Mαύρα Χριστούγεννα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mαύρα Χριστούγεννα.

Λίγο τραβηγμένο αυτό....

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, μήπως όμως -υπόθεση εργασίας κάνω τώρα - είναι η πικρή αλήθεια, που όλοι βλέπουμε, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο υποκριτικά απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mαύρα Χριστούγεννα.

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, μήπως όμως -υπόθεση εργασίας κάνω τώρα - είναι η πικρή αλήθεια, που όλοι βλέπουμε, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο υποκριτικά απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας?

Κωνσταντίνε όχι και συγνώμη για τον ενικό.

Απάντηση: Re: Mαύρα Χριστούγεννα.

Κωνσταντίνε για τον Μιλόσεβιτς ρώτα τον Χολμπρουκ
Αυτός δήλωσε οτι οι Εκλογές ηταν νόμιμες.
Και να με συγχωρείς,αλλά τούς βομβαρδισμούς μιάς Ευρωπαϊκής Χώρας δεν τούς βάζω στο ιδιο τσουβάλι με έναν έστω Ηγέτη-Δικτάτορα.
Αλλά θύμισε μου σε παρακαλώ ο Τούτζμαν και ο Ιζετμπέκοβιτς τιμωρήθηκαν γιά τά δεινά πού προκάλεσαν στούς Σέρβους ή πέθαναν στά σπίτια τους ´ενδόξως´??
To οτι δημιουργήθηκε μετά τους βομβαρδισμούς το εθνοφυλετικά καθαρμένο Κόσσοβο θάπρεπε να σε κάνει να αναρωτιέσαι επίσης.

Σπύρο, δεν διαφωνούμε. Ήθελα να πω μόνο ότι δεν ήταν μόνο ο Ριχάρδος "στα δέντρα" εκείνη την εποχή, αλλά ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Χόλμπρουκ- ξεχόλμπρουκ, εμένα αυτές οι ιστορίες με τους παρατηρητές μου κάνουν κάπως..

Και οι αμερικανοί π.χ. κάνουν το παπί όταν τους βολεύουν καθεστώτα τύπου Πινοσέτ και ξαναθυμούνται τα "ανθρώπινα δικαιώματα" όταν πρόκειται για τους Ταλιμπάν, τους οποίους αν θυμάμαι καλά δεν δίστασαν να τους εκπαιδεύσουν εναντίον των σοβιετικών.

Και αν και "δυτικόφιλος" δεν έχω την παραμικρή πίστη σε αγαθές προθέσεις και κίνητρα στην πολιτική, που βασίζονται δήθεν σε ανθρωπιστικές αξίες.

Τόσο ούφο θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι.

Απλά θεωρώ ότι - τώρα, σε αυτή τη συγκυρία- μας συμφέρει "κείθε", ή αν το θες πιο ωμά, δεν μας παίρνει κι αλλιώς. Ή βρε αδερφέ, δεν βλέπω τίποτα καλύτερο (εφικτό εννοείται)!!
Αν κάποιος άλλος βλέπει, είμαι όλος αυτιά. Μέχρι τότε σφίγγω τα δόντια - κατά βάθος δεν τις πάω τις kουφ@λες- και κάνω τουμπεκί.
If you can't beat them, join them.

Και οι Σέρβοι το κατάλαβαν αυτό, αλλά χρειάστηκε να τους βομβαρδίσουν πρώτα. Ο "Σλόμπο" φυσικά αλλά και ο Κάραζιτς π.χ. δεν έπαθαν τίποτα - τότε.

Πάλι οι ...@λάκες οι απλοί πολίτες την πλήρωσαν, που ακολουθούν τον κάθε ημιπαράφρονα εξουσιομανή, του οποίου το θολωμένο μυαλό δεν μπορεί να κάνει μια ψύχραιμη εκτίμηση της πραγματικότητας ή και όταν την κάνει, του φαίνεται φυσικότατο να θυσιάσει ζωές στο όνομα διαφόρων νεφελωδών "οραμάτων" (μεγάλη Σερβία, ανεξάρτητο Κόσοβο, αδιάφορο)ή/και της δικής του διατήρησης στην εξουσία.

