Mέχρι που φτάνει το δικαίωμα στην απεργία?

Ποιές είναι αυτές οι άλλες μορφές διαμαρτυρίας ..;Υπάρχουν άλλοι τρόποι;Ξέρετε σε πόσο δύσκολη θέση έρχονται οι συνάδερφοι του ΕΚΑΒ όταν γίνεται συνελευση για να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου;Ξέρουν οτι ανα πάσα στιγμή,είναι κατηγορούμενοι και δακτυλοδεικτουμενοι από όλο τον Ελληνικό λαό,για να μη μιλήσω για τα ΜΜΕ.....
ΠΡΕΠΕΙ να γίνει απεργία και επίσης ΠΡΕΠΕΙ να μην ανοιξει ρουθούνι πουθενα και δώσει αφορμή σε όλους τους καλοθελητές ....δεν πέρνονται αβασάνιστα και ελαφρά τη καρδία οι αποφάσεις για απεργία.Ισα ίσα κάθε φορά οι τύψεις και η ευθύνη απέναντι στον πολίτη,καταπνίγουν τη διάθεση για μακροχρόνιες και πιο δυναμικές κινήσεις.

Πρέπει φυσικά να διακρίνουμε και περιπτώσεις στις απεργίες.

Δεν γίνονται όλες για δίκαιο απαραίτητα σκοπό, ή αν θέλετε, κάποιες έχουν σαφώς δικαιότερα αίτια από άλλες. Με άλλα λόγια, η βούληση του εκάστοτε σωματείου δεν είναι απαραίτητο ότι έχει βάση και πρέπει να υλοποιηθεί, καλό έιναι πριν εξ'ορισμού πούμε μπράβο να δούμε και τι ζητάνε και γιατί. Επίσης υπάρχουν κάποιες κινητοποιήσεις που σαφώς συμβαδίζουν με την Κοινή γνώμη και κάποιες που τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Παραδείγματα για κάθε περίπτωση:

Το να ζητάει ο ΕΚΑΒίτης την πλήρωση περισσότερων θέσεων προσωπικού φυσικά και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, όπως συμφωνώ και στην αύξηση των αποδοχών του γιατί όπως είπα και πριν, κάνει μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά, δύσκολη, σωματικά και κυρίως ψυχικά, και απαιτητικότατη, τόσο σε ευστροφία όσο και σε ταχύτητα...

Αντίθετα, με την απεργία των τελωνειακών τις προάλλες, έβαλα απλά τα γέλια όταν άκουσα ΓΙΑΤΙ είχαν διακοπεί όλες οι εμπορικές δραστηριότητες στη χώρα. Η απληστία και ο εκβιασμός σε όλο τους το μεγαλείο... εδώ να μην ξεχνάμε ότι οι συνειδητοποιημένοι τελωνειακοί δέχτηκαν να περάσουν τα μηχανήματα της Maddona, αποδεικνύοντας πόσο "ιδεολογικά" ήταν τα αιτήματά τους.

Με τους λιμενεργάτες τα πράγματα ήταν πάλι ομιχλώδη καθώς πολύ συχνά σε σοβαρές εφημερίδες διάβαζα για τους μισθούς των απεργών αυτών που με τα ειδικά επιδόματα που παίρνουν αγγίζουν κάποια σκανδαλώδη για την ελληνική οικονομία ποσά, υπερτριπλάσια από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Φυσικά γι'αυτό επιφυλάσσομαι, καθώς δεν έχω πόσο ισχύει κάτι τέτοιο.

Τέλος για να περάσουμε πχ στην απεργία των καθηγητών ΑΕΙ και αντίστοιχα, στις καταλήψεις των φοιτητών, τα πράγματα και πάλι δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα, κάτι που φάνηκε από το ότι οι κινητοποιήσεις έγιναν με οριακή πλειοψηφία (τουλάχιστον στους φοιτητές),σχετικά με το θέμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ( κάτι που έδειχναν και τα γκάλοπ του Τύπου), για τον πολύ απλό λόγο ότι υπάρχει κόσμος που έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν ήδη ιδιωτικά πανεπιστήμια που λειτουργούν κανονικότατα και αναγνωρίζονται από το Κράτος. Έτσι όλοι αυτοί προβληματίζονται μεν για το ποιες είναι οι αληθινές προθέσεις των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα ήθελαν ωστόσο να υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο που θα συμμαζεύει όλο αυτό το χάος των κωλοχανίων και τον πανεπιστημίων της Ομόνοιας και θα υιοθετεί κάποια στανταρ που θα πρέπει να πληρούν όλα τα ιδρύματα που αναγνωρίζονται από το κράτος.

