Ναι
Enable UPNP
η
UPNP ON
:smash:
Ακου τι θα κάνεις με το Med. Θα κάνεις restore default με το καλώδιο ethernet βγαλμένο. Μετά´αφού καρφώσεις το καλώδιο ethernet, όταν σου ζητήσει - μετά την γλώσσα - ρυθμίσεις στο ιντερνετ θα αφήσεις να πάρει αυτόματα ip από τον DHCP server του ρούτερ και θα δώσεις DNS manually ή την διεύθυνση του router ή το 8888 του Google. Τσεκάρισε και πες μας ......![]()
δίπλα από εκεί που όρισες το share για everyone, έχει και μία επιλογή για security, δώσε και εκεί το everyone (read/write κλπ)Ο συγκεκριμένος δίσκος στο ds ήταν Shared, μπήκα στα Advanced Sharing και διέγραψα τα 3 permissions, ξαναέδωσα to everyone και τσεκάρισα τα 3 permissions, αλλά δεν βρήκα πουθενά το password protected (σε Win 7 32) για να το βάλω off.
Το αποτέλεσμα, βέβαια, ήταν το ίδιο.
Σας έχω κουράσει αλλά φαίνεται ότι κάτι άλλο συμβαίνει αφού τα έχω δοκιμάσει όλα.
Ο συγκεκριμένος δίσκος στο ds ήταν Shared, μπήκα στα Advanced Sharing και διέγραψα τα 3 permissions, ξαναέδωσα to everyone και τσεκάρισα τα 3 permissions, αλλά δεν βρήκα πουθενά το password protected (σε Win 7 32) για να το βάλω off.
Το αποτέλεσμα, βέβαια, ήταν το ίδιο.
Σας έχω κουράσει αλλά φαίνεται ότι κάτι άλλο συμβαίνει αφού τα έχω δοκιμάσει όλα.
Το έκανα και αυτό, είδε το pc αλλά εμφάνισε πάλι το παράθυρο για username + pass.
Ίσως θέλει restart το pc αλλά δεν έχω χρόνο τώρα και θα το κάνω όταν επιστρέψω.
Ευχαριστώ για την επιμονή και υπομονή εσού και των υπόλοιπων που βοηθάνε.
Δυστυχώς, και αυτή η προσπάθεια δεν έφερε αποτέλεσμα, αν και στο Security δεν έχει επιλογή για everyone και, ενώ είχε τσεκαρισμένες τις βασικές permissions, έδωσα full control σε όλους όσοι αναφερόντουσαν (Administrators, users κλπ)
Όλες οι προσπάθειες που έκανα χθες τι βράδυ και σήμερα το πρωί, ακολουθώντας και τις οδηγίες του papdoux, δεν έφεραν, δυστυχώς, αποτέλεσμα.
Πάντα μου ζητάει username + pass (παρά το ότι έκανα και αυτά που είπαν ο onlineN και ο papdoux), τα βάζω και απαντάει Logon Failed.
Δοκίμασα και τις λύσεις που λειτουργούσαν μέχρι χθες/προχθές, δηλαδή α) τη σύνδεση του med με το adsl router (το ds πάνω στο hub για τον υπολογιστή) και β) το ds απ' ευθείας στο med (το οποίο είναι συνδεδεμένο με ethernet με το adsl router).
Στην πρώτη περίπτωση, βλέπει το δίκτυο, αλλά για να ανοίξει τον υπολογιστή ζητάει username + pass και δεν τον ανοίγει, όπως γράφω παραπάνω.
Στη δεύτερη, βλέπει συνδέσεις usb + δίκτυο, και με την επιλογή usb βλέπει το ds και φυσικά τις ταινίες, αλλά δεν είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο, ώστε να μπορώ να επέμβω στα files όποτε χρειάζονται διορθώσεις κλπ (τελικά, είναι η μόνη περίπτωση που το med βλέπει το ds), ενώ με την επιλογή Δίκτυο ξαναμπλέκω στο αδιέξοδο. Αξίζει να σημειώσω ότι σ' αυτή την περίπτωση (Δίκτυο) ζητάει μεν username + pass αν επιλέξω να μπω στον υπολογιστή μέσω των shortcuts (με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα) ενώ όταν επιλέξω Workgroup/X3D εμφανίζει το δίσκο του ds αλλά όταν τον επιλέγω ζητάει πάλι username + pass ενώ α) δεν έχω ορίσει pass για το δίσκο αυτό, β) του έχω δώσει πρόσβαση σε everyone και γ) έχω επιλέξει να μην ζητάει pass, όπως υπέδειξε ο onlineN (!!!)
Σκέτη τρέλα (και απελπισία) ...
Ακολούθησα τη διαδικασία από την αρχή στο med (2-3 φορές ), με σύνδεση στο vdsl router, και αφού σύνδεσα το ds πρώτα σε usb hub και μετά απ' ευθείας στο pc, επαναλήφθηκε το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή κάθε φορά που φτάνω στο pc (και όχι στο ds το οποίο δεν εμφανίζεται) ζητάει τα γνωστά. Διευκρινίζω ότι έχω δώσει δικαιώματα στο δίσκο και όχι σε φακέλους γιατί όλος ο δίσκος προορίζεται για αποθήκευση ταινιών και σειρών.
Δεν θέλω να σας κουράζω άλλο και θα αρκεστώ να καρφώνω το usb του ds στο med για να βλέπω τις ταινίες/σειρές και θα αλλάζω στο pc όποτε θέλω να διορθώσω κάτι, έστω και αν είναι επίπονη (και κυρίως ανορθόδοξη) διαδικασία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.