Mέχρι που φτάνει το δικαίωμα στην απεργία?

Απάντηση: Re: Mέχρι που φτάνει το δικαίωμα στην απεργία?

Κατά τη γνώμη σου ποιες είναι αυτές οι δουλειές και ποιοι είναι οι εναλλακτικοί αυτοί τρόποι διεκδίκησης? Εκτός αν αναφέρεσαι μόνο στους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ.

ΥΓ. Αν δεν κάνω λάθος η απεργία απαγορεύεται στα Σώματα Ασφαλείας.

Η απεργία επιτρέπεται σε όλες τις εργατικές τάξεις στην Ελλάδα εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις.
Μπερδεμένη ιστορια ο θάνατος του νεαρού σε δύσκολους καιρούς.....

Όταν φτάνουμε στο σημείο να αναλύουμε τα αυτονόητα, νομίζω ότι δεν υπάρχει ελπίδα...

Το Τζάνειο από το σημείο που βρέθηκε ο νεαρός απείχε 100 μέτρα. Αντί να τον πάνε μόνοι τους, περίμεναν ασθενοφόρο για δυο και βάλε ώρες...:bang:
Ένα πρεζάκι λιγότερο δεν είναι και μεγάλη απώλεια προφανώς για τα όργανα.

Αν είναι έτσι το καθήκον, κι αν υπάρχει άνθρωπος να δικαιολογήσει τέτοια απροθυμία, ας βράσουμε ρύζι όλοι μαζί σαν κοινωνία...

Οταν προκειται για τροχαιο και καποιος κειτεται στο εδαφος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μετακινηθει.

Στην περιπτωση που αναφερουμε ομως, οι αστυνομικοι επρεπε να τον βαλουν σ ενα περιπολικο και να τον πανε στο νοσοκομειο. Απο ηθικης αποψης αυτο θα ηταν το σωστοτερο, ωστοσο κανεις δεν μπορει να τους προσαψει ευθυνες για οτιδηποτε (και το λεω εγω που εχω σουρει τα εξ αμαξης στους μπατσους).

Το άσχημο είναι πως παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί ξανά και σε ημέρα που δεν είχε απεργία. Νομίζω πως τα όρια ενός κλάδου για απεργία θα πρέπει να ορίζονται και από την φροντίδα της πολιτείας ώστε ο κλαδος να λειτουργεί ομαλά. Και -δυστυχώς- ο κλάδος υγείας στην Ελλάδα είναι μια μαύρη αγορά υπηρεσιών και προϊόντων, με την συγκατάθεση του κράτους. Που αγοράζει υλικά "Χ" αξίας με τιμολόγια "1.000 επί Χ" αξία για να πλουτίζουν επιτήδιοι. Που δεν μπορεί να χωρέσει στον προυπολογισμό του κονδύλια που να οδηγούν τα προβλήματα του κλάδου υγείας προς την λύση. Δεν ξέρουμε σε τί συνθήκες δουλεύει ο άλλος που κάνει την απεργία. Στα νοσοκομεία υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικό και υποδομές. Για φαντάσου να δουλεύεις σερί χωρίς ρεπό, γιορτή, αργία.Χωρίς τα απαραίτητα για να κάνεις την δουλειά σου υλικά, να κακοπληρώνεσαι κιόλας και να μην έχεις και το δικαίωμα της απεργίας...

Να θυμίσω επίσης ότι προ ημερών παρουσιάστηκε σαν ήρωας το ζωντόβολο που πήρε τη πρωτοβουλία να βγάλει όπλο σε κλειστό χώρο με κόσμο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος στη νεαρή αθώα υπάλληλο.
Εκεί είπαμε και μπράβο δηλαδή, ενώ τώρα δυο βήματα από το Νοσοκομείο γίναμε τυπολάτρες...

Μερικοί εδώ μέσα θα'πρεπε να το σκεφτούν μήπως τους ταιριάζει η θέση Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας έτσι που μας παρουσιάζουν τα τλευταία ''μεμονωμένα περιστατικά''...

