Mazda CX7 ποιός θα το πάρει;

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
To νέο SUV της Mazda, CX7 πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και στην χώρα μας. Το ζαχαρώνω από τότε που κυκλοφόρησε στην Αμέρικα αλλά σήμερα είδα τις τιμές. Από 41.000 ευρώπια! Το περίμενα κάπου στα 35 χιλιάρικα αλλά μας τα χάλασε η Mazda. Ζητάει αρκετά παραπάνω από τον ανταγωνισμό. Το ερώτημα λοιπόν είναι, με 41 χιλιάρικα, ποιός θα το πάρει;

Ευχομαι να μας ξαφνιάσει και με καμμιά χαμηλότερη έκδοση εν καιρώ, αλά RX8 αρκεί να μην σέρνεται.

Εξαρτάται ποιον εννοείς ανταγωνισμό. Τα RAV4, Grand Vitara κτλ; Από κινητήρα νομίζω είναι υποδυέστερα. Κι από χώρους έχω την αίσθηση. Δεν το έχω δει βέβαια από κοντά, αλλά αν είναι μεγαλύτερο απ' τα προαναφερθέντα δε μου φαίνεται και ιδιαίτερα αδικαιολόγητη η τιμή του. Από 4x4 δυνατότητες δε βλέπω φως... καταρχήν είναι 4x4 καθόλου;

Τη χαμηλότερη έκδοση τι τη θες; Αν θες χαμηλότερο πάρε το Mazda 6 :-)

...λογικά με τη πολιτική που έχει η Mazda στην Ελλάδα 12 μήνες μετά την εισαγωγή του στην αγορά θα μπορεί να το πάρεις στη τιμή που επιθυμείς…

Οταν λέω ανταγωνισμό εννοώ τα SUV της κατηγορίας (κι όχι τύπου AUDI, BMW, MERCEDES, PORCHE κ.ο.κ.). Φυσικά για την συγκεκριμένη έκδοση με τους 250+ ίππους και τούρμπο δεν ζητάει πολλά αλλά δεν κρίνω αυτό. Μιλάω για την απουσία χαμηλότερης έκδοσης αλλά όπως λέει και ο GeonX μέσα σε ένα χρόνο το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει. Η τετρακίνηση είναι μόνιμη. Σχέση μεταξύ Mazda 6 και CX7 δεν υπάρχει.

Αλήθεια το Vitara είναι SUV; από πότε;:p

Με το "ματι" που λενε, αν αυτο εχει 250+ αλογατα, μαλλον θα του πεφτουν πολλα!

640378664.jpg

Γιατί ρε φίλε, αυτό δεν σου γεμίζει το μάτι;

258 άλογα παρακαλώ και 7,9" 0-100. Δεν είναι κι άσχημα.

Re: Απάντηση: Mazda CX7 ποιός θα το πάρει;

Οταν λέω ανταγωνισμό εννοώ τα SUV της κατηγορίας (κι όχι τύπου AUDI, BMW, MERCEDES, PORCHE κ.ο.κ.). Φυσικά για την συγκεκριμένη έκδοση με τους 250+ ίππους και τούρμπο δεν ζητάει πολλά αλλά δεν κρίνω αυτό. Μιλάω για την απουσία χαμηλότερης έκδοσης αλλά όπως λέει και ο GeonX μέσα σε ένα χρόνο το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει. Η τετρακίνηση είναι μόνιμη. Σχέση μεταξύ Mazda 6 και CX7 δεν υπάρχει.

Αλήθεια το Vitara είναι SUV; από πότε;:p
Μιχάλη, το έχω στα υπόψη για μετά από ένα χρόνο περίπου μάλλον έχω δυο… το Nissan QASHQAI (λόγο όγκου και κυβισμού ) η το Mazda CX7…

Αμα δεν εχει ipod να μην το παρεις!!!:flipout:

Πλακα πλακα ωραιο ειναι και για 258 αλογα την τιμη την βρισκω πολυ λογικη.

Το Χ3 το BMW 2.0 με 150 αλογα το πηρε ενας φιλος μου σε μια μεσαια εκδοση εξοπλισμου (λιγα πραματα μην φανταστειτε) στην μαγικη τιμη των 49,000 ευρω:bang:

Τι λές βρε φίλε; Ακου 49 χιλιάρικα. Εγώ παιδιά σόρρυ αλλά 50 χιλιαρικάκια να τρέχουν στον δρόμο δεν τα δίνω. Αμα ήμουν εφοπλιστής....:flipout:

Γιώργο η αλήθεια είναι πως μερικά αυτοκίνητα τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Αυτό έπαθα με το CX7. Αλλά θα το χτυπήσω κι εγώ μόνο αν οι χαμηλότερες εκδόσεις με φούλ έξτρα παίζουν μέχρι τα 35 χιλιάρικα. Παραπάνω δεν αντέχει το ταμείο.

Απάντηση: Re: Mazda CX7 ποιός θα το πάρει;

Αμα δεν εχει ipod να μην το παρεις!!!:flipout:

Πλακα πλακα ωραιο ειναι και για 258 αλογα την τιμη την βρισκω πολυ λογικη.

