Mede8er MED600X3D

Παιδιά να διευκρινίσω για υπότιτλους: Προφανώς και βάζω Greek από το μενού των υποτίτλων! (όντως είναι σπαστικό που πολλές φορές δεν στο 'κρατάει' ως προεπιλογή, αλλά μικρό το κακό...).
Στους συγκεκριμένους κάνει το εξής: Ξεκινά (μια χαρά Ελληνικά) , αρχίζει σε 2' κινέζικα, αλλάζω κωδικοποίηση ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ (western νομίζω) παίζει 2 σειρές, ξανά κινέζικα, τρίτη κωδικοποίηση, παίζει 2 σειρές, κινέζικα....μετά πάλι Greek το ίδιο...κ.ο.κ.

Ε, μετά θέλω να το σπάσω και δεν συνεχίζω....με άλλα λόγια είμαι με το remote στο χέρι και αλλάζω συνεχώς για 5 λεπτά κωδικοποιήσεις...πάντως το άφησα μία φορά ολόκληρο με Greek και ήταν μέχρι τέλος Κινέζικα!

Πάντως κρατάω μια καλή ιδέα που είπε ο φίλος Dananik: Θα τους αντιγράψω σε άλλο .srt που παίζει κανονικά! Σκέφτηκα να αλλάξω κατάληξη στο .txt αλλά δεν σκέφτηκα αυτό!

Βάλτο σε unicode utf-8 και θα είσαι εντάξει

Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο στην Ελλάδα και απο πού?
Ευχαριστώ.

Τι έγινε ρε παιδια πολυ μουγγαμάρα ως προς νεο επισημο και οχι beta fw. Τι εγινε βαρεθηκαν κιόλας?

Λίγο υπομονή μόνο και έρχονται τα καλύτερα.
Προσπαθούν να φτιάξουν τα bugs που έχουν αναφερθεί και να βάλουν και να βάλουν κάποιες νέες προσθήκες (όχι νέα bugs!).
Stay tuned!:coool:

Καλησπέρα!

Το πρόβλημα με τους υπότιτλους που είχα αναφέρει πριν λίγες μέρες, ξεπεράστηκε (αν και με περίεργο τρόπο, σε κάποιους υπότιτλους μέσα στην ταινία πρέπει να αλλάζω κωδικοποίηση μεταξύ greek k utf-8). Επίσης, κλασσικά συνεχίζουν τα κολλήματα που ανέφερα σε όλα τα μεγάλα mkv, αλλά ακόμη δεν έχω αξιωθεί να δοκιμάσω με άλλο σκληρο με δική του τροφοδοσία (που φαντάζομαι/ελπίζω? να είναι το πρόβλημα). Το bd menu πάντως είναι στο "off".

Το θέμα είναι ότι χθες συνειδητοποίησα το πρόβλημα που έχει αναφερθεί με τα .avi που δεν παίζει/υποστηρίζει (divx-xvid). Έχω διαβάσει τον τρόπο που ξεπερνιέται αυτό, το θέμα είναι όμως πως έχω άπειρα τέτοια αρχεία που δεν παίζει! Συνεπώς δεν πρόκειται ποτέ να τα μετατρέπω 1-1...

Η ερώτηση λοιπόν είναι μήπως αναμένεται σε κάποιο update του fw να λυθεί αυτό το θέμα? Αν όχι, υπάρχει τρόπος (χλωμό, αλλά ας ρωτήσω...) για 'μαζική' μετατροπή όλων των .avi ?

Ευχαριστώ!

τα xvid τα υποστηρίζει μια χαρά, έχω τέτοια και δεν έχω δει πρόβλημα.
στα divx είναι μάλλον το θέμα, τέτοια δεν έχω ευτυχώς.

αυτό είχα διαβάσει ότι θα το διορθώσουν σε fw 2.1, το πότε θα βγει το 2.1 ...... καλή ερώτηση

Νά θυμάστε ότι για να παίξετε 3d δικτυακά πρέπει να έχετε 1000αρι δίκτυο αλλιώς θα έχετε θέματα είτε με nfs είτε με smb. Στο δικό μου δίκτυο (1000αρι) δεν έχω κανένα πρόβλημα και με nfs & με smb.

Φορώντας το τελευταίο firmware 28/3/2013 open beta διαπίστωσα ότι συνδέοντας έναν σκληρό δίσκο wd red 3T με σύνδεση usb από εξωτερική θήκη sharkoon (USB 3.0) γεμάτος με ταινίες 2Τ μόνο αρχεία bd & dvd iso, το mede8er παγώνει και μόνο αν βγεί από το ρεύμα επανέρχεται. Το πάγωμα γίνεται όταν είμαι ακόμη στα εξώφυλλα των ταινιών και πριν ακόμη προσπαθήσω να δώ κάποια ταινία. Μού πάγωσε τουλάχιστον 3 φορές και σταμάτησα τη προσπάθεια. Tο firmware το πέρασα με Emergency Procedure. Τί φταίει;;;; Το firmware ; Ο σκληρός ; Η Θήκη sharkoon ; Κάποια βοήθεια ;

Ποια θήκη sharkoon έχεις; Με docking station της sharkoon δεν έχω θέμα.Βέβαια είναι USB 2.0 και ο σκληρός είναι 2Τ.