Όπως καληώρα - ή μάλλον κακή- τώρα λέω ότι η χαμάς παίζει (άγνωστο σε μένα γιατί) το παιγνίδι του Ισραήλ,
έτσι και ο "Σλόμπο" των φυλλάδων της εποχής έπαιξε το παιγνίδι αυτών που ήθελαν τα βαλκάνια διαιρεμένα και εύκολη λεία σε "έξωθεν" επιρροές (Γερμανοί, ΗΠΑ, πάλι αδιάφορο, αυτοί κάνουν την - επαίσχυντη - δουλειά τους, εμείς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουμε τη δική μας).

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, θέλουμε ΠΟΛΥ δρόμο ακόμα, μέχρι το λεγόμενο διεθνές δίκαιο να αποτελέσει πραγματικά και ειλικρινά βάση της δράσης των κρατών.
Σίγουρα σήμερα είναι η κατάσταση καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη εποχή, απέχει όμως πολύ από το θεωρητικό "ιδανικό".

(τελικά με αυτές τις λέξεις - ιδανικά, όραμα, αξίες , λειτούργημα,- έχω θέμα: ούτε να τις γράψω χωρίς εισαγωγικά δεν μπορώ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mαύρα Χριστούγεννα.

Κωνσταντίνε όχι και συγνώμη για τον ενικό.

Δεν τίθεται θέμα συγγνώμης, προς θεού, κουβέντα κάνουμε.
Άλλωστε μια κάποια οικειότητα είναι συνηθισμένη στο δικτυακό, γρήγορο, τρόπο επικοινωνίας.

Μακάρι να κάνω λάθος - υπόθεση ήταν άλλωστε - και να φταίει η προσωπική μου "μαυρίλα" - λέμε τώρα- στον απαισιόδοξο τρόπο που βλέπω τα πράγματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mαύρα Χριστούγεννα.

Άλλωστε μια κάποια οικειότητα είναι συνηθισμένη στο δικτυακό, γρήγορο, τρόπο επικοινωνίας.

Μακάρι να κάνω λάθος - υπόθεση ήταν άλλωστε - και να φταίει η προσωπική μου "μαυρίλα" - λέμε τώρα- στον απαισιόδοξο τρόπο που βλέπω τα πράγματα.

Δεν είσαι ο μόνος πού τά βλέπει μαύρα..
Εντός συνόρων και εκτός έχει χαθεί πλήρως η Κοινή Λογική.
Και δεν αναφέρομαι στο Ισραήλ.

Ο Ηράκλειτος είχε πεί μερικά σοφά πραγματάκια:
-´ Ξύν νοώι λέγοντες, ισχυρίζεσθαι χρή τώι ξυνώι πάντων, όκωσπερ νόμωι, πόλις, και πολύ ισχυρότερος .'...............
Και για να μιλάμε με φρόνηση, πρέπει να αντλούμε τη σκέψη μας από το κοινό που ενυπάρχει και διέπει τα πάντα, όπως οι νόμοι την πόλη και ακόμη πιο πολύ.
-´ξυνός γάρ ο κοινός του λόγου δε έόντος ξυνού ζώιουσιν οι πολλοί ως ίδιαν έχοντες φρόνησιν”
Ενώ ο λόγος είναι κοινός σε όλους, οι πολλοί ζούν σαν να έχουν δική τους φρόνηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mαύρα Χριστούγεννα.

Οι περισσότεροι(ή λίγοι), σε αυτή την μαυρίλα χωνόμαστε δυστυχώς κάθε μέρα και πιο πολύ.

Είμαι φύση αισιόδοξος σαν άνθρωπος, αλλά τελευταία η αισιοδοξία φλερτάρει με την απαισιοδοξία, πολύ στενά.

Κάτι το Νταρφούρ, κάτι η Γάζα, κάτι τα δικά μας, χέστετα.

Σας θυμίζει κάτι?

Άρχισαν οι αρνήσεις...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=972832&lngDtrID=245

Αν μου θυμίζει λέει ??

Αποσπάσματα από το παραπάνω λινκ...

"Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Ζαχάρ υποσχέθηκε νίκη της οργάνωσης εναντίον του Ισραήλ και «εξάλειψη» του ισραηλινού κράτους.
Από την μιά ορκίζεται και απειλεί...

