Με Αφορμή τόν John Lennon

Απάντηση: Sleep with Angels

Σε ένα νήμα για τον Lennon μιλάμε για τον ..."βασιλιά"?
Και τον συγκρίνουμε με τον Lennon? Μάλιστα.
Tον Τον King Elvis ε?
Τον Elvis the Pelvis ε?
Μάααλιστα.. Μάααλιστα..
Λέμε για τον "βασιλιά" που επί ακμής του μάζευε κάθε βράδυ τις θαυμάστριες στο γνωστό "παλάτι" των οργίων και μετά από προσωπική επιλογή περνάγανε τρεις-τρεις στις κρεβατοκάμαρες για τα περαιτέρω?
Με την γνωστή αυλή των "βρυκολάκων" που ήταν υποχρεωμένη να τον προμηθεύει κάθε βράδυ με φρέσκες παρθένες και ναρκωτικά?
Λέμε για τον γνωστό "βασιλιά" που επί ακμής του πηδούσε κάθε βράδυ -όταν δεν ήταν λιώμα- και διαφορετική ανήλικη?
Λέμε για τον ίδιο που ορισμένες από αυτές τις ανήλικες -τις μετέπειτα σταρλετίτσες τύπου Σύμπιλ Σέπερντ και άλλες- τα βγάζουν σήμερα στη φόρα τι τραβήξανε?
Λέμε για τον ίδιο "βασιλιά" που είχε χτίσει μια ξεχωριστή έπαυλη για να ζει αποκλειστικά η αγαπημένη του μαιμού και είχε δέκα άτομα προσωπικό να την ταίζουν μπανάνες όλη μέρα?
Μάααλιστα..

Ναι είχε φωνή ο "βασιλιάς" Elvis.
Και κούνημα επίσης.
Και είπε και μερικά υπέροχα τραγούδια. Που άλλοι του έγραψαν βεβαίως βεβαίως.
Και όσο για τα shows?
Ναι, υπέροχα, για να αφυπνίζουν τις ονειρώξεις των συντηρητικών αμερικανίδων, όπως πολύ σωστά έγραψε πιό πάνω ο κύριος Λυμπερόπουλος.

Ο Lennon αφύπνιζε βέβαια συνειδήσεις.

Ε ναι, συγκρίνονται, πως δεν συγκρίνονται..

Re: Sleep with Angels

"Elvis was a hero to the most but he never meant shit to me"

Public Enemy "Fight the power"

Μιλάμε για τον post-army Elvis.

Re: Απάντηση: Re: Sleep with Angels

Δεν έχεις αυτά που μετράνε όμως.:aetsch:
Εχεις το Suspicious Minds, το In The Ghetto ίσως, άντε και ένα από τα Marguerita και Bossa Nova Baby. :Banane0: :ernaehrung004:

έχω το hound dog και το don't be cruel....:ernaehrung004:

pre army Elvis...:award:

Re: Απάντηση: Sleep with Angels

Ναι είχε φωνή ο "βασιλιάς" Elvis.
Και κούνημα επίσης.
Και είπε και μερικά υπέροχα τραγούδια. Που άλλοι του έγραψαν βεβαίως βεβαίως.
Και όσο για τα shows?
Ναι, υπέροχα, για να αφυπνίζουν τις ονειρώξεις των συντηρητικών αμερικανίδων, όπως πολύ σωστά έγραψε πιό πάνω ο κύριος Λυμπερόπουλος.

Ο Lennon αφύπνιζε βέβαια συνειδήσεις.

Ε ναι, συγκρίνονται, πως δεν συγκρίνονται..

Ναι…μάλιστα. Και ο Βογιατζής έχει φωνή, τότε
Επίσης η Rafaella Carra είχε το καλύτερο κούνημα κεφαλιού που πέρασε ποτέ από show.Από αυτήν καλύτερα το κουνάνε μόνο τα μπιμπελό σκυλάκια που βάζουμε στα αυτοκίνητα. Να τους κάνουμε αφιέρωμα?

Φανταστείτε κιόλας να ήμουν και φίλος.
Lennon με Elvis????????

Υπάρχει σύγκριση??????

