Mede8er MED600X3D

Παρακολουθώ το θέμα από την αρχή, όπως και για κάποια άλλα mp, προκειμένου να καταλήξω σε ένα που θα ικανοποιεί τις (λίγες) απαιτήσεις μου.

Πείστηκα, από όσα διάβασα, από τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί πολύ καιρό με τους mp και τους γνωρίζουν καλά, αφού μερικοί έχουν περισσότερους τους ενός και έτσι διαμορφώνουν εγκυρότερες απόψεις και, ευτυχώς, τις μοιράζονται στο forum, για να μαθαίνουν και οι νέοι (στο θέμα, όχι στην ηλικία, απαραίτητα).

Στις τελευταίες σελίδες αναπτύσσεται μια υπερβάλλουσα, κατά την ταπεινή μου άποψη, παράθεση στοιχείων και γνωμών, για το συγκεκριμένο mp, τα οποία μπορεί να βοηθάνε ορισμένους (λίγους νομίζω), με τελείως εξειδικευμένες απαιτήσεις από το μηχανάκι, και τραβάνε τα φώτα και τη συζήτηση σε άλλη κατεύθυνση, ενώ, αντίθετα, η πλειοψηφία αυτών που διαβάζουν το topic, και, κυρίως, αυτών που αγόρασαν τον mp με το pb, διψάνε για απλές οδηγίες και συμβουλές, ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του με τον καλλίτερο και πιο ωφέλιμο τρόπο.

Έμαθα πολλά, και φαντάζομαι πολλοί άλλοι, από τις παρατηρήσεις των Browser, papdoux και άλλων, στις προσπάθειες που έκαναν για να δοκιμάσουν το μηχανάκι.

Παρακαλώ, λοιπόν, τους ειδήμονες να επικεντρωθούν στα βασικά θέματα που θα βοηθήσουν όλους εμάς τους μη γνώστες, να ανέβουμε μερικά επίπεδα παραπάνω, σε γνώση, όχι για να τους συναγωνιστούμε, αλλά για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το μηχανάκι που ... ΘΑ παραλάβουμε ...

ΥΓ Ζητώ συγγνώμη, για το μακροσκελές post, αλλά ήθελα να επισημάνω ότι ... υπάρχουμε και εμείς ...

Τα πράγματα είναι απλά. Διαβάζεις και κρατάς αυτά που σε αφορούν και πιστεύεις ότι καταλαβαίνεις και σε επηρεάζουν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες επειδή υπάρχετε κι εσείς. Το ξέρουμε ότι υπάρχετε αλλά έχετε μπει σε ένα τεχνικό forum. Ούτε εγώ τα καταλαβαίνω όλα σε όλες τις κατηγορίες. Αν μπω στην φωτογραφία π.χ. δεν καταλαβαίνω γρι. Τι σημαίνει αυτό? Ότι θα πρέπει να γράφουν για τις φωτογραφικές πως πατάμε το κουμπί να βγει η φωτογραφία και όλα τα άλλα απαγορεύονται?
Αν θέλετε να ανέβετε επίπεδο μπορείτε να αρχίσετε να διαβάζετε τους οδηγούς και όλα τα θέματα που αφορούν στην κατηγορία media players όχι να ζητάτε να μην συζητάμε για τα framerates που είναι βασικότατο.
Επίσης υπάρχει και το manual κι ότι δεν καταλαβαίνετε κάποιος θα σας βοηθήσει σίγουρα στο forum.

Φιλικά.
Nektar

παιδιά καλησπέρα!Μόλις το παρέλαβα από amazon αλλά για κάποιον λόγο δεν έχω ήχο στις ταινίες(τις παίζω από εξωτερικό σκληρό).Μήπως έχετε καμιά ιδέα?

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Τα πράγματα είναι απλά. Διαβάζεις και κρατάς αυτά που σε αφορούν και πιστεύεις ότι καταλαβαίνεις και σε επηρεάζουν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες επειδή υπάρχετε κι εσείς. Το ξέρουμε ότι υπάρχετε αλλά έχετε μπει σε ένα τεχνικό forum. Ούτε εγώ τα καταλαβαίνω όλα σε όλες τις κατηγορίες. Αν μπω στην φωτογραφία π.χ. δεν καταλαβαίνω γρι. Τι σημαίνει αυτό? Ότι θα πρέπει να γράφουν για τις φωτογραφικές πως πατάμε το κουμπί να βγει η φωτογραφία και όλα τα άλλα απαγορεύονται?
Αν θέλετε να ανέβετε επίπεδο μπορείτε να αρχίσετε να διαβάζετε τους οδηγούς και όλα τα θέματα που αφορούν στην κατηγορία media players όχι να ζητάτε να μην συζητάμε για τα framerates που είναι βασικότατο.
Επίσης υπάρχει και το manual κι ότι δεν καταλαβαίνετε κάποιος θα σας βοηθήσει σίγουρα στο forum.

