Mede8er MED600X3D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Βρε Νίκο όλο τα ίδια γράφεις. Οκ το εμπεδώσαμε. Το Med είναι πολύ καλό Player και παίζει το 90% σωστά. Και εσύ είσαι μια χαρά.
Τι να κάνουμε δηλαδή? Να σταματήσουμε να το ψάχνουμε να δούμε που υστερεί και που όχι. Μα είναι δυνατόν? Και είσαι και συντονιστής της κατηγορίας. Θα έπρεπε πρώτος να γουστάρεις τέτοια φάση. Τι φοβάσαι μην χαλάσει το power buy?

Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να έχω τηλεόραση 40' ή 50' για να είμαι συμβατός με τις προδιαγραφές του Player. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Επειδή έχω δηλαδή προβολέα είμαι ψωριάρης επειδή δεν έχουν οι περισσότεροι εδώ μέσα? Όταν κρίνουμε ένα Player να το κρίνουμε σωστά όχι με την ίντσα.
over and out.

:D Επειδή είμαι συντονιστής τα λέω αυτά.
Εάν διαβάσεις τι θάθελα εγώ - το οποίο έχω γράψει μερικές φορές - θα δεις ότι η Realtek δεν είναι το πρώτο που θα επέλεγα τεχνολογικά.
Είμαι μανιακός με την λεπτομέρεια και απαιτητικός στα specs και την πολυλειτουργικότητα.
Ομως επειδή εγώ είμαι "τρελλός" δεν δικαιούμαι να μεταφέρω την τρέλλα μου σε όλους αυτούς που μας διαβάζουν και να απαξιώνω αυτό που γι αυτούς είναι ότι καλύτερο τους έχει συμβεί.
Μιλώ για το Med ...στο νήμα του .
Τι άλλο να πω? :D
Εκεί που υστερεί το Med το ξέρουμε όλοι. Ομως μου αρέσει που γράφει στο forum της ότι στο beta firmware έπρεπε να θυσιάσει ένα από τα 2 : ή το 23.976 ή το 24 και προτίμησε το δεύτερο ώστε να δείξει τις προθέσεις του τεχνικού της τμήματος , στην εξέλιξη του firmware. οπως επίσης μου αρέσει που λένε ότι στο 2.0.1 προσπαθούν να συμπεριλάβουν και το 24 fps . (το οποίο σημειωτέον δεν αποτελεί και κρίσιμο παράγοντα γι αυτούς ή και για άλλους αφού το 23.976 ήταν πάντα το πρόβλημά μας . Το "αυτονόητο" όπως είχες πει και συ παλιότερα σε ένα σου post...)

Και τέλος Νεκτάριε , όχι αλλοίμονο δεν πρέπει ναχεις 40" ή 50" για να είσαι συμβατός με τον player. Ομως δεν μπορείς να τον συχτιρίζεις επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στα 24 fps στις 120" και να αναδυκνείεις αυτήν την κατηγορία σαν critical για την αγορά του :D

To power buy δεν γίνεται για μένα......Για εσάς γίνεται .

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

οκ τσεκάρω και επανέρχομαι!

λογικά το έχεις αφήσει το audio στο auto όπου κάνει passthrough οπότε και η τηλεόραση δε βγάζει ήχο.
πρέπει να ορίσεις σε downmix

λοιπόν, nightmode:off
hdmi output:auto
spdif output:spdif downmix(2ch)
force decode aac/mp3:off
surround sound:dont care
lip sync:lip sync(auto)

με τα surround sound και force decode aac/mp3 έπαιξα λίγο αλλά ήχο δεν άκουσα!

@Browser

1) Xρήστο για το overscan κοίτα σε προβόλι και tv μήπως είναι ενεργοποιημένη η επιλογή overscan.
Πρέπει να είναι στο "NO" για να πάρεις όλα τα pixel στην οθόνη.

