Μέχρι που θα φτάσει η αλητεία των πλοιοκτητών??

Re: Απάντηση: Μέχρι που θα φτάσει η αλητεία των πλοιοκτητών??

Μια χαρα σωστος εισαι και στο ενα σημειο και στο αλλο.
Το προβλημα ειναι οτι σε αυτο που εγραψε ο Δημητρης Θ. μια και η (απειλη-εμμεσος εκβιασμος κατε εμε)ερχεται σε μορφη, βλαβων,λιμανιων που δεν μπορουν να προσεγγισουν λογω καιρικων συνθηκων(ειδικα το χειμωνα) και εχουμε αλλα μετα και διαφορες τετοιες δικαιολογιες.
Υπ οψιν οτι στο συνολο των Κυκλαδων τουλαχιστον ολα τα λιμανια εχουν αναγκη εργων συντηρησης και αναβαθμισης(προεκταση-βυθιση κτλ)
Το καλυτερο παντα απο πλευρας εφοπλιστων(οπου ο εμμεσος εκβιασμος παει περιπατο και γινεται ωμος-ωμοτατος πλεον)"...αλλαζουμε σημαια στα καραβια μας αφου δεν μας ικανοποιητε τα αιτηματα μας....").

Αν αλλάξου σημαία, δεν θα μπορούν να κινούνται στο Αιγαίο για όσο διάστημα θα ισχύει το καμποτάζ.

Πέραν αυτού που γράφει ο Βλάσης,σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τον ανταγωνισμό των ξένων πλοιοκτητών,όταν συμβεί αυτό.Εννοείται,ότι ναι μέν οι ξένες εταιρείες,μπορούν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες(απο τιμές δεν νομίζω),αλλά βέβαια θα θέλουν γραμμές που αφήνουν κέρδος και για τις περιόδους που το αφήνουν.

Φυσικά οι ξένοι δεν πρόκειται να επανδρώσουν με ελληνικά πληρώματα, άντε να πάρουν μερικούς αξιωματικούς στην αρχή μέχρι να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία.Μετά θα πάρουν δρόμο κι αυτοί και θα έρθουν και σ' αυτές τις θέσεις,φθηνοί ασιάτες αξιωματικοί.

Γενικά ακόμα πιό δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον με την εκπνοή του καμποτάζ.

Με εξαίρεση τον Kokar άλλη απάντηση δεν είδα...
Να έλθουν ή όχι οι καλοί ξένοι και να διώξουμε τους κακούς Έλληνες;

αν το δω τελείως από τη σκοπιά μου, να έρθουν με τα χίλια. Στο νησί που έχω το σπίτι πάντα θα πηγαίνουν πολλα πλοία όλο το χρόνο οπότε δεν με απειλεί η "απελευθέρωση" των δρομολογίων.

Αν το δούμε σαν κοινωνικό σύνολο να έρθουν υπό προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Να μην καταργηθούν τα πλοία προς άγονη γραμμή, και να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι (που μην ξεχνάμε ότι πληρώνουν και αυτοί τους φόρους τους κανονικά για να έχουμε εμείς της ενδοχώρας τους δρόμους μας και τα νοσοκομεία μας), ακόμα και την χειμερινή περίοδο. Όσο για τους εκβιασμούς, βρίσκουν και τα κάνουν. Ας υπήρχε ένας πολιτκός με πυγμή να τους πετάξει έξω από το Αιγαίο και θα σου έλεγα εγώ αν θα κουνιόντουσαν.

Τη "χρυσή" εποχή του χρηματιστηρίου,έμπαιναν μέσα ένα σωρό ναυτιλιακές με σκοπό να κάνουν επενδύσεις με αλλαγή του στόλου τους.
9 χρόνια μετά,φέτος δηλαδή,αποφάσισα να ταξιδέψω στη Ρόδο για τις οικογενειακές διακοπές.
Τα λεφτά λίγα,οι μέρες συγκεκριμένες.
Έκανα το κλείσιμο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια μέσω του Google,ξεκίνησα να ψάχνω για εισιτήρια με το πλοίο.
Σκεπτόμενος ότι η Ρόδος ψηφίστηκε φέτος σαν η πρώτη επιλογή για διακοπές από μεγάλο site,φαντάστηκα ότι δεν θα ήξερα ποιο πλοίο να πρωτοδιαλέξω...