Φιλικά.
Nektar

:grinning-smiley-043

Χωρίς παρεξήγηση σε 40' δεν μπορείς να δεις τα προβλήματα που συζητάμε. Είναι δύσκολο.

χωρίς παρεξήγηση, όταν κάνεις σχόλια που χρειάζεται 100' και πάνω για να τα καταλάβει κάποιος τότε να βάζεις και σημείωση...

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Δηλαδη Νικο, το σκαλωμα καθε τοσο δεν το βλεπεις εσυ ?

Χρήστο δεν το έχω το player τώρα για να σου πω τι κάνει στα 24fps.
Αλλά εάν η TV των χρηστών το υποστηρίζει τότε το judder δεν φαίνεται. Φυσικά στις 120' είναι αλλιώς.
Οπως και νάχει όμως πρέπει να καταλήξουμε.
Τι αναζητάμε?
Την τέλεια κίνηση σε όλα τα fps ? χρειαζόμαστε motion interpolation...γιατί δεν νομίζω ότι θα βρεθεί μέθοδος clock σε όλα τα φορματ.
motion interpolation δεν σημαίνει επεξεργαστική ισχύ? Ε δεν έχει βγει ακόμα αυτός ο player παλληκάρια.
Με ανυπομονησία περίμενα τον 8911 ....αλλά κάτι τρέχει με την Sigma. Δεν ξέρω....
Δεν μπορεί τώρα να με πείσει με τον 8672 . Πολύ αδύναμος.

Πάμε παρακάτω. Στα χρηστικά. Τι βλέπω συνήθως ? Τι πάιζει στα γνωστά μέρη? 23.976 ......σε over 90% . Θα δω το 90% smoothly με το MED600X3D ? Ναι....

E! Μια χαρά είμαι . Τώρα εάν θέλετε να κάνουμε bras de fer τις τεχνολογίες και ποιες έχουν τα περισσότερα σε τεχνικό επίπεδο να το κάνουμε.
Να ανοίξουμε ένα νήμα και να βγάλουμε το άχτι μας

χωρίς παρεξήγηση, όταν κάνεις σχόλια που χρειάζεται 100' και πάνω για να τα καταλάβει κάποιος τότε να βάζεις και σημείωση...

Εντάξει. Υπόσχομαι να το κάνω. Απλά όταν γράφεις ότι το med δεν έχει πρόβλημα στην κίνηση και τα παίζει όλα τέλεια, υπενθύμιζε μας ότι βλέπεις σε 40 γιατί κι εγώ με το πρώτο xtreamer που έχω σε 40άρα δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Αλλά εάν η TV των χρηστών το υποστηρίζει τότε το judder δεν φαίνεται. Φυσικά στις 120' είναι αλλιώς.
Τι αναζητάμε?
Την τέλεια κίνηση σε όλα τα fps ? χρειαζόμαστε motion interpolation...γιατί δεν νομίζω ότι θα βρεθεί μέθοδος clock σε όλα τα φορματ.
motion interpolation δεν σημαίνει επεξεργαστική ισχύ? Ε δεν έχει βγει ακόμα αυτός ο player παλληκάρια.
Με ανυπομονησία περίμενα τον 8911 ....αλλά κάτι τρέχει με την Sigma. Δεν ξέρω....

Πάμε παρακάτω. Στα χρηστικά. Τι βλέπω συνήθως ? Τι πάιζει στα γνωστά μέρη? 23.976 ......σε over 90% . Θα δω το 90% smoothly με το MED600X3D ? Ναι....

E! Μια χαρά είμαι . Τώρα εάν θέλετε να κάνουμε bras de fer τις τεχνολογίες και ποιες έχουν τα περισσότερα σε τεχνικό επίπεδο να το κάνουμε.

Το καλο ειναι οτι σιγουρα μετα απο τοσα χρονια δεν υπαρχει κανενα αχτι. Θα πρεπει να το εχεις διαπιστωσει ηδη.....

