Mede8er MED600X3D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Powe Buy για το MED600X3D

Να ρωτησω κατι για να φτιαξω τις "βιβλιοθηκες" μου μεχρι να ερθει το μηχανακι.

Ποιες επιλογες πρεπει να επιλεξω στο mcm για να ειμαι οκ?

Μεχρι τωρα βαζω τα του netgear και το xbmc, αλλα για xml που θελει το med, δεν ξερω ποια θελει. Και βλεπω οτι εχει δυο τυπων.

Θενκς.

εγώ με το MCM δεν κατάφερα να φτιάξω κάτι.
απλά φαίνεται η εικόνα στο folder.

Το jukebox το έφτιαξα με yadis και yadis2mede8er.
Επίσης υπάρχει τρόπος με yamj και με thumbgen.
Για MCM όμως δεν έχω βρει κάτι ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Powe Buy για το MED600X3D

εγώ με το MCM δεν κατάφερα να φτιάξω κάτι.
απλά φαίνεται η εικόνα στο folder.

Το jukebox το έφτιαξα με yadis και yadis2mede8er.
Επίσης υπάρχει τρόπος με yamj και με thumbgen.
Για MCM όμως δεν έχω βρει κάτι ...

Εχεις αποψη με τι ειναι καλυτερο να τα φτιαξω απο τα δυο που λες?
Εχεις καποιο λινκ να δω τον τροπο?

δεν έχω άποψη. Το yadis το βρήκα πολύ εύκολο στη διαχείριση.
Το yadis2mede8er είναι πολύ απλό.
Η βιβλιοθήκη που φτιάχνει είναι aggregated και τη βάζεις όπου θέλεις.

links
για yadis http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10217.0.html

http://www.mede8erforum.com/index.php/board,103.0.html για τα υπόλοιπα

για τις σειρές δεν έχω καταφέρει ακόμα να φτιάξω το jukebox. Το yadis το κάνει αλλά το Y2M δεν ακόμα.
Διάβασα ότι υπάρχει τρόπος με το thumbgen αλλά δεν το προσπάθησα ακόμα.

κοίτα στο forum επειδή στο v2 firmware το jukebox είναι με aggregation οπότε μήπως έχει βγει κάποιο guide για yamj νεότερο.
μπορεί να μην χρειάζεται αλλά για σιγουριά.

Ετσι οπως τους εριξα μια ματια, μαλλον θα περιμενω να ερθει να δω τι βλεπει απο ατα ηδη υπαρχοντα που εχω κανει. Σιγουρα δεν θελει scrapping εφοσον υπαρχουν ολα σωστα και στη θεση τους, απλα πρεπει να δω τι θελει με τα xml.

Παιδιά καλησπέρα,

Καθώς έχω καταλλήξει μετά από εβδομάδες διαβάσματος, ψαξίματος κτλ (htpc ή mp, ποιο mp κτλ), σε κάποιο απο τα mps της mede8er, ήθελα να σας κάνω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις:

1) Wi-fi or not Wi-fi? : Δεν είχα ποτέ mp, και το pc που είχα συνδεδεμένο ήταν wired. Νομίζω πως το wi-fi enabled θα μου λύσει τα χέρια. Έχω άδικο? Αυτά που σκέφτομαι και θα ήθελα να μου πείτε αν ισχύουν είναι:
α) Wireless Streaming ταινιών (κυρίως mkv 720 & 1080 και σε λίγους μήνες και 3d) θα γίνεται απροβλημάτιστα? Αν όχι, παίζει ρόλο το rooter?
β) Wireless data transfer (από το download pc μου στον attached hd or usb - αν έχω, αντί για το 'α)' )
γ) Ελαφρυ internet browsing / downloading (if supported)

2) MED600X3D or MED1000X3D : Οι κύριες διαφορές τους είναι:
α) Hard Disk port: Θα δέχεται μόνο 3.5'' ή και 2.5''?
β) Σχετικά με εξόδους ήχου, το 1000X3D έχει και έξοδο coaxial (εκτός από optical): Ο AV μου έχει αρκετές ελεύθερες optical εισόδους ακόμη. Ωστόσο δεν γνωρίζω μήπως η Coaxial έξοδος έχει κάποια πλεονεκτήματα ή μου είναι περιττή?

Αν υπάρχουν διαφορές που μου ξεφεύγουν, θα το εκτιμούσα αν κάποιος τις ανέφερε! Πάντως με δεδομένα τα παραπάνω, νομίζω δεν αξίζει η διαφορά των χρημάτων για το 1000X3D...

Ευχαριστώ!

imo πάντα...