ΑΜ ΔΕ!!!!!!!!!
Αναχώρηση από Πειραιά 07-07-2008 και από Ρόδο 15/07/2008 και...search.
Τι βλέπω στα αποτελέσματα;
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ και-ευτυχώς- BLUE STAR 2!!!!!!
Τόσα πολλά!!!
Δύο επιλογές εκ των οποίων η μία το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ!!!
Έτσι θα αναδείξουμε για ακόμα μία φορά τη χώρα μας;
Με το σαπιοκάραβο που αν υπήρχε κράτος θα έπρεπε να το έχει κατασχέσει και στη συνέχεια δωρίσει στο Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου για να το χρησιμοποιήσει σε σκηνή ανατίναξης;

ΝΤΡΟΠΗ!!!

.....
Δύο επιλογές εκ των οποίων η μία το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ!!!
...

ΝΤΡΟΠΗ!!!
Περίμενε λίγο θα βάλουν και τρίτο: Το "ΔΕΣΠΟΙΝΑ"

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι να το ξέρετε.... (1960)

....... Όσο για τους εκβιασμούς, βρίσκουν και τα κάνουν. Ας υπήρχε ένας πολιτκός με πυγμή να τους πετάξει έξω από το Αιγαίο και θα σου έλεγα εγώ αν θα κουνιόντουσαν.

+1000 !
μαζί με το άνοιγμα της αγοράς από ξένους.
που σε αυτήν την περίπτωση όλοι θα πηγαίναν
σαπιοκάραβα τους για παλιό σίδερα.

Πέραν αυτού που γράφει ο Βλάσης,σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τον ανταγωνισμό των ξένων πλοιοκτητών,όταν συμβεί αυτό.Εννοείται,ότι ναι μέν οι ξένες εταιρείες,μπορούν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες(απο τιμές δεν νομίζω),αλλά βέβαια θα θέλουν γραμμές που αφήνουν κέρδος και για τις περιόδους που το αφήνουν.

Φυσικά οι ξένοι δεν πρόκειται να επανδρώσουν με ελληνικά πληρώματα, άντε να πάρουν μερικούς αξιωματικούς στην αρχή μέχρι να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία.Μετά θα πάρουν δρόμο κι αυτοί και θα έρθουν και σ' αυτές τις θέσεις,φθηνοί ασιάτες αξιωματικοί.

Γενικά ακόμα πιό δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον με την εκπνοή του καμποτάζ.

δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Στην Αδριατική που είναι ανοιχτός ο συναγωνισμός κατάφεραν να αναδειχθούν σε απόλυτους κυρίαρχους για 25 χρόνια. Και έχουν τα καλύτερα καράβια. Τώρα έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ση μεία κόπωσης, διότι έχουν μειωθεί πολύ οι μεταφορές ελληνικών φορτηγών από Ηγουμενίτσα, Πάτρα προς Ιταλία. Κι επίσης στη Σκανδιναβία πλέον τα πάνε καλά.

Πάντως πλάκα πλάκα για Σάμο από Θεσσαλονίκη ή Καβάλα πήγαινε έλα θέλω αυτοκίνητο και 6 άτομα σε καμπίνα με παλιό σκάφος περισσότερα από 1000 (!!!!!) ευρώ. Ειλικρινά με συμφέρει πολύ περισσότερο να πάω οδικώς στη Σμύρνη και να περάσω από εκεί απέναντι. Και κυριολεκτώ:

Είναι περίπου 2200 χλμ. Τα 2/3 με βενζίνη 1,30 (Ελλάδα) και τα άλλα με βενζίνη 3,00 ευρώ (Τουρκία) συν 45 ευρώ να περάσουμε τα Δαρδανέλλια δυο φορές, άρα θα έχουμε κέρδος περισσότερο από 300 ευρώ.

Πριν από χρόνια όταν στις Κυκλάδες δεν είχαν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους τα γρήγορα πλοία από καμία εταιρία, θυμάμαι το Superfast 2 να το φέρνουν από την Αδριατική εδώ, με τιμές ανταγωνιστικές και με χρόνο ταξιδίου πολύ μικρότερο από ότι ήδη υπήρχε.
Για κάποιο λόγο το Superfast 2 χάλαγε συνέχεια και έμενε καθηλωμένο σε λιμάνια κλπ.
Όταν το πήραν από τις Κυκλάδες και το ξαναπήγαν Αδριατική δεν ξαναχάλασε ποτέ...

