Με τι ενισχυτή ....;;

οδηγούμε αξιοπρεπώς ηχεία των 4ohm και των 84db ????
Για να είσαι ΟΚ και με κάποιο αέρα ("headroom" ελληνιστί), κτύπα απλά 4kW/κανάλι και είσαι μέσα. Πιάνεις +/- 120 ντι-μπι ηχητικής πίεσης στο μέτρο. Βέβαια, τα μεγ/να μπορεί πηδήξουν ´λεξω απ'το κουτί για να σε :rifle: Βίβερε περικολοζαμέντε, κλπ...

είναι γεγονός ότι τα αναίσθητα και τα δύσκολα ως φορτία ηχεία έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου?
Νάϊν. Σύνηθες είναι, τα καλύτερα σχεδιασμένα ηχεία να προσφέρουν, εν δυνάμει, καλύτερη ποιότητα ήχου.

Θηωρέτικαλλυ, τα "ευαίσθητα" ηχεία θα είχαν πρωτερήματα --- δηλ κυρίως ένα: μπορούν να φτάσουν μεγάλη δυναμική περιοχή χωρίς να (τα) φτύσουν.
Θηωρέτικαλλυ...

Στα αναίσθητα ηχεία το πηνίο φωνής βγαίνει πολύ εύκολα απο το μαγνητικό πεδίο του μαγνήτη.
Συνήθως λόγω μεγάλης διατομής.

Re: Απάντηση: Με τι ενισχυτή ....;;

πολλά.
το δικό μου δεν είχε κανένα πρόβλημα
τα bbcιά μου επίσης

τι, συνεχώς, "πρόγραμμα" που λέμε? 1kw? :AFADF0:

μήπως υπερβάλλεις?

Οι προδιαγραφές πάντως των δικών μου δίνουν ως όρια 250w συνεχές και έως 1000w κορυφές.

Χοντρικά:

μικρότερα ηχεία -> μικρότερα μεγάφωνα -> μικρότεροι μαγνήτες και μικρότεροι κώνοι -> σπρώχνουν λιγότερο αέρα -> χαμηλότερη ένταση

Ναι αληθεια για πιο ηχειο μιλαμε?
για να δουμε και την καμπυλη τις ομικης αντιστασης στο ακουστικο φασμα?
Να μαντεψω? ( totem mani 2? )

Απάντηση: Re: Με τι ενισχυτή ....;;

Dynaudio Facette. Παιδιά δεν ακούω σε μεγάλες εντάσεις. Απλά ενδέχεται να γίνει μια φάση ανταλλαγής γι αυτό ρωτάω.
Oπότε σε περίπτωση που αναβαθμιστώ να ξέρω μετά που θα κινηθώ.

Αυτό είναι ηχείο-θρύλος. Δεν το έχω ακούσει ποτέ αλλά...

Αν σε παίρνει ο χώρος, είναι σε καλή κατάσταση το ηχείο και σε καλή τιμή πάρτο και κάτι θα βρεθεί για να το παίξουμε... -bye-

Να βάλουμε στη λίστα των ενισχυτών και τη Musical Fidelity. Τα 250W θα σε φτάσουν αφού δεν ακούς σε υψηλές εντάσεις.

Το πιό σοφό θα ήταν να κανόνιζες ακρόαση σπίτι σου με τα ηχεία (γιατί όσο νάναι δεν κουβαλιούνται και εύκολα).

Μπράβο η Musical Fidelity... :p
Σύμφωνα με το διάγραμμα όσο πιό δυνατά τόσο πιό καλά. Μην ακούτε τα ηχεία πριν αγοράσετε! Πάρτε απλά στα 90db και βάλτε τους πάνω έναν 2x500 να ακούσετε ποιότητα!

Επείσης ηχεία με ευαισθησία 84 db και max power 150 watt (σαν αυτό που μιλάμε) παίζουν χάλια! Άπαπαπαπα!!!

Η DJ το έφτιαξε αυτό ή κουφός... :flipout:

Μπράβο η Musical Fidelity... :p
Σύμφωνα με το διάγραμμα όσο πιό δυνατά τόσο πιό καλά. Μην ακούτε τα ηχεία πριν αγοράσετε! Πάρτε απλά στα 90db και βάλτε τους πάνω έναν 2x500 να ακούσετε ποιότητα!

Επείσης ηχεία με ευαισθησία 84 db και max power 150 watt (σαν αυτό που μιλάμε) παίζουν χάλια! Άπαπαπαπα!!!

Η DJ το έφτιαξε αυτό ή κουφός... :flipout:

καλα ειναι σοβαροι να υποστηριζουν τετοια πραγματα;

καλα ειναι σοβαροι να υποστηριζουν τετοια πραγματα;

Εγώ για σοβαρή εταιρία τους είχα. Δεν ξέρω...
Πάντος, με τον 2x50 μου τα supercharger θα δώσουν 2x500 στην εκπληκτική τιμή των 10.000 ευρώ και με τα ηχεία μου των 84 db πάλι θα ακούω χάλια!
Αγιάτρευτη τη βλέπω την κατάσταση γιατρέ μου...

Άσε που μου αρέσει ο ήχος της τάξης Α, οπότε για να πάω στα 2x1000 θα χρειαστώ υποσταθμό της ΔΕΗ και λογαριασμό στην Ελβετία να πληρώνω το ρεύμα... Έτσι θα αρχίσω να ακούω καλά, δηλαδή στα 107 DB...

Αυτός ο πίνακας ρε παιδιά ανατρέπει τα δεδομένα ή εγώ κάνω λάθος στους υπολογισμούς?

Μήπως τα αποτελέσματα προκύπτουν από καμιά πενηνταριά μέτρα ακρόασης?

Και επίσης εδώ προκύπτει κι άλλο ένα ερώτημα.
Τι θα πει sound quality με βάση το spl?
Δηλ η ηχητική ποιότητα εξαρτάται απ τα γκάζια?
Δεν μπορώ να ακούω δηλ σιγά και ποιοτικά?

Μήπως είναι μ@κάκες?

Last edited:
Αυτός ο πίνακας ρε παιδιά ανατρέπει τα δεδομένα ή εγώ κάνω λάθος στους υπολογισμούς?

Μήπως τα αποτελέσματα προκύπτουν από καμιά πενηνταριά μέτρα ακρόασης?

Και επίσης εδώ προκύπτει κι άλλο ένα ερώτημα.
Τι θα πει sound quality με βάση το spl?
Δηλ η ηχητική ποιότητα εξαρτάται απ τα γκάζια?
Δεν μπορώ να ακούω δηλ σιγά και ποιοτικά?

Μήπως είναι μ@κάκες?

τωρα που το λες ειναι και λαθος ο πινακας και αμα βαλης και το gain του χωρου πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα.