Mαύρα Χριστούγεννα.

Η "Κόρη" (μπλιάχ..) τα ανασκεύασε άρον άρον τα λεγόμενά της,στη σύνοδο των 27.
Είδε βλέπεις την αντίδραση της Γαλλίας,Αγγλίας κλπ και ..:slapface:
Αν και δεν την βλέπω να συνεχίζει σ αυτό το πόστο..-bye-

Λυπάμαι, χάσατε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Mαύρα Χριστούγεννα.

973043_b.jpg

Δυστυχώς Άκη, στο παρανοϊκό Νεοελληνικό καφενείο, η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητα είναι συνώνυμο της "δειλίας", ενώ ο κάθε τρελαμένος καραγκιόζης πολέμαρχος θεωρείται αυτομάτως ήρωας (όλα αυτά στα λόγια βέβαια, στην πράξη ισχύει το "τζάμπα μάγκας", που έγραψε κι ο Σπύρος Σούρλας) .
Η μεγαλύτερη αξία που ξέρω εγώ είναι η ανθρώπινη ζωή.

Και Σπύρο, ξέρεις πολύ καλά ότι και να κρυφτείς μπορείς και να προφυλάξεις -όσο είναι δυνατόν- τους άμαχους γίνεται. Όχι σε 5, αλλά και σε 1 τετ. χιλιόμετρο (έχει και παραδίπλα κτίρια, που μπορείς να τα εκκενώσεις).

Και θα ευχόμουν, αν η κατάρα το έφερνε και ζούσα ποτέ σε συνθήκες Παλαιστίνης, να μπορέσω να διατηρήσω τα μυαλά μου στη θέση τους (δύσκολο, το ξέρω) και να μην γίνω χαμάς.

Έχει κι άλλες φωνές στην Παλαιστίνη - αλλά και στο Ισραήλ - που αν δεν τις φίμωναν με τη βία οι εκατέρωθεν πολέμαρχοι, θα είχε γίνει πρόοδος στο θέμα, ή τουλάχιστον δεν θα είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι και κυρίως άμαχοι.

Αν δεν επέμβει η διεθνής κοινότητα, φως δε βλέπω. Τους σφάζουν κανονικά. Μάλλον δεν έχουν και τόσο στόχο τη χαμάς, αλλά καμμιά "τελική λύση" (Endloesung- στο πρωτότυπο).
Δεν βλέπω άλλη λογική εξήγηση. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν στ' αλήθεια ότι θα νικήσουν οργανώσεις τύπου χαμάς, χεζμπολά με συμβατικό πόλεμο. Πότε έγινε αυτό στην ιστορία και δεν το θυμάμαι?
Είναι "ασύμμετρη η απειλή"
(Που είσαι βρε μεγάλε Βύρωνα, μου λείπεις, τι Λαζόπουλος και Μητσικώστας, μόνο τη σκόνη σου τρώνε...)

Υ.Γ
Realpolitik σημαίνει, όχι φυσικά κάνω μόνιμα την κότα, αλλά "βαράω" όπου με παίρνει και διαπραγματεύομαι όταν το να "βαρέσω" θα μου προξενήσει μεγαλύτερη φθορά από το κέρδος.
Και κυρίως, δεν δρω με βάση το μίσος, την εκδίκηση, δεν θέλω να διορθώσω "ιστορικές αδικίες" (αν δεν γίνεται) και σέβομαι πρώτα τις ανθρώπινες ζωές και μετά τους περιορισμένους μου πόρους, με το να αρνούμαι να τα θυσιάζω στο όνομα "αξιών" και "ιδανικών".

Δυστυχώς Άκη, στο παρανοϊκό Νεοελληνικό καφενείο, η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητα είναι συνώνυμο της "δειλίας", ενώ ο κάθε τρελαμένος καραγκιόζης πολέμαρχος θεωρείται αυτομάτως ήρωας (όλα αυτά στα λόγια βέβαια, στην πράξη ισχύει το "τζάμπα μάγκας", που έγραψε κι ο Σπύρος Σούρλας) .
Η μεγαλύτερη αξία που ξέρω εγώ είναι η ανθρώπινη ζωή.

Και Σπύρο, ξέρεις πολύ καλά ότι και να κρυφτείς μπορείς και να προφυλάξεις -όσο είναι δυνατόν- τους άμαχους γίνεται. Όχι σε 5, αλλά και σε 1 τετ. χιλιόμετρο (έχει και παραδίπλα κτίρια, που μπορείς να τα εκκενώσεις).

