Μαύρα Διαμάντια: Καλές ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής σε βινύλιο.

Δεν έχουμε αναφερθεί σε μια 6η (Pastorale) Beetoven-Bohm-Wiener που δεν έχω ακούσει αλλά μουσικόφιλος που εμπιστεύομαι έχει την άποψη ότι το βινύλιο της Pro-Ject (αυτής των πικαπ) είναι καλύτερο των original source.

Κώστα η 6η που αναφέρεις δεν έχει κυκλοφορήσει στην Original Source...

• Wow
Reactions: superfly
Ξεκινάς από την σελίδα 41 μέχρι τώρα και θα δεις πολλές κριτικές και συγκρίσεις με τα original βινύλια, με τα αντίστοιχα sacd ακόμη και με τα αντίστοιχα cd, για τους περισσότερες επανεκδόσεις των original source.

Δεν έχουμε αναφερθεί σε μια 6η (Pastorale) Beetoven-Bohm-Wiener που δεν έχω ακούσει αλλά μουσικόφιλος που εμπιστεύομαι έχει την άποψη ότι το βινύλιο της Pro-Ject (αυτής των πικαπ) είναι καλύτερο των original source.
Μήπως εννοείς τις εκδόσεις της Clearaudio ;

Αγαπητοί από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι η σειρά Original Source της DG είναι διαθέσιμη μόνο σε βινύλιο και όχι σε SACD.

Αυτη λεει ο συνονοματος σου Κωστα.
Δεν ήξερα καν ότι η Project κάνει επανεκδόσεις. Εν τω μεταξύ οι τιμές είναι πολυ καλές, η εκτύπωση στην Pallas που έχει εξαιρετική φήμη, και το βινύλιο στην επανέκδοση της Ποιμενικής διπλό!

Χρήσιμες οι παραπάνω πληροφορίες. Θα δοκιμάσω να κάνω μια αγορά από το Amazon αν και θα προτιμούσα να υπήρχε κάποιο επίσημο e-shop της Universal όπως έχει η Deutsche Grammophon. Απο περιέργεια ρωτάω ποιο SACD player έχεις στο σύστημά σου ;
Sony XA5400ES

Αγαπητοί από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι η σειρά Original Source της DG είναι διαθέσιμη μόνο σε βινύλιο και όχι σε SACD.
Κάποιοι παλιοί συλλέκτες και μουσικόφιλοι, δεν εννοώ τον εαυτό μου, έχουν τα περισσότερα σε ότι μορφή επιθυμεί κανείς.
Για του λόγου το αληθές σχετικά τον Beethoven No 6-Karajan- Bohm ανεβάζω μια φωτογραφία μεγαλο-συλλέκτη βινυλίων που συνόδευε την συζήτηση μας για τις επανεκδόσεις.

εικόνα.jpg

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Δεν ήξερα καν ότι η Project κάνει επανεκδόσεις. Εν τω μεταξύ οι τιμές είναι πολυ καλές, η εκτύπωση στην Pallas που έχει εξαιρετική φήμη, και το βινύλιο στην επανέκδοση της Ποιμενικής διπλό!
Ε, πώς να χωρέσει αλλιώς, εδώ η εκτέλεση του Böhm ήταν σε διπλό CD!

Έβγαλε κάποιες συγκεκριμένες που σχετίζονται με τη φιλαρμονική της Βιέννης, κάτι σαν επετειακές.
Εγώ πήρα τον Στράους του Κάραγιαν στην Decca το οποίο είναι πάρα πολύ καλό.
Στο σάιτ της δίνει πληροφορίες.
Έχει καιρό να βγάλει βέβαια.

Λοιπόν θα δοκιμάσω 1-2 τίτλους της Universal se SACD. Ευκαιρία να αξιολογήσω και τις ηχητικές αρετές του Denon DVD-A1UD universal player που αγόρασα σε τιμή ευκαιρίας το 2022 από Κινοτεχνική σφραγισμένο στο κουτί του. Στην εποχή του (2011) είχε πάρει καλές κριτικές και για τις ηχητικές επιδόσεις ως SACD/CD player. Εχει balanced εξόδους XLR και θα το συνδέσω απευθείας στα δύο Genelec 1030A που έχουν XLR εισόδους.

