Mede8er MED600X3D

να γίνει και ένα tracert από PC προς άλλο PC ή NAS ή med για να δούμε μέχρι που φτάνει.

Ακου τι θα κάνεις με το Med. Θα κάνεις restore default με το καλώδιο ethernet βγαλμένο. Μετά´αφού καρφώσεις το καλώδιο ethernet, όταν σου ζητήσει - μετά την γλώσσα - ρυθμίσεις στο ιντερνετ θα αφήσεις να πάρει αυτόματα ip από τον DHCP server του ρούτερ και θα δώσεις DNS manually ή την διεύθυνση του router ή το 8888 του Google. Τσεκάρισε και πες μας ......:)

Εκανες τα παραπάνω?

Ναι, τα έκανα αλλά αφού έβαλα το καλώδιο και ξεκίνησε η διαδικασία με την επιλογή της γλώσσας με πέταξε αμέσως στα settings χωρίς να προλάβω να κάνω τίποτε και εγκατέστησα από το stick τις ρυθμίσεις που είχα σώσει.

από το ένα PC βλέπεις το άλλο PC;
επίσης μπορείς να κάνεις ένα tracert από το PC προς το med;

Μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, αλλαγές κλπ είμαι στη φάση που στο med και ειδικά στο Workgroup βλέπω τα 2 pc's και το med (X3D) αλλά δεν μπορεί να μπει, τουλάχιστον στο δικό μου, παρά τις άπειρες φορές που έχω προσπαθήσει με το username+pass.

Έτρεξα το tracert στο Command prompt και βλέπει το X3D με ip 192.168.1.5

Είσαι σε νέο δίκτυο με το νέο ρούτερ. Κάνε share ξανά τους φακέλους και επέλεξε στο advance sharing του κάθε pc "password protected:off"

Ο συγκεκριμένος δίσκος στο ds ήταν Shared, μπήκα στα Advanced Sharing και διέγραψα τα 3 permissions, ξαναέδωσα to everyone και τσεκάρισα τα 3 permissions, αλλά δεν βρήκα πουθενά το password protected (σε Win 7 32) για να το βάλω off.

Το αποτέλεσμα, βέβαια, ήταν το ίδιο.

Σας έχω κουράσει αλλά φαίνεται ότι κάτι άλλο συμβαίνει αφού τα έχω δοκιμάσει όλα.

Ο συγκεκριμένος δίσκος στο ds ήταν Shared, μπήκα στα Advanced Sharing και διέγραψα τα 3 permissions, ξαναέδωσα to everyone και τσεκάρισα τα 3 permissions, αλλά δεν βρήκα πουθενά το password protected (σε Win 7 32) για να το βάλω off.

Σας έχω κουράσει αλλά φαίνεται ότι κάτι άλλο συμβαίνει αφού τα έχω δοκιμάσει όλα.
δίπλα από εκεί που όρισες το share για everyone, έχει και μία επιλογή για security, δώσε και εκεί το everyone (read/write κλπ)

Ευχαριστώ για την επιμονή και υπομονή εσού και των υπόλοιπων που βοηθάνε.

Δυστυχώς, και αυτή η προσπάθεια δεν έφερε αποτέλεσμα, αν και στο Security δεν έχει επιλογή για everyone και, ενώ είχε τσεκαρισμένες τις βασικές permissions, έδωσα full control σε όλους όσοι αναφερόντουσαν (Administrators, users κλπ)

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Μιας και δόθηκε η ευκαιρία :

Πας Start -> Network . Πατάς ψηλά αριστερά την επιλογή " Network and sharing center"

http://imageshack.com/a/img836/4607/2cxl.jpg

Θα δεις αριστερά μια επιλογή που λέει :"Change advanced sharing settings"
To πατάς.
Σου βγάζει αυτό:

http://imageshack.com/a/img196/7656/ov31.jpg

Προς τα κάτω θα δεις μια επιλογή που λέει: "Password protected sharing" Βάλτο στο off !!

Το έκανα και αυτό, είδε το pc αλλά εμφάνισε πάλι το παράθυρο για username + pass.
Ίσως θέλει restart το pc αλλά δεν έχω χρόνο τώρα και θα το κάνω όταν επιστρέψω.

Το έκανα και αυτό, είδε το pc αλλά εμφάνισε πάλι το παράθυρο για username + pass.
Ίσως θέλει restart το pc αλλά δεν έχω χρόνο τώρα και θα το κάνω όταν επιστρέψω.

Φυσικά restart. Σε όλα. Και PC και MED

Ευχαριστώ για την επιμονή και υπομονή εσού και των υπόλοιπων που βοηθάνε.