1) not wi-fi
αν θες να περάσεις απρόσκοπτα ταινίες με υψηλό bitrate και 3D (δεν ξέρω αν με κάποιο συγκεκριμένο router τα πράγματα θα είναι καλύτερα, τέλεια πάντως δεν θα γίνουν εξ όσων διαβάζω)
στο internet browsing βέβαια θα είναι καλύτερα τα πράγματα

2)
(α) το 1000άρι δέχεται 3,5άρι δίσκο έως 3ΤΒ (λογικά και 3,5άρι, αλλά ρώτα τον αντιπρόσωπο για αυτό)
(β) εφόσον δεν θα επενδύσεις σε ακριβά καλώδια i/c optical ή coaxial και οι δύο θα κάνουν την ίδια δουλειά. Προσωπικά προτιμώ την coaxial μιας και δεν έχει σημαντικούς περιορισμούς στο μήκος καλωδίου όπως η οπτική και είναι πιο εύκολη στο κούμπωμα.

άλλη μια διαφορά για να έχεις υπόψιν σου είναι η usb3 που διαθέτει το 1000άρι μόνον.

Προσωπικά προτίμησα το 600X3D το οποίο έχει πραγματικά εντυπωσιακό μέγεθος για όλα αυτά που προσφέρει.

καλή επιλογή εύχομαι.

οταν αγορασα το himedia 900 ειχα πει για την κεραια "καλυτερα να υπαρχει και ασ ειναι αχρειαστη παρα να χρειαστει και να μην υπαρχει" δεν την χρησιμοποιησα ποτε και δεν καταλαβα γιατι τιν βαζουν σαν εξτρα,οπως και στο prodigy και εκει δεν την χρησιμοποιησα καθολου,και δεν ειναι καλο στην υγεια αλλα και δεν μπορει να στριμαρει αρχεια χωρις προβλημα, καμια ταινια 720 το πολυ και μουσικα αρχεια,ε σιγα τα ωα,να δωσω 20-30 ευρα παραπανω για να εχω wifi ,δεν εχει λογικη κατα την προσωπικη μου αποψη η χρηση του wifi οταν οι συσκευες μας εχουν dlna ......για χρηση browser ουτε για αστειο φυσικα

κάπως έτσι είναι τα πράγματα, συμφωνώ.

Να θυμίσω επίσης ότι το wifi στα med μπορεί να μπει μεν σε δεύτερη φάση, αλλά όχι απο τον κάτοχο. Πρέπει να ανοιχτεί το μηχανακι, οπότε μην πάρετε την ευθύνη.
Καλύτερα να κάνει τη δουλειά ο αντιπρόσωπος για σας. Αυτό βέβαια σημαίνει επίσκεψη ή έξτρα ταχυδρομικά.

Εγω δεν μπορω να καταλλαβω γιατι κατι αξιας κοστους το πολυ 5 ευρω να ειναι εξτρα.

Βαλε το wifi μεσα και ασε τα συν 30 ευρω.

Και το wifi δεν ειναι αποκλειστικα για να στριμαρουμε ταινιες, εγω που δεν εχω δικτυο (εχω εξωτερικο σκληρο στο 303D) ουτε το ρουτερ στο σπιτι μου γιατι το εχει κατω ο πεθερος θελω το wifi για youtube και για iptv

κάπως έτσι είναι τα πράγματα, συμφωνώ.

Να θυμίσω επίσης ότι το wifi στα med μπορεί να μπει μεν σε δεύτερη φάση, αλλά όχι απο τον κάτοχο. Πρέπει να ανοιχτεί το μηχανακι, οπότε μην πάρετε την ευθύνη.
Καλύτερα να κάνει τη δουλειά ο αντιπρόσωπος για σας. Αυτό βέβαια σημαίνει επίσκεψη ή έξτρα ταχυδρομικά.

Γιατί χρειάζεται αυτή η διαδικασία? Εγώ νόμιζα ότι απλά παίρνεις ένα wifi dongle και είσαι οκ! Μάλιστα πουλάει και η ίδια εταιρεία, αλλά πολύ ακριβά (35ε).

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Εγω δεν μπορω να καταλλαβω γιατι κατι αξιας κοστους το πολυ 5 ευρω να ειναι εξτρα.

Βαλε το wifi μεσα και ασε τα συν 30 ευρω.

Και το wifi δεν ειναι αποκλειστικα για να στριμαρουμε ταινιες, εγω που δεν εχω δικτυο (εχω εξωτερικο σκληρο στο 303D) ουτε το ρουτερ στο σπιτι μου γιατι το εχει κατω ο πεθερος θελω το wifi για youtube και για iptv

Συμφωνώ απόλυτα με τα περί κόστους.

Επίσης, μια επιπρόσθετη χρήση του wifi, εκτός του light surfing όπως είπα (including εφαρμογές όπως youtube κτλ) είναι και η ασύρματη μεταφορά δεδομένων/ταινιών απο το PC μου πχ στο δωμάτιο, στον σκληρό που θα είναι πάνω στο mede8er. Εκτός αν ούτε αυτό γίνεται και το έχω σκεφτεί λάθος...

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Γιατί χρειάζεται αυτή η διαδικασία? Εγώ νόμιζα ότι απλά παίρνεις ένα wifi dongle και είσαι οκ! Μάλιστα πουλάει και η ίδια εταιρεία, αλλά πολύ ακριβά (35ε).