δοκιμασμένο και εξακριβωμένο... σε μένα και στον online που ήσουν και συ παρόν.
(Aν έχεις ήδη πειράξει το screen size, κάνε restore default και ξαναβάλε το pattern)

2) Για μένα οι υπότιτλοι είναι αποδεκτοί (αλλά δεν δίνω και πολύ σημασία, οπότε imo only)
Πάντως στη σειρά Χ2 είχαν πετύχει υπότιτλους για σεμινάριο (καθολική ομολογία) οπότε μην σε ανησυχεί. Σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση και σε αυτό.

Για να μην κουράζεσαι να ανεβάζεις, έχω ανεβάσει ήδη υπότιτλους απο μια αστοχία σε 3D (γιατί δεν κρύβουμε τίποτα...)

attachment.php

Επειδή έχω κάνει πολλές δοκιμές, μόνος και με φίλους... στους τομείς βέβαια που με απασχολούν (χρώματα, gamma, κίνηση, συμβατότητες αρχείων και αναπαραγωγή από δίσκο 2D/3D+HD Audio+srt) νοιώθω άσχημα με τις παρατηρήσεις του Νεκτάριου. Τις θεωρώ άδικες βασικά και ας με συγχωρέσει. Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά αυτή τη φορά κάτι έχει συμβεί δεν ξέρω.
Στο συγκεκριμένο νήμα δεν υπάρχουν fanboys της mede8er!
το μεγαλύτερο βάρος της παρουσίασης έπεσε σε μένα, στον Οnline, στον papdoux και στον Βrowser.
- Προσωπικά είμαι fanboy της oppo σειρά 9x (το 93 είναι το βασικό player στην tv μου και δεν το αλλάζω... στη tv η οποία μπορεί να δείξει το ίδιο εύκολα και καλά οποιοδήποτε πρόβλημα αν πλησιάσω στην οθόνη της......................... είτε είναι 32 ίντσες... είτε 55 όπως είναι... επίσης στο παρελθόν είχα και sigma, πάντα για την κρεβατοκάμαρα.
- Ο Online έχει ρακ διαστημόπλοιο απο τα πολλά mediaplayers καθε λογής!!! και sigma και realtek και αν υπήρχε και άλλη θα το είχε πάρει!!!
Παίζει και απο xbmc και δοκιμάζει ότι πέσει στα νύχια του... έχει αρώστια ο άνθρωπος :grinning-smiley-043
- Ο papadoux είχε δύο sigma (WDg3 αναφοράς σε εικόνα και κίνηση) και netgear (αναφοράς σε ευκολίες και ταχύτητα) τα έβγαλε στο τάκο... δεν ξέρω γιατί ρωτήστε τον! Πάντως fanboy realtek δεν είναι!!! βοηθάει όσο λίγοι ακόμα στα νήματα των wd και netgear, ενώ οι εμπειρίες του με δίκτυα, ρυθμίσεις jukebox metadata κτλ έχουν αποδειχθεί υπερχρήσιμες και φαντάζομαι θα συνεχίσει να βοηθάει όσους χρειάζονται κάτι τέτοιο.
- Για τον Χρήστο, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα... απολύτως. Έχε μάθει να αμφισβητεί και να ψαχουλεύει τα πάντα, όντας αυστηρός. Είναι υπεράνω κριτικής imo...

Προσπαθήσαμε ο καθένας απο τη μεριά του να παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του med600 που διαθέτουμε, με ειλικρινεία και όσο μας επέτρεπαν οι γνώσεις και εμπιρίες μας.
Το φέραμε στην συγκέντρωση του Nίκου και το εκθέσαμε στα μάτια κάθε ενδιαφερόμενου.
Τρέξαμε πάτερνς (κάποια απο αυτά αδιάφορα για τη χρήση που προορίζεται το μηχανάκι) και πήραμε μετρήσεις με μούκι και κάλμαν... ψειρίσαμε τη μαϊμού πραγματικά, μήπως κάτι δεν βλέπουν τα μάτια μας και οι φτωχές / μικρές τηλεοράσεις μας (που μπορούν να αναδείξουν τα προβλήματα αν πλησιάσουμε σε αυτές και πιθανότατα έχουν καλύτερες επιδόσεις απο τους τιτανοτεράστιους προβολείς κάποιων άλλων).