Δυστυχώς, και αυτή η προσπάθεια δεν έφερε αποτέλεσμα, αν και στο Security δεν έχει επιλογή για everyone και, ενώ είχε τσεκαρισμένες τις βασικές permissions, έδωσα full control σε όλους όσοι αναφερόντουσαν (Administrators, users κλπ)

φυσικά και δεν υπάρχει, εσύ το βάζεις
πάνω στο φάκελο ή δίσκο, πατάς δεξί κλικ, properties --> security --> edit --> add --> advanced --> find now, σου βγάζει μία λίστα, επιλέγεις το everyone, πατάς οκ, ξανά οκ, ορίζεις τα permissions, πατάς οκ

Όλες οι προσπάθειες που έκανα χθες τι βράδυ και σήμερα το πρωί, ακολουθώντας και τις οδηγίες του papdoux, δεν έφεραν, δυστυχώς, αποτέλεσμα.
Πάντα μου ζητάει username + pass (παρά το ότι έκανα και αυτά που είπαν ο onlineN και ο papdoux), τα βάζω και απαντάει Logon Failed.

Δοκίμασα και τις λύσεις που λειτουργούσαν μέχρι χθες/προχθές, δηλαδή α) τη σύνδεση του med με το adsl router (το ds πάνω στο hub για τον υπολογιστή) και β) το ds απ' ευθείας στο med (το οποίο είναι συνδεδεμένο με ethernet με το adsl router).
Στην πρώτη περίπτωση, βλέπει το δίκτυο, αλλά για να ανοίξει τον υπολογιστή ζητάει username + pass και δεν τον ανοίγει, όπως γράφω παραπάνω.
Στη δεύτερη, βλέπει συνδέσεις usb + δίκτυο, και με την επιλογή usb βλέπει το ds και φυσικά τις ταινίες, αλλά δεν είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο, ώστε να μπορώ να επέμβω στα files όποτε χρειάζονται διορθώσεις κλπ (τελικά, είναι η μόνη περίπτωση που το med βλέπει το ds), ενώ με την επιλογή Δίκτυο ξαναμπλέκω στο αδιέξοδο. Αξίζει να σημειώσω ότι σ' αυτή την περίπτωση (Δίκτυο) ζητάει μεν username + pass αν επιλέξω να μπω στον υπολογιστή μέσω των shortcuts (με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα) ενώ όταν επιλέξω Workgroup/X3D εμφανίζει το δίσκο του ds αλλά όταν τον επιλέγω ζητάει πάλι username + pass ενώ α) δεν έχω ορίσει pass για το δίσκο αυτό, β) του έχω δώσει πρόσβαση σε everyone και γ) έχω επιλέξει να μην ζητάει pass, όπως υπέδειξε ο onlineN (!!!)

Σκέτη τρέλα (και απελπισία) ...

Στήνοντας ένα καινούριο δίκτυο, όλα τα settings πρέπει νάναι νέα και να δημιουργούνται με την σειρά. Εγώ έχω ένα δίκτυο στο σπίτι που μέσο όρο λειτουργεί την ημέρα με 10 συσκευές εν ενεργεία. Κάτι που σημαίνει ότι στο peak του έχει μέχρι 15. Εχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, το οποίο έχω λύσει ακολουθώντας μια διαδικασία που στο μυαλό μας σαν άνθρωποι φαίνεται "χαζή" ....αλλά έτσι είναι τα pc ιδιαίτερα. "Χαζά" Πρέπει να είναι κανείς πολύ συγκεκριμένος και να μιλάει την γλώσσα που ακούνε για να καταλάβουν.
Τι θέλω να πω? π.χ. Αλλάζεις το όνομα δικτύου από το master pc και περιμένεις αυτόματα να το δει το άλλο σου pc. Δεν θα το δει άμα δεν βγάλεις το καλώδιο ethernet του 2ου και το ξαναβάλεις ή δεν κάνεις restart.

Μπορώ να πω διάφορα ανάλογα παραδείγματα με σκοπό να δείξω ότι μερικές φορές ενώ κάνουμε τις σωστές ρυθμίσεις δεν έχουμε το αποτέλεσμα γιατί μια μικρή λεπτομέρεια στην ροή των απαραίτητων ενεργειών δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο λόγος της παραπάνω εισαγωγής, είναι για να καταδείξει ότι:

1) Κάνουμε ίδιες ρυθμίσεις όσον αφορά τα δικαιώματα σε όλα τα pc. (όσα έχουμε πει μέχρι τώρα: everyone, password off, streaming allow σε όλα)
2)Κάνουμε share τους φακέλλους που θέλουμε να βλέπουν όλα όσα είναι στο δίκτυο
3) Οταν γίνουν τα παραπάνω , επανεκκίνηση σε όλα.

Επίσης: ΔΕΝ κάνουμε τον δίσκο share!! Τον φάκελλο που περιέχει τα αρχεία μας κάνουμε.

Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να μην δει το ένα το άλλο ή να μας ζητάει passwords .
Οπως είπαμε είναι "χαζά" . Πρέπει να τους πεις τι να κανουν με τον τρόπο που ακούνε όμως.