Σε ένα νήμα για τον Lennon μιλάμε για τον ..."βασιλιά"?
Και τον συγκρίνουμε με τον Lennon? Μάλιστα.
Tον Τον King Elvis ε?
Τον Elvis the Pelvis ε?
Μάααλιστα.. Μάααλιστα..
Λέμε για τον "βασιλιά" που επί ακμής του μάζευε κάθε βράδυ τις θαυμάστριες στο γνωστό "παλάτι" των οργίων και μετά από προσωπική επιλογή περνάγανε τρεις-τρεις στις κρεβατοκάμαρες για τα περαιτέρω?
Με την γνωστή αυλή των "βρυκολάκων" που ήταν υποχρεωμένη να τον προμηθεύει κάθε βράδυ με φρέσκες παρθένες και ναρκωτικά?
Λέμε για τον γνωστό "βασιλιά" που επί ακμής του πηδούσε κάθε βράδυ -όταν δεν ήταν λιώμα- και διαφορετική ανήλικη?
Λέμε για τον ίδιο που ορισμένες από αυτές τις ανήλικες -τις μετέπειτα σταρλετίτσες τύπου Σύμπιλ Σέπερντ και άλλες- τα βγάζουν σήμερα στη φόρα τι τραβήξανε?
Λέμε για τον ίδιο "βασιλιά" που είχε χτίσει μια ξεχωριστή έπαυλη για να ζει αποκλειστικά η αγαπημένη του μαιμού και είχε δέκα άτομα προσωπικό να την ταίζουν μπανάνες όλη μέρα?
Μάααλιστα..

To εχω γραψει και αλλες φορες και αφορα και στον Ελβις. Επειδη ο Ελβις εχει να κανει 100% με την αμερικανικη κουλτουρα (σας θυμιζω πως δεν εδωσε καν συναυλιες στην Ευρωπη), θεωρω πως ΔΕΝ μπορουμε να τον κρινουμε εμεις, κατα την εννοια που δεν μπορει ενας Γαλλος να κρινει τον Βαμβακαρη, τον Τσιτσανη ή τον Καζαντζιδη. Το τι εκανε ο Ελβις στις ημερες του, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ κανεις μας και γι'αυτο, σιγουρα δεν μπορει να το κατακρινει ή να το ισοπεδωσει. Show man ηταν κυριως. Με τι κριτηρια κρινουμε το show στην Αμερικη του 1955?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Sleep with Angels

Ναι…μάλιστα. Και ο Βογιατζής έχει φωνή, τότε
Επίσης η Rafaella Carra είχε το καλύτερο κούνημα κεφαλιού που πέρασε ποτέ από show.Από αυτήν καλύτερα το κουνάνε μόνο τα μπιμπελό σκυλάκια που βάζουμε στα αυτοκίνητα. Να τους κάνουμε αφιέρωμα?

Φανταστείτε κιόλας να ήμουν και φίλος.
Lennon με Elvis????????

Υπάρχει σύγκριση??????

ΑΥΤΟ ακριβώς εννοούσα αγαπητέ Γιώργο.

To εχω γραψει και αλλες φορες και αφορα και στον Ελβις. Επειδη ο Ελβις εχει να κανει 100% με την αμερικανικη κουλτουρα (σας θυμιζω πως δεν εδωσε καν συναυλιες στην Ευρωπη), θεωρω πως ΔΕΝ μπορουμε να τον κρινουμε εμεις, κατα την εννοια που δεν μπορει ενας Γαλλος να κρινει τον Βαμβακαρη, τον Τσιτσανη ή τον Καζαντζιδη. Το τι εκανε ο Ελβις στις ημερες του, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ κανεις μας και γι'αυτο, σιγουρα δεν μπορει να το κατακρινει ή να το ισοπεδωσει. Show man ηταν κυριως. Με τι κριτηρια κρινουμε το show στην Αμερικη του 1955?