Βλέπετε λοιπόν από αυτά τα μικρά παραδείγματα ότι κάθε περίπτωση απεργίας είναι διαφορετική, άλλες δικαιότατες, άλλες απαράδεκτες, και οι περισσότερες κάπου στη μέση... το να τις χειροκροτούμε όλες επειδή η πολιτική μας ιδεολογία είναι υπέρ της απεργίας, ή να τις κατακρίνουμε όλες (ιδεολογικά) επειδή είμαστε από "απέναντί" απλά μας κάνει να προσθέτουμε ένα ακόμα λιθαράκι στη σαπίλα αυτής της χώρας.

Last edited:
Ποιές είναι αυτές οι άλλες μορφές διαμαρτυρίας ..;Υπάρχουν άλλοι τρόποι;

Άλλοι τρόποι εκτός από αυτόν που αποδεδειγμένα δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο εξοργίζει τους πολίτες? Φυσικά:

1/Συνεννόηση με δικηγόρο εργατικών και ξεκίνημα δικαστικού αγώνα, όταν μιλάμε για περιπτώσεις παράνομων απολύσεων, δυσμενών προσαρμογών σε μισθούς,κλπ. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το ότι λειτουργεί κάποια υπηρεσία με ελλείψεις ίσως καταφέρει να αντιμετωπιστεί απ'το δικαστήριο.

2/Διανομή εντύπων σε όλον τον κόσμο με τα αιτήματα, προσεκτικά και απλά διατυπωμένα, χωρίς τη γνωστή ξύλινη γλώσσα και κλισε εκφράσεις δεκαετιών, που θα εκνευρίσουν ή θα βάλουν σε υποψίες σχετικά με κομματικές σκοπιμότητες τον άλλον, πριν κάτσει να διαβάσει ως το τέλος.

3/Συγκεντρώσεις έξω από το αρμόδιο υπουργείο, ΜΕΧΡΙ να δεχτεί αντιπροσωπία ο υπουργός, και διατήρηση τους μέχρι να δωθεί λύση.

4/Προσπάθεια για κάλυψη από τον Τύπο, επειδή το'χω ζήσει είναι πολύ δύσκολο, όμως όλο και κάτι συμβαίνει, όλο και κάποιος δέχεται να το βγάλει, έστω και κάνοντας "ηρωισμούς" (υπάρχουν ακόμη τέτοιοι δημοσιογράφοι που δε μασάνε)

5/Αν συνεχίσει το υπουργείο να αγνοεί, κατάληψη του εσωτερικού του (ναι, ειδικά σ'αυτή την περίπτωση τη σέβομαι την κατάληψη, καθώς γίνεται από ανθρώπους που αδικούνται και για συγκεκριμένο λόγο, όχι για εναλλακτικό lifestyle όπως οι διάφορες μόνιμες καταλήψεις στο κέντρο.)

Για να γίνουν όλα αυτά (τα οποία θεωρώ ότι έχουν πραγματικά πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να οδηγήσουν σε λύσεις από το να μπαχαλευτεί μια κρίσιμη για τον πολίτη υπηρεσία), δε χρειάζεται κανείς να εγκαταλείψει το πόστο του, ειδικά σε τέτοιες δουλειές που λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως, πάντα θα υπάρχει κόσμος που δεν εργάζεται εκείνη τη στιγμή ώστε να βρίσκεται μπροστά από το υπουργείο...