Παίρνει παίρνει, το έχω καρατσεκάρει!:flipout: Μάλιστα διαθέτει και ανάλογη είσοδο. Λοιπόν προς το παρόν ας πάρω το ταπεινό μου 3άρι και να πάω να κάνω καμμιά δουλειά.

Πάντως αν είναι μόνιμα τετρακίνητο για μένα ανεβαίνουν οι μετοχές του! Σίγουρα όμως; Στο ελληνικό site δεν είδα τίποτα (εκτός αν δεν πρόσεξα). Από υποπολλαπλασιασμό σχέσεων, κλειδώματα διαφορικών κτλ. τι λέει;

Α παρεπιπτόντως το χαμηλότερη έκδοση το κατάλαβα λάθος. Εννοούσες σε εξοπλισμό (άρα και τιμή) κι εγώ κατάλαβα σε... ύψος χεχε! Γι' αυτό και είπα για το Mazda 6. Προφανώς δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο...

PS το καινούριο Vitara SUVοφέρνει λίγο εδώ που τα λέμε...

Τελικά με μια προσεκτικότερη ανάγνωση στο μόνο σημείο που βλέπω για τετρακίνηση είναι μια απλή αναφορά στο τι ζητάει το target group τέτοιων αυτοκινήτων. Τέσπα ό,τι και να λέμε είναι εντυπωσιακό αυτοκίνητο (από πρώτη ματιά). Άμα δούμε και λίγο αναλυτικότερες τεχνικές προδιαγραφές...

To νέο SUV της Mazda, CX7 πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και στην χώρα μας. Το ζαχαρώνω από τότε που κυκλοφόρησε στην Αμέρικα αλλά σήμερα είδα τις τιμές. Από 41.000 ευρώπια! Το περίμενα κάπου στα 35 χιλιάρικα αλλά μας τα χάλασε η Mazda. Ζητάει αρκετά παραπάνω από τον ανταγωνισμό. Το ερώτημα λοιπόν είναι, με 41 χιλιάρικα, ποιός θα το πάρει;

Ευχομαι να μας ξαφνιάσει και με καμμιά χαμηλότερη έκδοση εν καιρώ, αλά RX8 αρκεί να μην σέρνεται.
Το RX8, εάν δεν κάνω λάθος έχει κινητήρα wangel!!! ίσως λοιπόν αυτό να δικαιολογεί εν μέρει και την τιμή του.
Τώρα για το SUV της Mazda, δεν το έχω δεί ακόμα, αλλά μέχρι την άλλη εβδομάδα θα τα πούμε.-bye-

Πάντως αν είναι μόνιμα τετρακίνητο για μένα ανεβαίνουν οι μετοχές του! Σίγουρα όμως; Στο ελληνικό site δεν είδα τίποτα (εκτός αν δεν πρόσεξα). Από υποπολλαπλασιασμό σχέσεων, κλειδώματα διαφορικών κτλ. τι λέει;

Α παρεπιπτόντως το χαμηλότερη έκδοση το κατάλαβα λάθος. Εννοούσες σε εξοπλισμό (άρα και τιμή) κι εγώ κατάλαβα σε... ύψος χεχε! Γι' αυτό και είπα για το Mazda 6. Προφανώς δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο...

PS το καινούριο Vitara SUVοφέρνει λίγο εδώ που τα λέμε...

Ετσι ίσως να εξηγείτε το δαπανηρό ποσό της κτήσης του:music-smiley-005:

Ετσι ίσως να εξηγείτε το δαπανηρό ποσό της κτήσης του:music-smiley-005:

Η τετρακίνηση ανφέρεται στο σχετικό φυλλάδιο που έχω στα χέρια μου ως "ενεργή τετρακίνηση" και είναι βέβαιο. Το δαπανηρό ποσό κτήσης σίγουρα οφείλεται στην τετρακίνηση αλλά και στον κινητήρα που προέρχεται από το 3 & 6 MPS με 258 ίππους. Ροπή στα χαμηλά (380/3000) και εξατάχυτο κιβώτιο. Διαστάσεις μηκος/πλάτος/ύψος : 4675 / 1872 / 1645

Γνωρίζω για τον κινητήρα τύπου wangel του RX8, απλά το ανέφερα επειδή όταν πρωτοκυκλοφόρησε, υπήρχε μόνο μία έκδοση αυτή των 40 χιλιάδων ευρώ και μετά κυκλοφόρησαν και άλλες με μικρότερη ιπποδύναμη και φυσικά χαμηλότερη αξία κτήσης. Υποθέτω πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και με το CX7 ίσως με έναν 2λιτρο κινητήρα αντί αυτού των 2.3 αρκεί να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις διότι το βάρος είναι αρκετό.

Το Χ3 το BMW 2.0 με 150 αλογα το πηρε ενας φιλος μου σε μια μεσαια εκδοση εξοπλισμου (λιγα πραματα μην φανταστειτε) στην μαγικη τιμη των 49,000 ευρω:bang:

Συγνώμη μάγκες αλλά αν διέθετα 49.000 Ευρώ, από το να δώσω 41.000 γι αυτό που βλέπω, θα έπαιρνα το Χ3.