Και θα ευχόμουν, αν η κατάρα το έφερνε και ζούσα ποτέ σε συνθήκες Παλαιστίνης, να μπορέσω να διατηρήσω τα μυαλά μου στη θέση τους (δύσκολο, το ξέρω) και να μην γίνω χαμάς.

Έχει κι άλλες φωνές στην Παλαιστίνη - αλλά και στο Ισραήλ - που αν δεν τις φίμωναν με τη βία οι εκατέρωθεν πολέμαρχοι, θα είχε γίνει πρόοδος στο θέμα, ή τουλάχιστον δεν θα είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι και κυρίως άμαχοι.

Αν δεν επέμβει η διεθνής κοινότητα, φως δε βλέπω. Τους σφάζουν κανονικά. Μάλλον δεν έχουν και τόσο στόχο τη χαμάς, αλλά καμμιά "τελική λύση" (Endloesung- στο πρωτότυπο).
Δεν βλέπω άλλη λογική εξήγηση. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν στ' αλήθεια ότι θα νικήσουν οργανώσεις τύπου χαμάς, χεζμπολά με συμβατικό πόλεμο. Πότε έγινε αυτό στην ιστορία και δεν το θυμάμαι?
Είναι "ασύμμετρη η απειλή"
(Που είσαι βρε μεγάλε Βύρωνα, μου λείπεις, τι Λαζόπουλος και Μητσικώστας, μόνο τη σκόνη σου τρώνε...)

Υ.Γ
Realpolitik σημαίνει, όχι φυσικά κάνω μόνιμα την κότα, αλλά "βαράω" όπου με παίρνει και διαπραγματεύομαι όταν το να "βαρέσω" θα μου προξενήσει μεγαλύτερη φθορά από το κέρδος.
Και κυρίως, δεν δρω με βάση το μίσος, την εκδίκηση, δεν θέλω να διορθώσω "ιστορικές αδικίες" (αν δεν γίνεται) και σέβομαι πρώτα τις ανθρώπινες ζωές και μετά τους περιορισμένους μου πόρους, με το να αρνούμαι να τα θυσιάζω στο όνομα "αξιών" και "ιδανικών".

Vryzakis_exodos_mesologgiou.jpeg

"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"
Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ

Βιαστήκανε κι αυτοί οί έρμοι...δέν ήξεραν...δέν ρώταγαν??

Πάντως εάν ´φωνή´ θεωρείται ο Αμπάς τής Φατάχ πού έχει γίνει πλούσιος από τίς κονόμες στην Δυτική Οχθη και τον αγαπούν η Κοντολίζα και ο Μπλαίρ καλύτερα οι δόλιοι οι Παλαιστίνιοι να κυβερνηθούν απο τον Νιετανάχου τον Σιωνιστή.
Εξυπακούεται πώς σέβομαι βαθύτατα τίς ελάχιστες φωνές τού Ισραήλ σαν την εφημερίδα Χααρέτζ και κάποιους διανοούμενους και Στρατιώτες πού αρνούνται την συμμετοχή τους στην Γενοκτονία.

Vryzakis_exodos_mesologgiou.jpeg

"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"
Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ

Βιαστήκανε κι αυτοί οί έρμοι...δέν ήξεραν...δέν ρώταγαν??

Βρε συ Άκη, πιο "Realpolitik" παράδειγμα δεν μπορούσες να βάλεις!! Το "ηρωϊκό" θα ήταν να κάτσουν μέσα και να πέσουν μέχρις ενός.
Τώρα βέβαια, τα ένδοξα αλωνάκια του ποιητή, καλά είναι για τις επετείους και το "φούσκωμα του στέρνου από εθνική υπερηφάνεια" αλλά από ουσία... Δεν πειράζει όμως, ποιητής είναι άλλωστε..

Μεχρι σημερα εχουν σκοτωθει 108 αθωοι Παλαιστινιοι, πολλα παιδια, για καθε Ισραηλινο και των στρατιωτων τους συμπεριλαμβανομενων!
Την Πεμπτη προσπαθησε ο ηρωας Νορβηγος αναισθησιολογος και προφεσσορας Mads Gilbert μαζι με τον συντροφο του χειρουργο Erik Fosse να αφησουν την Γαζα, αλλα οι Ισραηλινοι βαρεσαν προηδοποιητικες βολες.
Σημερα καταφεραν να περασουν στην Αιγυπτο μαζι με 15 ασθενοφορα που μετεφεραν 15 βαρεια τραυματισμενους!
Και οι 2 θα γραφτουν στα Βιβλια της Ιστοριας.

