Mede8er MED600X3D

Λοιπόν, ίσως να επιβεβαιώσω αυτό που λέει ο Νίκος. Προσπαθώντας να παίξω το

Wreck.It.Ralph.2012.1080p.3D.BluRay.MVC.DTS-HD.MA.7.1-Public3D

στο ίδιο σημείο πάντα (αυτό με κάνει να έχω αμφιβολίες βέβαια) κάνει ένα σπασιματάκι ο ήχος. Σε δεύτερο BD ISO, όχι 3D αλλά με παρεμφερές bitrate, το έπαιζε νερό. Τυχαίο; Δεν νομίζω πάντως ένας σκληρός SATA2 να έχει θέμα ταχύτητας. Μου φαίνεται υπερβολικό. Ίσως να έχει να κάνει με κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα με αυτό το θέμα.

Λοιπόν, ίσως να επιβεβαιώσω αυτό που λέει ο Νίκος. Προσπαθώντας να παίξω το

Wreck.It.Ralph.2012.1080p.3D.BluRay.MVC.DTS-HD.MA.7.1-Public3D

στο ίδιο σημείο πάντα (αυτό με κάνει να έχω αμφιβολίες βέβαια) κάνει ένα σπασιματάκι ο ήχος. Σε δεύτερο BD ISO, όχι 3D αλλά με παρεμφερές bitrate, το έπαιζε νερό. Τυχαίο; Δεν νομίζω πάντως ένας σκληρός SATA2 να έχει θέμα ταχύτητας. Μου φαίνεται υπερβολικό. Ίσως να έχει να κάνει με κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα με αυτό το θέμα.

Εάν είναι στο ίδιο σημείο, είναι του αρχείου το πρόβλημα...
Εαν τσικ στο buffering χρειάζεται. Εάν ποτέ κάνει σπάσιμο από δίκτυο σε βαριά αρχεία ( από Samba πάντα ) είναι μόνο στην αρχή. Στα πρώτα δεύτερα δηλαδή.

Εάν είναι στο ίδιο σημείο, είναι του αρχείου το πρόβλημα...
Εαν τσικ στο buffering χρειάζεται. Εάν ποτέ κάνει σπάσιμο από δίκτυο σε βαριά αρχεία ( από Samba πάντα ) είναι μόνο στην αρχή. Στα πρώτα δεύτερα δηλαδή.

Τελικά μάλλον το αρχείο είναι... Γκαντεμιά. Πρώτο 3D BD ISO που έβαλα και δεν έπαιζε καλά. Πήγε το μυαλό μου στον καινούριο σκληρό που πήρα, στο docking station, η ψυχή μου στην Κούλουρη.

Να πω κάποιες δικές μου πρώτες εντυπώσεις:

-Τρομερό UI, απίστευτα αποκρίσημο.
-Μέτριο τηλεκοντρόλ. Αρκετά πλαστικούρα και μεγαλούτσικο με μέτρια αίσθηση στα πλήκτρα. Το πλαστικό καπάκι στις μπαταρίες παίζει λίγο.
-Είδε UPnP (τον Twonky στον NAS) με την μία
-Είδε μέσω του Network τόσο τον NAS (σαν NAS και όχι μέσω media server) όσο και το share folder στο PC μου.
-NFS δεν έπαιξα και δεν ξέρω τι και πως (Νικόλα, το tutorial με τα βασικά γιατί χανόμαστε :p)
-Δυστυχώς το δίκτυο σε Realtek δεν είναι όσο καλό είναι σε Sigma. Στο WDTV Live Gen3, τα ίδια αρχεία τα έπαιζε σφαίρα. Εδώ, στα πιο βαριά έκανε σπασίματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ρώταγα και τον άλλο Νίκο (Dalanik) για docking γιατί το φοβόμουν. Τα σπασίματα τα έκανε τόσο μέσω UPnP όσο και μέσω της επιλογής Network. Επαναλαμβάνω, NFS δεν έπαιξα καθώς έχω μεσάνυχτα.

Και πάω εδώ σε ένα από τα βασικότερα που δεν ξέρω αν υπάρχει επιλογή ή είναι θέμα αρχιτεκτονικής του smp. Ενώ το WDTV Live gen3, μπορώ να το δω μέσω της επιλογής Network στα Windows (Win7 Ultimate x64), όπως και οτιδήποτε βρίσκεται δικτυακά στο σπίτι μου, το Med δεν το βλέπω. Το κάνω ping (του έχω δώσει static IP) αλλά δεν το βλέπω σαν device στο Network.