Και τότε, όπως έζησα τότε στην απεργία μας στον Δήμο Αθηναίων, οι πολίτες πρώτοι θα έρθουν να αγκαλιάσουν τη διαμαρτυρία, και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

Τέλος για να περάσουμε πχ στην απεργία των καθηγητών ΑΕΙ και αντίστοιχα, στις καταλήψεις των φοιτητών, τα πράγματα και πάλι δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα, κάτι που φάνηκε από το ότι οι κινητοποιήσεις έγιναν με οριακή πλειοψηφία (τουλάχιστον στους φοιτητές),σχετικά με το θέμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ( κάτι που έδειχναν και τα γκάλοπ του Τύπου), για τον πολύ απλό λόγο ότι υπάρχει κόσμος που έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν ήδη ιδιωτικά πανεπιστήμια που λειτουργούν κανονικότατα και αναγνωρίζονται από το Κράτος. Έτσι όλοι αυτοί προβληματίζονται μεν για το ποιες είναι οι αληθινές προθέσεις των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα ήθελαν ωστόσο να υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο που θα συμμαζεύει όλο αυτό το χάος των κωλοχανίων και τον πανεπιστημίων της Ομόνοιας και θα υιοθετεί κάποια στανταρ που θα πρέπει να πληρούν όλα τα ιδρύματα που αναγνωρίζονται από το κράτος.

Λες κοτσανες και ανακριβειες και στο χω ξαναπει, ομως επιμενεις να παραπληροφορεις σκοπιμως και να χλευαζεις τις κινητοποιησεις του μοναδικου ισως υγιους κομματιου της ελληνικης κοινωνιας. Ουτε εμμισθος της κυβερνησης να ησουν (που αν εισαι παει στο διαολο το παλιαμπελο).

Last edited:
Λες κοτσανες και ανακριβειες και στο χω ξαναπει, ομως επιμενεις να παραπληροφορεις σκοπιμως και να χλευαζεις τις κινητοποιησεις του μοναδικου ισως υγιους κομματιου της ελληνικης κοινωνιας. Ουτε εμμισθος της κυβερνησης να ησουν (που αν εισαι παει στο διαολο το παλιαμπελο).

Στο'χω ξαναπεί Chris. Πέρα από τις χειρόγραφες αφίσες στη σχολή και τον τυπά που γκαρίζει όρθιος πάνω στα έδρανα, υπάρχουν και άρθρα σοβαρών δημοσιογράφων σε αντικειμενικές εφημερίδες, όπως και ο έξω κόσμος. Καλό θα είναι να ενημερώνεσαι και από κει καμιά φορά, γιατί αλλιώς μάλλον εσύ τροφοδοτείς το μυαλό σου με κατευθυνόμενες κοτσάνες που σε ταίζουν κάποιοι συγκεκριμένοι ώστε να ικανοποιήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα, και χάνεις την ουσία. Εξάλλου ξαναδιάβασε τι έγραψα: Δεν είπα ότι είχαν απαραίτητα άδικο, είπα ότι το θέμα ήταν πολύ πιο λεπτό και δύσκολο απ'όσο ήθελαν κάποιοι να το παρουσιάσουν.

Επίσης μάλλον θα ήταν πολύ αφελές για την κυβέρνηση να πληρώνει κάποιον που τη θάβει επανειλημμένα... εκτός αν δεν ξέρεις ελληνικά...

Καλό είναι ρε παιδιά να έχει ο καθένας τις πολιτικές πεποιθήσεις του αλλά ο σκοπός μας θα έπρεπε να επικεντρώνεται στο να βγει η Ελλάδα από τη σαπίλα, όχι να περάσει η γραμμή του κόμματος... Αν δε βλέπεις ότι λειτουργούν εδώ και καμιά 10αριά χρόνια στην Ελλάδα ΙΕΚ που συνεργάζονται -ΚΑΙ ΚΑΛΑ- με ξένα πανεπιστήμια και σου δίνουν πτυχίο που αναγνωρίζεται μέ σπουδές στην Ομόνοια, τότε ή ζεις σε άλλη χώρα, ή σ'έχουν φλομώσει τόσο τα κομματόσκυλα με τα ψέμματα και δε μπορείς να δεις μπροστά σου την αλήθεια.

Last edited:
maestro μου δίνεις με pm μερικά από αυτά τα ΙΙΕΚ είναι ενδιαφέρον αυτό που λες.

Kαι μια και βγήκαμε off-topic:

http://www.amfitheatro.gr/arthra/exagogi.php

"Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει από τον καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Π. Γετίμη και τον σύμβουλο Μάρκετινγκ και Εκπαίδευσης στο TEI Αθήνας κ. Δ. Ζωντήρο, τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που θεωρούνται «πρόσφορα» από τα ξένα πανεπιστήμια σε μια άλλη χώρα για να αναπτύξουν εκπαιδευτικές συνεργασίες χωρίς να πληρούνται τα απαραίτητα ποιοτικά κριτήρια μιας τυπικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης:

* H μεγάλη ζήτηση για πανεπιστημιακή παιδεία, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από τα υπάρχοντα πανεπιστήμια («κλειστός αριθμός» εισακτέων και αυστηρά συστήματα επιλογής).