Τα ίδια και απο εδώ με docking station sharkoon usb3, αλλά δίσκους έως 2ΤΒ.
Βρίσκοντας χρήσιμη τη συμβουλή σου για θήκη με χρήση σκληρών δίσκων αγόρασα την Docking station Sharkoon SATA QuickPort XT USB3.0 Black , και σκληρό δίσκο WD RED 3T. Το πρώτο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έδωσα το δίσκο για να τον φορμάρουν σε NTFS σε επιχείρηση που ασχολείται με υπολογιστές (υποστήριξη και service) και μου είπαν ότι δεν μπορούσαν με τίποτα να δούν στον server τον σκληρό για φορμάρισμα αλλά μετά από ώρες τα κατάφεραν. Άρα ή ο σκληρός δεν φορμαρίστηκε σωστά; (και πώς μπορώ να το εξακριβώσω αυτό, όταν παίζει και γράφει κανονικά σε pc) ή δεν υποστηρίζεται από το med ο συγκεκριμένος ; Δεν θεωρώ ότι μπορεί να φταίει η θήκη. Επίσης να δηλώσω ότι στο παλαιό med 400X2 που έχω δεν μπορεί να τον διαβάσει καθόλου , αλλά σε αυτό μπορεί να φταίει η συμβατότητά του με δίσκους 3Τ.

Aπο την περιγραφή σου μου μοιάζει για ασυμβατότητα με του med με τον δίσκο.
Δυστυχώς δεν ξέρω περισσότερα για φορμαρίσματα κλπ, ούτε τον τρόπο που διαβάζουν τους δίσκους τα μηχανακια και δημιουργούνται ασυμβατότητες, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω.

τα docking station μη το φοβάσαι. Έχω δύο (ένα σαρκουν / το ξαπλωτό και ένα φαντεκ / όρθιο σαν το δικό σου) και έχουν βγει απο το σπίτι (κούμπωσαν σε άλλα mps) αρκετές φορές χωρίς προβλήματα. Mάλιστα δούλεψαν και με το med σε συμφορουμήτες.

Γενικά δεν προτιμώ και δεν προτείνω ποτέ πάνω απο 2ΤΒ δίσκο γιατί δεν είσαι ο πρώτος που αναφέρει προβλήματα και όχι βέβαια μόνο με αυτές τις συσκευές!

Αν υπάρχει τρόπος αλλαγής/ανταλλαγής με 2ΗDD 2άρηδες κάντο να ησυχάσεις. Έτσι κι αλλιώς τον έξτρα χώρο θα τον χρειαστείς σύντομα.

edit.
δε νομίζω να υπάρξει διαφορά, αλλά δοκίμασε να κουμπώσεις και ανοίξεις το δίσκο πριν το άνοιγμα του med (ή το ανάποδο, αν αυτό κάνεις ήδη, αν και το σωστό είναι να είναι εν λειτουργία ο δίσκος πριν το mp)

Last edited:
Βρίσκοντας χρήσιμη τη συμβουλή σου για θήκη με χρήση σκληρών δίσκων αγόρασα την Docking station Sharkoon SATA QuickPort XT USB3.0 Black , και σκληρό δίσκο WD RED 3T. Το πρώτο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έδωσα το δίσκο για να τον φορμάρουν σε NTFS σε επιχείρηση που ασχολείται με υπολογιστές (υποστήριξη και service) και μου είπαν ότι δεν μπορούσαν με τίποτα να δούν στον server τον σκληρό για φορμάρισμα αλλά μετά από ώρες τα κατάφεραν. Άρα ή ο σκληρός δεν φορμαρίστηκε σωστά; (και πώς μπορώ να το εξακριβώσω αυτό, όταν παίζει και γράφει κανονικά σε pc) ή δεν υποστηρίζεται από το med ο συγκεκριμένος ; Δεν θεωρώ ότι μπορεί να φταίει η θήκη. Επίσης να δηλώσω ότι στο παλαιό med 400X2 που έχω δεν μπορεί να τον διαβάσει καθόλου , αλλά σε αυτό μπορεί να φταίει η συμβατότητά του με δίσκους 3Τ.

Τράλαλαλαλα.... ζήτω το GPT!!! έχω την εντύπωση οτι αυτό το πρωτόκολλο είναι το GTP αναγραμματισμένο!