ξανα sorry... αλλά έλεος!!!
Κάντε τα μισά απο αυτά που κάναμε με τα μηχανάκια σας και μετά κατηγορήστε μας.

φιλικά (ειλικρινώς) προς όλους.
:ernaehrung004:

παιδιά καλησπέρα!Μόλις το παρέλαβα από amazon αλλά για κάποιον λόγο δεν έχω ήχο στις ταινίες(τις παίζω από εξωτερικό σκληρό).Μήπως έχετε καμιά ιδέα?

μπες στο menu "audio" και παίξε με τις επιλογές ανάλογα με το που κατευθύνεις τον ήχο (ΑVR ή ΤV) με την κατάλληλη ρύθμιση θα έρθει και ο ήχος.
Χρειάζονται όπως καταλαβαίνεις περισσότερα στοιχεία για να σου πούμε κάτι συγκεκριμένο.

Last edited:

Δοκιμασε να αλλαξεις τι hdmi output σε κατι αλλο, δεν θυμαμαι τι επιλογες εχει. Μαλλον ac3 πρεπει να λεει κατι τετοιο.

papadoux έχεις δίκιο,έβαλα το hdmi στο downmix και όλα καλά!ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια!

Νικο με το overscan οκ , δεν εχω θεμα.

Τωρα οι υποτιτλοι που βλεπω στη φωτο ειναι μακρυα απο αυτους που ειδα εγω εχθες.
Εχει καπου επιλογη και δεν την ειδα? Ειδα μονο την ωρα που επαιζε το αρχειο που φτιαχνεις μεγεθος χρωμα θεση και χρονισμο ως προς την ταινια.......

papadoux έχεις δίκιο,έβαλα το hdmi στο downmix και όλα καλά!ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια!

Να σαι καλα. Περιμενουμε εντυπωσεις !

Το κάτω αριστερά πλήκτρο απο τον κέρσορα σου ανοίγει το βασικό μενού ρυθμίσεων.
Εκεί βρίσκεις και ρυθμίζεις (ακόμα και κατα την αναπαραγωγή της ταινίας) μέγεθος, τύπο και χρώμα των υποτίτλων.

Θα το δούμε και το βράδυ Χρήστο. -bye-

βάλε το hdmi output σε downmix

edit: οκ, το έκανες ήδη

Το κάτω αριστερά πλήκτρο απο τον κέρσορα σου ανοίγει το βασικό μενού ρυθμίσεων.
Εκεί βρίσκεις και ρυθμίζεις (ακόμα και κατα την αναπαραγωγή της ταινίας) μέγεθος, τύπο και χρώμα των υποτίτλων.

Θα το δούμε και το βράδυ Χρήστο. -bye-

Οκεικ !-bye-

@Online @Dalanik

Μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Ίσως φταίει ο γραπτός λόγος. Αν εσείς καταλάβατε ότι σας κατηγόρησα για fan boys πάω πάσο.
Όσοι με ξέρουν, θα ξέρουν ότι έχω αδυναμία στα προβλήματα των συσκευών κι αυτά θα αναφέρω όταν τα βλέπω είτε σας αρέσει είτε όχι. Εκτός αν με μπανάρετε. Που κι αυτό δεν έχω πρόβλημα να το κάνετε. Κανένα απολύτως.

Σκοπός μου είναι πάντα η προστασία του αναγνώστη να μην την πατήσει και δεν πάρει κάτι για τις ανάγκες του όποιες κι αν είναι αυτές. Ας ξέρει όλη την αλήθεια για τα πάντα κι ας αποφασίσει μόνος του.

Για μένα τελείωσε αυτό το θέμα. Δεν θα απαντήσω σε οτιδήποτε γραφτεί.

Υ.Γ.1 Αντί να χαίρεστε που μπαίνουν δύο άνθρωποι με 5 γνώσεις παραπάνω (που τις απέκτησαν από εδώ) όπως η αφεντομουτσουνάρα μου, ο browser, ο αλέξης κλπ κλπ και προσπαθούν να συνεισφέρουν κατευθείαν να πέσετε να τους φάτε επειδή βλέπουν σε προβολέα. Τι να πω βρε παιδιά. Εμένα πάντως μου κόπηκε κάθε διάθεση να συνεισφέρω.