* H λειτουργία ενός «γκρίζου» χώρου εκπαιδευτικής αγοράς που βρίσκεται εκτός νομιμότητας ή στα όρια αυτής, χωρίς έλεγχο από το υπουργείο Παιδείας.

* H αγορά εργασίας η οποία δίνει διεξόδους σε αποφοίτους από τέτοιες σπουδές, χωρίς να απαιτείται η τυπική αναγνώριση των αντίστοιχων τίτλων σπουδών. Πρόκειται για ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και η οποία ζήτηση δεν καλύπτεται από τους πτυχιούχους πανεπιστημίων.

* Οικογένειες που αδυνατούν για οικονομικούς και άλλους λόγους να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό."

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_05/04/2009_310055
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100017_05/04/2009_310054

Aν ισχύουν όσα γράφει η σημερινή Καθημερινή (προσωπικά τήν πιστεύω)η εξαθλίωση συνεχίζεται.
Επίσης έχω αναφέρει και παλιότερα πώς είναι αδιανόητο νά χρησιμοποιούνται servers δημοσίων πανεπιστημίων απο οιονδήποτε γιά ίδιο όφελος και γιά προπαγάνδιση πολιτικών θέσεων...
Για το Indymedia είναι σαφές πώς εκπέμπει άν και ´αντικρατικό´απο server τού Πολυτεχνείου.

Τό ίδιο συνέβη και στο Α.Π.Θ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=31753&ref=search

Αυτά ντροπιάζουν κάθε έννοια διεκδίκησης και εξυπηρετούν τήν Ιδιωτική Παιδεία.
Πρόκειται περί Μειοψηφιών πού κινούνται στά Ορια τού Φαιού χωρίς καμιά Πολιτική Κουλτούρα και μέ μόνο κριτήριο τό Νταβατζιλίκι.
Οι τύποι που τά προκαλούν είναι είτε βαλτοί ,είτε ηλίθιοι και επί τής ουσίας επικίνδυνοι για την Δημοκρατία,και το αποτέλεσμα πού θα πετύχουν θάναι να στρέψουν τον κόσμο ακόμα πιό συντηρητικά.

Last edited:
Άντε πάλι με τα πανεπιστήμια...:offtopic:

Δεν φταίω, εγώ έφερα ένα παράδειγμα κινητοποίησης με διφορούμενη αποδοχή από την Κοινή Γνώμη, και απλά απάντησα σε κατηγορίες περί ανακριβειών και συκοφαντιών...

Συμπληρώνω πώς στην ´συζήτηση´πού έγινε στό Α.Π.Θ. σύμφωνα με όσα έγραψε ολος ο Τύπος ,μειοψηφικές ομάδες πέταγαν γιαούρτια στον Καθηγητή Μάνθο,ο οποίος αντί να σηκωθεί και να φύγει ,ζήτησε να συνεχιστεί η συζήτηση,μέχρις να πάει αυτός νά σκουπιστεί.
Οταν οι Καθηγητές αντιμετωπίζουν έτσι τά ´παιδιά´δέν υπάρχει καμιά ελπίδα.

Πάντως μια και το αναφέρεις, θα πρέπει να επαναλάβω ότι οι πολιτικές μας τοποθετήσεις δεν απέχουν πάρα πολύ [...]

Παρά το ότι τα posts μου απευθύνονται σε όλους, για κάποιο λόγο έχεις αναλάβει την απάντηση σε αυτά σχεδόν εργολαβικά. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό, μπορείς να συνεχίσεις.

Αυτό που με ανησυχεί είναι το παραπάνω συμπέρασμα. Αναγκάζομαι να διαφωνήσω δημοσίως γιατί όσοι το διαβάσουν δεν θα γελάνε μόνο μαζί σου αλλά και μαζί μου και δεν το θέλω.
Αν δε, εσύ είσαι το τυπικό δείγμα "οπαδού" του ΣΥΡΙΖΑ έστω και απογοητευμένου, ανησυχώ γενικότερα για την πορεία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Δυσκολεύομαι να βρω έστω και ίχνος "αριστερής ιδεολογίας" σε οτιδήποτε έχεις γράψει μέχρι τώρα. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.

