Με καψατε

kritikos44

New member
15 January 2011
46
Αστειευομαι φυσικα:music-smiley-005:
Ο λογος που εχω τετοιο τιτλο στο τοπικ ειναι οτι εκει που ειχα ησυχος με καθαρη την συνειδηση αποφασισει να παρω μια LCD Philips Full HD με 400 ευρω (δεν θυμαμαι τωρα ποιο μοντελο ειχα αποφασισει) μπηκα εδω ως Guest να βρω καμμια κριτικη και αλλαξα τελειως γνωμη αφ'ενος μεν για την μαρκα (ηθελα Philips επειδη ολες οι CRT που ειχα ειχαν για μενα την καλυτερη εικονα) αφ'ετερου για τις ιντσες αφου διαβασα εδω οτι δεν θα με καλυπτουν οι 32 (μετακομιζω σε ενα δυαρακι με καπως μακροστενο σαλονι με μηκος περιπου 3-3,5 μετρα)
Οποτε απο την αρχη ψαξιμο και διαβαζοντας εδω κατεληξα να παρω μια Samsung 32 (με επιφυλαξη λογω μεγεθους) η 37 (μαλλον εκει καταληγω) η καμμια φτηνη 40 (αν και με "φοβιζει" το μεγεθος)
Ο λογος της εν λογω επιλογης δεν ειναι αλλος απο το budget μου που ειναι Maximum (αλλα πολυ maximum) 500 euro
Εχω καταληξει στις γνωστες
1.Samsung c530 32'' 395 euro
2.Samsung c530 37'' 500 euro
3. Samsung c530 40'' (την βρηκα σε φυλλαδιο s/m 509 )

Τωρα θα πει καποιος : <καλα την παλευει ? βρηκε 40 στα λεφτα των 37 κ το σκεφτεται ?> Ξαναλεω με "φοβιζει" το μεγεθος

Η χρηση για την οποια την θελω ειναι λιγο απο ολα. Δηλαδη ps3 , dvd και dvdrip , λιγο hddvd και πολυ πολυ λιγοτερο Tv (μονο μπαλα)
Ποια μου συστηνεται να παρω ?
Επισης μηπως μου εχει ξεφυγει κανενα μοντελο στα χρηματα αυτα εστω και αλλης εταιριας ? Καμμια Lg (αν και παλι δεν εχω διαβασει τα καλυτερα εδω μεσα...)
Καθε βοηθεια δεκτη αφου κανοντας το "λαθος" να ξεστραβωθω λιγο ,να διαβασω 5 πραγματα εδω και να μην παω σαν προβατο να αγορασω αντι να με βοηθησει μαλλον με μπερδεψε
Ευχαριστω εκ των προτερων για καθε βοηθεια:ernaehrung004:

εμενα και οι 40 μου φαινονται τρομερα λιγες...στην ιδια αποσταση εχω 55..τεσπα , γουστα αυτα\κατα την γνωμη μου την μεγαλυτερη

Α... με "φοβιζει" το μεγεθος

Ούτε καν να το σκέφτεσαι το μέγεθος... Στα 3-3,5 μέτρα οι πειρσσότεροι αναγνωρίζουν σαν minimum μέγεθος τις 50"...

Αν δεν λιώνεις στο ps3 (όχι πάνω από 2-3 ώρες συνεχόμενου gaming) και σου αρέσει να παρακολουθείς τις ταινίες σου και γενικά τηλεόραση στα μαύρα σκοτάδια νομίζω ότι θα μείνει ευχαριστημένος και μια plasma...

Ρίξε μια ματιά και σε αυτές είναι και πιο οικονομικές...

Αν και είναι μικρή για την απόσταση που θα βλέπεις σου προτείνω την S20

(sorry είναι 180 ευρώ πάνω από το budget σου... αλλά αξίζει το κόπο σε σχέση με αυτές που κοιτάς...)

Καλή επιλογή όπως και να 'χει...

