Με ποιό πρόγραμμα θα εμώσω τους δίσκους;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Πείτε μου ρε παιδιά ένα καλό προγραμματάκι για να ενώσω ένα δίσκο που είναι χωρισμένος σε τρία κομμάτια.
Κατι απλό και όσο γίνεται ακίνδυνο.
Στο δίσκο αυτό δεν υπάρχει λειτουργικό.

αν εννοείς 3 partitions... partition magic?

(υγ. εγώ την τελευταία φορά πάντως, χρησιμοποίησα liveCD και gparted! :grandpa: )

Λοιπόν ένωσα τα τρία partitions του ενός δίσκου και όλα είναι άψογα.
Χρησιμοποίησα το partition magic.

Τώρα αν γίνεται στον άλλο δίσκο (έχει δυο δίσκους ο υπολογιστής) ο οποίος είναι χωρισμένος σε δύο partitions και έχει το κάθε ένα partition λειτουργικό XP θέλω να σβήσω το ένα λειτουργικό.

Δηλαδή με λίγα λόγια στο partition D που είναι 60GB θέλω να σβήσω εντελώς το λειτουργικό που υπάρχει εκεί.

Πώς θα το κάνω;

Βλέπω εδώ οτι το partition magic έχει επιλογη delete partition να το επιχειρήσω ή θα κάνω καμιά ζημιά;

Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι κατά την εκκίνηση του υπολογιστή όταν τον ανοίγω έχει σύστημα για να επιλέγω σε ποιό λειτουργικό θα μπω.
Μήπως τώρα που δεν θα έχει δεύτερο λειτουργικό αν το διαγράψω μπερδευτεί αφού θα έχει μόνο ένα λειτουργικό και μου παρουσιάσει κανένα πρόβλημα;
Τί λέτε;

Αν τα boot files είναι σε άλλο partition, τότε ναι, σβήστο και δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν τα boot files όμως είναι σε αυτό το partition τότε θα έχεις πρόβλημα, οπότε σβήσε με το χέρι ότι δεν χρειάζεσαι (μαζί με το λειτουργικό).

Αν δεν ξέρεις που είναι τα boot files, μια απλή λύση είναι να αποσυνδέσεις από το ρεύμα τον συγκεκριμένο δίσκο και να ξεκινήσεις τον υπολογιστή.
Αν ξεκινήσει, είναι αλλού τα αρχεία οπότε τον σβήνεις κανονικά.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις format στο partition αυτό μέσα από τα windows. Αν είναι τα αρχεία εκεί, τότε θα σου πει ότι δεν μπορεί να τον κάνει.