Τωρα οσον αφορα το "πρεπει να καταλληξουμε"
Ο καθενας πρεπει να το κανει με τα δικα του δεδομενα. Αλλα ειναι τα ζητουμενα του καθενος.
Και δεν μπορουμε να καταληξουμε ολοι μαζι διοτι ο καθενας μας εχει διαφορετικο συστημα που αναπαραγει και διαφορετικα "θελω"
Αυτο που πιστευω κανουμε εδω, ειναι να παραθετουμε ο καθενας τις εμπειριες απο τα δικα μας συστηματα, ωστε ο καθενας
να δει αυτα που τον ενδιαφερουν και να καταλληξει. Μονος του ομως, ολοι μαζι να καταλληξουμε καπου, ξαναλεω, ειναι αδυνατον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Τι αναζητάμε?

Βρε Νίκο όλο τα ίδια γράφεις. Οκ το εμπεδώσαμε. Το Med είναι πολύ καλό Player και παίζει το 90% σωστά. Και εσύ είσαι μια χαρά.
Τι να κάνουμε δηλαδή? Να σταματήσουμε να το ψάχνουμε να δούμε που υστερεί και που όχι. Μα είναι δυνατόν? Και είσαι και συντονιστής της κατηγορίας. Θα έπρεπε πρώτος να γουστάρεις τέτοια φάση. Τι φοβάσαι μην χαλάσει το power buy?

Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να έχω τηλεόραση 40' ή 50' για να είμαι συμβατός με τις προδιαγραφές του Player. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Επειδή έχω δηλαδή προβολέα είμαι ψωριάρης επειδή δεν έχουν οι περισσότεροι εδώ μέσα? Όταν κρίνουμε ένα Player να το κρίνουμε σωστά όχι με την ίντσα.
over and out.

Last edited:
Εντάξει. Υπόσχομαι να το κάνω. Απλά όταν γράφεις ότι το med δεν έχει πρόβλημα στην κίνηση και τα παίζει όλα τέλεια, υπενθύμιζε μας ότι βλέπεις σε 40 γιατί κι εγώ με το πρώτο xtreamer που έχω σε 40άρα δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.

τώρα μου βάζεις σε ίδιο επίπεδο το εξειδικευμένο που έχει να κάνει με προβολέα και 100+ ίντσες με τις 40 ίντσες που είναι ο μέσος όρος;

επίσης αφού στο xtreamer δε βλέπεις πρόβλημα τότε μπορείς να το γράψεις ότι δε βλέπεις πρόβλημα. Όπως και εγώ δε βλέπω πρόβλημα άρα κανένα πρόβλημα ...

Οπότε όποιος κρίνει ένα οποιοδήποτε player ας λέει πρώτα και με τι το χρησιμοποίησε και πως και να μη παραθέτει απλά τα αποτελέσματα για να είναι όλοι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Αν για μένα είναι σούπερ στην 47άρα TV μου σαφέστατα και δε μπορώ να αντιληφθώ το πρόβλημα στις 120´ του προτζέκτορα. Αλλά αν γνωρίζω σε πιο μέσο θέασης υπάρχει πρόβλημα τότε επιλέγω αν με επηρεάζει και μένα ή όχι.
Τέσπα, νομίζω οτί κακώς έχουμε κολλήσει τόσο πολύ πλέον

Το καλο ειναι οτι σιγουρα μετα απο τοσα χρονια δεν υπαρχει κανενα αχτι. Θα πρεπει να το εχεις διαπιστωσει ηδη.....

Τωρα οσον αφορα το "πρεπει να καταλληξουμε"
Ο καθενας πρεπει να το κανει με τα δικα του δεδομενα. Αλλα ειναι τα ζητουμενα του καθενος.
Και δεν μπορουμε να καταληξουμε ολοι μαζι διοτι ο καθενας μας εχει διαφορετικο συστημα που αναπαραγει και διαφορετικα "θελω"
Αυτο που πιστευω κανουμε εδω, ειναι να παραθετουμε ο καθενας τις εμπειριες απο τα δικα μας συστηματα, ωστε ο καθενας
να δει αυτα που τον ενδιαφερουν και να καταλληξει. Μονος του ομως, ολοι μαζι να καταλληξουμε καπου, ξαναλεω, ειναι αδυνατον.

:D Αχτι.. Ε καλά ! Τρόπος του λέγειν..
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Απλά όταν πρέπει να προτείνουμε κάτι ελλείψει ανάλογης τεχνολογικής υποστήριξης πάμε με το average.
Τώρα.. Ένα τέτοιο νήμα πολύ θα μου άρεσε εδώ που τα λέμε.....

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω εγώ είναι γιατί ορισμένοι "χαλιούνται" με την παράθεση και την επισήμανση αδυναμιών σε συγκεκριμένα πεδία.
Σε όλα τα σοβαρά τεχνικά forum όταν γίνεται σχολιασμός μιας συσκευής, παραθέτονται τα συν και τα πλην, όπως επίσης για ποιον κάνει και για ποιον δεν κάνει η συγκεκριμένη συσκευή.
Το να γράφονται μόνο αυτά που αφορούν τον μέσο όρο είναι λάθος και δεν βοηθάει αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω.