Αγαπητέ Πέτρο
να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Τι θα πει ΔΕΝ μπορούμε να κρίνουμε εμείς?
Επειδή ανήκει στην αμερικανική κουλτούρα?
Ότι ανήκει δηλαδή σε μιαν άλλη κουλτούρα εμείς απαγορεύεται να το κρίνουμε?
Γιατί? Είμαστε από άλλον πλανήτη ή είμαστε πολύ βάρβαροι για να κρίνουμε τους πολιτισμένους?
Στον αιώνα της πληροφορίας ασφαλώς και ξέρουμε τι έκανε ο Έλβις στις ημέρες του, κι αν δεν το ξέρουμε εμείς οι ίδιοι, υπάρχουν ΚΑΙ Έλληνες και άλλοι ειδικοί από όλον τον κόσμο που έχουν μελετήσει και εντρυφήσει στο θέμα και στα της αμερικανικής κουλτούρας πολύ περισσότερο από κάθε Αμερικανό.
Όπως ακριβώς υπάρχουν και Ευρωπαίοι (και Γάλλοι) που ξέρουν πολλά περισσότερα για τον Βαμβακάρη και για τον Τσιτσάνη και για την κουλτούρα του Ρεμπέτικου, από ΠΟΛΛΟΥΣ έλληνες και σίγουρα κι από σένα κι από μένα.
Κι ασφαλώς μπορούν να μας κρίνουν.
Όπως κι εμείς μπορούμε να κρίνουμε τον καθένα.
Με τα δικά του κριτήρια ο καθένας, εκεί συμφωνώ.
Και οπωσδήποτε αν δεν ζήσεις στο ανάλογο περιβάλλον την δεδομένη στιγμή μπορεί να μην "πιάνεις" ακριβώς όλες τις μικρολεπτομέρειες.
Και μπορεί να κάνεις και λάθος στην κρίση σου.
ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ,
ΟΠΩΣ ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.
Τα υπόλοιπα "ΔΕΝ" τα θεωρώ ολίγον -έως πολύ- ρατσιστικά πρέπει να σου πω και συγνώμη.
Και πολύ επικίνδυνα επίσης. Σε αυτά τα "ΔΕΝ" στηρίζονται οι δικτατορίες των αυθεντιών και των θρησκειών ανά τον κόσμο.

Τέλος να σου πω
-και χωρίς καμιά διάθεση να αντιδικήσω μαζί σου, γιατί έχω απλώς μια διαφορετική γνώμη-
πως αν διαβάσεις προσεκτικά το νήμα και τα σχόλια μου, θα δείς πως το βασικό μου κριτήριο δεν είναι η καλλιτεχνική αξία,
αλλά Η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ του καλλιτέχνη.
Τα shows και η αξία τους ουδόλως με ενδιαφέρουν, ανήκουν σε άλλη συζήτηση και πάει πολύ βαθιά κοινωνικά το θέμα.
Κι αν η αμερικανική κουλτούρα (που ΔΕΝ μπορούμε να κρίνουμε όπως λες) ανατρέφει είδωλα που αγκαλιά με την εξουσία αποπλανούν ανήλικες και λιώνουν στα ναρκωτικά, μεγειά τους με χαρά τους.
Κάθε κοινωνία κι ο καθένας ξεχωριστά επιλέγει τα είδωλά του.
Όπως κι εμείς οι ίδιοι.
ΟΧΙ όμως να μην μπορούμε να τους κρίνουμε κιόλας!

Δεν είχα σκοπό να γράψω, νομίζω ότι αυτό το τόπικ ανήκει στον Λύμπε και στο πραγματικά έξοχο κείμενο του.
Ούτε οι Beatles (Lenon) ούτε ο Έλβις υπήρξαν απ τους αγαπημένους μου.
Αλλά από πότε η κρεβατοκάμαρα και η προσωπική ζωή κάποιου κρίνουν την καλλιτεχνική του υπόσταση?

Κι αν η αμερικανική κουλτούρα (που ΔΕΝ μπορούμε να κρίνουμε όπως λες) ανατρέφει είδωλα που αγκαλιά με την εξουσία αποπλανούν ανήλικες και λιώνουν στα ναρκωτικά, μεγειά τους με χαρά τους.
Κάθε κοινωνία κι ο καθένας ξεχωριστά επιλέγει τα είδωλά του.
Όπως κι εμείς οι ίδιοι.
ΟΧΙ όμως να μην μπορούμε να τους κρίνουμε κιόλας!

