πρώτα τις ανθρώπινες ζωές και μετά τους περιορισμένους μου πόρους, με το να αρνούμαι να τα θυσιάζω στο όνομα "αξιών" και "ιδανικών".
![]()
"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"
Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ
Βιαστήκανε κι αυτοί οί έρμοι...δέν ήξεραν...δέν ρώταγαν??
Βρε συ Άκη, πιο "Realpolitik" παράδειγμα δεν μπορούσες να βάλεις!! Το "ηρωϊκό" θα ήταν να κάτσουν μέσα και να πέσουν μέχρις ενός.
Τώρα βέβαια, τα ένδοξα αλωνάκια του ποιητή, καλά είναι για τις επετείους και το "φούσκωμα του στέρνου από εθνική υπερηφάνεια" αλλά από ουσία... Δεν πειράζει όμως, ποιητής είναι άλλωστε..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.