Mede8er MED600X3D

Διπλα ειναι(ή πιο σωστα,θα ειναι) σε αποσταση 1μ.Αυτο το καλωδιο που το βρισκω?
(εβαλα στο skroutz.gr cross over και μου εβγαλε γυναικειες τσαντες!!)

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

τα router που δίνουν οι εταιρίες είναι wifi switch-routers που έχουν 4 θέσεις για να βάλεις καλώδιο δικτύου.
Προτιμώ ενσύρματο, υπάρχει και το ασύρματο αλλά δεν είναι σταθερό.

Δεν είναι δύσκολο για να το κάνεις. Αν χρησιμοποιήσεις καλώδιο τότε πολύ καλύτερα. Υπάρχει και η προοπτική του powerline.

Αυτο το powerline,ειναι το cross over που ανεφερε πιο πανω ο mce22??

είναι τα καλώδιο UTP.
καλό να είναι gigabit το καλώδιο όπως και το router.

τα καλώδια τα βρίσκεις σε όλα τα καταστήματα που πουλάνε είδη H/Y

δε θέλεις cross over. το powerline δεν είναι καλώδιο

καλύτερα η σύνδεση να είναι μέσω router

Last edited:
μην πάρεις ρουτερ μόνο και μόνο γι αυτό
(κι ακόμα κι αν έχεις, θέλει έξτρα μπρίζα στο πολύμπριζο + έξτρα καλ.δικτύου! :) )

παίζει άψογα συνδεση 1-προς-1 με crossover

Crossover θέλει για να συνδέσει απευθείας το med8er με τη κάρτα δικτύου στο PC. Αν μιλάμε για onboard, πολλές m/b έχουν μόνο μία που ήδη χρησιμοποιείται για να έχει δίκτυο το PC οπότε μετά πρέπει να πάρει κάρτα δικτύου 10/100/1000. Εγώ προτείνω

Router (τα περισσότερα που έχουμε στα σπίτια μας είναι 10/100)->1000άρι switch (18 ευρώ βρίσκεις)->PC, med8er και λοιπές συσκευές πάνω στο switch όλα με CAT5e καλώδια.

Αυτό προϋποθέτει ασφαλώς ότι και το PC έχει μητρική με 1000άρι δίκτυο. Το switch μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες συσκευές. Μελλοντικά, η καλύτερη λύση είναι ένα NAS Enclosure με UPnP σέρβερ (πχ Twonky). Ούτε PC ανοιχτό ούτε τίποτε. Streaming χωρίς να ανησυχείς αν έχεις το PC ανοιχτό, που έβαλες την ταινία κλπ κλπ.

Επειδή ρώτησα και πιο πριν, είδα ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις DLNA στο 600x3D και να τραβήξεις από UPnP server.

γιατί να τραβάς από DLNA;
δε βλέπω τι κερδίζεις έτσι, είναι πιο δύσχρηστο στη διαχείριση.
το med μέσω SMB & NFS παίζει μια χαρά

Έχω προσέξει (τουλάχιστο στο wdtv live gen 3) ότι μέσω UPnP server έχει καλύτερη απόδοση σε βαριά αρχεία, μικρή μεν αλλά υπάρχει. Στη διαχείριση δεν κάνω κάτι. Απλά ενεργοποιώ το DLNA στο smp και οι δύο συσκευές μιλάμε μαζί τους.

Crossover θέλει για να συνδέσει απευθείας το med8er με τη κάρτα δικτύου στο PC. Αν μιλάμε για onboard, πολλές m/b έχουν μόνο μία που ήδη χρησιμοποιείται για να έχει δίκτυο το PC οπότε μετά πρέπει να πάρει κάρτα δικτύου 10/100/1000. Εγώ προτείνω

Router (τα περισσότερα που έχουμε στα σπίτια μας είναι 10/100)->1000άρι switch (18 ευρώ βρίσκεις)->PC, med8er και λοιπές συσκευές πάνω στο switch όλα με CAT5e καλώδια.

Αυτό προϋποθέτει ασφαλώς ότι και το PC έχει μητρική με 1000άρι δίκτυο. Το switch μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες συσκευές. Μελλοντικά, η καλύτερη λύση είναι ένα NAS Enclosure με UPnP σέρβερ (πχ Twonky). Ούτε PC ανοιχτό ούτε τίποτε. Streaming χωρίς να ανησυχείς αν έχεις το PC ανοιχτό, που έβαλες την ταινία κλπ κλπ.