Δε θα απαντησω στα υπολοιπα γιατι δεν εχω χρονο. Φιλε, ως SHOW MAN εννοω πως δεν μπορεις να τον κρινεις. Οχι το χαρακτηρα του ή τη σταση ζωης του. Θυμασαι τι λενε για τη Μαρθα Καραγιαννη ή τη Σπερατζα Βρανα? Πως ηταν κορμαρες, ετσι δε λενε? Και πως η Μαρθα ηταν και φοβερη χορευτρια. Εσυ, με αυτα που βλεπεις σημερα, συμφωνεις? Ειναι δικαιο να κρινουμε με την αισθητικη του σημερα, θεαματα του χθες?

Θυμασαι τι λενε για τη Μαρθα Καραγιαννη ή τη Σπερατζα Βρανα? Πως ηταν κορμαρες, ετσι δε λενε? Και πως η Μαρθα ηταν και φοβερη χορευτρια.

:offtopic: Όποιος το λέει αυτό προφανώς δεν έχει δει την προγενέστερή της Καραγιάννη Cyd Charisse.

end of :offtopic:
Signing off... Συγγνώμη από τον Κώστα που και εγώ παρασύρθηκα.

Last edited:

Δεν είχα σκοπό να γράψω, νομίζω ότι αυτό το τόπικ ανήκει στον Λύμπε και στο πραγματικά έξοχο κείμενο του.
Ούτε οι Beatles (Lenon) ούτε ο Έλβις υπήρξαν απ τους αγαπημένους μου.
Αλλά από πότε η κρεβατοκάμαρα και η προσωπική ζωή κάποιου κρίνουν την καλλιτεχνική του υπόσταση?

Από τότε που μπορεί στην κρεβατοκάμαρα του να βρισκόταν το παιδί σου.

Χωρίς να θέλω να κάνω τον ηθικολόγο εδώ πέρα, και συγχωρήστε με, νομίζω ότι αν βρισκόσουν σε μια τέτοια κατάσταση, πολλά θα είχες να πεις και για ...την καλλιτεχνική του υπόσταση.
Αν προτιμάς έναν παιδόφιλο για καλλιτεχνικό είδωλό σου είναι επιλογή σου.
Είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει στην κρεβατοκάμαρα του. Και δεν με ενδιαφέρει για κανένα λόγο να κοιτάζω από την κλειδαρότρυπα για να κρίνω την καλλιτεχνική του αξία.
Υπάρχουν όμως και κάποια όρια που ισχύουν για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ για τους καλλιτέχνες.
Και ο μέγας και μυθικός Τσάπλιν ήταν ένας καλλιτέχνης με τεράστια καλλιτεχνική αξία και υπόσταση. Επίσης ήταν γνωστός για τις προτιμήσεις του σε ανήλικα κοριτσάκια, δυό-τρία από αυτά τα παντρεύτηκε κιόλας, το τελευταίο σε γεροντική ηλικία.
Κανένα πρόβλημα θα πείτε? Αν ήταν το παιδί σας στη θέση του δεν ξέρω αν θα το βλέπατε έτσι άνετα.
Εκείνο που προσπαθώ να πω είναι πως η ΣΥΝΟΛΙΚΗ στάση ζωής του καλλιτέχνη -ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΜΟΝΟ- είναι ίσως και το ισχυρότερο καλλιτεχνικό του πόνημα.
Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη βέβαια και μέχρι εκεί, γιατί νομίζω οτι έχουμε ξεφύγει λίγο από το thread.

υ.γ. Αγαπητέ Δημήτρη, μην με παρεξηγήσεις για την πρώτη πρόταση.
'Οπως καταλαβαίνεις είναι ένα σχήμα λόγου.

η ΣΥΝΟΛΙΚΗ στάση ζωής του καλλιτέχνη -ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΜΟΝΟ- είναι ίσως και το ισχυρότερο καλλιτεχνικό του πόνημα.