με μηκος περιπου 3-3,5 μετρα)

Η χρηση για την οποια την θελω ειναι λιγο απο ολα. Δηλαδη ps3 , dvd και dvdrip , λιγο hddvd και πολυ πολυ λιγοτερο Tv (μονο μπαλα)

Συνηθως, τι συνηθως παντοτε, προτεινω πιο μικρη τηλεοραση απο αλλους εδω στο φορουμ.
Αλλά οταν η αποσταση ειναι 2 μετρα και αλλοι προτεινουν 46 ή ακομα και 50"...
Και οταν η χρηση περιλαμβανει τηλεοπτικο προγραμμα.

Στην δικη σου περιπτωση ομως θα ελεγα 46" το ελαχιστο και καλυτερα 50".
Θα μπορουσες να πας και λιγο παραπανω, αλλά μαλλον ξεφευγουν οι τιμες.

Παντως καλο ειναι να παιρνεις το ελαχιστο για την αποσταση. Μιας και ετσι εχεις καλυτερη εικονα, οταν παρακολουθεις ενα SD υλικο.
Στην δικη σου περιπτωση κοιταξε για 50" και αν δεν σε παιρνει απο αποψη οικονομικου τοτε πηγαινε για 46".
Αν εισαι στα 3 μετρα μια 46" θα σε καλυψει πολυ καλα. Αν τελικα εισαι στα 3.5 τοτε ισως σου πεσει λιγη.

Αν δεν παιζεις πολυ PS3 θα σου ελεγα για την Panasonic 42U20 (ενα σκαλι σε εικονα κατω απο την S20).

http://www.skroutz.gr/s/265098/Panasonic-TX-P42U20E-42.html

Αν θελεις να παρεις LCD δες και την LG 42LD450....

http://www.skroutz.gr/s/264614/LG-42LD450-42.html

Aκομη καλυτερα ομως λογω μεγαλης αποστασης κοιτα αυτην...

http://www.skroutz.gr/s/264679/LG-50PJ550-50.html

Το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να πας με τιποτα σε κατω απο 42".

...(μετακομιζω σε ενα δυαρακι με καπως μακροστενο σαλονι με μηκος περιπου 3-3,5 μετρα)...

...Ξαναλεω με "φοβιζει" το μεγεθος...

To ίδιο έλεγαν και οι γονείς μου, που από την (υπερεικοσαετίας) CRT πήγαν σε plasma (Panasonic G20). Απόσταση θέασης: ~ 2,5 - 3,0 μέτρα. Πλέον, η 42/άρα που τούς πήρα τούς φαίνεται μια χαρά. Για ίδια απόσταση θέασης, προσωπικά θα ανέβω στις 46'' (Panasonic VT30, μόλις κυκλοφορήσει). Θα σκεφτόμουν σοβαρά και τις 50'', αλλά δεν υπάρχει χώρος στο rack...:nounder:

Με βάση την απόστασή σου, λοιπόν, θα πρότεινα να ξεκινήσεις να ψάχνεις ακόμα και στις 46'' (και βέβαια μη πέσεις κάτω από τις 42''). :listen:

Πριν 2,5 χρόνια πήρα μια 40αρα για θέαση από 3-3,5 μέτρα. Δεν άντεξα πάνω από 1,5 χρόνο... Την άλλαξα και πήρα 50άρα. Το μέγεθος αυτό για μένα είναι η χρυσή τομή για τη συγκεκριμένη απόσταση. Ναι μεν σε χορταίνει, αλλά και 55αρα μια χαρά θα ήταν... Μη φοβασαι το μέγεθος στις τηλεοράσεις. :)

Μή μασας για το μέγεθος, εμένα οι δικοί μου βλέπανε σε 32 όταν έιχαν πρωτοβγεί (ντουλάπες crt), μετά τους άρεσε η 40αρα samsung 100hz στα 3 μέτρα και τώρα δεν τους χάλασε η 50αρα panasonic s20 στα 2-2,4 μέτρα. Αλλά αν τους ρωτούσα προκαταβολικά θα είχα μείνει στην 26. Οι γυναίκες κ οι μεγάλοι τρομάζουν με το μέγεθος μέχρι να το δούνε.

