Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

Εξαρτάται ποια μέλη της κοινωνίας κρίνουν το φαινόμενο. Οι στοιχειωδώς νοήμονες άνθρωποι θα θεωρήσουν και τις δύο περιπτώσεις (Τσάπλιν, Σερ) ως αυτό που είναι: μια συναλλαγή στην οποία ο επώνυμος (-η) και πλούσιος (-α) χρησιμοποιεί τις δύο αυτές ιδιότητες (κυρίως τη δεύτερη) για να έχει κάτι το οποίο δεν θα είχε υπό κανονικές συνθήκες: το νεανικό κορμί (ανδρικό ή γυναικείο). Συναλλαγή στην οποία προφανώς αμφότερα τα μέλη είναι ικανοποιημένα. Τόσο απλά!

Αδόκιμο νομίζω το παράδειγμα του Τσάπλιν. Δεν νομίζω η Ούνα Ο'Νηλ να είχε κατά νου τα χρήματα, προερχόταν από καλή οικογένεια, είχε πάει στα καλύτερα σχολεία. Πρέπει να είχε κάποιο μαγνητισμό ο μπαγάσας, είχε εξάλλου τη φήμη του γυναικά. Εδώ φημολογείται ότι τον πυροβόλησε ο Χιρστ γιατί γυρόφερνε τη μαιτρέσα του. Ε δεν νομίζω η τελευταία να κοίταξε τον, πολύ φτωχότερο του Χιρστ, Τσάπλιν για τα λεφτά του.

Οπότε, Μιχάλη, πού θέλεις να καταλήξεις;

Δεν καταλήγω κάπου Διονύση μου.
Απλά ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα και τα λέω με το όνομά τους.
Από εκεί και πέρα και αφού ξεκαθαριστεί αυτό, το οποίο δεν είναι θέμα ηθικής αλλά ορισμού, μπορούμε να συνεχίσουμε να συζητάμε για το κατά πόσο συμφωνεί κάποιος ή όχι με την πορνεία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

Αδόκιμο νομίζω το παράδειγμα του Τσάπλιν. Δεν νομίζω η Ούνα Ο'Νηλ να είχε κατά νου τα χρήματα, προερχόταν από καλή οικογένεια, είχε πάει στα καλύτερα σχολεία. Πρέπει να είχε κάποιο μαγνητισμό ο μπαγάσας, είχε εξάλλου τη φήμη του γυναικά. Εδώ φημολογείται ότι τον πυροβόλησε ο Χιρστ γιατί γυρόφερνε τη μαιτρέσα του. Ε δεν νομίζω η τελευταία να κοίταξε τον, πολύ φτωχότερο του Χιρστ, Τσάπλιν για τα λεφτά του.

Εκτός από τα λεφτά όμως υπάρχει και η δόξα
Και όταν κάποια -όπως η Ούνα- έχει λεφτά, ψάχνει για τη δόξα.

Κάποτε το Status είχε βγάλει το Μυτιληναίο (τον επιχειρηματία) εξώφυλλο με τον τίτλο "Είναι νέος, είναι ωραίος, είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος". Το σχολίασα με μια συνάδελφο, της είπα ότι ο τύπος δεν είναι ούτε νέος ούτε ωραίος και η απάντησή της ήταν: "Το χρήμα είναι αφροδισιακό". Προφανώς το ίδιο ισχύει για τη δόξα.

Κλασικό παράδειγμα είναι για μένα ο πιανίστας Άρτουρ Ρουμπινστάιν. Απιστευτος γυναικάς και μοιχός, απάτησε τη γυναίκα του ακόμη και τη μέρα του γάμου τους (παράτησε το γαμήλιο γλέντι για ένα γρήγορο μετά συγχωρήσεως). Αργότερα παραδέχτηκε (ή κοκορεύτηκε) ότι στα 38 χρόνια του γάμου τους δεν της έμεινε πιστός για πάνω απο μια βδομάδα σερί. Τελικά την εγκατέλειψε στα 84 του για μια 29χρονη Αγγλίδα. Το οποίο δε μπορεί να ήταν μόνο για τα χρήματα. Η κοπέλα ήταν απο εύπορη οικογένεια, τον γνώρισε απο τη δουλειά της (σε πρακτορείο συναυλιών) οπότε άνετα θα μπορούσε να γνωρίσει και καποιον άλλον, νεώτερο και το ίδιο διάσημο και πλούσιο καλλιτέχνη. Και στην τελική ανάλυση, ο Ρουμπινστάιν μπορεί να είχε οικονομική άνεση αλλά δεν ήταν και δισεκατομμυριούχος. Οπότε κάτι άλλο έπαιζε.

