Με ενα ευρω παιρνεις μια λιρα Αγγλιας!

παντως κατι επιπλακια της alphason που στο Νησι εχουν απο 150-220 λιρες και εδω ειναι ανω του 500ρικου θα τα χτυπαγα αααανετα αλλα δεν τα στελνουν λογω βαρους...

bloody hell.....

Last edited:
Οι άγγλοι...έχουν το θάρρος να παραδεχτούν ότι φτωχύνανε...ενω εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα με το ευρώ! Να δούμε ποσοι λιγότεροι αγγλοι τουρίστες θα μας επισκεφτούν το καλοκαίρι για διακοπές, αν ειναι και τότε ίδια η ισοτιμία!

Και το δολλαριο πλησιαζει ..................... 1.296 η ισοτιμία σήμερα καί να σκεφτεί κανείς ότι πριν από 4 μήνες εφτασε στο 1.60 καί κάτι!

Ημουν στο Λονδίνο τις γιορτές και αγόρασα απο το www.dixonstaxfree.co.uk ένα macbook pro 2.4/2048/250gb με 1,148 λίρες, με πιστωτική, οι οποίες μετατράπηκαν σε 1224 ευρώ!!! 656 ευρώ λιγότερα απο Ελλάδα! (ισοτιμία 0,9379 ή 1,066)

Γενικώς παντού επικρατεί φθήνια! Ενα βαρόμετρο είναι το Mac menu, στα ΜcDonalds. Έχει 4 λίρες, δηλαδή 4,3 ευρώ ενώ Ελλάδα 5,5 ευρώ!!! Οι μπύρες στις πάμπ πωλούνται προσφορά 1 λίρα, δηλαδή 1,10 ευρώ τα 690 ml! Red bull, Smirnoff ice κλπ προς 2 λίρες , δηλαδή 2,10 ευρώ περίπου! Ο βασικός μισθός είναι 1100 λίρες, δηλαδή 1165 ευρώ σήμερα.

0,9379 η λίρα και πρίν 2 , 3 χρόνια ήταν 0,65!! 44% διαφορά!!!

Αυτό όμως δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πολύ. Μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα των εισαγώμενων προιόντων που αγοράσθηκαν με την ισοτιμία προ Οκτωβρίου 2008 (0,700), τα καινούργια θα έχουν τις ίδιες τιμές με Ελλάδα. ´Αρα ότι προλάβεται... Οι υπηρεσίες τους ομως θα παραμείνουν φθηνότερες απο Ελλάδα. Ήδη λόγω της υποτίμησης οι βρετανικές εφημερίδες (οι οποίες στοιχίζουν μισο ευρώ) έχουν βγάλει προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές . Τέρμα η Euroland! Κροατία , Τουρκία συμφαίρει για τους Βρετανούς φέτος, το καλοκαίρι. Μαύρα μαντάτα για τα νησιά μας δηλαδή.

Re: Απάντηση: Με ενα ευρω παιρνεις μια λιρα Αγγλιας!

παντως κατι επιπλακια της alphason που στο Νησι εχουν απο 150-220 λιρες και εδω ειναι ανω του 500ρικου θα τα χτυπαγα αααανετα αλλα δεν τα στελνουν λογω βαρους...

bloody hell.....

Στα στέλνουν μια χαρά, και φθηνά απο το www.standanddeliver.eu

Θέλω και εγώ να αγοράσω ένα BDI

Η λιρα για πρωτη φορα σημερα επεσε κατω απο το ευρω.

Αμα επιβιωσει η Ευρωζωνη καλα θαμαστε....

πού βρε Νατ, 0.928679 GBP μου βγάζει το ευρώ τώρα που το κοιτώ... μήπως το κοιτάς ανάποδα?

ανάποδα το κοιτάς....επίσης μην ξεχνάτε αυτό που βλέπετε είναι fixing, όταν αγοράζετε κάτι σε λίρες στη ουσία πρώτα αγοράζετε λίρες με ισοτιμία δυσμενέστερη από αυτή που βλέπετε +προμήθεια......+μεταφορικά

Επίσης έχει ανέβει η λίρα από τις γιορτές, όπου πραγματικά είχε φτάσει σχεδόν 1-1, ήμουν κι εγώ εκεί ακριβώς τότε και μάλιστα οι Εγγλέζοι έλεγαν ότι θα ακριβύνουν όλα στο επόμενο διάστημα.....για αυτό αν σπεύσετε προσέξτε ακριβώς πόσο θα σας κοστίσει και πότε τελικά θα γίνει η χρέωση στην κάρτα σας.