Μιλώντας στο Αλ-Ακσα, το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, ο αλ-Ζαχάρ καταφέρθηκε εναντίον του ΟΗΕ και της Δύσης, λέγοντας ότι δεν κάνουν τίποτα για τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης.
...από την άλλη κλαίγεται...

Ζήτησε παράλληλα «τον τερματισμό της επίθεσης, την αποχώρηση των (ισραηλινών) δυνάμεων και την άρση του αποκλεισμού» πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός.
...βάζει και όρους για να μην καταστρέψει τον ισραηλινό στρατό...

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, του στρατιωτικού κλάδου της Χαμάς υποστήριξε ότι «χιλιάδες» μαχητές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν τον ισραηλινό στρατό στους δρόμους της Λωρίδας της Γάζας.
...όπως έλεγε και ο Σαντάμ όταν οι αμερικάνοι παρκάριζαν τα τανκς έξω απο το παλάτι του...

Οταν χάνεται το μέτρο κυβερνά η μ@#@*ία...

Last edited:
"Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Ζαχάρ υποσχέθηκε νίκη της οργάνωσης εναντίον του Ισραήλ και «εξάλειψη» του ισραηλινού κράτους."

Αυτή κι αν ήταν έξυπνη δήλωση... Διεθνώς κιόλας... Τώρα αυτοί που κλαίνε τα παιδιά τους θα ανακουφιστούν λίγο...

Tzipi Livni, the state's foreign minister and a natural blonde, announced, in response to calls for truce: "There is no humanitarian crisis in the [Gaza] Strip, and therefore there is no need for a humanitarian truce."

Τότε η δήλωση τής ΥΠ.ΕΞ του Ισραήλ είναι προκλητική,απάνθρωπη και Ζωώδης,πού άν υπήρχε στοιχειώδες Διεθνές Δίκαιο,η Κυρία θάπρεπε να έχει ήδη παραπεμφθεί γιά Εγκλήματα Πολέμου κατά συρροήν.

http://electronicintifada.net/v2/article10119.shtml

Tzipi Livni, the state's foreign minister and a natural blonde, announced, in response to calls for truce: "There is no humanitarian crisis in the [Gaza] Strip, and therefore there is no need for a humanitarian truce."

Τότε η δήλωση τής ΥΠ.ΕΞ του Ισραήλ είναι προκλητική,απάνθρωπη και Ζωώδης,πού άν υπήρχε στοιχειώδες Διεθνές Δίκαιο,η Κυρία θάπρεπε να έχει ήδη παραπεμφθεί γιά Εγκλήματα Πολέμου κατά συρροήν.

http://electronicintifada.net/v2/article10119.shtml

Πολύ αντιπαραγωγικοί οι ισραηλινοί και άστοχοι... Μέσα σε 3 μέρες μια χούφτα τρομοκράτες στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Μουμπάι από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου, σκότωσαν 172 ανθρώπους... Ολόκληρος στρατός και αεροπορία βομβαρδίζει την Γάζα σχεδόν 2 εβδομάδες τώρα, κι ακόμα να φτάσουν τους 400...
Μήπως γιά εγκλήματα πολέμου θα πρέπει να πάνε και αυτοί που αποθηκεύουν και χειρίζονται πολεμικό υλικό μέσα από σχολεία και νοσοκομεία της περιοχής? Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο δεν νοιάζονται οι ισραηλινοί, άλλο τόσο και περισσότερο δεν νοιάζονται και οι "μαχητές" που κρύβονται πίσω από άμαχους και που ζητούν ευκαιρίες να τους δείξει η κάμερα να τρέχουν με κανα χτυπημένο παιδάκι στην αγκαλιά...
Να τα λέμε όλα, έτσι ?

Να τα λέμε όλα,αλλά άλλο το θύμα κι άλλο ο θύτης.
Αλλο ο κατακτητής κι άλλο αυτός που παλεύει για πατρίδα κι ανεξαρτησία.

Εχει προταθεί(απο την εποχή του Αραφάτ)απο τους Παλαιστίνιους κι εξακολουθεί να ισχύει,η επαναφορά στα σύνορα του 1967 κι υπογραφή συμφώνου διαρκούς ειρήνης και συνεργασίας.Πρόταση γενικότερα αποδεκτή απο τις άλλες αραβικές χώρες αλλά κι ευρύτερα.Το Ισραήλ το αρνείται.Οι παλαιστίνιοι ζητούν πατρίδα που θα τους στεγάσει όλους κι όχι μιά λωρίδα γής-γκέτο που θα λειτουργεί σαν άλλοθι για τους Ισραηλινούς.