Αγαπητέ ian_ πληροφοριακά σου αναφέρω ότι είχε γίνει στο παρελθόν μια -αρκετά ενδιαφέρουσα θα έλεγα - σχετική συζήτηση με τίτλο:
''είναι ο βίος και η πολιτεία του δημιουργού λόγος να απορρίψουμε το Έργο του;''
Θα την βρεις εδώ

Διαφωνώ βέβαια με την άποψή σου διότι με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε να απορρίψουμε το καλλιτεχνικό έργο πάρα πολλών δημιουργών.

Last edited:

Αγαπητέ ian_ πληροφοριακά σου αναφέρω ότι είχε γίνει στο παρελθόν μια -αρκετά ενδιαφέρουσα θα έλεγα - σχετική συζήτηση με τίτλο:
''είναι ο βίος και η πολιτεία του δημιουργού λόγος να απορρίψουμε το Έργο του;''
Θα την βρεις εδώ

Διαφωνώ βέβαια με την άποψή σου διότι με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε να απορρίψουμε το καλλιτεχνικό έργο πάρα πολλών δημιουργών.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, σ ευχαριστώ που μας το θύμισες.
Φυσικά συμφωνώ με την άποψη σου.

Φίλε ian_, το ερώτημα σου μου θυμίζει το ερώτημα τι θα έκανα αν έβλεπα τον δολοφόνο του παιδιού μου, ενώ είμαι κατά της αυτοδικίας και της θανατικής ποινής.
Ή αν θεωρώ κλοπή το να κλέψει κάποιος επειδή πεινάει αυτός ή η οικογένεια του.
Και να το πάω παραπέρα, άλλο να βιάσει κάποιος ένα παιδί και άλλο να πάει με κάποιο "παιδί" 13-14 που το έμαθε η μαμά του και ο μπαμπάς του να κάνει τα πάντα για να γίνει διάσημος, να αποκτήσει λεφτά κλπ κλπ.
Είναι πάρα πολλές περιπτώσεις που οι ίδιοι οι γονείς "εκπορνεύουν" και εκπορνεύουν τα παιδιά τους.

Δε θα απαντησω στα υπολοιπα γιατι δεν εχω χρονο. Φιλε, ως SHOW MAN εννοω πως δεν μπορεις να τον κρινεις. Οχι το χαρακτηρα του ή τη σταση ζωης του. Θυμασαι τι λενε για τη Μαρθα Καραγιαννη ή τη Σπερατζα Βρανα? Πως ηταν κορμαρες, ετσι δε λενε? Και πως η Μαρθα ηταν και φοβερη χορευτρια. Εσυ, με αυτα που βλεπεις σημερα, συμφωνεις? Ειναι δικαιο να κρινουμε με την αισθητικη του σημερα, θεαματα του χθες?

Σε ευχαριστώ για την ερμηνεία γιατί μάλλον σε παρεξήγησα, έχεις δίκιο.
Το "ΔΕΝ μπορούμε να κρίνουμε" είναι πάντως άλλο από την τελευταία ερώτησή σου αν "είναι ΔΙΚΑΙΟ να κρίνουμε".
Αυτό ανοίγει κάποιο άλλο μεγαλύτερο ζήτημα και θέλει πολύ συζήτηση.
Από την αρχή πάντως εγώ αναφέρθηκα αποκλειστικά για την στάση ζωής που την θεωρώ ανώτερη της καλλιτεχνικής αξίας και αυτό σχολίασα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, σ ευχαριστώ που μας το θύμισες.
Φυσικά συμφωνώ με την άποψη σου.

Φίλε ian_, το ερώτημα σου μου θυμίζει το ερώτημα τι θα έκανα αν έβλεπα τον δολοφόνο του παιδιού μου, ενώ είμαι κατά της αυτοδικίας και της θανατικής ποινής.
Ή αν θεωρώ κλοπή το να κλέψει κάποιος επειδή πεινάει αυτός ή η οικογένεια του.
Και να το πάω παραπέρα, άλλο να βιάσει κάποιος ένα παιδί και άλλο να πάει με κάποιο "παιδί" 13-14 που το έμαθε η μαμά του και ο μπαμπάς του να κάνει τα πάντα για να γίνει διάσημος, να αποκτήσει λεφτά κλπ κλπ.
Είναι πάρα πολλές περιπτώσεις που οι ίδιοι οι γονείς "εκπορνεύουν" και εκπορνεύουν τα παιδιά τους.

