ΜΕ 1000 € ΓΙΑ HTPC(?) !!!

Γεια χαρά,

από ότι καταλαβαίνω, μάλλον χρειάζεται να πάρω και μια κάρτα ήχου, οπότε σκέφτομαι για την Creative Soundblaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion.
Βέβαια, γεννιούνται και νέα ερωτήματα, για το πως θα πάρω DD και DTS με την κάρτα αυτή. Ψηφιακά(optical, coax) θα γίνεται, επειδή χρησιμοποιώ όμως ήδη τα 2 αυτά, αναλογικά με το 6-direct θα μπορώ να παίρνω στα z-5500 DD και DTS?
Την αποκωδικοποίηση αναλαμβάνει η κάρτα.

Εξακολουθώ ακόμη να μην έχω αποφασίσει για CPU. Τον quad6600 2.4GHz ή τονC2D 8500 3.16GHz ?
Καλοί και οι 2.Ο quad δοκιμασμένος.
Όπως επίσης και για MotherBoard, την Asus P5E ή κάποια καλύτερη?
Καλύτερη εννοείς για o/c? Δες και τις gigabyte
Και μαζί με αυτό, όσον αφορά την μνήμη. 2GB( τα 4 δεν είναι συμβατά σε 32bitα Win) θα είναι, αλλά 800MHz ή 1066 ή παραπάνω και ανάλογα με την αντίστοιχη M/B ?

Πάρε αξιόπιστες μνήμες τουλάχιστον 800. Απο κει και πάνω εάν πας σε oc. Προτίμησε σφιχτά timings ΙΜΟ

Ανεβαίνει λίγο ακόμα το κόστος ( κοντά στα 1300+ ) αλλά νομίζω αξίζει.´

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας, γιατί χωρίς αυτήν ούτε tv "καλή" θα έπαιρνα ούτε pcάκι αλλιώς με βλέπω να παίρνω :drummer:

@gataros
Κάτι παίζει με τα reports της cpu στο bios. Έχει αναφερθεί σαν πρόβλημα αν δεν κάνω λάθος (δεν ξέρω βέβαια αν το λύσανε)...

Μου φαίνεται θα το φτάσω στα 1500 !

κάτι ακόμη, Να βάλω XP ή VISTA?
διαβάζοντας διάφορα, έχω την εντύπωση ότι τα XP είναι πιο "συμβατά" με drivers κτλ κτλ ?

Tι να πω; Εγω τωρα που τελειωσα το φτιαξημο εβγαλα τα ΧΡ απο την 1η μερα και εβαλα βιστα γιατι μονο εκει επαιζαν ολα σωστα...

να βαλεις βιστα, τσαμπα τοσο χαρντγουερ να τρεχει τα χρ.

Re: ΜΕ 1000 ΓΙΑ HTPC(?) !!!

Tι να πω; Εγω τωρα που τελειωσα το φτιαξημο εβγαλα τα ΧΡ απο την 1η μερα και εβαλα βιστα γιατι μονο εκει επαιζαν ολα σωστα...

να βαλεις βιστα, τσαμπα τοσο χαρντγουερ να τρεχει τα χρ.

Μάλλον κάτι δεν ρύθμιζες σωστά. Γιατί αυτή τη στιγμή τα vista είναι ο παράδεισος τον Bugs,της ασυμβατότητας(ιδιαίτερα με προγράμματα παλιάς κωδικοποίησης κλπ). Μην πιάσω την περίπτωση των Games που προς το παρόν τα frame drop είναι ασταμάτητα ακόμα και αν το pc σου πετάει.Για μένα είναι πολύ νωρίς για τα vista,τα οποία κυριολεκτικά σπάνε τα νεύρα σε όποιον προσπαθήσει να τα παραμετροποιήσει,μιλάω και για κάποιον που δεν ασχολείται μόνο με απλή καθημερινή χρήση.

1ον) πας για Windows XP..... (Ποιός ο λόγος να βάλεις ένα λειτουργικό που καταναλώνει 20% περισσότερους πόρους, είναι πιο τρύπιο, και έχει λίγο χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με το παλιό λειτουργικό -ΧΡ-. Και όλα αυτά με αντάλλαγμα το γραφικό περιβάλλον Aero... WELL DONE MS!!!!!! )

2ον) 4gb ξέχνα τα... Τα Xp βλέπουν μέχρι 2gb και τα vista μέχρι 3. Οπότε πας για 2gb στα 800Mhz... Δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά με τις 1066 γιατί τα timings είναι μικρότερα. Η διαφορά στη τιμή δεν αξίζει για μένα οι 1066.