Μπορεί η Χαμάς να είναι το κάστρο των ακραίων-πρωτόγονων φονταμελιστών,αλλά κάτω απο τις τρέχουσες συνθήκες,άλλοι οδήγησαν τον παλαιστινιακό λαό να τους επιλέξει και πολλούς τους βολεύει αυτό...

Αδυνατώ,παρ' όλα αυτά,να πιστέψω,ότι είναι τόσο τέρατα και δειλοί,ώστε να χρησιμοποιούν γυναικόπαιδα σαν ασπίδες.Πολύ προπαγανδιστικό μου ακούγεται και δεν θα πάρω.Κάπου-κάπως πρέπει να αμυνθούν μέσα στην πυκνή δόμηση κτιρίων,απέναντι στην 4η παγκόσμια στρατιωτική δύναμη κι αυτό δεν γίνεται ούτε στα ανοιχτά ούτε με κατ' ευθείαν αντιπαράθεση με βαρέα άρματα,απάτσι και F16...

Last edited:

Πολύ αντιπαραγωγικοί οι ισραηλινοί και άστοχοι... Μέσα σε 3 μέρες μια χούφτα τρομοκράτες στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Μουμπάι από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου, σκότωσαν 172 ανθρώπους... Ολόκληρος στρατός και αεροπορία βομβαρδίζει την Γάζα σχεδόν 2 εβδομάδες τώρα, κι ακόμα να φτάσουν τους 400...
Μήπως γιά εγκλήματα πολέμου θα πρέπει να πάνε και αυτοί που αποθηκεύουν και χειρίζονται πολεμικό υλικό μέσα από σχολεία και νοσοκομεία της περιοχής? Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο δεν νοιάζονται οι ισραηλινοί, άλλο τόσο και περισσότερο δεν νοιάζονται και οι "μαχητές" που κρύβονται πίσω από άμαχους και που ζητούν ευκαιρίες να τους δείξει η κάμερα να τρέχουν με κανα χτυπημένο παιδάκι στην αγκαλιά...
Να τα λέμε όλα, έτσι ?

Aυτό απο πού προκύπτει??
Απο την προπαγάνδα τού Ισραήλ??
Πρόκειται γιά κλασσικό στερεότυπο η ιστορία τού Κακού Ισλαμιστή που ζώνεται παιδάκια και γυναίκες ..................

Και μια και αναφερομαστε σε φωτογραφες, συμφωνα με το ποστ 161, 17χρονος Παλαιστινιος που του κοψανε τα 2 ποδια και το ενα χερι, βαζω την φωτογραφια η οποια ειναι παρμενη οχι απο καποιον επαγγελματια φωτογραφο αλλα απο τον Νορβηγο γιατρο Mads Gilbert ο οποιος δουλευει μερα και νυχτα στο νοσoκoμειο Shifa με τους συντροφους του απο την NORWAC. Ο γιατρος αυτος ειχε επαφη δια μεσου του κινητου του με την Σουηδικη εφημεριδα Aftonbladet και εστειλε φωτογραφιες, που η εφημεριδα εκρινε οτι μερικες απο αυτες ειναι τοσο δυνατες που δεν τις δημοσιευει.
Το τελευταιο sms που εστειλε ο γιατρος αυτος πριν σιγησει, μαλλον απο ελειψη ηλεκτρισμου, εχει ως εξης.
////// αυτη η δυνατη κραυγη προερχεται απο τον Mads Gilbert, τον Νορβηγο γιατρο που βοηθαει σε ενα νοσοκομειο της Γκαζας. Η βομβα που ριξανε πριν 2 ωρες στην λαικη αγορα της Γκαζας εχει σκοτωσει 20 και τραυματισει 80 τους οποιους τους φερανε στο νοσοκομειο της Shifa. Προχωραμε μεσα στο αιμα διπλα στον θανατο και αναμεσα στ ενα σωρο ακρωτηριασμενους ανθρωπους, πολλοι απο αυτους ειναι εγγυες γυναικες και παιδια. Ποτε στην ζωη μου δεν εχω δει κατι τοσο φρικτο και τρομερο. Aυτην την στιγμη ακουμε τα τανκς. Διεδωσε παντου οπου μπορεις αυτην την κραυγη και ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ, ΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Ζουμε μεσα στα βιβλια της Ιστοριας τωρα ολοι μας!
/Mads G
ΥΓ: τα κεφαλαια γραμματα και τα θαυμαστικα ειναι μεσα στο οριγκιναλ sms.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4121052.ab