Attachments

• doktorny_823126q.jpg
    doktorny_823126q.jpg
    8.3 KB · Views: 10
  • doktorny2_823127q.jpg
    doktorny2_823127q.jpg
    7 KB · Views: 8

Βρε συ Άκη, πιο "Realpolitik" παράδειγμα δεν μπορούσες να βάλεις!! Το "ηρωϊκό" θα ήταν να κάτσουν μέσα και να πέσουν μέχρις ενός.
Τώρα βέβαια, τα ένδοξα αλωνάκια του ποιητή, καλά είναι για τις επετείους και το "φούσκωμα του στέρνου από εθνική υπερηφάνεια" αλλά από ουσία... Δεν πειράζει όμως, ποιητής είναι άλλωστε..

Αυτό ήταν απόπειρα "Realpolitik"...αλλά απέτυχε.

pict30l.jpg

Ο Γεχούντ Ολμέρ δηλώνει πώς ´πλησιάζουμε στον σκοπό μας´...Μονον πού δεν εξηγεί τον σκοπό....................
Εν τω μεταξύ 850 νεκροί και 3500 χιλιαδες τραυματίες Παλαιστίνιοι υπενθυμίζουν στίς Κυβερνήσεις πού μιλάνε για Διεθνές Δικαιο ,οτι ´κοιμούνται´.
http://www.guardian.co.uk/world/2009/jan/12/gaza-hamas-israel-meshal

Το Ισραήλ χρησιμοποίησε βόμβες λευκού φωσφόρου από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Times”, στο οποίο περιλαμβάνεται και η σχετική διάψευση Ισραηλινού εκπροσώπου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν βόμβες λευκού φωσφόρου σε αποθέματα πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού σε φωτογραφίες, που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι οβίδες φέρουν την εγγραφή M825A1, με την οποία αναγνωρίζονται οι βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικανικής κατασκευής, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε με δήλωση στην εφημερίδα ότι έγινε χρήση βομβών λευκού φωσφόρου.

Οι οβίδες M825A1 «είναι άδειες, δεν έχουν εκρηκτικά, ούτε λευκό φωσφόρο. Δεν υπάρχει τίποτε στο εσωτερικό. Τις εκτοξεύουμε για να μαρκάρουμε τον στόχο πριν εκτοξεύσουμε πραγματικές οβίδες... δεν προορίζονται για να σκοτώσουν ανθρώπους», είπε η εκπρόσωπος.

«Χρησιμοποιούμε ό,τι χρησιμοποιούν και οι άλλοι στρατοί και δεν χρησιμοποιούμε κανένα όπλο που είναι απαγορευμένο από το Διεθνές Δίκαιο» επέμεινε η εκπρόσωπος.

Ένας εμπειρογνώμονας της βρετανικής επιθεώρησης Jane’s επιβεβαίωσε ωστόσο στη βρετανική εφημερίδα ότι οι M825A1 ήταν χωρίς αμφιβολία βόμβες λευκού φωσφόρου.

Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να αποβεί μοιραία.

Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη.

Ωστόσο το Πρωτόκολλο III της σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα, απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.

(Θα πρεπει να γινει μια μικρη ερευνα για το αληθες,μιας και εδω εχουμε διαφορους τυπους.Απο τις πρωτες φωτο. φαινεται για λευκος.
Αν ειναι ετσι οι ανθρωποι ειναι πραγματικα εγκληματιες μιας και οι επιπτωσεις απο βομβα λευκου φωσφορου ειναι τραγικες)

http://www.atsdr.cdc.gov/toxprofiles/tp103-c2.pdf

Εχτες το απογευμα οι Ισραηλινοι ισοπεδωσαν μια κλινικη που χρηματοδοτειται απο την ACT, μια διεθνη οργανωση διαφορων εκλησιων που βοηθανε σε καταστροφες.
Δωσανε μια προειδοπειηση μερικων λεπτων μονο και ετσι κανενας δεν σκοτωθηκε τραυματιστηκε. μετα την κατεστρεψαν με ρακετες, πρωτα απο αεροπλανο και μετα απο το εδαφος.
μαζι κατασκτραφηκαν και μερικα φορτηγα με ιατρικο υλικο που μολις ειχε καταφτασει.
Ο εκπροσωπος της Σουηδικης εκλησιας χαρακτηρισε την ενεργεια αυτην "διαβολικη"!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4161981.ab
Πριν μερικες μερες καταστρεψανε με ρακετες μερικα κινητα νοσοκομεια σε τρειλερ μιας Δανικης φιλανθρωπικης οργανωσεως αν και ηταν σηματοδοτημενα με ευκρινει σηματα του Ερυθρου Σταυρου.