Αν δεν παιζεις πολυ PS3 θα σου ελεγα για την Panasonic 42U20 (ενα σκαλι σε εικονα κατω απο την S20).

http://www.skroutz.gr/s/265098/Panasonic-TX-P42U20E-42.html

Αν θελεις να παρεις LCD δες και την LG 42LD450....

http://www.skroutz.gr/s/264614/LG-42LD450-42.html

Aκομη καλυτερα ομως λογω μεγαλης αποστασης κοιτα αυτην...

http://www.skroutz.gr/s/264679/LG-50PJ550-50.html

Το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να πας με τιποτα σε κατω απο 42".

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια!!!

Πλασμα δεν θελω να παρω γιατι ενδεχεται καποιες μερες η χρηση ps3 να ξεφυγει.οποτε δεν θελω να σκεφτομαι οτι πρεπει να το κλεισω γιατι κανω κακο στην τηλεοραση

Συστηνεις να παρω lg ?
Το λεω γιατι δεν εχω διαβασει και τα καλυτερα για τις LG εδω μεσα...
Προς το παρον κλινω προς την 40 c530 και λογω του καλου media player(εδω το διαβασα και αυτο:ears:)

Χτύπα την :smash: Eίναι λίγο καλύτερη από την C530 λόγω του ultra clear panel που ´φοράει´η Samsung στα καλύτερα της μοντέλα. Άλλη διαφορά δεν νομίζω να έχουν!

Ακυρη η τελευταια ερωτηση αναμεσα σε 530 κ 550
Ειδα οτι υπαρχει αναλογο τοπικ
Απο Δευτερα παω για την 550!!!!!:Banane0::ernaehrung004::twoguns::award::drummer:

Είστε πολυ υπερβολικοί μου φαίνεται οσον αφορά το "υπερβολικό" gaming σε μια τηλεόραση plasma.Δεν εχει να φοβηθεί κανεις τιποτα!!
Εχω κλείσει στην παλια μου plasma 24ωρα(χωρις ιχνος υπερβολής ομως) ασταμάτητου gaming και δεν είχα ποτε μα ποτε το παραμικρό ιχνος στην εικονα!και μιλάμε για μια τηλεόραση τεχνολογίας 2004.Φανταζομαι οτι εν ετη 2011 ουτε λόγος δεν πρέπει να γίνεται για image retention απο gaming.Δεν ειπαμε να αφήσεις pause 20ωρες και να εχεις απαίτηση να μην παθει τιποτα αλλα οχι και να αποτρέπουμε την αγορα πλασμα τηλεόρασης αν είμαστε φανατικοί gamers!
λιγη προσοχη μονο στις πρωτες ωρες λειτουργιας και μετα ατελειωτο πιωμα!δεν σπαει δεν χαλαει!
Παντα φιλικά, απλά καταθέτω την εμπειρία/άποψη μου.
καλή αγορά ότι και αν διαλέξεις τελικά!

Και όμως διαβάζοντας τα αντίστοιχα νήματα για τις τηλεοράσεις πλάσμα το image retention όχι μόνο δεν έχει εξαφανιστεί από τις νέας γενιάς τηλεοράσεις αλλά υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί ακόμα και αν έχει στρωθεί η τηλεόραση για τις 200 πρώτες ώρες με <50% στις ρυθμίσεις για τη φωτεινότητα και την αντίθεση. Επομένως αν κάποιος είναι gamer και θα χρησιμοποιεί για 2 συνεχόμενες ώρες στατικές εικόνες στην τηλεόραση του καλύτερα να στραφεί σε LCD.