Όλες οι προσπάθειες που έκανα χθες τι βράδυ και σήμερα το πρωί, ακολουθώντας και τις οδηγίες του papdoux, δεν έφεραν, δυστυχώς, αποτέλεσμα.
Πάντα μου ζητάει username + pass (παρά το ότι έκανα και αυτά που είπαν ο onlineN και ο papdoux), τα βάζω και απαντάει Logon Failed.

Δοκίμασα και τις λύσεις που λειτουργούσαν μέχρι χθες/προχθές, δηλαδή α) τη σύνδεση του med με το adsl router (το ds πάνω στο hub για τον υπολογιστή) και β) το ds απ' ευθείας στο med (το οποίο είναι συνδεδεμένο με ethernet με το adsl router).
Στην πρώτη περίπτωση, βλέπει το δίκτυο, αλλά για να ανοίξει τον υπολογιστή ζητάει username + pass και δεν τον ανοίγει, όπως γράφω παραπάνω.
Στη δεύτερη, βλέπει συνδέσεις usb + δίκτυο, και με την επιλογή usb βλέπει το ds και φυσικά τις ταινίες, αλλά δεν είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο, ώστε να μπορώ να επέμβω στα files όποτε χρειάζονται διορθώσεις κλπ (τελικά, είναι η μόνη περίπτωση που το med βλέπει το ds), ενώ με την επιλογή Δίκτυο ξαναμπλέκω στο αδιέξοδο. Αξίζει να σημειώσω ότι σ' αυτή την περίπτωση (Δίκτυο) ζητάει μεν username + pass αν επιλέξω να μπω στον υπολογιστή μέσω των shortcuts (με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα) ενώ όταν επιλέξω Workgroup/X3D εμφανίζει το δίσκο του ds αλλά όταν τον επιλέγω ζητάει πάλι username + pass ενώ α) δεν έχω ορίσει pass για το δίσκο αυτό, β) του έχω δώσει πρόσβαση σε everyone και γ) έχω επιλέξει να μην ζητάει pass, όπως υπέδειξε ο onlineN (!!!)

Σκέτη τρέλα (και απελπισία) ...

Αυτό που έκανες χτες ξαναπερνώντας τα settings του MED από saved settings είναι λάθος πιστεύω. Restore defaults και set up από την αρχή.

Ακολούθησα τη διαδικασία από την αρχή στο med (2-3 φορές ), με σύνδεση στο vdsl router, και αφού σύνδεσα το ds πρώτα σε usb hub και μετά απ' ευθείας στο pc, επαναλήφθηκε το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή κάθε φορά που φτάνω στο pc (και όχι στο ds το οποίο δεν εμφανίζεται) ζητάει τα γνωστά. Διευκρινίζω ότι έχω δώσει δικαιώματα στο δίσκο και όχι σε φακέλους γιατί όλος ο δίσκος προορίζεται για αποθήκευση ταινιών και σειρών.

Δεν θέλω να σας κουράζω άλλο και θα αρκεστώ να καρφώνω το usb του ds στο med για να βλέπω τις ταινίες/σειρές και θα αλλάζω στο pc όποτε θέλω να διορθώσω κάτι, έστω και αν είναι επίπονη (και κυρίως ανορθόδοξη) διαδικασία.

Ακολούθησα τη διαδικασία από την αρχή στο med (2-3 φορές ), με σύνδεση στο vdsl router, και αφού σύνδεσα το ds πρώτα σε usb hub και μετά απ' ευθείας στο pc, επαναλήφθηκε το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή κάθε φορά που φτάνω στο pc (και όχι στο ds το οποίο δεν εμφανίζεται) ζητάει τα γνωστά. Διευκρινίζω ότι έχω δώσει δικαιώματα στο δίσκο και όχι σε φακέλους γιατί όλος ο δίσκος προορίζεται για αποθήκευση ταινιών και σειρών.

Δεν θέλω να σας κουράζω άλλο και θα αρκεστώ να καρφώνω το usb του ds στο med για να βλέπω τις ταινίες/σειρές και θα αλλάζω στο pc όποτε θέλω να διορθώσω κάτι, έστω και αν είναι επίπονη (και κυρίως ανορθόδοξη) διαδικασία.

Δεν θα καταφέρεις (ή μάλλον είναι δύσκολο να σου πω με τι τρόπο θα τα καταφέρεις ώστε να μην κάνεις λάθος και να μην είναι εκτός δεδομένων ασφάλειας του network) τίποτα έτσι.
Δημιούργησε στον δίσκο σου 2 folders. O ένας Movies κι ο άλλος Series.
Κάνε αυτούς τους 2 φακέλλους shared με τα γνωστά δικαιώματα προς όλους. (Σκέψου πως έτσι κι αλλιώς αυτά τα 2 folders είναι κι όλος σου ο δίσκος. )
Θα δεις ότι θα βρεις τη λύση σου έτσι.!!!!