τώρα μου βάζεις σε ίδιο επίπεδο το εξειδικευμένο που έχει να κάνει με προβολέα και 100+ ίντσες με τις 40 ίντσες που είναι ο μέσος όρος;

επίσης αφού στο xtreamer δε βλέπεις πρόβλημα τότε μπορείς να το γράψεις ότι δε βλέπεις πρόβλημα. Όπως και εγώ δε βλέπω πρόβλημα άρα κανένα πρόβλημα ...

Άμα κάνεις γκάλοπ ανάμεσα στους επισκέπτες του avclub αμφιβάλω αν είναι τόσο χαμηλά ο μέσος όρος.
Και τέλος πάντων κανείς δεν σου απαγορεύσει να γράψεις την γνώμη σου. Γράψτη σωστά όμως. Πρέπει να ρωτήσω δηλαδή τι βλέπεις και που το βλέπεις?
Γράψε εγώ με τάδε αρχεία (avi, mkv, bluray κλπ) βλέπω σε 40αρα και το Player μου φαίνεται άψογο. Να ξέρει ο άλλος που τον ενδιαφέρει κάτι εξειδικευμένο να λάβει ή να μην λάβει υπόψη την γνώμη σου. Τόσο απλό είναι.

Επίσης μήπως να αλλάζαμε το όνομα της κατηγορίας σε (μερικές προτάσεις)?

1. Media Players for the average user

2. Media Players for TVs only

παιδιά καλησπέρα!Μόλις το παρέλαβα από amazon αλλά για κάποιον λόγο δεν έχω ήχο στις ταινίες(τις παίζω από εξωτερικό σκληρό).Μήπως έχετε καμιά ιδέα?

καμιά βοήθεια??

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

καμιά βοήθεια??

Κατσε αδερφε γιατι επεσες στη περιπτωση....

Σε προβολεα βλεπεις η σε τηλεοραση ? :flipout: (πλακα κανω)

Πως το εχεις συνδεσει και που οσον αφορα τον ηχο ?

Last edited:
πως το έχεις συνδέσει??? Τσέκαρε στις επιλογές ήχου να στέλνει ήχο εκεί που το έχεις συνδέσει.

edit -> με πρόλαβε ο χρήστος

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

χαχα όντως..με hdmi το χω συνδέσει,δν εχω κάποιο ηχοσύστημα!

Πηγαινε στις επιλογες του audio και πες μας απο τη λιστα τι εχεις επιλεξει στο καθενα!

Άμα κάνεις γκάλοπ ανάμεσα στους επισκέπτες του avclub αμφιβάλω αν είναι τόσο χαμηλά ο μέσος όρος.
Και τέλος πάντων κανείς δεν σου απαγορεύσει να γράψεις την γνώμη σου. Γράψτη σωστά όμως. Πρέπει να ρωτήσω δηλαδή τι βλέπεις και που το βλέπεις?
Γράψε εγώ με τάδε αρχεία (avi, mkv, bluray κλπ) βλέπω σε 40αρα και το Player μου φαίνεται άψογο. Να ξέρει ο άλλος που τον ενδιαφέρει κάτι εξειδικευμένο να λάβει ή να μην λάβει υπόψη την γνώμη σου. Τόσο απλό είναι.

Επίσης μήπως να αλλάζαμε το όνομα της κατηγορίας σε (μερικές προτάσεις)?

1. Media Players for the average user

2. Media Players for TVs only
τι γκάλοπ να κάνω, με ένα search στα άλλα νήματα, μιλάνε περισσότερο για τηλεοράσεις από 32 ίντσες μέχρι 60 κάτι ίντσες και οι περισσότερες είναι στα 40 με 46, είτε πλάσμα είτε LCD.
Πολύ λιγότερο για βιντεοπροβολείς και 100+ ίντσες.
Εκτός και αν οι περισσότεροι έχουν ένα βιντεοπροβολέα στο σαλόνι τους και απλά ψάχνονται για τηλεόραση στις 60+ ίντσες στο υπνοδωμάτιο.

Και δε χρειάζεται να ρωτήσεις που το βλέπω, αν το έβλεπα σε τόσες ίντσες θα το έγραφα πρώτο πρώτο και όχι γενικά σχόλια που ανήκουν στις 100+ ίντσες ώστε να δώσω άλλη έμφαση για τις ικανότητες του μηχανήματος.