Και πράγματι οι τρελλές τιμές είναι σε υπολογιστές (pc world κλπ), ρούχα και καταναλωτικά ηλεκτρονικά.

Φυσικά για να γυρίσουν σε ευρώ είναι αμετανόητοι.....δεν την αλλάζουν την λίρα τους όπως χαρακτηριτικά έλεγαν.

Φυσικά για να γυρίσουν σε ευρώ είναι αμετανόητοι.....δεν την αλλάζουν την λίρα τους όπως χαρακτηριτικά έλεγαν.

Δεν πειραζει.

Τι ειναι το να εισαι 33% φτωχοτερος σε μικρο χρονικο διαστημα μπρος στην εθνικη υπερηφανεια ??

Δεν πειραζει.

Τι ειναι το να εισαι 33% φτωχοτερος σε μικρο χρονικο διαστημα μπρος στην εθνικη υπερηφανεια ??

Κοίτα με περισσή σιγουριά μου έλεγαν ότι μέσα σε ένα χρόνο 1λίρα=2ευρώ..... το χειρότερο για αυτούς είναι εκτός από το 33% φτωχότεροι ότι θα γίνουν ακόμη πιο φτωχοί σε λίγο καιρό. ¨Ενας φίλος που έχει εστιατόριο μου έλεγε ότι πλεον θα ανεβάσει τις τιμές, όλοι μα όλοι οι προμηθευτές του έχουν αυξήσει τιμές, να ξέρετε όταν διολισθαίνει ένα νόμισμα τότε ακριβαίνουν και τα προιόντα!

Άλλωστε εδω το ζούμε διαρκώς από τότε που μπήκαμε στο ευρώ. Διότι όσοι δεν έχουν δυνατή οικονομία ή βιομηχανία (όπως εμείς) τότε το νόμισμα τους διολισθαίνει, επειδή όμως το εύρω δεν μπορεί τότε στην περίπτωση της Ελλάδας η υποτίμση-διολίσθηση φαίνεται στα super-market.

Πάντως αν εξαιρέσεις τα εισιτήρια μαζικής μεταφοράς, ασφάλιστρα και ΔΕΗ (ακόμη) σε όλα τα άλλα είμαστε ακριβότεροι από το Λονδίνο που θεωρείται από τις ακριβότερες πόλεις-χώρες (Αγγλια) του κόσμου...

Παιδιά προσοχή στις αγορές σας. Όταν γράφαμε τα παραπάνω η ισοτιμία ήταν
0.98 λίρες = 1 ευρώ
Σήμερα έχει πέσει στο
0.91 λίρες= 1 ευρώ
δηλαδή η λίρα έχει ανέβει, οπότε οι αγορές είναι λιγότερο συμφέρουσες από ότι στην αρχή του Γενάρη (όχι βέβαια ότι δεν παραμένουν ακόμα καλές).

Σε επαφές που είχα με ορισμένα καταστήματα στην Αγγλία… τους βρήκα παραπάνω από υποψιασμένους…
Σε δύο περιπτώσεις που προσπάθησα να παραγγείλω προϊόντα που λόγο ισοτιμίας συνέφεραν, οι Άγγλοι μου απάντησαν ότι λόγο της υποτίμησης μπλά μπλά μπλά πρέπει να ανεβάσουν τις τιμές και άρα οι τιμές που είχα δει στο website τους δεν ισχύουν…

Σήμερα πλήρωσα κάτι με paypal, 56 λίρες = 63.48 ευρώ (1 ευρώ = 0,88216 λίρες ή 1 λίρα = 1,13357 ευρώ, σύμφωνα με την μετατροπή και κατόπιν των προμηθειών του paypal)

Με το history του paypal βλέπω πως την ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο το paypal μετέτρεπε το ευρώ προς μόλις 0,7208 λίρες (ή 1,3872 ευρώ ανά λίρα, ανάποδα).

Τάσο συνήθως το conversion του paypal είναι λίγο χειρότερο από αυτό που κάνει η τράπεζά μας για την πιστωτική κάρτα. Πάντως οι αγορές που έκανα τα Χριστούγεννα με χρήματα που υπήρχαν ήδη στο account είχα τις παρακάτω ισοτιμίες:
1 Euro = 0.877066 (18/1/2009)
1 Euro = 0.933453 (31/12/2008)
και σίγουρα όπως λες σε σχέση με πέρυσι καμία σχέση...