3ον) Για σκληρό δες τους Seagate τους 500άριδες που έχουν 32Μb buffer mem. (είναι και πιο αθόρυβοι απ τους WD)

4ον) Αφού θα δώσεις τοσα λεφτά και θες να παίξεις και κάνα παιχνιδάκι πηγαινε για 8800GTS 512Mb. Η ΑΤΙ είναι λίγο πίσω (ειδικά για gaming).

5ον) Ενα αθόρυβο και αξιόπιστο τροφοδοτικό (Seasonic π.χ.) σίγουρα 600W.

6oν) Το κουτί να έχει 12άριδες ανεμιστήρες (έναν μπροστά -εισαγωγής- έναν πίσω -εξαγωγής-)

7ον) Μια αθόρυβη ψύκτρα (Zalman 9500, Scythe Ninja Plus με 12αρη silent fan -αν και εγώ δεν θα την έβαζα τη Νinja λόγω μεγάλου βάρους-)

8ον) Last but not least ---- Προς τον φίλο Overclocker που είχε την CPU του στους 18βαθμούς...
Ρε παλίκαρε ασχολείσαι και με overclocking και πίστευες ότι είχες θερμοκρασίες χαμηλότερες από δωματίου???? Και με αέρα κι'όλας???? :flipout:

edit: Αα ξέχασα για επεξεργαστή... Απ'τη στιγμή που δεν υπάρχουν εφαρμογές που να υποστηρίζουν 4πυρήνες είναι κρίμα να πας σε Quad όσο multithreading και να δουλευεις... Πηγαινε για ένα E8400 που είναι 70ευρώ πιο φτηνός.. Με υψηλότερο χρονισμό (3.00Ghz) και με δυνατότητες overclocking στο θεό!!

Σε 2-3 χρόνια αν έχει αναπτυχθεί αρκετό λογισμικό για 4 (ή και παραπάνω πυρήνες) τότε θα αξίζουν οι 4-6-8πύρηνοι!

Last edited:
Χμμμ.. ναι... Νομίζα ότι τα ΧΡ βλέπανε μέχρι 2και...
Τα 32bit Vista πάντως βλέπουν από 2.8 - 3.3 κάπου εκεί...

Μόνο τα 64μπιτα βλέπουν και τα 4giga....

Ειναι καθαρα θεμα 32μπιτ και οχι λειτουργικου. Και τα 2 βλεπουν περιπου 3,5 γιγα.

To 20% των πορων επιπλεον που λες δεν ειναι τιποτα. Τα ΧΡ ηταν φτιαγμενα για μισο γιγα ραμ και λιγοτερο, για χαρντγουερ 5ετιας. Τα βιστα μια χαρα ταχυτατα ειναι και με πολυ περισσοτερες ευκολιες - εκτος αν σε ενδιαφερει τοσο πολυ τα 5fps που ισως να χασεις σε ενα γκειμ... Προσωπικα δε μου παρουσιαζουν μπαγκς και σιγουρα δεν τα χρησιμοποιω μονο για τα εντελως βασικα. Θα προτεινα να δοκιμασεις βιστα και αν δε σου κανουν τα πετας ή να εχεις και τα 2 ταυτοχρονα.

κοιτα, το λειτουργικο ειναι καθαρα σχετικο με το τι θελεις να κανεις... αυτη τη στιγμη το 'καλυτερο' λειτουργικο συνολικα ειναι τα XP. Ωστοσο τα vista οσο θα περνουν οι μηνες θα βελτιωνονται. Βεβαια, μεχρι να τελειοποιηθουν θα βγουν το 09 τα νεα windows :) ....
παντως πολλοι εχουν γυρισει απο βιστα σε ΧΡ , δεν ειναι τυχαιο...

Καλησπέρες,

όσο ψάχνω/διαβάζω/κοιτάω τόσο μπερδέυομαι... Τείνω προς αυτά :

1. Thermaltake VE7000BWS SOPRANO DX WINDOW BLACK

2. AsusMaximusFormula (s775, DDR2, IX38)

3. Intel Core 2 Duo 8500 (s775/3,16)

4. ATI Sapphire HD3870 512MB DDVI

5. TeamGroup Xtreem 2GB Kit DDR2 1066MHz CL 5-5-5-15

6. Samsung 500GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA)

7. Corsair 620W CMPSU-620HXEU

8. Zalman 9500 LED

9. PlextorPX-810SA/T3BDVDR/RWBlackRetail

10. Microsoft Wireless Optical Desktop 5000 GR

11. Floppy 3.5´´ Black (IDE)

12. Auzentech X-Fi Prelude

Με Windows XP, όπως φαίνεται.