είναι και θέμα chipset στο wifi dongle, αν το υποστηρίζει το med ή όχι.
Δεν υπάρχει υποστήριξη στα πάντα συνήθως.

Για να κανεις μεταφορα αρχειων απο τον υπολογιστη στο media η το αναποδο θα πρεπει να ειναι ολα wireless N ακομα και το ρουτερ και παλι ειναι χρονοβορο παει τα ζωα μου αργα.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

είναι και θέμα chipset στο wifi dongle, αν το υποστηρίζει το med ή όχι.
Δεν υπάρχει υποστήριξη στα πάντα συνήθως.

Στο Dune MAX που ειχα υπηρχε συμβατο το D-Link 140 πιστευω οτι και για το 600-1000 θα υπαρχει κατι.

imo πάντα...

1) not wi-fi
αν θες να περάσεις απρόσκοπτα ταινίες με υψηλό bitrate και 3D (δεν ξέρω αν με κάποιο συγκεκριμένο router τα πράγματα θα είναι καλύτερα, τέλεια πάντως δεν θα γίνουν εξ όσων διαβάζω)
στο internet browsing βέβαια θα είναι καλύτερα τα πράγματα

2)
(α) το 1000άρι δέχεται 3,5άρι δίσκο έως 3ΤΒ (λογικά και 3,5άρι, αλλά ρώτα τον αντιπρόσωπο για αυτό)
(β) εφόσον δεν θα επενδύσεις σε ακριβά καλώδια i/c optical ή coaxial και οι δύο θα κάνουν την ίδια δουλειά. Προσωπικά προτιμώ την coaxial μιας και δεν έχει σημαντικούς περιορισμούς στο μήκος καλωδίου όπως η οπτική και είναι πιο εύκολη στο κούμπωμα.

άλλη μια διαφορά για να έχεις υπόψιν σου είναι η usb3 που διαθέτει το 1000άρι μόνον.

Προσωπικά προτίμησα το 600X3D το οποίο έχει πραγματικά εντυπωσιακό μέγεθος για όλα αυτά που προσφέρει.

καλή επιλογή εύχομαι.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

1) Οκ για το wifi, από ότι κατάλαβα και από τα άλλα παιδιά που απάντησαν, μόνο μέχρι 720 και αυτό αν...

2) α) Σκληρός: Αν όχι wifi, τότε ο εσωτερικός δίσκος δεν κάνει καμια διαφορά, σωστά? Ούτως ή άλλως πρεπει να τον βγάζεις κ να τον βάζεις συνέχεια (εκτός αν κάνεις απευθείας download εκεί)

β) Έξοδοι ήχου: Αυτό με αφορά ιδιαίτερα! Έχω ήδη κάποια καλώδια οπτικής, αρκετά καλά για τον Yamaha. Για μήκος δεν έχω πρόβλημα. Πέραν αυτών, και με δεδομένο ότι από απόδοση είναι το ίδιο, μελλοντικά βλέπεις να έχω κάποιο θέμα με την έλλειψη coaxial εξόδου?

γ) USB 3.0: Αυτό δεν το είχα προσέξει!! Μήπως τελικά είναι σημαντικό? Ούτως ή άλλως ήθελα να ρωτήσω το εξής: Όντως τρέχει απροβλημάτιστα ταινίες οποιουδήποτε μεγέθους και φορματ, από έναν απλό εξωτερικό δίσκο 2.0 ή USB stick? Μου φαίνεται περίεργο (δεν είχα ποτέ mp) καθώς ακόμη και στο PC μου (αξίας 2.4χιλ) αναγκάζομαι να τις γράψω στον SSD γιατι κάνουν σπασιματα από τον εξωτερικό!! Ακόμη και απροβλημάτιστα να παίζει, μήπως το USB 3.0 είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά καθώς τα μεγέθη των αρχείων ολοένα και αυξάνονται??

Ευχαριστώ!

για το usb3 που γράφεις, έχει να κάνει με το μέγεθος του αρχείου έμμεσα, με το bitrate έχει να κάνει βασικά.
Το USB 2 υποστηρίζει 480 mbps, είναι υπεραρκετά για παίξιμο ταινίας από USB HDD. Ακόμα και ένα USB stick που υποστηρίζει read > 12 mpbs τότε είναι υπεραρκετό.
Απλά το USB 3υποστηρίζει 5Gbps που αν θυμάμαι καλά που ξεφεύγει. Αυτό σε ενδιαφέρει για την μεταφορά μεγάλων αρχείων ώστε να γίνεται γρήγορα.
Στο παίξιμο μιας ταινίας το USB 2 είναι μια χαρά

Αν δεν κάνω λάθος( και ας με διορθώσουν οι ειδικοί αν δεν κατάλαβα καλά) η usb3 στα mp είναι slave για να μεταφέρονται αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό του mp σε κάποιο φορητό ή άλλο υπολογιστή. Πρακτικά για τους περισσότερους αχρείαστο.