Η απεργία απαγορεύεται ρητώς στους δικαστικούς λειτουργούς και τα σώματα ασφαλείας, άρθρο 23 αριθμός 2 παράγραφος 2η του Συντάγματος: <<Απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ' αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Το δικαίωμα της προσφυγής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημοσίου χαρακτήρα ή κοινής ωφελείας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φτάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του>>.
Απ' όσο ξέρω τα νοσοκομεία όταν απεργούν απεργούν πάντα με προσωπικό ασφαλείας, βάσει νόμου. Το προσωπικό ασφαλείας πρέπει, νομίζω, να είναι συγκεκριμένο ποσοστό επί του συνόλου των εργαζομένων. Αυτό που με απασχολεί και με θλίβει περισσότερο είναι το γεγονός ότι περιστατικά σαν και αυτό συμβαίνουν δυστυχώς και όταν δεν απεργεί το προσωπικό και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος στη δημόσια υγεία της χώρας, στην απαξίωση της οποίας έχουμε συμβάλει, λίγο-πολύ, όλοι μας, όπως και στη γενικότερη απαξίωση και κατάπτωση όλων των θεσμών επίσης.

Κωστα μεμονωμενα περιστατικα δεν ειναι. Μαλλον γενικευμενη ανικανοτητα.

Οσο αφορα το περιστατικο με τη ληστεια που ο αστυνομικος τραβηξε πιστολι, αν διαβασεις το αντιστοιχο νημα, θα δεις πως συμφωνουμε.

Απλα οταν ζουμε σε μια κοινωνια οπου οι αστυνομικοι δεν τιμωρουνται οταν εμφανως αποδεικνυονται ανικανοι και επικινδυνοι, περιμενεις να τιμωρηθουν επειδη δεν εδειξαν υπερβαλλον ζηλο και στοιχειωδη ευαισθησια, μη θελοντας να μπλεξουν??

Ας αρχισουμε με τα αυτονοητα λεω εγω..

Αυτό που με απασχολεί και με θλίβει περισσότερο είναι το γεγονός ότι περιστατικά σαν και αυτό συμβαίνουν δυστυχώς και όταν δεν απεργεί το προσωπικό και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος στη δημόσια υγεία της χώρας, στην απαξίωση της οποίας έχουμε συμβάλει, λίγο-πολύ, όλοι μας, όπως και στη γενικότερη απαξίωση και κατάπτωση όλων των θεσμών επίσης.

Ακριβώς!
Τι άλλο να περιμένει κανείς από λαό που χειροκροτεί καμαρώνοντας τις υπουργάρες που τον στέλνουνε στο τάφο για τις μίζες τους?

Αντί να καυτηριάζουμε αυτό, μας ενοχλούν οι απεργίες.
Οι απεργίες ενοχλούν ιδεολογικώς την ακροδεξιά εξ'απανέκαθεν...

Last edited:
Απάντηση: Re: Mέχρι που φτάνει το δικαίωμα στην απεργία?

Ακριβώς!
Τι άλλο να περιμένει κανείς από λαό που χειροκροτεί καμαρώνοντας τις υπουργάρες που τον στέλνουνε στο τάφο για τις μίζες τους?

Αντί να καυτηριάζουμε αυτό, μας ενοχλούν οι απεργίες.

Μα τα άλλα προβλήματα τα έχουμε λύσει, οι απεργίες και το άσυλο είναι τα μόνα που απέμειναν. :BDGBGDB55:

Οπως τα περισότερα πράγματα, έτσι και η απεργία, έχει χάσει το νόημα της στην χώρα που ονομάζεται Ελλάδα και για τους πολίτες που θέλουν να ονομάζονται Έλληνες.
Από την μία μεριά υπάρχει πάντα ένα κράτος αδιάφορο, για τα ουσιαστικά προβλήματα των κατοίκων αυτής της χώρας (δεν λέω πολίτες μιας και αυτό προυποθέτει ζωντανό πολιστισμό, πράγμα που εμείς δυσυχώς δεν διαθέτουμε - κάποτε είχαμε).
Από την άλλη μεριά έχουμε τους πολίτες, αυτούς τους ίδιους, που συντηρούν και αναπαράγουν αυτό το κράτος.
Κύριοι, απεργία ή όχι, η χώρα μας βρίσκεται σε μια συνεχή αφασία, αδιαφορία, εγκληματική νοοτροπία και φιλοχρήματη τακτική από όλους και για όλα.
Το χρήμα κινεί τα πάντα, ενώ καμιά φορά δεν φτάνει μόνο αυτό.....
Δυστυχώς, ενώ έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε πολλά πράγματα, δεν κάνουμε τίποτα, διότι κι εμείς ανοίκουμε σ' αυτούς τους πολίτες που συντηρούν και αναπαράγουν αυτό το ανάξιο κράτος, τα τελευταία είκοσι χρόνια (για τα οποία μπορώ να εκφραστώ με σιγουριά) αν όχι παραπάνω. Οι μεγαλύτεροι ας μας κατατοπίσουν.
Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι.
Με τι κριτίριο (παράδειγμα) ψηφίζουμε;
Με βάση το γενικό καλό του τόπου
ή
Με βάση τα μικρορουσφετάκια που μας έχουν κάνει έμμεσα ή άμεσα κάποιοι που είτε είναι πολιτικοί είτε σχετίζονται με αυτούς ψαρεύοντας ψήφους;

Όσο λοιπόν θα αντιδρούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα και όσο ξεχνούμε αυτά και χιλιάδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ παρόμοια ή μη περιστατικά, καλά να παθένουμε.
Είμαστε άξιοι αυτής της χώρας.
Στο κάτω κάτω εμείς την απαρτίζουμε...

Είμαστε πολύ μακριά ακόμα από τους Ιάπωνες....
Ξεχνάτε όταν βγήκε στην φόρα στην Ιαπωνία ένα ροζ σκάνδαλο που εμπλεκόταν πολιτικός στην μέση τι έγινε;
Ο πολιτικός αυτοκτόνησε....
Αν γινόταν εδώ παρόμοιο σκάνδαλο (όχι ότι δεν έγινε), εμείς θα χειροκροτούσαμε τον πολιτικό γιατί θα ήταν big fucker....
Ναι αυτοί είμαστε μην γελειώμαστε...

Last edited:
Απ' όσο ξέρω τα νοσοκομεία όταν απεργούν απεργούν πάντα με προσωπικό ασφαλείας, βάσει νόμου. Το προσωπικό ασφαλείας πρέπει, νομίζω, να είναι συγκεκριμένο ποσοστό επί του συνόλου των εργαζομένων.

Φίλε μου το πρόβλημα είναι ότι τα νοσοκομεία στη μπανανία μας λειτουργούν υπό κανονικές συνθήκες με προσωπικό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "ασφαλείας"... Στις εφημερίες επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο... στις απεργίες δε χρειάζεται καν να σχολιάσει κανείς...

Φυσικά και δε φταίνε γι'αυτό οι γιατροί... όμως είναι μια κατάσταση η οποία υπάρχει. Και πρέπει να προσαρμόζουμε τις δράσεις μας στην πραγματικότητα, αφού επιμένουμε να ψηφίζουμε τους ίδιους...

Μερικοί εδώ μέσα θα'πρεπε να το σκεφτούν μήπως τους ταιριάζει η θέση Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας

Μια και το'χεις κάνει κατ'επανάληψιν να μου προσάψεις και τους δύο αυτούς χαρακτηρισμούς... σε παρακαλώ αποφάσισε τι προτιμάς, διότι έχω την εντύπωση πως η θέση του αρχηγού της Αστυνομίας είναι πολιτική, οπότε ως ακροδεξιός όπως λες, δεν θα είχα τέτοια ικανότητα να εκπληρώσω το "ονειρό μου" με την παρούσα ή την επόμενη κυβέρνηση... Άσε που δεν ξέρω αν παίρνουν μονόφθαλμους.....:grinning-smiley-043

Last edited:
Όταν γράφω ''μερικοί'' εννοώ μερικοί. Δεν χρειάζονται τα παιχνιδάκια με τις λέξεις.