Όσο για την κάρτα γραφικών, πάω προς ATI και όχι 8800GTS διότι διάβασα ότι έχει μικροπροβλήματα με την εικόνα σε HD/BR.

Απλά μιας και το κόστος δεν φαίνεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα θα σου έλεγα να πάρεις οπωσδήποτε έναν 500αρι σκληρό ακόμα.

Απάντηση: Re: ΜΕ 1000 € ΓΙΑ HTPC(?) !!!

Απλά μιας και το κόστος δεν φαίνεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα θα σου έλεγα να πάρεις οπωσδήποτε έναν 500αρι σκληρό ακόμα.

έχω εναν εξωτερικό 500άρι, οπότε πιστεύω να είναι καλά για αρχή.

ξεκινάς για 1000 και φτάνεις 1500. Έτσι έκανα και στην tv που είχα ξεκινήσει για 1000 και έφτασα τα 2000+++ (μαζί με το dvd και τα ηχεία).

Αλλά σκέφτομαι πως αφού μπορώ (έστω και οριακά), γιατί να μην το κάνω? μια ζωή την έχουμε !

Για HTPC σαλονιου τι λετε για αυτα τα micro κουτια...?
http://www.skroutz.gr/c/28/pc_cases.html?keyphrase=yeong+yang+a205

Εχει παρει κανεις καποιο μοντελο απο την εταιρια???
Με μια mobo με hdmi δε θα ειναι καλη λυση να παιζει τα παντα, να μην κανει θορυβο και να μην ειναι γκουμουτσα...?

χμμμ με 250w τροφοδοτικο και τι μαρκα τροφοδοτικο .... δεν ξερω....
επισης μια mobo με hdmi δεν σημαινει οτι παιζει τα παντα... αν βαλεις καλο επεξεργαστη ναι, θα παιζει τα περισσοτερα καλα και αν η vga on board ειναι καλουλα θα παιζει ΜΑΛΛΟΝ καλα και τα BD .....
ωστοσο, να ξερεις οτι ο θορυβος ειναι παλι σχετικο διοτι θα παραγεται απο τροφοδοτικο και ανεμιστηρακι επεξ. Αυτα τα κουτια δεν εχουν καλη απαγωγη αερα/θερμοκρασιας συνηθως οποτε αν το χρησιμοποιεις για βαρβατες εργασιες θα ανεβαζουν στροφες κ θερμοκρασια ....

Mε τον μικροτερο core 2 duo μπορεις να παιξεις τα παντα... χωρις να φτανει πανω απο 40-50%... αρα και οι θερμοκρασιες χαμηλα, και η καταναλωση, και ο θορυβος...
Οι νεες on board που θα βγουν (στο επομενο τριμηνο) θα εχουν πληρη υποστηριξη HD...

Καλημέρα,

μια ερωτησούλα. Επειδή ως οθόνη για το htpc(όπου να ναι το κλείνω) θα χρησιμοποιήσω την Samsung 40F86, πως θα τα συνδέσω μεταξύ τους?

θα έκανα edit το post μου, αλλά δεν έχω την δυνατότητα.(γιατί δεν επιτρέπεται?)

λοιπόν,
με hdmi σύνδεση tv με Pc, θα έχω 1080p?
με την σύνδεση d-sub τι γίνεται?

Δεν τα κατέχω καλά αυτά τα κόλπα. Απλά θέλω να συνδέσω το pc με την tv ώστε να μπορώ να βλέπω(εκτός από χρήση pc) ΚΑΙ ταινίες hd/br 1080p, divx, H.264, dvd κτλ. κτλ.

tnx

Ξεχνα τις d-sub,vga... ειναι αναλογικα σηματα...

H συνδεση που σε ενδιαφερει ειναι ή αν εχει HDMI το HTPC σου να χρησιμοποιησεις αυτην ή την DVI εξοδο τις καρτας γραφικων με εναν ανταπτορα dvi-hdmi να εχεις παλι ψηφιακο σημα...