Εξαρτάται ποια μέλη της κοινωνίας κρίνουν το φαινόμενο. Οι στοιχειωδώς νοήμονες άνθρωποι θα θεωρήσουν και τις δύο περιπτώσεις (Τσάπλιν, Σερ) ως αυτό που είναι: μια συναλλαγή στην οποία ο επώνυμος (-η) και πλούσιος (-α) χρησιμοποιεί τις δύο αυτές ιδιότητες (κυρίως τη δεύτερη) για να έχει κάτι το οποίο δεν θα είχε υπό κανονικές συνθήκες: το νεανικό κορμί (ανδρικό ή γυναικείο). Συναλλαγή στην οποία προφανώς αμφότερα τα μέλη είναι ικανοποιημένα. Τόσο απλά!
Οπότε, Μιχάλη, πού θέλεις να καταλήξεις;
Αδόκιμο νομίζω το παράδειγμα του Τσάπλιν. Δεν νομίζω η Ούνα Ο'Νηλ να είχε κατά νου τα χρήματα, προερχόταν από καλή οικογένεια, είχε πάει στα καλύτερα σχολεία. Πρέπει να είχε κάποιο μαγνητισμό ο μπαγάσας, είχε εξάλλου τη φήμη του γυναικά. Εδώ φημολογείται ότι τον πυροβόλησε ο Χιρστ γιατί γυρόφερνε τη μαιτρέσα του. Ε δεν νομίζω η τελευταία να κοίταξε τον, πολύ φτωχότερο του Χιρστ, Τσάπλιν για τα λεφτά του.
Τελικά την εγκατέλειψε στα 84 του για μια 29χρονη Αγγλίδα. Το οποίο δε μπορεί να ήταν μόνο για τα χρήματα. Η κοπέλα ήταν απο εύπορη οικογένεια, τον γνώρισε απο τη δουλειά της (σε πρακτορείο συναυλιών) οπότε άνετα θα μπορούσε να γνωρίσει και καποιον άλλον, νεώτερο και το ίδιο διάσημο και πλούσιο καλλιτέχνη. Και στην τελική ανάλυση, ο Ρουμπινστάιν μπορεί να είχε οικονομική άνεση αλλά δεν ήταν και δισεκατομμυριούχος. Οπότε κάτι άλλο έπαιζε.
Αν όμως ο (84χρονος) Αρθούρος κάλυπτε (όπως μπορούσε) όλες τις ανάγκες της νεαράς, τότε υπεισέρχεται η ψυχοπαθολογία.
Δεν θα λέγαμε όμως τον ίδιο εάν αντί του Ρουμπινστάιν πήγαινε με τον Ραχμάνινωφ, έτσι;
![]()
Δεν διαφωνω !
Τοτε ομως (φαινομενικα) θα πρεπε να βλεπουμε ομορφες γυναικες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ διπλα σε αντρες
που πληρουν τα ΤΡΙΑ παραπανω κριτηρια (ξεχωριστα η σε συνδυασμο) και ΜΟΝΟ με αυτους.
Ομως ....
βλεπουμε και αλλους, Διονυση ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .... που δεν πληρουν τα παραπανω κριτηρια.
...
:flute: .....
(Βρισκομαι under Νικολαιδης surveillance.... στομα εχω και μιλια δεν εχω :flute:....)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.