Αστειευομαι φυσικα:music-smiley-005:
Ο λογος που εχω τετοιο τιτλο στο τοπικ ειναι οτι εκει που ειχα ησυχος με καθαρη την συνειδηση αποφασισει να παρω μια LCD Philips Full HD με 400 ευρω (δεν θυμαμαι τωρα ποιο μοντελο ειχα αποφασισει) μπηκα εδω ως Guest να βρω καμμια κριτικη και αλλαξα τελειως γνωμη αφ'ενος μεν για την μαρκα (ηθελα Philips επειδη ολες οι CRT που ειχα ειχαν για μενα την καλυτερη εικονα) αφ'ετερου για τις ιντσες αφου διαβασα εδω οτι δεν θα με καλυπτουν οι 32 (μετακομιζω σε ενα δυαρακι με καπως μακροστενο σαλονι με μηκος περιπου 3-3,5 μετρα)
xaxaxaxa...

Βρε τι μου θυμίζει...τί μου θυμίζει..
Α, εμένα πριν απο απο 3 χρόνια
Τότε ήθελα να πάρω μια 32αρα, και οι κανίβαλλοι εδω μέσα επέμεναν για 46αρα και πάνω.
Τους άκουσα κατα το ήμισυ "46αρα? βρε δεν πάνε καλά αυτοί εδω μέσα" σκέφτηκα αλλά καλού κακου πήρα μια 37αρα
Απο τότε βαράω το κεφάλι μου στον στοίχο :smash:
Μοντέλα δεν ξέρω να σου πώ, απλά σαν συμβουλή
1. μην ξηλωθείς και τρελλά όπως εγώ τότε, δεν νομίζω οτι αξιζει για μια tv. το καλυτερο μοντέλο σήμερα, σε έξι μήνες θα το δίνουν δώρο με μια καφετιερα. Το δικό μου το πήρα κοντά στα 1200 (μπορεί και παραπάνω) και 1 χρόνο μετά δεν υπήρχε κάν στο site της εταιρίας
2. Το πρώτο πράμα με το που την πάρεις...calibration. Ή ψάξε στο internet για ρυθμίσεις ή υπάρχει κάποιος φίλος εδώ μέσα στο forum που κάνει αυτή την δουλεία (υπήρχε πριν απο 2 χρονια τουλαχιστον). Αξίζει να τα σκασεις. Η τηλεόραση σου θα απογειωθεί.

παιδιά ο άνθρωπος ήθελε να δώσει αρχικά 400ε και του λέτε για 46 LCD που έχουν 1200 και πάνω (3Χ).

Σίγουρα αν όλοι είχαμε χρήματα θα πηγαίναμε για 60''...

Τελικα πηρα την 40C550

Ψαχνοντας τις διαφορες με την 530 διαπιστωσα οτι η μονη ειναι σε μια επιπλεον θυρα USB και στο οτι η 550 εχει θυρα Ethernet
Διαφορα στο πανελ δεν εχουν οπως αναφερθηκε
Οπως κ να εχει την πηρα

Ευχαριστω ολο τον κοσμο για την βοηθεια στην επιλογη :SFGSFGSF:
Δε θα επαιρνα 40 αν δεν μου λεγατε οτι η 32 θα μου πεσει μικρη κ οπως την βλεπω και λιγο μεγαλυτερη να ηταν δε θα με χαλαγε αλλα αυτο θα το δειξει ο καιρος
Παω τωρα να την λιωσω...

ΥΓ Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω επειδη ειναι καινουρια η απλα plug'n'play και λιωσιμο?

Kαλοριζικη!
Κι εγω στο ιδιο τριπακι πριν 2 χρονια ΕΥΤΥΧΩΣ ακουσα τα παιδια του φορουμ και αντι 37" πηρα 42" και τωρα παω φουλ για 46". Εννοειται Panasonic(..εδω να δεις ΕΥΤΥΧΩΣ). -bye-

Αν την βρήκες στην τιμή που μας είχες δείξει ήταν και συμφέρουσα αγορά.
Μια χαρά τηλεόραση καλορίζικη και καλοθέατη!
Αλήθεια δεν έχει το ultra clear panel, η επιφάνεια της οθόνη της είναι ματ σαν της c530 και όχι γυαλιστερή; (πάντως άλλο αυτό που ονομάζει η samsung "ultra clear panel" και άλλο το panel των τηλεοράσεων!)
Σε αυτό που ρώτησες.. ναι, plug and play και λιώσιμο. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Last edited: