Τελικά μάλλον το αρχείο είναι... Γκαντεμιά. Πρώτο 3D BD ISO που έβαλα και δεν έπαιζε καλά. Πήγε το μυαλό μου στον καινούριο σκληρό που πήρα, στο docking station, η ψυχή μου στην Κούλουρη.
Να πω κάποιες δικές μου πρώτες εντυπώσεις:
-Τρομερό UI, απίστευτα αποκρίσημο.
-Μέτριο τηλεκοντρόλ. Αρκετά πλαστικούρα και μεγαλούτσικο με μέτρια αίσθηση στα πλήκτρα. Το πλαστικό καπάκι στις μπαταρίες παίζει λίγο.
-Είδε UPnP (τον Twonky στον NAS) με την μία
-Είδε μέσω του Network τόσο τον NAS (σαν NAS και όχι μέσω media server) όσο και το share folder στο PC μου.
-NFS δεν έπαιξα και δεν ξέρω τι και πως (Νικόλα, το tutorial με τα βασικά γιατί χανόμαστε

)
-Δυστυχώς το δίκτυο σε Realtek δεν είναι όσο καλό είναι σε Sigma. Στο WDTV Live Gen3, τα ίδια αρχεία τα έπαιζε σφαίρα. Εδώ, στα πιο βαριά έκανε σπασίματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ρώταγα και τον άλλο Νίκο (Dalanik) για docking γιατί το φοβόμουν. Τα σπασίματα τα έκανε τόσο μέσω UPnP όσο και μέσω της επιλογής Network. Επαναλαμβάνω, NFS δεν έπαιξα καθώς έχω μεσάνυχτα.
Και πάω εδώ σε ένα από τα βασικότερα που δεν ξέρω αν υπάρχει επιλογή ή είναι θέμα αρχιτεκτονικής του smp. Ενώ το WDTV Live gen3, μπορώ να το δω μέσω της επιλογής Network στα Windows (Win7 Ultimate x64), όπως και οτιδήποτε βρίσκεται δικτυακά στο σπίτι μου, το Med δεν το βλέπω. Το κάνω ping (του έχω δώσει static IP) αλλά δεν το βλέπω σαν device στο Network.
Τι το θέλεις αυτό θα μου πεις, σωστά; Βασικότατο. Στο WDTV Live, αντέγραφα αρχεία από το PC, σε εξωτερικό σκληρό συνδεμένο στο media player χωρίς να βγάζω και να μεταφέρω σκληρούς. Υπήρχαν περιπτώσεις που τα subs ήταν μάπα, έκανα pause, πήγαινα στο PC, κατέβαζα, copy απευθείας από το PC στον εξωτερικό σκληρό/στικ και τέλος. Σε καλό δίκτυο, αντιγράφεις και ταινία από το PC στον σκληρό USB που είναι στο SMP σε μερικά λεπτάκια.
Οπότε, ρωτώ, γίνεται κάτι τέτοιο με το Med, δηλαδή να το βλέπεις το smp μέσω δικτύου αλλά και τα συνδεόμενα σε αυτό USB περιφερειακά; Έστω και με κάποιο extra λογισμικό στο PC.
Για ταινίες, αρχεία, ήχο, θα γίνει το απαραίτητο test το τριήμερο.