Άλλωστε τη πραγματικότητα περιγράφω, δεν ανακαλύπτω ιδεολογίες.

Για να επανέλθω στο θέμα μας το οποίο όπως ξαναείπα ΔΕΝ είναι το κατά πόσο οι αστυνομικοί είναι υπεύθυνοι στην τέλεση των καθηκόντων τους, αλλά οι ελλείψεις που δημιουργούνται από όταν θέσεις νευραλγικές βρίσκονται άδειες, αναφέρω ένα παράδειγμα οικογενειακού φίλου...:

Πέρσι, υπήρξε ένα διάστημα στο οποίο επί πάνω από ένα μήνα η Ελλάδα ήταν χωρίς ρεύμα επειδή κάποιοι ασκούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία. Χωρίς ρεύμα σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση επιχειρήσεις που ζημιώνονται, (και δε μιλάω για καπιταλιστικές τράπεζες αλλά μέχρι και το μαγαζάκι του κυρΓιώργη του μπαρμπέρη).... ενώ στη χειρότερη μιλάμε για αλλοιωμένα τρόφιμα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αφού λοιπόν επί πολλές μέρες είχαμε διακοπές ρεύματος κατά βούληση, κάποια στιγμή άρχισε να υπάρχει ενημέρωση για τις περιοχές και τις ώρες που δε θα είχαν ρεύμα.

Φίλος λοιπόν, οδοντίατρος στο επάγγελμα, προφανώς δε μπορούσε να κλείσει για ένα μήνα τη δουλειά του για να κάνουν κάποιοι το κέφι τους, και δούλευε κανονικά, αποφεύγοντας τις ώρες που υποτίθεται θα υπήρχαν διακοπές.

Κι όμως έφτασε μια μέρα, να κάνει επέμβαση ρουτίνας μεν, δύσκολη δε, (αφαίρεση εσωκλειστου φρονιμήτη), και να κόβεται (απρογραμμάτιστα) το ρεύμα... με αποτέλεσμα να συνεχίσει κακήν κακώς τη δουλειά του με τη γυναίκα του να φωτίζει με φακό, και φυσικά τα διάφορα εργαλεία του εκτός λειτουργίας....

Διάβασα καλά οτι πήγαν να συλλάβουν τους ΕΚΑΒίτες επειδή ήταν πηγμένοι και δεν πρόλαβαν να παν νωρίτερα?

Νομίζω απλά ζητήθηκε αναφορά σχετικά με τους λόγους που δεν πήγαν στην ώρα τους... Αυτό έλειπε να την πληρώσουν οι λίγοι που δούλευαν....

Last edited:
Ευτυχώς που λύσαμε όλα τα προβλήματα της χώρας πάλι..

Tα προβλήματα της χώρας δεν είναι το ρεύμα στο κάθε μαγαζί, ούτε το αν θα κλείσουν οι δρόμοι εξ'αιτίας μιας διαδήλωσης ή απεργίας.

Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά σαν επιχειρήματα είναι τόσο δευτερεύοντα που στην ουσία βολεύουν εκείνους που κωφεύουν απέναντι στα αιτήματα όσων απεργούν.
Αν για σένα λοιπόν είναι σημαντικότερο μη χαλάσουν τα παγωτά στο περίπτερο απέναντι, από το να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο προσωπικό τα νοσοκομεία (εξειδικευμένους γιατρούς, μεταφορείς, εκαβίτες, νοσηλευτές κτλ) αλλά και να πάψουν οι σπατάλες σε μίζες στις προμήθειες για να μην πεθαίνει ο κοσμάκης στους διαδρόμους λόγω σοβαρών ελλείψεων, τότε έχουμε θέμα.