Η φημη .... μηπως ?

Δεν χρειαζεται να ανεβεις στην κλιμακα ενος Ρουμπινσταιν για να το παρατηρησεις.
Βρισκεται (σε εμβρυακη μορφη) απο την εποχη του Δημοτικου και Γυμνασιου.
Ενας τυπακος που πριν δεν προξενουσε καμια συγκινηση στις συμμαθητριες του,
αποδεικνυεται πρωταγωνιστης στο τουρνουα-μπασκετ αναμεσα στο Α1 και Α4 τμημα Γυμνασιου
και κερδιζει το παιχνιδι.

Τι λετε να συμβει μετα ? Οι συμμαθητριες του θα συνεχιζουν να τον βλεπουν .... οπως πριν ?
Υποψιν οτι ο τυπακος ειναι το ιδιο ομορφος (η ασχημος) και το ιδιο πλουσιος (η φτωχος)
οπως ηταν ΠΡΙΝ το μπασκετακι. Δεν αλλαξε τιποτα !!!! ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα ....

Τελικά την εγκατέλειψε στα 84 του για μια 29χρονη Αγγλίδα. Το οποίο δε μπορεί να ήταν μόνο για τα χρήματα. Η κοπέλα ήταν απο εύπορη οικογένεια, τον γνώρισε απο τη δουλειά της (σε πρακτορείο συναυλιών) οπότε άνετα θα μπορούσε να γνωρίσει και καποιον άλλον, νεώτερο και το ίδιο διάσημο και πλούσιο καλλιτέχνη. Και στην τελική ανάλυση, ο Ρουμπινστάιν μπορεί να είχε οικονομική άνεση αλλά δεν ήταν και δισεκατομμυριούχος. Οπότε κάτι άλλο έπαιζε.

Στην περίπτωση αυτή, όπως και σε παρόμοιες με χαώδη διαφορά ηλικίας, όσο προκλητικό κι αν ακουστεί, εγώ θα αναζητούσα την εξήγηση σε ψυχοπαθολογία του νεώτερου μέλους του ζεύγους.
Προσοχή: αυτό ισχύει όταν το ζεύγος είναι ζεύγος σε όλους τους τομείς. Αν η 29χρονη του παραδείγματος κάλυπτε τις σαρκικές της ανάγκες με έναν περίπου συνομήλικό της (ή έστω κοντά στην ηλικία της) και ο Αρθούρος της ικανοποιούσε άλλου είδους ανάγκες (πνευματικές, καλλιτεχνικές κλπ) δεν μιλάμε για κανονικό ζεύγος. Αν όμως ο (84χρονος) Αρθούρος κάλυπτε (όπως μπορούσε) όλες τις ανάγκες της νεαράς, τότε υπεισέρχεται η ψυχοπαθολογία.

Απάντηση: Re: Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

Αν όμως ο (84χρονος) Αρθούρος κάλυπτε (όπως μπορούσε) όλες τις ανάγκες της νεαράς, τότε υπεισέρχεται η ψυχοπαθολογία.

Δεν θα λέγαμε όμως τον ίδιο εάν αντί του Ρουμπινστάιν πήγαινε με τον Ραχμάνινωφ, έτσι; :p

chopinlinkehand.jpg

Κοίτα, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Ο Σέργιος όμως ίσως κάλυπτε καλύτερα κάποιες ανάγκες...
Δια χειρός Σεργίου...

Για την ιστορία μπορούσε να πιάσει ντο-μι-σολ-ντο-μι.

Τα 3 δυνατότερα αφροδισιακά για την γυναίκα είναι χρήμα-ισχύς-φήμη. Με αυτήν την σειρά, νομίζω.

Μην το λες ...

Ξερω φοιτητη Μαθηματικου (συγκατοικο) που μονο με ενα armani παντελονι και πουκαμισο (εισαγωγης και πανακριβα)
εβγαλε πεντε γκομενες (αρχιγκομεναρες) μεσα σε δυο χρονια ! Μοτο του ηταν "παραμυθι δεν θελουν ? παραμυθι θα φανε !"
Ουτε ισχυ ειχε (επαγγελματικη, οικονομικη η εστω σωματικη) ουτε χρημα ειχε (αφου εμενε ΜΑΖΙ ΜΟΥ, στο παραπηγμα
του 7ου οροφου της Ολυμπου 113 - κλαψε με να σε κλαιω appartment). Το ...... γινοταν αποκλειστικα ... σπιτια τους !
Που να τολμησει να τις φερει εστω και κατω, στην εξωπορτα της πολυκατοικιας. Ομως τις ειδα ολες απο κοντα
(μην ρωτατε πως :flute:).

