Μαύρη κηλίδα σε φωτογραφίες του iphone 5

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Carculas

Established Member
22 May 2011
171
Εντελώς ξαφινκά από χτες εμφανίζεται μια μαύρη μικρή κηλίδα σε συγκεκριμένο σημείο από τις φωτογραφίες στο iphone 5.1.jpg
H Η φωτο δεν είναι δικιά μου τη βρήκα aπό ένα αλλο forum αλλα έτσι ειναι και μένα σε άλλο σημείο πιο δεξιά.Έχει παρατηρησει καποιος αλλος το ιδιο προβλημα;Ο φακός είναι πεντακάθαρος μεσα έξω.Το τηλεφωνο σε άριστη κατασταση, χωρίς ταλαιπωρία, τουμπες κ.τ.λ.

Carculas

Established Member
22 May 2011
171
Re: Απάντηση: Μαύρη κηλίδα σε φωτογραφίες του iphone 5

Και όμως δεν είναι...εριξα μια ματια και στο εξωτερικό τα αλλαζουν αμεσως τα τηλεφωνα με αυτό το πρόβλημα.Το προβλημα δεν ξερω όμως πιο ειναι...
Αυτό μοιάζει να είναι σκουπιδάκι στον φακό του.

Carculas

Established Member
22 May 2011
171
το τηλεφωνο ειναι πεντακαθαρο, απο οσο μπορω να δω με φακο ματιου x10 και εντονο φως.και το τζαμακι του και μεσα η επιφανεια του.Δε φαινεται το παραμικρο μοριο σκουπιδιου που να προκαλεί τοσο μεγαλο στιγμα.μακαρι να ειναι σκονη και να καθαριζεται γιατι δε θελω αντικατάσταση για κατι τετοιο.

Carculas

Established Member
22 May 2011
171
Re: Απάντηση: Μαύρη κηλίδα σε φωτογραφίες του iphone 5

εκει μπορει, αλλα δεν μπορω να το ελεγξω απο εξω.

Σκονίτσα στον αισθητήρα?

Carculas

Established Member
22 May 2011
171
το καθαρισα σχολαστικα με μικροινες για στιγμα στο γυαλι και το ειδα προσεκτικα με φακό x10 ματιου σε καλό φως.Δε φαινεται τιποτα ουτε για στιγμα-γρατζουνια στο γυαλί ουτε εσωτερικα στο φακό να έχει το παραμικρό χνουδακι ή σκονη.Το τηλεφωνο είναι προσεγμένο αρκετα με θηκες και ζελατινες και ειναι μονιμα σε περιβαλλον που δεν έχει σκονη γενικά.

το πιο πιθανον ειναι να εχει μπει σκονη στον φακο…. ή καποιο στιγμα στο γυαλι.
Καθαρισμα θελει… οχι και αλλαγη .

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Συνήθως τόσο εστιασμένο στίγμα δεν θα είναι στον φακό αλλά επάνω στον αισθητήρα. Όσο μικρή απόσταση και να έχει ο φακός από αυτόν.

22 June 2006
35,174
NEO HRAKLEIO
καθαρισμα εσωτερικα θελει.
Αν δε μπορεις να τ ανοιξεις εσυ, σε καποιο service τοτε.
το πιο πιθανο ειναι σκονη στον αισθητηρα.. αν ηταν στο γυαλι μαλλον θα ηταν πιο θολο-αχνο το στιγμα.

22 June 2006
35,174
NEO HRAKLEIO
"Just to update. I went to the Apple store in Tampa Florida. They were able to open my phone and clear the particle out from the camera. The camera works great now!"

Aν δεν ειναι καμμενο pixel, απλα καθαρισμα θελει.

alefantos2007

Supreme Member
17 August 2007
3,646
European Union
να σας πω και γω την ασχημη εμπειρια που ειχα πριν 10 μερες απτο apple store στο Manhataan????

Τωρα που περασα τον ατλαντικο αποφασισα να αναβαθμιστω απτο 4αρι στο 5αρι. Περνω ενα μεταχειρισμενο απτο ebay το οποιο ειχε ακομα 2 μηνες εγγυηση φυσικα. Μετα απο κανα δυο μερες που αρχισα να τραβαω φωτος εβλεπα κ γω δυο κουκιδακια οταν τραβαγα φωτος απτη πισω καμερα. Επικοινωνησα με το πωλητη ο οποιος φυσικα δεν γνωριζε κατι. Μου επεστρεψε μετα απο ανταλλαγη μηνυματων ενα 50ρικο κ μου πε να παω να το ψαξω με την Apple αν θελω. Πηγα κ γω σε 2 λεπτα με πεταξαν εξω...... με καινουργιο κινητο!!!!!

Απαραδεκτο σερβις ρε παιδια προσπαθουσα να τους πω οτι ηθελα να κρατησω κ το παλιο κ δε με αφηναν χαχαχαχααααα!!! Επαθα πλακα παντως σοβαρα κ οταν του ειπα ετσι κανετε με ολους μου λενε με τοση δουλεια που εχει εδω σιγα μη προλαβαινουμε να στο φτιαξουμε κιολας!!!!

Οποτε σε σχεση με την Ελλαδα εδω ανεβηκαν ολιγον τι στην εκτιμηση μου τα παλικαρια!!!

Carculas

Established Member
22 May 2011
171
τελικά η κηλίδα μετακινήθηκε προς τα δεξιά τέρμα οποτε δεν ενοχλεί, μαλλον σκουπιδακι ειναι ελπίζω να φυγει τελείως καποια στιγμη

jig

AVClub Addicted Member
10 July 2007
1,700
Mets, Athens
Δυστυχως δεν θα φυγει
Ετσι ξεκινησε και της φιλης μου και τελικα το πηγα στο servis και μας το αλλαξανε

2013-05-28 03.31.42.jpg