Θα έπρεπε λοιπόν να κόπτεσαι περισσότερο για τα γαϊδούρια της εξουσίας που κάνουν τη πάπια έναντι στα δίκαια αιτήματα, προσπαθώντας να στρέψουν εναντίον τη κοινή γνώμη με φαιδρή επιχειρηματολογία, παρά για όσα γράφεις, που τελικά βολεύουν τη στασιμότητα.

Όταν άνθρωποι μένουν απλήρωτοι για μήνες, όταν χαρίζονται πρόστιμα σε μεγάλες επιχειρήσεις την ώρα που οι μικροί κλάδοι κηνυγιώνται μέχρι θανάτου για πενταροδεκάρες, όταν όταν....
εμάς μας φταίνε οι κακές οι απεργίες και οι εργαζόμενοι που διεκδικούν αυτονόητα πράγματα.
Πράγματα που είναι ντροπή να τα ζητάς καν...

Όλα αυτά που λες φίλε μου τα κάνω όταν έρθει η στιγμή μη ρίχνοντας την ψήφο μου εκεί που δεν πρέπει.

Από κει και πέρα, όλα όσα λες είναι λεπτομέρειες για να συζητάμε εδώ μέσα και να αισθανόμαστε ότι κάναμε το χρέος μας προς την κοινωνία, καταδικάζοντας αυτούς που αυτονόητα καταδικάζουμε.

Εγώ κοιτάω τι κάνω εγώ ο ίδιος σε ό,τι με κόπτει, και όταν λέω εγώ, δε μιλάω για τον εαυτό μου σαν πρόσωπο, μιλάω για τον πολίτη, τον εργαζόμενο, αυτόν που είναι μια οντότητα μέσα στην κοινωνία, δεν τα παρακολουθεί απ'έξω γκρινιάζοντας για το "σύστημα" σαν τους γέρους στο Muppet Show...

Όσο απλά κατηγορούμε και δε βλέπουμε τα δικά μας σκατά, τότε καλά το'πες, έχουμε θέμα..

Όσο για τα παγωτά που χαριτωμένα σχολίασες, κανένα πρόβλημα να λιώσουν τα παγωτά, αρκεί οι απεργοί να αποζημιώσουν τον μαγαζάτορα από το ταμείο τους... και γενικότερα, να σεβαστούν τον πολίτη, και να στρέψουν τα πυρά τους (που -συνήθως- δικαιωματικά εξαπολύουν) στην Κυβέρνηση, και όχι στον κοσμάκη.

Θα έπρεπε λοιπόν να κόπτεσαι περισσότερο για τα γαϊδούρια της εξουσίας που κάνουν τη πάπια έναντι στα δίκαια αιτήματα, προσπαθώντας να στρέψουν εναντίον τη κοινή γνώμη με φαιδρή επιχειρηματολογία, παρά για όσα γράφεις, που τελικά βολεύουν τη στασιμότητα.

Τα περί φαιδρής επιχειρηματολογίας καλύτερα να τα μεταφέρεις στους συγγενείς του παιδιού, τον γιατρό που προανέφερα που τα είδε "όλα", σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που μπήκαν μέσα από την διακοπή κάθε εμπορικής συναλλαγής με τις απεργίες λιμενεργατών ή τελωνειακών, και στον παγωτατζή που έχασε όσα λεφτά έχασε... (με φθίνουσα σειρά σημαντικότητας πάντα)..

Η Κοινή γνώμη αν και παρασύρεται εύκολα, μπορεί να αντιληφθεί πότε κάποιος στρέφεται εναντίον της Εξουσίας και πότε εναντίον του πολίτη.

Επίσης έξοδο από τη στασιμότητα δε βλέπω να δείχνει η διάλυση της χώρας.... εκτός αν το εννοείς με την έννοια της περαιτέρω υποβάθμισης..