ΥΓ. Δεν είμαι "αριστερός".

Last edited:
Αν δε, εσύ είσαι το τυπικό δείγμα "οπαδού" του ΣΥΡΙΖΑ έστω και απογοητευμένου, ανησυχώ γενικότερα για την πορεία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Δυσκολεύομαι να βρω έστω και ίχνος "αριστερής ιδεολογίας" σε οτιδήποτε έχεις γράψει μέχρι τώρα. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.

Δεν είμαι οπαδός του Σύριζα, δεν είμαι οπαδός κανενός, κάτι που με βοηθάει να βλέπω πέρα απ'τη μύτη μου και να μην κολλάω σαν πρόβατο στις δηλώσεις του "αρχηγού" μου... είμαι ομοϊδεάτης του Συνασπισμού, και των αρχών που αυτός πρέσβευε πριν το άνοιγμά του. Από τη στιγμή που άλλαξε ηγεσία και "κοινό", χάθηκε η κοινή λογική μέσα σ'αυτήν την παράταξη.

Για την πορεία της Αριστεράς στην Ελλάδα είμαι ο πρώτος που ανησυχώ, βλέποντάς την να υποστηρίζει πρακτικές φασιστικότερες και απ'αυτές του τωρινού "τύποις" φασίστα Λάος...

Υ.Γ: Δεν είμαι "δεξιός":flipout:

Last edited:
Δεν είμαι οπαδός του Σύριζα, δεν είμαι οπαδός κανενός, κάτι που με βοηθάει να βλέπω πέρα απ'τη μύτη μου και να μην κολλάω σαν πρόβατο στις δηλώσεις του "αρχηγού" μου... είμαι ομοϊδεάτης του Συνασπισμού, και των αρχών που αυτός πρέσβευε πριν το άνοιγμά του. Από τη στιγμή που άλλαξε ηγεσία και "κοινό", χάθηκε η κοινή λογική μέσα σ'αυτήν την παράταξη.

Για την πορεία της Αριστεράς στην Ελλάδα είμαι ο πρώτος που ανησυχώ, βλέποντάς την να υποστηρίζει πρακτικές φασιστικότερες και απ'αυτές του τωρινού "τύποις" φασίστα Λάος...

Ok, ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοτοποθετείται όπου θέλει και να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει (όχι η FYROM Σπύρο...:flipout:)
Δεν το συνεχίζω γιατί δεν με αφορά και είμαστε και off topic.

Δεν το συνεχίζω γιατί δεν με αφορά και είμαστε και off topic.

Eπί της ουσίας όμως δε μου είπες σε τι διαφωνείς στους άλλους τρόπους διεκδίκησης που έγραψα, ή στις καταχρηστικές και εκβιαστικές απεργίες που έφερα ως παράδειγμα.

Για μια ακόμη φορά απαντάς χρωματίζοντας τον άλλον πολιτικά, και όχι επί του προκειμένου.... Δηλαδή αν ήμουν όντως δεξιός ή καρατζαφερικός, αυτό θα σήμαινε ότι η γνώμη μου είναι άκυρη?

Eπί της ουσίας όμως δε μου είπες σε τι διαφωνείς στους άλλους τρόπους διεκδίκησης που έγραψα, ή στις καταχρηστικές και εκβιαστικές απεργίες που έφερα ως παράδειγμα.

Για μια ακόμη φορά απαντάς χρωματίζοντας τον άλλον πολιτικά, και όχι επί του προκειμένου.... Δηλαδή αν ήμουν όντως δεξιός ή καρατζαφερικός, αυτό θα σήμαινε ότι η γνώμη μου είναι άκυρη?

Δεν κάνουμε διάλογο οι δυο μας. Θεωρώ ότι είναι σαφείς οι απόψεις και των δύο όπως και οι διαφωνίες μας.
Δεν "χρωμάτισα" κανέναν, ο καθένας "χρωματίζεται" από τις απόψεις του και φυσικά δεν μπορούσα να αφήσω αναπάντητη τη διαπίστωση ότι δεν απέχουμε και πολύ πολιτικά. Έλεος πια, μην κάνουμε και τη νύχτα μέρα.