Υ.Γ.2 Έχετε δει Nova στα 3 μέτρα σε 40άρα? Μιλάμε τύφλα να χει το HD :flipout:

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Υ.Γ.1 Αντί να χαίρεστε που μπαίνουν δύο άνθρωποι με 5 γνώσεις παραπάνω (που τις απέκτησαν από εδώ) όπως η αφεντομουτσουνάρα μου, ο browser, ο αλέξης κλπ κλπ και προσπαθούν να συνεισφέρουν κατευθείαν να πέσετε να τους φάτε επειδή βλέπουν σε προβολέα. Τι να πω βρε παιδιά. Εμένα πάντως μου κόπηκε κάθε διάθεση να συνεισφέρω.

Μάλλον φταίει ο .....γραπτός λόγος......:D

@Online @Dalanik

Μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Ίσως φταίει ο γραπτός λόγος. Αν εσείς καταλάβατε ότι σας κατηγόρησα για fan boys πάω πάσο.
Όσοι με ξέρουν, θα ξέρουν ότι έχω αδυναμία στα προβλήματα των συσκευών κι αυτά θα αναφέρω όταν τα βλέπω είτε σας αρέσει είτε όχι. Εκτός αν με μπανάρετε. Που κι αυτό δεν έχω πρόβλημα να το κάνετε. Κανένα απολύτως.

Σκοπός μου είναι πάντα η προστασία του αναγνώστη να μην την πατήσει και δεν πάρει κάτι για τις ανάγκες του όποιες κι αν είναι αυτές. Ας ξέρει όλη την αλήθεια για τα πάντα κι ας αποφασίσει μόνος του.

καλά αφού έπεσες να φας το med με τα ειδικά σου αφαιρετικά σχόλια τώρα ζητάς και τα ρέστα, οκ.

Τι κρίμα που δεν έχω βιντεοπροβολέα να νιώθω καλύτερος και ανώτερος των άλλων.

Έλεος, τι άλλο θα διαβάσω.

Μα πω κι εγώ κάτι. Επειδή κι εγώ το ψειρίζω γενικώς όσο δεν πάει, το 600X3D θα το περάσω κόσκινο. Αλλά επειδή ακούς πολλά και διάφορα, πάντα κρατάς μια πισινή. Πήγα σε Sigma για την 'κίνηση νερό'. Και τον τελευταίο μήνα έχουν πονέσει τα ματάκια μου. Στα forums της WD διαβάζω ότι 24p δεν παίζει ομαλά, κάνει skip frames κάθε 42". Με το που έπιασα τα πρώρα 24p videos, το είδα. Είδα ακόμη ότι στις τελευταίες ματρόσκες, αν και 23.976, πάλι κάνει skip frames. Ο Βασίλης έκανε τον γύρο όλων των f/w και πάντα υπήρχε το πρόβλημα. Αυτά δηλαδή που ήθελα να αποφύγω από τα Realtek, υπάρχουν και σε κακοπρογραμματισμένα Sigma. Τι θέλω να πω; Το βασικότερο όλων είναι να υπάρχει support. Το έγραψα και στο topic του powerbuy. Ο λόγος που το 'ψώνισα' είναι ότι φαίνεται τίμια εταιρία. Στραβά θα υπάρχουν, είναι αδύνατο να ελέγξεις τα πάντα από προγραμματιστικής πλευράς. Αν σε ακούνε και διορθώνουν, τότε όλα καλώς. Πάντα κρατάω πισινή, απλά ελπίζω ότι θα υπάρχει καλό support. Ακόμη και μερικά στραβά, θα διορθωθούν. Χοντρό πρόβλημα by design δεν φαίνεται να έχει το 600X3D. 5 χρονάκια εγγύηση δίνει. Με αυτό, αν με καλύψει, θα μπορέσω πλέον να κάνω και το καλιμπράρισμα στη VT30.