Τι το θέλεις αυτό θα μου πεις, σωστά; Βασικότατο. Στο WDTV Live, αντέγραφα αρχεία από το PC, σε εξωτερικό σκληρό συνδεμένο στο media player χωρίς να βγάζω και να μεταφέρω σκληρούς. Υπήρχαν περιπτώσεις που τα subs ήταν μάπα, έκανα pause, πήγαινα στο PC, κατέβαζα, copy απευθείας από το PC στον εξωτερικό σκληρό/στικ και τέλος. Σε καλό δίκτυο, αντιγράφεις και ταινία από το PC στον σκληρό USB που είναι στο SMP σε μερικά λεπτάκια.

Οπότε, ρωτώ, γίνεται κάτι τέτοιο με το Med, δηλαδή να το βλέπεις το smp μέσω δικτύου αλλά και τα συνδεόμενα σε αυτό USB περιφερειακά; Έστω και με κάποιο extra λογισμικό στο PC.

Για ταινίες, αρχεία, ήχο, θα γίνει το απαραίτητο test το τριήμερο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Συγνωμη, αυτο δεν καταλαβα τι ακριβως ειναι.
Scrapping κανει απο το med????????

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Τελικά μάλλον το αρχείο είναι... Γκαντεμιά. Πρώτο 3D BD ISO που έβαλα και δεν έπαιζε καλά. Πήγε το μυαλό μου στον καινούριο σκληρό που πήρα, στο docking station, η ψυχή μου στην Κούλουρη.

-Μέτριο τηλεκοντρόλ. Αρκετά πλαστικούρα και μεγαλούτσικο με μέτρια αίσθηση στα πλήκτρα. Το πλαστικό καπάκι στις μπαταρίες παίζει λίγο.
-Είδε μέσω του Network τόσο τον NAS (σαν NAS και όχι μέσω media server) όσο και το share folder στο PC μου.
-NFS δεν έπαιξα και δεν ξέρω τι και πως (Νικόλα, το tutorial με τα βασικά γιατί χανόμαστε :p)
-Δυστυχώς το δίκτυο σε Realtek δεν είναι όσο καλό είναι σε Sigma. Στο WDTV Live Gen3, τα ίδια αρχεία τα έπαιζε σφαίρα. Εδώ, στα πιο βαριά έκανε σπασίματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ρώταγα και τον άλλο Νίκο (Dalanik) για docking γιατί το φοβόμουν. Τα σπασίματα τα έκανε τόσο μέσω UPnP όσο και μέσω της επιλογής Network. Επαναλαμβάνω, NFS δεν έπαιξα καθώς έχω μεσάνυχτα.

Και πάω εδώ σε ένα από τα βασικότερα που δεν ξέρω αν υπάρχει επιλογή ή είναι θέμα αρχιτεκτονικής του smp. Ενώ το WDTV Live gen3, μπορώ να το δω μέσω της επιλογής Network στα Windows (Win7 Ultimate x64), όπως και οτιδήποτε βρίσκεται δικτυακά στο σπίτι μου, το Med δεν το βλέπω. Το κάνω ping (του έχω δώσει static IP) αλλά δεν το βλέπω σαν device στο Network.

Τι το θέλεις αυτό θα μου πεις, σωστά; Βασικότατο. Στο WDTV Live, αντέγραφα αρχεία από το PC, σε εξωτερικό σκληρό συνδεμένο στο media player χωρίς να βγάζω και να μεταφέρω σκληρούς. Υπήρχαν περιπτώσεις που τα subs ήταν μάπα, έκανα pause, πήγαινα στο PC, κατέβαζα, copy απευθείας από το PC στον εξωτερικό σκληρό/στικ και τέλος. Σε καλό δίκτυο, αντιγράφεις και ταινία από το PC στον σκληρό USB που είναι στο SMP σε μερικά λεπτάκια.

Οπότε, ρωτώ, γίνεται κάτι τέτοιο με το Med, δηλαδή να το βλέπεις το smp μέσω δικτύου αλλά και τα συνδεόμενα σε αυτό USB περιφερειακά; Έστω και με κάποιο extra λογισμικό στο PC.