Πριν από χρόνια όταν στις Κυκλάδες δεν είχαν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους τα γρήγορα πλοία από καμία εταιρία, θυμάμαι το Superfast 2 να το φέρνουν από την Αδριατική εδώ, με τιμές ανταγωνιστικές και με χρόνο ταξιδίου πολύ μικρότερο από ότι ήδη υπήρχε.
Για κάποιο λόγο το Superfast 2 χάλαγε συνέχεια και έμενε καθηλωμένο σε λιμάνια κλπ.
Όταν το πήραν από τις Κυκλάδες και το ξαναπήγαν Αδριατική δεν ξαναχάλασε ποτέ...

Φαινεται εχει... λακουβες το Αιγαιο...:bang:

Αν αλλάξου σημαία, δεν θα μπορούν να κινούνται στο Αιγαίο για όσο διάστημα θα ισχύει το καμποτάζ.

Ναι αλλα το προβλημα θα το εχουν τα νησια(η πολιτεια γενικοτερα αν θες),εκεινοι μια χαρα θα ειναι.

Σε περιπτωση που καποιος που διαβαζει αυτο το θεμα ειναι πλοιοκτητης, πρεπει να προσβληθει ή οχι? Ειναι ολοι οι πλοιοκτητες αλητες? Αν οχι, τι ποσοστο των πλοιοκτητων ειναι αλητες, ωστε να δικαιολογειται ο τιτλος του θεματος?

Σορρυ για το οφ τόπικ.

Σε περιπτωση που καποιος που διαβαζει αυτο το θεμα ειναι πλοιοκτητης, πρεπει να προσβληθει ή οχι? Ειναι ολοι οι πλοιοκτητες αλητες? Αν οχι, τι ποσοστο των πλοιοκτητων ειναι αλητες, ωστε να δικαιολογειται ο τιτλος του θεματος?

Σορρυ για το οφ τόπικ.

Εγώ έχω σκάφη, (της γιαγιάς μου που έπλενε τα ρούχα) και μία βάρκα και βρίσκω προσβλητικό το θέμα.
Θα σας κάνω μήνυση ρε

Με τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί στα ναύλα, το τελευταίο που με νοιάζει είναι μήπως προσβηλθεί κανένας έντιμος πλοιοκτήτης.

Σορρυ για το οφ τόπικ.

Πέτρο, είναι γεγονός ότι στο παρόν θέμα έχουμε καταφύγει σε πολλές, ενίοτε επικίνδυνες, γενικέυσεις. Είναι και ο λόγος που δεν πολυσυμπαθώ τα θέματα "αγανακτισμένης διαμαρτυρίας", τα οποία έχουν κάποιο δίκαιο αίτημα σαν βάση, αλλά συχνά εκφέρονται με τρόπο που θυμίζουν περισσότερο ξεσπάθωμα παρά ουσιαστική κριτική. Χαρακτηριστική είναι, σε τέτοιες περιπτώσεις, η έλλειψη πρακτικών προτάσεων, όπως εύστοχα παρατηρεί ο Browser.

Ως εκ τούτου, θα παρακαλούσα τα μέλη να μην διατυπώνουν γενικόλογες κατηγορίες που δίνουν τροφή σε κάθε είδους κακόβουλους. Η ανάλυση του θέματος και η κατάθεση των απόψεών μας για τις αιτίες και τις λύσεις του πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Απλα ηθελα να δω αν οι ανοχες, η πολιτικη και οι κανονες του φορουμ, λειτουργουν προς πασα κατευθυνση. Μαλιστα, επι της ουσιας, συμφωνω με το πνευμα του τιτλου, αν και οπως εχω ξαναγραψει, ολοι ιδιοι ειμαστε.

Απλα ηθελα να δω αν οι ανοχες, η πολιτικη και οι κανονες του φορουμ, λειτουργουν προς πασα κατευθυνση. Μαλιστα, επι της ουσιας, συμφωνω με το πνευμα του τιτλου, αν και οπως εχω ξαναγραψει, ολοι ιδιοι ειμαστε.

Δεν νομιζω οτι οι ανοχες ξεφεύγουν απο αυτες τις κοινωνιας μας.
Τα ιδια λεμε και για τους γιατρους τους δικηγορους τους μεγαλεμπορους τους ταξιτζιδες τους βιντεοκλαμπαδες τους καρτελογαλαταδες κτλ κτλ.
Αυτο παντα εχει μεσα την εννοια οτι ολοι ΔΕΝ ειναι ετσι, απλα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ και δεν το αναφερουμε πλεον διοτι ειναι και κουραστικο !