Με NTFS το GPT έχει μερικές φορές ασυμβατότητες. Σε σημείο δίσκοι που φόρμαρες στα Vista να μην δουλεύουν στα 7άρια.

Δεν ξέρω αν το Med υποστηρίζει κάτι άλλο εκτός από NTFS αλλά αν το υποστηρίζει στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ο δικός μου ο 3άρης είναι σε HFS αλλά τον έχω κολλημένο πάνω στο NAS μου και δεν δοκίμασα να τον βάλω πάνω στο Med. Όταν όμως προσπαθούσα να τον συνδέσω με format NTFS δεν έπαιζε στα μισά μηχανήματα. Σε ένα δούλευε σε άλλο δεν δούλευε. Είχα προβλήματα (προ med εποχή όμως). Επίσης υπάρχει και η λύση του MBR όμως για να γίνει σωστά πρέπει να διαγράψεις το protective MBR partition. Και επίσης περιορίζεται στα 2TB και θα πρέπει να κάνεις 2 partitions. 1 και 2 TB.

Αυτά νομίζω να σε βοηθήσουν

Σας ευχαριστώ και τους τρείς (vertical , dalanic , escozul). Θα εφαρμόσω αυτά που αναφέρετε και θα ενημερώσω.

To QuickPort XT USB3.0 έχει και f/w upgrade. Μάλιστα βρήκα και το ακόλουθο σχόλιο στο site που έχει την αντιπροσωπεία της sharkoon. Το σχόλιο έχει να κάνει με δίσκους 3TB+.

Εγω χρονια χρησιμοποιώ με όλα τα media player dock station και δεν είχα ποτε προβλη´ματα. Όμως ποτε δενχρησιμοποίησα σκληρους πάνω από 2ΤΒ.

To QuickPort XT USB3.0 έχει και f/w upgrade. Μάλιστα βρήκα και το ακόλουθο σχόλιο στο site που έχει την αντιπροσωπεία της sharkoon. Το σχόλιο έχει να κάνει με δίσκους 3TB+.

Πήρα τον αντιπρόσωπο και μου είπε θα ρωτήσει τη sharkoon αν είναι απαιραίτητη η αναβάθμιση στη δική μου μιας και σε pc δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Πάντως πιστεύω ότι είναι θέμα ασυμβατότητας δίσκου με τα med γιατί η ίδια θήκη με τον wd red 3T στο popcorn c-200 παίζει νεράκι!!! τα πάντα και ούτε κολλάει ούτε παγώνει πουθενά.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Aπο την περιγραφή σου μου μοιάζει για ασυμβατότητα με του med με τον δίσκο.
τα docking station μη το φοβάσαι. Έχω δύο (ένα σαρκουν / το ξαπλωτό και ένα φαντεκ / όρθιο σαν το δικό σου) και έχουν βγει απο το σπίτι (κούμπωσαν σε άλλα mps) αρκετές φορές χωρίς προβλήματα. Mάλιστα δούλεψαν και με το med σε συμφορουμήτες.

Γενικά δεν προτιμώ και δεν προτείνω ποτέ πάνω απο 2ΤΒ δίσκο γιατί δεν είσαι ο πρώτος που αναφέρει προβλήματα και όχι βέβαια μόνο με αυτές τις συσκευές!

Αν υπάρχει τρόπος αλλαγής/ανταλλαγής με 2ΗDD 2άρηδες κάντο να ησυχάσεις. Έτσι κι αλλιώς τον έξτρα χώρο θα τον χρειαστείς σύντομα.

edit.
δε νομίζω να υπάρξει διαφορά, αλλά δοκίμασε να κουμπώσεις και ανοίξεις το δίσκο πριν το άνοιγμα του med (ή το ανάποδο, αν αυτό κάνεις ήδη, αν και το σωστό είναι να είναι εν λειτουργία ο δίσκος πριν το mp)
Πρέπει να έχεις δίκιο για ασυμβατότητα δίσκου με τα med. Στο popcorn c-200 παίζει νεράκι!!! τα πάντα και ούτε κολλάει ούτε παγώνει πουθενά. Δυστυχώς αγοράστηκε πριν 2 μήνες και δεν νομίζω τώρα να μου τον αλλάζουν.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Πρέπει να έχεις δίκιο για ασυμβατότητα δίσκου με τα med. Στο popcorn c-200 παίζει νεράκι!!! τα πάντα και ούτε κολλάει ούτε παγώνει πουθενά. Δυστυχώς αγοράστηκε πριν 2 μήνες και δεν νομίζω τώρα να μου τον αλλάζουν.

Γιατί να μην στον αλλάξουν; "Δεν δουλεύει, θέλω άλλον" Μικροασυμβατότητες είναι μέρος του "Δεν δουλέυει"!