Με τι ηχεία ακούμε

Τα ηχεία μας

• Total voters
    0
Απολαμβάνω σε δεύτερο σύστημα τα εξαιρετικά Vienna acoustics Haydn με t.a.c 834.
Μαγεία!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μετα απο "περιπλανηση" σε ηχεια βασης (Harbeth shl5+, 30.1, Kef 201/2) , επεστρεψα σε δαπεδου, τα Living Voice r25a. Ο λογος ηταν ...λογοι:στο H +5 μπουμαριζε το μπασο (ανεπαρκης λαμπατη οδηγηση μαλλον), το 30.1 δεν ειχε τιποτα (!), το Kef ενοχλητικα υψηλα και ανεπαρκης οδηγηση. ΔΕΝ ηθελα να φυγω απο λαμπατο ενισχυτη, οποτε αλλαζα ηχεια (με μηδενικη ή ελαχιστη επιβαρυνση). Χωρις ακροαση, μονον απο απαντησεις σε φορουμς, πηρα το LV (με μικρη διαφορα λογω ...Ελληνικης τιμης -εξω "παιζει" άπο 5500-6500 !!!) και σε συνδυασμο με τον Leben cs600 το αποτελεσμα ειναι ...καλο:):):). Δεν ξεσηκωνει (οπως το Kef- πολυ καλο ηχειο βασης, σαν δαπεδου φερεται, για οποιον ροκαρει), δεν εχει τις μαγικες μεσαιες (και δυστυχως μονον μεσαιες) του Harb, αλλα ειναι ολοκληρωμενο απο πανω εως κατω ηχειο με λαμπατο ηχο. Ακους ωρες ξεκουραστα, μελωδικα, πληρες σε μουσικοτητα (αλλωστε ο κατασκευαστης δηλωνει πως μετα την τεχνικη ολοκληρωση το τελικο "κουρδισμα" γινεται με το αυτι - γιατι αυτια ακουνε τελικα!). Βεβαια κατι τετοιο ειχα πει και για τα Sonus Faber venere 3.0 (με Hegel 360), τα οποια ομως ειχα καταταξει στο hifi - τα LV δεν εχουν σχεση με αυτα,αρκει να συνηθισεις την ιδεα οτι ηχητικοι εξτρεμισμοι δεν χωρουν εδω!

Με αυτά εδώ ακούγαμε: https://www.athensproaudio.gr/en/fo...o8_cs0fBQ5AWE_QN-G_Lg3djkDHra02BoC9VcQAvD_BwE αλλά αυτά είχαν χαλάσει πρό πολλού ξεπερασμένου καιρού και μας τα είχε κάνει δώρο ένας συγγενής μου που πήγε διακοπές στην Ουγγαρία και το αγόρασε από κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών στην Βουδαπέστη
και πλέον με αυτά εδώ:
https://www.thomann.de/gr/jbl_lsr_3...JTMvKyrU8jyHwykqsvPUjcSl5dqAhu6xoCaY4QAvD_BwE
που τα είχα αγοράσει όταν είχαν πρωτοκυκλοφόρησει στην ελληνική αγορά. Επίσης αυτά τα ηχεία τα έχω στο μεγάλο και φορητό hi-fi ραδιόφωνο μου που έχει τα όλα που έχει ένα ραδιοφώνο (stereo, rds, rt, pi, pty κλπ.)
Μίας και έχουμε ασύρματα και φορητά ηχεία ακούμε από εδώ:
και είναι πολύ τέλεια.

εδώ κα;ι αρκετούς μήνες ακούω με kef ls50 , που σε συνδυασμό με τον audia flight 3 , είναι φοβερά .
ο χώρος βέβαια είναι 15 τετραγωνικά όλο κι όλο

• Like
Reactions: Θρησκος
Ακούω με PMC Twenty23.Στο μέλλον θα αντικατασταθούν από μεγαλύτερο μοντέλο PMC,ενεργό η παθητικό η ενεργό ATC.Η εναλλακτική λύση,τα Magnepan 1.7i δε βολεύονται στο σαλονι πλάτους 3,80μ. λόγω της πολύ μεγάλης απόστασης που χρειάζονται από τους πλάγιους τοιχους σε συνδυασμό με το πλάτος των ηχείων.

Ακούω με PMC Twenty23.Στο μέλλον θα αντικατασταθούν από μεγαλύτερο μοντέλο PMC,ενεργό η παθητικό η ενεργό ATC.Η εναλλακτική λύση,τα Magnepan 1.7i δε βολεύονται στο σαλονι πλάτους 3,80μ. λόγω της πολύ μεγάλης απόστασης που χρειάζονται από τους πλάγιους τοιχους σε συνδυασμό με το πλάτος των ηχείων.
Συνήθως η οπίσθια απόσταση είναι πρόβλημα στα mag. Δοκίμασες τουήτερ εσωτερικά;

Συνήθως η οπίσθια απόσταση είναι πρόβλημα στα mag. Δοκίμασες τουήτερ εσωτερικά;
Έτσι πιστεύω ότι παίζουν καλύτερα όμως η απόσταση από τους πλάγιους τοιχους είναι πρόβλημα όταν ο χώρος είναι αφροντιστος όπως ο δικός μου.Αντιθετα,τα PMC είναι σχεδόν "αναίσθητα" στην τοποθέτηση.

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. 😂😂😂
Νέα γενιά μεγαφώνων και ενδεχομένως θα ήταν η σημερινή επιλογή μου αν και πιστεύω ότι θα περάσει στα μικρότερα μοντέλα με κάποιες τροποποιήσεις όπως γίνεται συνήθως από όλες τις εταιρίες .
https://youtu.be/XRtjeGl9lWk?si=OOrsq9fAu3heCoMx