θα πας στα setting, μετά εκεί που ορίζεις το δίκτυο ή στην τελευταία δεξιά. Έχει μία επιλογή samba process. Είναι στο off, την βάζεις στο on. Αν θες ορίζεις και ασφάλεια.
Αν τα windows δεν το δουν αμέσως τότε γράφεις σε ένα file explorer \\ip-address-του-med π.χ. αν η IP διεύθυνση του med είναι 192.168.1.10 τότε στο file explorer γράφεις \\192.168.1.10

για να στήσεις NFS server στα windows τότε χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα όπως hanewin. Από το NAS ενεργοποιείς το NFS. Στο med, εκεί που λέει media library δίνεις επιλογές για network και NFS.
Από το network δείχνει τα samba shares και από το NFS δείχνει τα NFS shares.

Ρίξε μια ματιά :

Αριστερά θα δεις στην περιοχή Network το "X3D" . Αυτό είναι το MED600 και πατώντας επάνω θα σου εμφανίσει τους δίσκους που έχεις συνδεδεμένους.
Δεν ξέρω πιον NAS έχεις. Εάν είναι dedicated NAS server κι όχι ένα κουτί με 2 δίσκους που το λένε NAS τότε είναι πιθανόν να έχει ήδη σεταρισμένο NAS server.
Εάν ναι τότε το MED θα το δει αυτόματα.
Αλλιώς πας σε hanewin. http://www.hanewin.net/nfs-e.htm

Επίσης ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την εμμονή που έχετε κάποιοι να παίζετε αρχεία μέσω UpnP (ή Dlna as subset που είναι)
Samba ή αλλιώς ή επιλογή Network που έχουν τα μηχανήματα.

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη σου να το βλέπεις το MED από οποιοδήποτε σημείο του δικτύου σου.
Αυτό έλειπε. Ενα δίκτυο που δεν έχει αυτήν την δυνατότητα είναι άχρηστο και ημιτελές.
Πήγαινε στις ρυθμίσεις σου στο PC να δεις εάν είναι allowed στο sharing network το MED. (Δυστυχώς δεν ξέρω πως έχεις στημένο το δίκτυό σου - εάν θέλεις το λες - για να σου πω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.

Υ.Γ. Υποθέτω ότι όλλες οι ρυθμίσεις δικτύου του MED είναι στο ΟΝ

Γι αυτούς που έχουν πολλούς φακέλλους δικτυακά ή όχι τους οποίους επισκέπτονται συχνότερα από άλλους ( π.χ. Kids movies , Downloads , New movies κτλπ.)
για να μην τους ψάχνουν μέσα στο κυκεώνα των δίσκων και φακέλλων αρκεί :
Μόλις βρούμε τον φάκελο και πριν μπούμε μέσα , πατάμε το κουμπί menu και τον προσθέτουμε στα favorites.
Αυτό φτάνει .
Δεν ξαναπάμε πια στο Media Library.
Μόνο στα Favorites
Ο φάκελος είναι εκεί και μπαίνουμε κατευθείαν .

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

θα πας στα setting, μετά εκεί που ορίζεις το δίκτυο ή στην τελευταία δεξιά. Έχει μία επιλογή samba process. Είναι στο off, την βάζεις στο on. Αν θες ορίζεις και ασφάλεια.
Αν τα windows δεν το δουν αμέσως τότε γράφεις σε ένα file explorer \\ip-address-του-med π.χ. αν η IP διεύθυνση του med είναι 192.168.1.10 τότε στο file explorer γράφεις \\192.168.1.10

για να στήσεις NFS server στα windows τότε χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα όπως hanewin. Από το NAS ενεργοποιείς το NFS. Στο med, εκεί που λέει media library δίνεις επιλογές για network και NFS.
Από το network δείχνει τα samba shares και από το NFS δείχνει τα NFS shares.

Ακριβως ετσι! Το ιδιο κανεις για να ενεργοποιησεις και το upnp που ειναι off οταν το ανοιξεις για πρωτη φορα. Το παρελαβα και εγω! Λιγο το δοκιμασα, ειναι αψογο! το μονο που δεν δουλεψε οπως θα ηθελα ,αλλα θα το ψαξω λιγο ακομα, ειναι οτι δεν παιζει flac και ape μεσω upnp.... νομιζω οτι το bluetimes που ειχα με το ιδιο τσιπακι τα επαιζε. Θα το κοιταξω περισσοτερο και θα επανελθω.