@Online @Dalanik

Νεκτάριε σε κουράζω αλλά δεν μπορώ να αφήσω να αφήνονται λάθος εντυπώσεις, τη στιγμή που και εμείς (ΟΛΟΙ) κάναμε κατα τη διάρκεια της παρουσίασης εντυπώσεων ακριβώς το ίδιο που κάνεις και εσύ.
Σταθήκαμε κριτικά στο μηχανάκι πολλάκις. Αν δεν διάβασες (καλά ή καθόλου) αυτά που γράψαμε δε φταίμε εμείς και το "δεν ασχολούμαι άλλο" δεν ταιριάζει ούτε στην περίσταση ούτε σε σένα προσωπικά (που επαναλαμβάνω εκτιμώ!!!)

Στη προηγούμενο fw έγραψα ότι μάλλον θα το αλλάξω λόγω 23,976 και περιμένω να δω το 303D...
Έκανα και λάθος για το pixel mapping/overscan, υποτιμώντας τις πραγματικές δυνατότητες του med...
Ανέβασα φωτό με αστοχία σε 3D.
Έγραψα ότι στην απόπλεξη ήταν fail (παρότι δενήμουν υποχρεωμένος καν να βάλω το πατερνάκι εφόσον μου είναι παντελώς άχρηστη σε αυτά που βλέπω...)
κτλ κτλ έχουμε γράψει σχεδόν όλα τα αρνητικά του που είδαμε.

Και η στάση σου είναι λίγο ως πολύ ότι θεοποιήσαμε το μηχανάκι. Αυτό έγραψες! Τι να κάνουμε.

Αν κάναμε κάτι λάθος συγχώρα μας. Προσπαθούμε όσο καλύτερα μπορούμε ο καθένας μας.
Και δεν στερούμαστε μέσων όπως υπονοείς. Αν αμφιβάλεις είμαι διαθέσιμος για συγκριτικό αλλά με μετρήσεις.
απο μαύρο, λευκό και ansi, έως gamma, DE και κίνηση. τις μετρήσεις τις έχει ο JL να τις δούμε το βράδυ.
Όπως εσύ επέλεξες κάποια μέτρα απόσταση για το προβόλι σου, μπορώ κάλλιστα να πάω στο 1,5 μέτρο απο την 55VT30 και να κάνω τις δοκιμές μου με μεγαλύτερη γωνία θέασης. Εκτός αν παίζει ρόλο κάτι άλλο στις δοκιμές και δεν το ξέρω... περιμένω να το μάθω όμως.

@ Dalanik.
Βρε Νίκο ! Τι είναι αυτό ? Δεν δείχνει τους subs 3D ?

Έχω ανεβάσει προ καιρού φωτό σε αυτό το νήμα Νίκο. Μερικά 3D iso εμφάνισαν 2D srt.
Tα περισσότερα όμως ήταν εντάξει (ανέβασα και για αυτά φωτό... ενσωματωμένους και μη)
Δεν ξέρω αν είναι bug ή θέμα υποτίτλων. Δεν έχω προλάβει να ψάξω. Έχω και άλλες δουλειές και υποχρεώσεις.
Όταν τα καταφέρω ή εσύ όταν παραλάβεις το ψάχνουμε παραπάνω. -bye-

καλά αφού έπεσες να φας το med με τα ειδικά σου αφαιρετικά σχόλια τώρα ζητάς και τα ρέστα, οκ.

Τι κρίμα που δεν έχω βιντεοπροβολέα να νιώθω καλύτερος και ανώτερος των άλλων.

Έλεος, τι άλλο θα διαβάσω.

Έλα σόρυ που σου έθιξα το μηχανάκι. Αν νομίζεις ότι είσαι κατώτερος επειδή έχεις 40άρα πρόβλημα σου. Εγώ πάντως δεν νιώθω ανώτερος από σένα. Απλά κοιτάω να δω αν κάνει το μηχανάκι για τα δικά μου γούστα. Όπως κι εσύ για τα δικά σου.