Maestro,πάντως αυτά πού έγραψε ο Zavara γιά το ΕΚΑΒ είναι απολύτως σωστά..
Μιάς και έτυχε ένα μέρος τής ειδικότητάς μου να το κάνω,κάποτε στο ´Σωτηρία´(εκεί ήταν τότε ο στόλος τών ασθενοφόρων)είχα ζήσει απο κοντά τίς προσπάθειές τους και τήν ετοιμότητά τους.
Πάντα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στίς Απεργίες στα λεγόμενα Επαγγέλματα πρώτης γραμμής.
Oμως γιά να αξιολογήσουμε ουσιαστικά τό τί γίνεται στήν Δημόσια Υγεία ,θάταν καλύτερα να δούμε πώς λειτουργεί τό όλο Σύστημα σέ μια κανονική εργάσιμη μέρα και όχι μόνον σε μιά Απεργία.
Είναι τέτοιες οι ελλείψεις,πού ένα γεγονός βάσει τού οποίου ξεκίνησε το συγκεκριμένο ´Νήμα´θα μπορούσε να συμβεί και σέ μιά κανονική εργάσιμη μέρα.
Επίσης:H Mεγαλύτερη Απεργία Γιατρών πού έχει γίνει ποτέ ήταν στίς Η.Π.Α.,όπου απήργησαν όλοι οι Γιατροί Νοσοκομείων γιά δυό μέρες χωρίς Προσωπικό Ασφαλείας,επειδή είχαν θιγεί σημαντικά εργασιακά δικαιώματά τους.

Γενικότερα πάντως γιά τίς Απεργίες ,όταν γίνονται Μαζικά είναι αναγκαίες,παρότι στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να εκφυλίζονται και αποτελούν μάλλον ´επαναστατική γυμναστική´.
Το θέμα είναι οταν μικρές συντεχνιακές ομάδες 50-100 ατόμων αποφασίζουν να κλείσουν μεγάλες οδικές αρτηρίες.
Εκεί θάπρεπε να υπάρχουν άλλες λύσεις,όπως παραχώρηση συγκεκριμένης λωρίδας κ.λ.π.(οπως άλλως τε γίνεται στην πολυδιαφημισμένη Ευρώπη).

Υ.Γ.
Εξυπακούεται πώς δεν θεωρώ ´μορφή αγώνα´τά περισσότερα απόσα συμβαίνουν στα Πανεπιστήμια απο μειοψηφίες οι οποίες δέν έχουν κάν γνώμη γιά την Παιδεία,αλλά απλώς ψελλίζουν έναν καταγγελτικό λόγο και το μόνον πού τούς ενδιαφέρει είναι το Μπάχαλο και ο Τσαμπουκάς.

Σπύρο αυτό είπα κι εγώ, ότι επειδή ζούμε σε μια χώρα που η Υγεία λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας επί καθημερινής βάσεως, θα έπρεπε από μόνοι τους οι εργαζόμενοι σε τόσο σημαντικές θέσεις να αποφασίζουν για ηθικούς λόγους να διαμαρτυρηθούν συνεχίζοντας τη δουλειά τους.

Να σκεφτούν ότι αν ένας άνθρωπος πεθάνει εκείνη τη μέρα από (ακόμα πιο) ελλιπές προσωπικό, μπορεί να είναι μεν πεντακάθαρα ευθύνη της κυβέρνησης, όμως αυτός που θα πάθει κακό θα είναι ο τυχών πολίτης, και ΚΑΝΕΙΣ κυβερνητικός..

Ξαναλέω δεν αντέδρασα στην ιδέα της διαμαρτυρίας, που πρέπει να γίνει και εντονότατα, αλλά στην μορφή της.

Για μένα γενικότερα η έννοια της απεργίας έχει εκφυλιστεί λόγω του ότι δεν οδηγεί πουθενά. Οι αρμόδιοι γυρνάνε το κεφάλι απ'την άλλη και περιμένουν απλά να τελειώσει, πηγαίνοντας την επόμενη κανονικά στη δουλειά τους και βρίσκοντας στο γραφείο τους ένα χαρτί με αιτήματα, το οποίο απλά πετάνε στον καταστροφέα εγγράφων.