λοιπον,το στησα και γω χθες και δοκιμασα δικτυακα να παιξω φουλ μπλου ρει με μαστερ οντιο ηχο και ειχα προβλημα με τον ηχο,ενω επαιζε κοβοταν ο ηχος,ο ενισχυτης μου εδειχνε στερεο,αλλα δεν ακουγοταν τιποτα.
Σαν να μπουκωνε απ'τον ογκο του αρχειου.
Αυτα απ'το Network,με το NFS και το Sampa,δεν εβγαλα ακρη.
Κατεβασα και τον σερβερ στο λαπ τοπ που προτεινει η Μεντ,αλλα τζιφος.
Δε μπορουσα να το δω απ'το λαπ τοπ με τιποτα.
Ηχος και εικονα απιστευτη,ειχα βεβαια το καβουρντιστηρι τοσα χρονια και μου φανηκε το Μεντ η νυχτα με την ημερα!
περισσοτερες δοκιμες το Σ/Κ.

Ρίξε μια ματιά :

Επίσης ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την εμμονή που έχετε κάποιοι να παίζετε αρχεία μέσω UpnP (ή Dlna as subset που είναι)
Samba ή αλλιώς ή επιλογή Network που έχουν τα μηχανήματα.

Νικο στην μουσικη βολευει παρα πολυ!!! Εχω ετοιμη τη βιβλιοθηκη μου στο foobar ή στο XBMC και χωρις να ανοιξω την τηλεοραση μπαινω στο κινητο μου και με bubbleupnp ή Upnplay εχω ολη την βιβλιοθηκη μου στα χερια μου! Με εξωφυλλα, αναζητηση, τα παντα! Επιλεγω, παιζω, φτιαχνω λιστες, μεχρι και ιντερνετ ραδιο στελνω! Πολυ ευχρηστο!

επίσης,
α) μπορείτε να ενεργοποιήσετε το widget από τα setting ώστε να δείχνει τη θερμοκρασία της πόλης στην πρώτη οθόνη. Για την πόλη θα πάτε στο internet, στο accuweather (αν θυμάμαι καλά) και εκεί θα ορίσετε τη δική σας πόλη
b) από τα settings, στην επιλογή δικτύου νομίζω ή στην τελευταία δεξιά, μπορείς να ενεργοποιήσεις το web interface ώστε κάποιος να μπορεί να χειριστεί το med ασύρματα, σαν remote control

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Νίκο, γενικά στο σετάρισμα των folders κλπ έχει την φιλοσοφία του xtreamer; (δεν το έχω δει Live ακόμα) .

Περίπου ναι φαντάσου. Με περισσότερες επιλογές και ευκολίες για τον μέσο χρήστη θάλεγα. Ωραίο είναι τελικά.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

επίσης,
α) μπορείτε να ενεργοποιήσετε το widget από τα setting ώστε να δείχνει τη θερμοκρασία της πόλης στην πρώτη οθόνη. Για την πόλη θα πάτε στο internet, στο accuweather (αν θυμάμαι καλά) και εκεί θα ορίσετε τη δική σας πόλη
b) από τα settings, στην επιλογή δικτύου νομίζω ή στην τελευταία δεξιά, μπορείς να ενεργοποιήσεις το web interface ώστε κάποιος να μπορεί να χειριστεί το med ασύρματα, σαν remote control

ΑΚΡΙΒΩΣ!!

Νικο στην μουσικη βολευει παρα πολυ!!! Εχω ετοιμη τη βιβλιοθηκη μου στο foobar ή στο XBMC και χωρις να ανοιξω την τηλεοραση μπαινω στο κινητο μου και με bubbleupnp ή Upnplay εχω ολη την βιβλιοθηκη μου στα χερια μου! Με εξωφυλλα, αναζητηση, τα παντα! Επιλεγω, παιζω, φτιαχνω λιστες, μεχρι και ιντερνετ ραδιο στελνω! Πολυ ευχρηστο!

Ετσι μάλιστα !!! Πες ντε ότι είναι για μουσική .......
Βρήκες και το προτεινόμενο App βλέπω .....( bubbleupnp).....:D

Originally Posted by coolgreek
Παίζει MKV με FULL-OU 3D (1920*2160 pixels) αρχεία;

Από τη στιγμή που το μηχανάκι αναπαράγει κανονικά 3D ΒluRay ISO και MVC, ποιός ο λόγος να μπλέξεις με τέτοια αρχεία;

Να σου πω εγώ γιατί. Γιατί στο tpb το the hobbit δεν υπάρχει ακόμα σε 3d blueray iso αλλά μόνο ένα full OU 1920*2160 των 35GB...
Γι' αυτό θέλεις να μπλέξεις με τέτοια αρχεία... ;) Ενδιαφέρει κι εμένα γιατί είναι στο 98% και μέχρι να γυρίσω σπίτι στανταράκι θα έχει κατέβει!