Στη τελευταία πρόταση συμφωνώ Δημήτρη 100%.
Αυτό όμως μπορεί να δικαιολογήσει εκείνον που κάνει αυτή τη πράξη?
Επειδή έχει τα χρήματα να πληρώσει, και την "άδεια" των γονέων, έχει το δικαίωμα να κακοποιήσει το παιδί?
Αλλάζει το αποτέλεσμα της πράξης?
Ακόμη κι αν αυτό πάει σπρωγμένο και δασκαλεμένο από τους γονείς?
Ή έχει μικρότερη ευθύνη τότε?

Αν εσένα σου "καθήσει" μια 14χρονη (για χ λόγους) με την θέληση της, εσύ θα προχωρήσεις?

Θέλω να πω ότι έχουμε ΟΛΟΙ μας προσωπική ευθύνη σε ότι μας συμβαίνει και πολύ περισσότερο όταν αφορά ζωές άλλων ανθρώπων και δη παιδιών.
Και οι καλλιτέχνες που -υποτίθεται ότι ψυχαγωγούν, και συγκινούν, και εκπαιδεύουν, και αφυπνίζουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας- ακόμη περισσότερο, και ο οποιοσδήποτε πολιτικός ή άνθρωπος της εξουσίας επίσης, δεν πρέπει να διαφέρουν ή να εξαιρούνται από αυτήν την ευθύνη, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από οποιουδήποτε μεγέθους καλλιτεχνικό ή άλλο έργο έχουν παράξει.

Τα πρώτα παραδείγματα που αναφέρεις είναι νομίζω λίγο διαφορετικά σε σχέση με το θέμα της καλλιτεχνικής αξίας και της στάσης ζωής που σχολίασα και ανήκουν σε άλλη συζήτηση, πολύ σημαντική επίσης.
Σας ευχαριστώ κι εσένα και τον Shakinen για το λίνκ. Θα το διαβάσω ευχαρίστως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sleep with Angels

Και οι καλλιτέχνες που -υποτίθεται ότι ψυχαγωγούν, και συγκινούν, και εκπαιδεύουν, και αφυπνίζουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας- ακόμη περισσότερο,.

Εκτός αν είναι στρατευμένοι, θα έλεγα ότι δεν δίνουν δεκάρα για όλα τα παραπάνω (οι καλλιτέχνες) ή τουλάχιστον δεν το επιδιώκουν συνειδητά. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον (ελεύθερο) καλλιτέχνη είναι να βγάλει προς τα έξω τα σώψυχά του.

Το φαινομενο Elvis δεν μπορει να ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ στις πραγματικες του διαστασεις εκτος αμερικης. Να κριθει και κατακριθει και οτιδηποτε μπορει να κανει ο καθενας.
Ειναι αυτο που λενε οι αμερικανοι american icon, οπως και η Marylin Monroe οπως και ο Jerry Garcia. Βασικα αυτο σημαινει μεγαλυτερος/η απο τις πραξεις του/της με την ευρυτερη εννοια.
Δεν εχει σχεση μονο με τα εργα τους. Ο Elvis εβαλε το R'R στο σπιτι του λευκου απο ακρη σ'ακρη, στο σπιτι του redneck, το ΕΠΕΒΑΛΕ στο σπιτι του ρατσιστη και του φανατικου ευαγγελιστη του νοτου. Ασφαλτοστρωσε το δρομο για τη σεξουαλικη επανασταση των 60s.
τραγουδησε και το Heartbreak Hotel...
e

Βαρέθηκα να το γράφω: Ουδένα ονόμασε η ιστορία 'Μέγα', 'Βασιλιά', κλπ. έτσι στα καλά καθούμενα ...

Ο Έλβις είναι τεράστιος εντός και εκτός Αμερικής ... και ναι, για μένα συγκρίνεται ευνοϊκά ακόμη και σε σχέση με τον Λένον ...