Το μόνο νόημα της απεργίας είναι να γίνει αφενός από υπαλλήλους που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τον απλό πολίτη, αφετέρου επ'αόριστον... τότε θα λυγίσει πραγματικά το κράτος, και φυσικά, οι κυβερνησεις θα κληθούν να δώσουν άμεσα λύση...
Αυτό το "στις 15 Σεπτεμβρίου δε θα πάμε στη δουλειά μας" απλά δεν ενοχλεί κανέναν. Μόνο όσους βρεθούν στο κέντρο εκείνη τη μέρα.

Στο'χω ξαναπεί Chris. Πέρα από τις χειρόγραφες αφίσες στη σχολή και τον τυπά που γκαρίζει όρθιος πάνω στα έδρανα, υπάρχουν και άρθρα σοβαρών δημοσιογράφων σε αντικειμενικές εφημερίδες, όπως και ο έξω κόσμος. Καλό θα είναι να ενημερώνεσαι και από κει καμιά φορά, γιατί αλλιώς μάλλον εσύ τροφοδοτείς το μυαλό σου με κατευθυνόμενες κοτσάνες που σε ταίζουν κάποιοι συγκεκριμένοι ώστε να ικανοποιήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα, και χάνεις την ουσία. Εξάλλου ξαναδιάβασε τι έγραψα: Δεν είπα ότι είχαν απαραίτητα άδικο, είπα ότι το θέμα ήταν πολύ πιο λεπτό και δύσκολο απ'όσο ήθελαν κάποιοι να το παρουσιάσουν.

Επίσης μάλλον θα ήταν πολύ αφελές για την κυβέρνηση να πληρώνει κάποιον που τη θάβει επανειλημμένα... εκτός αν δεν ξέρεις ελληνικά...

Καλό είναι ρε παιδιά να έχει ο καθένας τις πολιτικές πεποιθήσεις του αλλά ο σκοπός μας θα έπρεπε να επικεντρώνεται στο να βγει η Ελλάδα από τη σαπίλα, όχι να περάσει η γραμμή του κόμματος... Αν δε βλέπεις ότι λειτουργούν εδώ και καμιά 10αριά χρόνια στην Ελλάδα ΙΕΚ που συνεργάζονται -ΚΑΙ ΚΑΛΑ- με ξένα πανεπιστήμια και σου δίνουν πτυχίο που αναγνωρίζεται μέ σπουδές στην Ομόνοια, τότε ή ζεις σε άλλη χώρα, ή σ'έχουν φλομώσει τόσο τα κομματόσκυλα με τα ψέμματα και δε μπορείς να δεις μπροστά σου την αλήθεια.

Καλα σε παρομοιο πανηγυρακι οπως το παραπανω, δεν θα ξανααπαντησω.

Για τελευταια φορα, μεχρι και η Δαπ ηταν υπερ των κινητοποιησεων, ολες οι κομματικες νεολαιες και ενα 80-90% των ανεξαρτητων φοιτητων. Αν εσυ προτιμας το παραμυθακι που σου σερβιρουν ''ανεξαρτητοι δημοσιογραφοι'', απο καποιον που σου λεει εκ των εσω τι συνεβη, δικαιωμα σου.

Για να υπαρχουν τοσες χιλιαδες φοιτητες καθε Πεμπτη στις πορειες παντως απορω που δεν καταλαβαινεις οτι επροκειτο για μαζικη συμμετοχη των φοιτητων στο κινημα τοτε και οχι για ''οριακες πλειοψηφιες''.

Επειδη με τα ΙΕΚ συνεχιζεις να παραπληροφορεις, ρωτα ΕΝΑΝ ανθρωπο που εχει τελειωσει ΙΕΚ, τι επαγγελματικα δικαιωματα εχει, αν τον δεχονται στα ξενα πανεπιστημια και οχι απ το πρωτο ετος και ποσα προβληματα αντιμετωπιζει. Το θεμα των επαγγελματικων δικαιωματων των ΙΕΚ το χεις ακουσει???

Και να μην ισχυε αυτο και να μπορουσες να σπουδασεις σ ενα ΙΕΚ με πληρη επαγγελματικα δικαιωματα, θελω να σπουδασω Ιατρικη, Νομικη, στειλε μ σε παρακαλω σε ποιο ΙΕΚ να παω και μολις τελειωσω τις σπουδες μου στην Ελλαδα να χω βεβαια επαγγελματικα δικαιωματα αντιστοιχα με τα δικαιωματα που εχουν οι αποφοιτοι της Νομικης Θεσσαλονικης και της Ιατρικης Αθηνων.