Attachments

• 05s08-sjukhus1-784__822949a.jpg
    05s08-sjukhus1-784__822949a.jpg
    32.9 KB · Views: 11
  • 05s08-sjukhus2-575__822947b.jpg
    05s08-sjukhus2-575__822947b.jpg
    15.5 KB · Views: 12
Προφανώς οι 500 νεκροί και 2500 τραυματίες μαζί μέ το γεγονός ότι υπάρχει βασική έλλειψη νερού και τροφής σχεδόν στο μισό τού Πληθυσμού τής Γάζας προέρχονται από τίς ´ανθρώπινες ασπίδες´τής Χαμάς....................................:chinscratch::chinscratch:

Ο Gilbert είναι αξιος σεβασμού.
Τιμά τό επάγγελμά του.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Για πρώτη φορά ο Ομπάμα έλυσε τη σιωπή του, και δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την τακτική του λευκού οίκου (δηλώσεις μόνο υπέρ του Ισραηλ).

Άντε να δούμε...

Για πρώτη φορά ο Ομπάμα έλυσε τη σιωπή του, και δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την τακτική του λευκού οίκου (δηλώσεις μόνο υπέρ του Ισραηλ).

Άντε να δούμε...

Εχεις πρόχειρο το λίνκ;Είμαι περίεργος τι ακριβώς είπε...

Και μια και αναφερομαστε σε φωτογραφες, συμφωνα με το ποστ 161, 17χρονος Παλαιστινιος που του κοψανε τα 2 ποδια και το ενα χερι, βαζω την φωτογραφια η οποια ειναι παρμενη οχι απο καποιον επαγγελματια φωτογραφο αλλα απο τον Νορβηγο γιατρο Mads Gilbert ο οποιος δουλευει μερα και νυχτα στο νοσoκoμειο Shifa με τους συντροφους του απο την NORWAC. Ο γιατρος αυτος ειχε επαφη δια μεσου του κινητου του με την Σουηδικη εφημεριδα Aftonbladet και εστειλε φωτογραφιες, που η εφημεριδα εκρινε οτι μερικες απο αυτες ειναι τοσο δυνατες που δεν τις δημοσιευει.
Το τελευταιο sms που εστειλε ο γιατρος αυτος πριν σιγησει, μαλλον απο ελειψη ηλεκτρισμου, εχει ως εξης.
////// αυτη η δυνατη κραυγη προερχεται απο τον Mads Gilbert, τον Νορβηγο γιατρο που βοηθαει σε ενα νοσοκομειο της Γκαζας. Η βομβα που ριξανε πριν 2 ωρες στην λαικη αγορα της Γκαζας εχει σκοτωσει 20 και τραυματισει 80 τους οποιους τους φερανε στο νοσοκομειο της Shifa. Προχωραμε μεσα στο αιμα διπλα στον θανατο και αναμεσα στ ενα σωρο ακρωτηριασμενους ανθρωπους, πολλοι απο αυτους ειναι εγγυες γυναικες και παιδια. Ποτε στην ζωη μου δεν εχω δει κατι τοσο φρικτο και τρομερο. Aυτην την στιγμη ακουμε τα τανκς. Διεδωσε παντου οπου μπορεις αυτην την κραυγη και ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ, ΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Ζουμε μεσα στα βιβλια της Ιστοριας τωρα ολοι μας!
/Mads G
ΥΓ: τα κεφαλαια γραμματα και τα θαυμαστικα ειναι μεσα στο οριγκιναλ sms.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4121052.ab

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση CD318.

Φρίκη, φρίκη και τίποτα άλλο, δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει άδικο και ποιος όχι, είναι άδικο ότι υπάρχουν άνθρωποι ενός κατώτερου θεού και άνθρωποι που το παίζουν ΘΕΟΙ.

Κρίμα..