Ναι σωστά, πρόβλημά μου.
Και σωστά, μου έθιξες το μηχανάκι. Έγινα και fan boy τώρα.
Συνέχισε τις ειρωνείες, καλά τα πας.

Νεκτάριε σε κουράζω αλλά δεν μπορώ να αφήσω να αφήνονται λάθος εντυπώσεις, τη στιγμή που και εμείς (ΟΛΟΙ) κάναμε κατα τη διάρκεια της παρουσίασης εντυπώσεων ακριβώς το ίδιο που κάνεις και εσύ.
Σταθήκαμε κριτικά στο μηχανάκι πολλάκις. Αν δεν διάβασες (καλά ή καθόλου) αυτά που γράψαμε δε φταίμε εμείς και το "δεν ασχολούμαι άλλο" δεν ταιριάζει ούτε στην περίσταση ούτε σε σένα προσωπικά (που επαναλαμβάνω εκτιμώ!!!)

Στη προηγούμενο fw έγραψα ότι μάλλον θα το αλλάξω λόγω 23,976 και περιμένω να δω το 303D...
Έκανα και λάθος για το pixel mapping/overscan, υποτιμώντας τις πραγματικές δυνατότητες του med...
Ανέβασα φωτό με αστοχία σε 3D.
Έγραψα ότι στην απόπλεξη ήταν fail (παρότι δενήμουν υποχρεωμένος καν να βάλω το πατερνάκι εφόσον μου είναι παντελώς άχρηστη σε αυτά που βλέπω...)
κτλ κτλ έχουμε γράψει σχεδόν όλα τα αρνητικά του που είδαμε.

Και η στάση σου είναι λίγο ως πολύ ότι θεοποιήσαμε το μηχανάκι. Αυτό έγραψες! Τι να κάνουμε.

Αν κάναμε κάτι λάθος συγχώρα μας. Προσπαθούμε όσο καλύτερα μπορούμε ο καθένας μας.
Και δεν στερούμαστε μέσων όπως υπονοείς. Αν αμφιβάλεις είμαι διαθέσιμος για συγκριτικό αλλά με μετρήσεις.
απο μαύρο, λευκό και ansi, έως gamma, DE και κίνηση. τις μετρήσεις τις έχει ο JL να τις δούμε το βράδυ.
Όπως εσύ επέλεξες κάποια μέτρα απόσταση για το προβόλι σου, μπορώ κάλλιστα να πάω στο 1,5 μέτρο απο την 55VT30 και να κάνω τις δοκιμές μου με μεγαλύτερη γωνία θέασης. Εκτός αν παίζει ρόλο κάτι άλλο στις δοκιμές και δεν το ξέρω... περιμένω να το μάθω όμως.

Έχω ανεβάσει προ καιρού φωτό σε αυτό το νήμα Νίκο. Μερικά 3D iso εμφάνισαν 2D srt.
Tα περισσότερα όμως ήταν εντάξει (ανέβασα και για αυτά φωτό... ενσωματωμένους και μη)
Δεν ξέρω αν είναι bug ή θέμα υποτίτλων. Δεν έχω προλάβει να ψάξω. Έχω και άλλες δουλειές και υποχρεώσεις.
Όταν τα καταφέρω ή εσύ όταν παραλάβεις το ψάχνουμε παραπάνω. -bye-

Έχω διαβάσει όλο το νήμα. Όλες τις δοκιμές που κάνατε. Δεν σας κατηγόρησα ότι κάνατε κάτι λάθος. Ίσα ίσα που είσαστε και πιο ειδικοί από μένα σε πολλά πράγματα (όπως οι μετρήσεις) και δεν το λέω με ειρωνεία.
Anyway δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε άλλο το θέμα. Θα κάνω αυτό που έκανα πριν αρχίσω να ξαναγράφω στο Avclub μετά από πολύ καιρό. Θα διαβάζω μόνο. Είναι σοφότερον ιδίως όταν δεν έχεις πολύ χρόνο λόγο δουλειάς.

Καλή συνέχεια και χωρίς ίχνος κακίας ή οτιδήποτε άλλο. -bye-