Επειδή ρώτησα και πιο πριν, είδα ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις DLNA στο 600x3D και να τραβήξεις από UPnP server.
Τωρα ειμαι στη δουλεια και δεν μπορω να τσεκαρω.Πως θα το τσεκαρω το βραδυ που θα γυρισω σπιτι,αν η motherboard μου εχει δυο καρτες δικτυου και αν η μητρικη μου εχει 1000αρι δικτυο?(αν καταλαβα καλα αυτα που εγραψες Vertical)

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Έχω προσέξει (τουλάχιστο στο wdtv live gen 3) ότι μέσω UPnP server έχει καλύτερη απόδοση σε βαριά αρχεία, μικρή μεν αλλά υπάρχει. Στη διαχείριση δεν κάνω κάτι. Απλά ενεργοποιώ το DLNA στο smp και οι δύο συσκευές μιλάμε μαζί τους.
αν το δίκτυο δεν είναι καλό τότε ναι, αν έχεις καλό δίκτυο τότε καλύτερα από SMB ή NFS.

Εγώ που έχω powerlines χρησιμοποιούσα το DLNA. Αλλά πλέον και με powerlines (200άρια) χρησιμοποιώ SMB & NFS. Μέσω NFS έχω παίξει 2D ISO 30 mbps rate και το έπαιξε νεράκι.
Αλλά αν έχεις δίκτυο ενσύρματο είναι αμαρτία να χρησιμοποιείς το DLNA.

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

αν το δίκτυο δεν είναι καλό τότε ναι, αν έχεις καλό δίκτυο τότε καλύτερα από SMB ή NFS.

Εγώ που έχω powerlines χρησιμοποιούσα το DLNA. Αλλά πλέον και με powerlines (200άρια) χρησιμοποιώ SMB & NFS. Μέσω NFS έχω παίξει 2D ISO 30 mbps rate και το έπαιξε νεράκι.
Αλλά αν έχεις δίκτυο ενσύρματο είναι αμαρτία να χρησιμοποιείς το DLNA.

Με powerlines είμαι κι εγώ. 500άρια μεν αλλά στη συγκεκριμένη πρίζα πάω γύρω στα 150, σε μια στο διπλανό δωμάτιο 480! Η γκαντέμικη πάντα στο σημείο που τη θες θα είναι. Γι'αυτό και του κάνω χρήση μέσω DLNA. Ας το παραλάβω το 600X3D και θα το τεστάρω. 2D Iso κοντά στα 30mbps είχα παίξει κι εγώ. Το Wreck It Ralph BD 3D ISO περιμένει στον σκληρό μου υπομονετικά μέχρι την παραλαβή. Μετά, ξεκινάω το testing.

Μια ερώτηση σε όποιον γνωρίζει. Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί. Το 600X3D υποστηρίζει external subs σε 3D BD ISOs; Αν ναι, πρέπει να είναι srt, sub/idx από το 3DSubtitler ή κάτι άλλο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Με powerlines είμαι κι εγώ. 500άρια μεν αλλά στη συγκεκριμένη πρίζα πάω γύρω στα 150, σε μια στο διπλανό δωμάτιο 480! Η γκαντέμικη πάντα στο σημείο που τη θες θα είναι. Γι'αυτό και του κάνω χρήση μέσω DLNA. Ας το παραλάβω το 600X3D και θα το τεστάρω. 2D Iso κοντά στα 30mbps είχα παίξει κι εγώ. Το Wreck It Ralph BD 3D ISO περιμένει στον σκληρό μου υπομονετικά μέχρι την παραλαβή. Μετά, ξεκινάω το testing.

Μια ερώτηση σε όποιον γνωρίζει. Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί. Το 600X3D υποστηρίζει external subs σε 3D BD ISOs; Αν ναι, πρέπει να είναι srt, sub/idx από το 3DSubtitler ή κάτι άλλο;

οκ, με powerlines τότε καταλαβαίνω

3D ISO με srt και παίζει 3D τους υπότιτλους

Μπορει καποιος να δει κατι η μαλλον να κανει κατι; Με το DVDFab 9.0.2.8 μπορουμε απο ενα 3D iso να κρατησουμε σε 3D iso παλι, την κυρια ταινια μαζι με τους ηχους που θελουμε και τους υποτιτλους. Στους υποτιτλους εχει την επιλογη να προσθεσουμε και εξωτερικους οπως srt μεσα στο iso

Θελω αν μπορει καποιος που εχει το προγραμμα να φτιαξει ενα 3D iso και να προσθεσει εξωτερικους υποτιτλους. Μετα θελω να δει αν αυτους που θα προσθεσει αν τους διχνει 3D και αν τους διχνει σωστα και οχι ενα δευτερολεπτο πριν.

Προσοχη πριν την εργασια μας ρωταει αν θα το σωσουμε σε 3D σε 2D η σε SBS εμεις το σωζουμε σε 3D