Υπαρχει ΠΑNTA τροπος να ......πολυ εμφανισημες γυναικες (αν και οχι για παντα, γιατι eventually θα σε καταλαβουν)
αν εισαι διατεθειμενος να πουλησεις παραμυθι : "θα παμε Kουφονησια αλλα ασε με να δουλεψω στην φαμπρικα του daddy,
γιατι επεσε δουλιτσα" .... ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να μην τσιμπησει η φιλολογικαρια "Μμμμμ, και μαθηματικος και δουλευταρης".
Τωρα βεβαια, ειχε και εναν πατερα που αν τον βλεπατε θα καταλαβαινατε απο που δασκαλευτηκε ο ατομος. Με καθωσπρεπιστες
και σταυροφορους γονεις .... δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο τρισεκατομμυριο να πουλησετε (αξιοπρεπες) παραμυθι.
Η γυναικα δεν ειναι κανα προσκοπακι που γεννηθηκε χθες .... πρεπει να ειστε ΠΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ικανοι στο αθλημα
(της εξαπατησης) ... και πρεπει να νιωθετε και ανετα (εγω προσωπικα ξεκαρδιζομαι αν παω να πουλησω φυκια, δεν το χω ! :rolleyes:).

Παντως .... χρειαζεται ενα πολυ καλα δομημενο promotion mix ..... απο ισχυ (μελλοντικη), χρημα (μελλοντικο) και φημη
(τρεχουσα και μελλοντικη).

Last edited by a moderator:
Μάνο η περιπτωσιολογία δεν δημιουργεί κανόνες.
Αυτό που έγραψαν παραπάνω τα παιδιά για τα 3 αφροδισιακά (ανεξαρτήτως σειράς) ισχύει και θα ισχύει.

Δεν διαφωνω !
Τοτε ομως (φαινομενικα) θα πρεπε να βλεπουμε ομορφες γυναικες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ διπλα σε αντρες
που πληρουν τα ΤΡΙΑ παραπανω κριτηρια (ξεχωριστα η σε συνδυασμο) και ΜΟΝΟ με αυτους.

Ομως ....

βλεπουμε και αλλους, Διονυση ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .... που δεν πληρουν τα παραπανω κριτηρια.
Δεν λεω οτι τους παντρευονται, αλλα ... προλαβαινουν να απλωσουν τραχανα οι "απατεωνες" ? :laugh: ...
(τι καλα που προλαβαινουν ! :rolleyes:)

Αφου πιασαμε την γκαμα πιθανοτων συνδυασμων ... ειναι αμαρτια να μην την φωτισουμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ.
Αλλωστε, μερικες απο αυτες το παραδεχονται "αν δεν ξερει να μου σερβιρει το νερο ως σαμπανια ...
τοτε τι να τον κανω οταν σφιξουν τα πραγματα ?" Η ΙΔΙΑ η γυναικα εχει αναγκη και ροπη προς ... ΜΥΘΟΥΣ.
Τουλαχιστον στην αρχη και το λεει στα ισια !

Δεν διαφωνω !
Τοτε ομως (φαινομενικα) θα πρεπε να βλεπουμε ομορφες γυναικες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ διπλα σε αντρες
που πληρουν τα ΤΡΙΑ παραπανω κριτηρια (ξεχωριστα η σε συνδυασμο) και ΜΟΝΟ με αυτους.

Ομως ....

βλεπουμε και αλλους, Διονυση ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .... που δεν πληρουν τα παραπανω κριτηρια.
...

H ζωή είναι "άδικη" προς τις γυναίκες κι αναγκάζονται να κάνουν υποχωρήσεις στα στανταρντς τους... Είναι κι ο ανταγωνισμός μεγάλος...
Δεν υπάρχει ένας πλούσιος ή ισχυρός ή διάσημος για κάθε μία εκεί έξω... Το αποτέλεσμα είναι να ξεμένουν με εμάς μόνο...
Βέβαια, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε καθόλου στις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα... :)))

Ε ... δεν νομιζω να σου στειλουν δεμα με βομβα ... :rolleyes:

Εαν ομως διατρεχεις θανασιμο κινδυνο ...

"Παιδες :smash: ο Πετρης ειναι δικο μας παιδι ..." -bye-