Εγώ πάντως ιαπωνικά SACD αγοράζω είτε απο το CDJAPAN https://avclub.gr/index.php?threads...ikis-se-vinylio.89045/page-55#post-1059043605 είτε απο το Tower Records https://tower.jp/search/item/sacd
Το δεύτερο είναι πιο δύσκολο επειδή η ιστοσελίδα είναι μόνο στα ιαπωνικά, αλλά με τη βοήθεια του google translate παλεύεται. Το πρωτο έχει εκπληκτικές προσφορές-πριν κάποια χρόνια βρήκα ολες τις στερεοφωνικές ηχογραφήσεις του Μητρόπουλου σε 3πλο SACD για 50-60 ευρώ. Συχνά βρίσκεις εκδόσεις σε περιορισμένα αντίγραφα και πολύ καλές τιμές.

Κώστα όταν παραγγέλνεις από Ιαπωνία δεν έχει έξοδα τελωνείου; Αν έρθει η παραγγελία με μεταφορική DHL, UPS πέραν του πραγματικού κόστους δασμών εισαγωγής χρεώνουν τρελλά ποσά για αμοιβή των υπηρεσιών εκτελωνισμού.

Κώστα όταν παραγγέλνεις από Ιαπωνία δεν έχει έξοδα τελωνείου; Αν έρθει η παραγγελία με μεταφορική DHL, UPS πέραν του πραγματικού κόστους δασμών εισαγωγής χρεώνουν τρελλά ποσά για αμοιβή των υπηρεσιών εκτελωνισμού.
Α ναι, ξέχασα. Μένω στη Γερμανία, οπότε τα έξοδα μου είναι μόνο ο ΦΠΑ.

Είσαι από τους τυχερούς. Η Γερμανία έχει ειδικό καθεστώς σε εισαγωγές από τρίτες χώρες και το κόστος εκτελωνισμού είναι ίσως το φθηνότερο στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην Ελλάδα λόγω της πολυπλοκότητας των διαδικασιών εκτελωνισμού σου έρχεται ο κούκος αηδόνι αν η αποστολή φθάσει με DHL ή UPS. Παραδόξως τα ΕΛΤΑ είναι φθηνότερα από όλους καθώς έχουν δικό τους τμήμα εκτελωνισμόυ στον αερολιμένα Αθήνας.

Παραδόξως τα ΕΛΤΑ είναι φθηνότερα από όλους καθώς έχουν δικό τους τμήμα εκτελωνισμόυ στον αερολιμένα Αθήνας.
Εγώ πάντως την προηγούμενη βδομάδα τους έσκασα 21 ευρώ για πράγματα αξίας 9 ευρώ από Αγγλία. :mad:

Εγώ πάντως την προηγούμενη βδομάδα τους έσκασα 21 ευρώ για πράγματα αξίας 9 ευρώ από Αγγλία. :mad:
Είναι μεν λυπηρό αλλά να θυμάσαι ότι η αξία εκτελωνισμού υπολογίζεται επί της αξίας αγοράς + κόστος μεταφοράς. Αν για παράδειγμα αυτό που αγόρασες κόστιζε 9 € με έξοδα αποστολής πχ. 15 € η αξία εκτελωνισμού υπολογίζεται επί του 9+15=24 €. Αν το ίδιο αντικείμενο είχε έρθει με UPS η DHL θα πλήρωνες πολύ περισσότερα.

Είναι μεν λυπηρό αλλά να θυμάσαι ότι η αξία εκτελωνισμού υπολογίζεται επί της αξίας αγοράς + κόστος μεταφοράς. Αν για παράδειγμα αυτό που αγόρασες κόστιζε 9 € με έξοδα αποστολής πχ. 15 € η αξία εκτελωνισμού υπολογίζεται επί του 9+15=24 €. Αν το ίδιο αντικείμενο είχε έρθει με UPS η DHL θα πλήρωνες πολύ περισσότερα.

Δεν είχε έξοδα αποστολής γιατί η εταιρία δεν έστελνε Ελλάδα.
Το παρήγγειλα βάζοντας τη διεύθυνση του κουμπάρου μου που μένει μόνιμα στην Αγγλία.
Αυτός μου το έστειλε με Royal Mail το οποίο συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ.

Και τα ελτα με χρέωσαν 21 ευρώ εκτελωνισμό.....μαμω το Brexit μου μαμω....